PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL augustus 2017

4.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 224 225 226 227 228 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik stap morgen voor 11:00 in.
Koersdaling is overdreven in deze mooie economische tijden.
Geefgas
0
quote:

Accuboor schreef op 17 augustus 2017 16:20:

[...]
35% premie kom je op 4,80 oftewel 2,16mrd

Gelijk vastgoed van de balans halen (logistiek vastgoed is booming momenteel), geschatte opbrengst 750-1.000mln

Lening 600mln aangaan (voor 2x ebitda)

Dividend uitkeren van 1,6mrd

Investering teruggebracht naar 500mln

Verkoop van pakketten voor ca. 1,5mrd

Weer dividend uitkeren van 1,5 mrd (opbrengst nu al 1 mrd)

Daarna lekker in gesprek gaan met de politiek over het bezorgen van brieven.

Door ook nog leverage te gebruiken als PE op de koopsom vermenigvuldig je de ROI ook nog eens...

Wie doet er een poging?

Hier hou ik wel van, pragmatisch, rekensommetje op bierviltjes niveau, maar strekking klopt wel.
En wat een overwaarde!

Op zich zegt het wel wat over Herna dat ze ondanks deze situatie de beurskoers niet hoger krijgt. Situatie is min of meer gegijzeld door politiek en Herna. Want bovenstaande opsomming geeft maar weer eens aan hoeveel waarde er impliciet in bedrijf zit. Tussen nu en twee jaar zal dit naar bioven komen, maar Herna moet wel eindelijk eens gaan doen waar CEO voor verantwoordelijk is, haar aandeelhouders goed bedienen.
Geefgas
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 augustus 2017 17:53:

Toch ook weer een hoger volume dan gisteren nu we weer dalen... illustreert opnieuw dat de 'Big Boyz' nog steeds vooral bezig zijn met verkopen. Gelukkig wel vrijwel de hele dag boven de bovenkant van het negatieve trendkanaal van de afgelopen dagen gebleven.

De balans blijft dus opnieuw steken op 1 groene dag in 10 dagen tijd... de parallel met de reeks van 13 rode op rij in augustus 2015 dringt zich steeds meer aan ons op.

Het is bijzonder triest om te constateren... maar de koers is vandaag bij het begin van de handel meteen afgeketst tegen de slotkoers van gisteren en daarna zijn we er eigenlijk niet meer in de buurt geweest.

Als ware het een ongeluk dat zich langzaam voltrekt in slow-motion.

www.iex.nl/Forum/Upload/2017/10224157...
Wat mij betreft no worries over vandaag, PostNL is maar ietsje meer gezakt dan AEX, wat mij betreft is dat verschil te verwaarlozen. Maw, vandaag gewoon een marktconforme dag.
Morgen zien we weer verder ...
Erik9400
0
Gedoe met negatief eigen vermogen is ook niet goed voor pr

Management doet ook echt niet zijn (haar) best.. Triest, is sta bijna 1 euro per uur in de min (per aandeel helaas)
DWB Happy
1
quote:

Martijn van M schreef op 17 augustus 2017 17:53:

Toch ook weer een hoger volume dan gisteren nu we weer dalen... illustreert opnieuw dat de 'Big Boyz' nog steeds vooral bezig zijn met verkopen. Gelukkig wel vrijwel de hele dag boven de bovenkant van het negatieve trendkanaal van de afgelopen dagen gebleven.

Jij belicht steeds maar 1 kant, je probeert het keer over keer negatief uit te leggen.

Tegenover die zogenaamde grote verkoper, staan ook steeds grote kopers, de spread vandaag was minder dan 0,04 cent, toch wisten op dat kleine speelveld 4,4 miljoen aandelen rond te pompen.

Koersverloop klopt gewoon voor geen meter, koers is geregisseerd lager gezet en wordt systematisch laag gehouden.

Mijn inziens willen de grootaandeelhouders een overname uitlokken, ze hebben
Postnl nu voor een bieden vanaf prijs in de etalage gezet.
[verwijderd]
0
quote:

Geefgas schreef op 17 augustus 2017 18:07:

[...]
Wat mij betreft no worries over vandaag, PostNL is maar ietsje meer gezakt dan AEX, wat mij betreft is dat verschil te verwaarlozen. Maw, vandaag gewoon een marktconforme dag.
Morgen zien we weer verder ...
AMX vandaag slechts een fractie in de min, dus we verliezen ruim een half procent t.o.v. de AMX... met dank aan onze buitenlandse peers (Deutsche Post, CTT Correios & Royal Mail vandaag allemaal ruim -1% naar beneden).

