PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL mei 2018, ontslagen !

3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
pielsje
0
quote:

prinszicht schreef op 29 mei 2018 16:09:

[...]

Kroegpraat. Vorige week Berenburg. Nu Italie. Je zit gewoon te zwammen. Morgen is vanwege het halfbewolkte weer. Je verzint elke dag een nieuwe. Bijzonder vermakelijk maar niet echt geloofwaardig.

Vergeet zijn kookkunsten niet Prins, ook zo,n dooddoener
Hansbeleg
0
Een antwoord van IR van 28 feb 2017, toen ik een boze mail stuurde net na de jaarcijfers 2016, allemaal goede voornemens waar niets van terecht is gekomen.
En ja ze zijn niet principieel tegen een overname, nou zet jezelf dan eens wat nadrukkelijker in de etalage, ga de boer op, zelf bakken ze er toch niets van.

Geachte heer ,

Dank voor uw bericht.

Gisteren hebben we toegelicht hoe wij de transformatie van ons bedrijf van een traditioneel postbedrijf naar een logistiek e-commerce bedrijf versneld aan het uitrollen zijn en hoe daarmee lange termijn stakeholderswaarde wordt gecreëerd. Wij verwachten dat deze snellere transformatie resulteert in betere resultaten voor 2020 en hebben onze ambitie dan ook met €25m verhoogd naar tussen de €310 en €380 miljoen. Daarnaast maken onze verwachte toekomstige resultaten progressief dividend mogelijk. Zoals wij de afgelopen jaren hebben laten zien, maken wij onze beloften waar, met over 2016 een resultaat aan de bovenkant van onze verwachtingen, een geconsolideerd vermogen dat bijna positief is, een netto cash positie, een pensioenverplichting waarvan de rentegevoeligheid aanzienlijk, ons postbedrijf continue aangepast aan de dalende postvolumes, inclusief een verbetering van onze marge en inmiddels zo’n €479 miljoen aan kosten bespaard, een state-of-the-art pakkettennetwerk waarmee we continue nieuwe en innovatieve diensten kunnen aanbieden die het onze klanten en de eindontvanger mogelijk maakt optimaal te profiteren van de groei in e-commerce. Om een paar voorbeelden te noemen. Ik herken mij dan ook niet in uw conclusie dat er geen vertrouwen zou zijn in onze strategie. Ook wil nogmaals benadrukken dat wij waardecreatie voor onze aandeelhouders als onze belangrijkste prioriteit beschouwen.

Tenslotte wil ik herhalen, zoals we ook in onze brief van 7 december hebben aangegeven, dat wij niet principieel tegen een overname van PostNL zijn. Wij zijn ons terdege bewust van onze fiduciaire verplichtingen en van het belang van alle stakeholders van PostNL, niet in het minst die van de aandeelhouders. Dit blijkt ook uit onze bereidheid eerder dit jaar om met bpost in gesprek te gaan. Wij zijn echter begin december tot de conclusie gekomen dat we er niet van overtuigd zijn dat een combinatie van bpost en PostNL succesvol zal zijn, noch dat een transactie uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Met vriendelijke groet,
[verwijderd]
0
Ze weten niet hoe snel ze moeten dumpen als koers even over of op 2,94 komt.....
Willier
1
quote:

Martijn van M schreef op 29 mei 2018 14:20:

[...]

(Voila!)

PS. Bovenstaande post is terug te vinden 22 feb 2018 om 09:55:

www.iex.nl/Forum/Topic/1349793/53/Pos...

(Willier heeft het dus zijn 'herinnering' gewoon uit zijn eigen duim gezogen, want hij suggereerde dat de koers na mijn laatste aankoop boven de 3,80 euro daar niet meer boven is geweest... wat dus overduidelijk niet waar is; op zowel 21 februari als 22 februari heb ik 1 aankoop gedaan en beide zijn er op 23 februari helemaal uitgegaan, wat ik impliciet de 23ste toch echt ook nog heb gemeld!)
Ik zuig niets uit mn duim en lees al helemaal niemand een les. De enige die dat doet ben jij. Fijn dat je 3,80 aankopen zijn verkocht met winst. Maar ik lees niets over de 4 plus en wanneer je die 4x dividend hebt gehad.
En als je nog aandelen hebt sta je dan nu nog in de plus? In dat geval wil ik graag van je leren hoe je dat flikt.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 29 mei 2018 16:07:

[...]

En dan zit je ook nog eens met Brussel....
UPS heeft daar nog wel iets recht te zetten.

m.trends.knack.be/economie/bedrijven/...

Als brussel de claim betaalt heb ik wel een suggestie voor UPS, het bedrag is precies postnl+premie :-D
prinszicht
0
quote:

Martijn van M schreef op 29 mei 2018 16:15:

[...]

Nog sterker, wat Prinszicht suggereert (dat een overname sowieso wel zou mogen) staat er natuurlijk helemaal niet.

De brief ging immers enkel over uitstel van het politieke proces over de besluitvorming over nieuwe randvoorwaarden rondom de UPD. Met dat proces wordt toch echt in eerste instantie juist een nieuwe drempel gecreëerd t.a.v. een overname van PostNL, echter die drempel is er enkel op gericht om de UPD in bescherming te nemen en dus NIET om een overname van PostNL te frustreren, blokkeren of zelfs onmogelijk te maken (wat in het verleden werd gevreesd op dit forum).