Het punt is dat de PostNL beleggers momenteel vrijwel iedere dag wel weer iets vind om de bietenbrug op te gaan. Vandaag de bevestiging dat de stijging van gisteren niet veel meer was dan een 'mini suckers-rally'.

Het enige lichtpuntje dat ik vandaag zie is het feit we zijn niet opnieuw onder de slotkoers van eergisteren zijn gedoken... maar het slechts een miniskuul lichtpuntje want de bodem van vandaag ligt wel weer lager als de bodem van gisteren.

Er lonkt een diep-zwart gat wanneer de beweging richting de 3,475 euro komende dagen niet opnieuw ingezet gaat worden.

Lijkt een beetje op het sentiment dat we aan het begin van dit jaar hebben gezien toen de koers even een paar dagen onder 4,00 euro dook... om vervolgens daar wekenlang vlak boven te blijven bewegen.

Voor mij is het devies nu: flinke positie aanhouden nu... maar wel rekening blijven houden met koersdruk om vervolgens iedere dag een ritje proberen te gaan maken om desnoods heel langzaam de schade weg te kunnen werken binnen een relatief kleine bandbreedte - zonder dat er een significante koersstijging voor nodig is.

Uiteindelijk komt het vanaf het huidige niveau voor de Q3 cijfers denk ik wel in orde richting 3,70 euro, tenminste mits de reeks van twijfelachtig nieuws nu niet nog wekenlang wordt voortgezet.

PS. Mijn koersdoel voor het eind van dit jaar lijkt inmiddels wel duidelijk een brug te ver; na de Q3 cijfers zal dit denk ik overigens pas definitief duidelijk gaan worden... want mocht de koers vervolgens herstellen tot boven de 4,00 euro, wie weet wat er dan nog mogelijk is - voorlopig lijkt dit helaas0 slechts ijdele hoop van mij.
[verwijderd]
0
quote:

wins schreef op 5 juli 2017 20:00:

DWB Happy € 5,97
Ir en Largo €7,20
Conradus € 6,50
Jeliazkov € 6,40
Accuboor: € 6,25
WEM: € 6,15
JohnnyMoney € 6,05
zeun; 5,90
Spes: €5,85
Rising hope € 5,78
Jim Tehupuring: € 5,75
Toekomstbeeld € 5,65
Concrete: € 5,54
Lector € 5,45
Pjedro: € 5,27
RamBam: € 5,18
Martijn van M: € 5,10 (1)
aad94: € 5,10 (2)
Andras: € 5,05
Patrick 4.95
williedevil: € 4,75
vikings: € 4,74
junior192: € 4,60
Turfbaas: € 4,50
Alida1: € 4.45
Ritageld: € 4,35
filantroop : € 4,20
Wins : € 4,01
Adek: € 3,75
Bovenstaande is het lijstje met koersdoelen van een dikke maand geleden; opvallend dat ook nadien niemand heeft ingezet beneden de 3,75 euro... m.u.v. rauf die vorige week dinsdag vreesde voor 3,20 euro, zonder dit als een slotkoers voor dit jaar te benoemen overigens.

www.iex.nl/Forum/Topic/1341015/3/Wat-...

Ik denk dat we inmiddels kunnen stellen dat het voor velen ondenkbare toch is gebeurd... denk dat ze intern bij PostNL zich nu toch ook wel achter de oren zullen krabben.

Zou nu wel een stunt zijn als Jan Bos zijn eerder verkochte aandelen gaat terugkopen en er melding van maakt... of wellicht Verhagen zelf???

Verhagen zou daarmee ook een einde kunnen maken aan de speculatie dat zij binnenkort het schip zal gaan verlaten, ofschoon eerder deze week haar naam niet voorkwam op de lijstjes van Ron & Xander, de NOS verslaggevers die voor Jinek een poging waagden om al vast een kabinet samen te stellen - beide met Carola Schouten van de Christen Unie op de post Economische Zaken (wellicht dat er binnenkort dan een kruis op Sandd geplakt kan gaan worden in de vorm van bod van PostNL met goedkeuring van de nieuwe minister).
[verwijderd]
1
quote:

Prop. schreef op 17 augustus 2017 18:51:

denk dat ze faillet gaan
For your info:

PostNL maakt winst, is schuldenvrij, heeft een stabiele credit rating, maakt vrijwel iedere dag winst... en is bezig om een progressief dividend beleid uit te rollen (waarmee ze op het huidige koersniveau volgend jaar al bekend zouden kunnen komen te staan als de 'dividend-koning van het Damrak').

Kortom, beetje dwaas om te suggereren dat er een faillissement zou dreigen, daar was immers zelfs geen sprake van toen het een negatief eigen vermogen had van bijna 1 miljard.
[verwijderd]
0
Denk dat het morgen niet veel uitmaakt wie wat denkt over postnl de beurzen zullen door barcelona beheerst worden dus rood en postnl ook. :(((
analyse_A3CD
0
Postnl maakt binnenkort een duikeling naar
2.90! (enkele weken/maanden)

Zo beweegt de gemiddelde lijn in neerwaartse richting en duikt de MACD-indicator steeds verder weg onder de nullijn!!

PostNl is in een neerwaartse spiraal terecht gekomen! Met een grote koersval is het aandeel diep onder de steunlijn vanaf eind 2015 gezakt. Deze genadeslag luidt het begin in vam een nieuwe dalende trend.
Moneyball
0
quote:

Martijn van M schreef op 17 augustus 2017 15:31:

[...]

Is niet alleen een kwestie van vinden; immers, de boekhoudkundige waarde op de balans wordt belast met 'verplichtingen' zonder dat het verdien model daar tegenover op de balans mag worden gezet.

Overigens, ik ben het wel met je eens dat PostNL hierover niet erg efficiënt communiceert. Gelukkig hebben ze dit jaar eindelijk wel de fase afgerond waarbij de kwestie als argument werd gebruikt om geen dividend te betalen... maar de wijze waarop ze de kogel door de kerk hebben gejaagd (onder druk van beleggers die hebben gehoopt op een deal met Bpost) verdient zeker geen schoonheidsprijs. Bij de jaarcijfers raakte ikzelf hierdoor behoorlijk geïrriteerd hierover waardoor ik vanaf dat moment lange tijd de kat uit de boom heb gekeken.

Nu is in mijn ogen wel de tijd aangebroken om er vol in te gaan om vroeg of laat alsnog te kunnen oogsten... ik weet niet waar jouw rekensommetje precies op is gebaseerd, maar het illustreert wel waarom PostNL het bod van Bpost te laag vond.

PS. Volgens mij zijn er inmiddels ongeveer 450 miljoen aandelen en daarnaast het eerder genoemde bedrijfsmatig eigen vermogen van 2.710M => komt neer op precies 6,00 euro per aandeel. Hieruit kan worden opgemaakt dat welhaast ieder bod onder de 6,00 euro kansloos zou zijn... met name wanneer het deels in aandelen zou worden gefinancierd.
Enig idee wat de gevoeligheid van de pensioenverplichtingen is voor rentewijzigingen? In hoeverre heeft PostNL dit gehedged?

[verwijderd]
0
quote:

Moneyball schreef op 17 augustus 2017 20:29:

[...]

Enig idee wat de gevoeligheid van de pensioenverplichtingen is voor rentewijzigingen? In hoeverre heeft PostNL dit gehedged?

Ja, is gehedged; gevoeligheid gaat om ongeveer 5 miljoen bij iedere 0,1% stijging of daling van de 20 jaars rente.
[verwijderd]
0
Voor hen die het artikeltje van Beleggers Belangen vanmiddag gemist hebben:

www.beleggersbelangen.nl/2017/08/17/p...

PostNL komt in neerwaartse spiraal terecht

ostNL kwakkelde al een tijdlang onder het 40-weeks gemiddelde voordat het aandeel onlangs de definitieve klap kreeg. Met een grote koersval is het aandeel diep onder de steunlijn vanaf eind 2015 gezakt. Deze genadeslag luidt het begin in van een nieuwe dalende trend. De verzwakking van het technische beeld wordt onderstreept door de indicatoren. Zo beweegt de gemiddeldelijn inmiddels in neerwaartse richting en duikt de MACD-indicator steeds verder weg onder de nullijn.

PostNL is in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. In de komende weken tot maanden is een verdere afkalving van de beurswaarde van het aandeel het meest voor de hand liggend. Op een termijn van meerdere maanden stellen wij het koersdoel op €2,90, het dieptepunt van eind 2015. Aan een nieuw verkoopadvies valt niet te ontkomen.

(PS. Zeer oppervlakkig artikel, de augustus 2016 gap blijft onbenoemd... terwijl je op basis van TA ook wel degelijk kunt denken aan herstel wanneer de koers weer boven de 3,475 euro zo belanden; metname... omdat het aandeel 2 jaar geleden ook in augustus in een moeilijk vaarwater was beland waarin het 13 dagen op rij een rode koers op de borden wist te zetten... om ruim 1 maand later de weg omhoog weer te hervinden. PostNL is als een 33 toeren langspeelplaat waarbij de patronen zich afgelopen jaren al diverse malen hebben herhaald... de laatste kwartaal update met de bijbehorende balans toont aan dat PostNL bedrijfsmatig haar zaakjes aardig op orde heeft met gezonden marges - nu alleen nog even de beleggers overtuigen dat het aandeel veel meer potentie heeft dan de koers afgelopen 2 weken suggereert!)
DWB Happy
0


Ik heb de indruk dat onze Martijn aan het traden geslagen is met dit zwaar over solde aandeel, en gokt op een nog lagere koers:)

Postnl is nou typisch zo'n aandeel wat je juist nu niet moet verkopen,
de draai kan zomaar komen en dan mis je gelijk de aansluiting.

Daarnaast verwacht ik juist wel dat er een overname in de lucht hangt.

Huidige aandeelhouders hebben niks te vrezen, alleen maar te winnen,
kwestie van geduld hebben, en op je handen gaan zitten.
jefkedeboskabouter
0
quote:

DWB Happy schreef op 17 augustus 2017 21:43:

Ik heb de indruk dat onze Martijn aan het traden geslagen is met dit zwaar over solde aandeel, en gokt op een nog lagere koers:)
Aan de Down Jones te zien zal dat morgen zeker lukken...
DWB Happy
0
quote:

manske1983 schreef op 17 augustus 2017 21:47:

[...]
Aan de Down Jones te zien zal dat morgen zeker lukken...
Kijk dat zeg je nou, maar weet je dat Postnl vreemd genoeg juist op negatief gestemde dagen maar al te vaak flink pluste in het verleden.
[verwijderd]
0
quote:

DWB Happy schreef op 17 augustus 2017 21:43:

Ik heb de indruk dat onze Martijn aan het traden geslagen is met dit zwaar over solde aandeel, en gokt op een nog lagere koers:)

Postnl is nou typisch zo'n aandeel wat je juist nu niet moet verkopen,
de draai kan zomaar komen en dan mis je gelijk de aansluiting.

Daarnaast verwacht ik juist wel dat er een overname in de lucht hangt.

Huidige aandeelhouders hebben niks te vrezen, alleen maar te winnen,
kwestie van geduld hebben, en op je handen gaan zitten.
Je beeldvorming is niet juist, jij associeert 'traden' blijkbaar met een alles of niets spelletje; ik zit meestal op een pluk aandelen, maar zit nooit lang stil hoor - om daarnaast ook actief te handelen door op koersschommelingen te reageren.

Heb gisteren al aangegeven dat een flink koersherstel mij nu zeer goed zou uitkomen, maar ik zie helaas totaal geen signalen dat zo'n beweging er morgen al zit aan te komen. Daarom denk ik momenteel dat alleen nieuws het aandeel echt in beweging zal brengen.

Dus maak je vooral niet druk over wat ik wel of niet doe... of wat anderen wel of niet doen. De handelingen van individuen op dit forum hebben immers nauwelijks effect op de richting van de handel, de meningen zijn daarover bij dit aandeel meestal immers nogal verdeeld.

PS. Ik ben niet zo bang voor een Barcelona-effect bij PostNL, immers het aandeel behoort duidelijk niet tot de aandelen die gevoelig zijn voor terroristische activiteiten - de AEX zal daar morgen denk ik meer gevoelig op reageren dan de AMX, doch beurzen zijn inmiddels al lang gewend aan het feit dat dit soort incidenten zich inmiddels welhaast dagelijks aandienen. Kortom, morgen gewoon rustig met de vinger aan de pols PostNL volgen... en wellicht dat er dan weer een leuk ritje in zit.
4.542 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 ... 224 225 226 227 228 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:39
Koers 1,265
Verschil +0,001 (+0,08%)
Hoog 1,305
Laag 1,260
Volume 2.469.382
Volume gemiddeld 2.090.892
Volume gisteren 1.877.754