PS. Verhagen heeft vorige zomer al aangegeven dat het gevaar van een 'vijandige overname' dreigt indien de overheid PostNL het leven onmogelijk blijft maken; de uitkomst van de postdialoog wordt dus ook wel cruciaal in hoeverre de nieuwe randvoorwaarden rondom de UPD überhaupt een significante kwestie zal gaan worden... als de uitkomst van de postdialoog voor PostNL het gewenste resultaat oplevert dan is het zelfstandig voortbestaan van PostNL waarschijnlijk wel veilig gesteld en zullen we Verhagen waarschijnlijk in de toekomst nooit meer horen refereren naar de dreiging van een "vijandige overname".
Het was een vraag. Maar vertel, tegen wie moeten we de UPD beschermen? Bpost? UPS? Boze blanke mannen?

Je koopt PostNL met UPD. Zeker nadat duidelijk is geworden onder welke voorwaarden. En de prijs is er ook naar. Wetende dat er geen andere partij is die het op zich kan nemen.
leo36
0
Ook ik heb wat aangeschaft voor 2,93. Ik speel nu quitte bij rond de 3,10 (de koers van afgelopen donderdag). Wanneer gaat de paniek weer over drijven en komen we in rustiger vaarwater terecht ? Bij 3,20 ben ik weer weg. Hopelijk wordt mijn (on-)geduld beloond.
prinszicht
0
quote:

Beursspeculant schreef op 29 mei 2018 16:31:

[...]

UPS heeft daar nog wel iets recht te zetten.

m.trends.knack.be/economie/bedrijven/...

Als brussel de claim betaalt heb ik wel een suggestie voor UPS, het bedrag is precies postnl+premie :-D
Deze zaak laat in enige mate zien hoe het er aan toe gaat met semi-overheids bedrijven. UPS mocht niet van Brussel en daarom gebeurde het niet. Bod was 9,50 per aandeel. Men was bang voor de positie van Deutsche en andere Europese spelers. Vetootje.

Fedex was veel minder groot. Dat mocht wel. En hups, binnen no time een nieuw bod op de hut. Ik heb in dat aandeel gezeten en daar was het ongeloof net zo groot dat na een bod van 9,50 de koers kon wegzakken naar 4,50. En out of the blue sky was daar 8 Euro. Dat was 15% minder. Iedereen blij.

Als je dan beweert dat er nu niemand kan / mag overnemen is dat gezwets van de bovenste plank. Dan zit je gewoon misleidend te roeptoeteren. Haal er 15 procent vanaf dan heb je 4,90. Rondje onderhandelen is een duppie meer. Gewoon omdat de overheid Bpost niet accepteerde maar Royal Mail, UPS of wie dan ook wel.
Hansbeleg
0
Met de huidige wetgeving is de overheid formeel geen partij bij een overname.
Alleen informeel, als de RvC en RvB zich weer onder druk laten zetten. De vorige keer kwam het ze overigens ook goed uit ze wilden toch al niet. En dat is de crux als ze wel willen kan nu niemand ze tegenhouden, maar dan moet je dus wel willen en niet te schijterig zijn.
prinszicht
0
Eerste pluk gekocht op mijn favoriete koers;-). Ik zat nog even naar de koers van de dollar te kijken, en ze kunnen nu redelijk voordelig inslaan. Er zit naar mijn smaak niet meer in dan een bod van 4,70 als piek uit het verleden.
BoterbijdeVis
0
quote:

Hansbeleg schreef op 29 mei 2018 16:12:

Nog steeds doen bijna alle postbedrijven het slecht, dus dit is niet specifiek voor PostNL. Postmarkt is niet geliefd dus die lijkt er als eerste uit te gaan.
Je loopt met deze aandelen wel risico, maar amper kans op groei. Bij PostNl speelt gelukkig nog de postdiscussie dus daar is nog hoop voor een herstel binnenkort (5 wkn?)
Ga er maar vanuit dat als de heren politici een keer moeten beslissen zij dat met veel plezier vooruitschuiven tot na het zomerreces. Half september worden ze dan daar in Den Haag weer wakker. Wat ze wel graag doen is terugkomen van zomerreces voor de minste politieke ongein, want dat declareert lekker.
prinszicht
2
quote:

Hansbeleg schreef op 29 mei 2018 17:07:

Zolang er geen duidelijkheid is over de toekomst komt er geen bod.

Ik zal je wat zeggen Hans. Gouden tip van mij. En daar strooi ik regelmatig mee. Duidelijkheid over de TOEKOMST bestaat niet. En dat geldt zeker voor PostNL. Morgen kan het gebeuren.
prinszicht
0
Er moet ook weer een grote eindveiling aankomen. Anders houden ze het niet vol, het dumpen.
Hansbeleg
0
quote:

prinszicht schreef op 29 mei 2018 17:15:

[...]

Ik zal je wat zeggen Hans. Gouden tip van mij. En daar strooi ik regelmatig mee. Duidelijkheid over de TOEKOMST bestaat niet. En dat geldt zeker voor PostNL. Morgen kan het gebeuren.
Ik laat me graag positief verassen en positief zou het zijn. Maar men gaat het overleg niet frustreren. Pas als er iets negatiefs uitkomt voor PostNL kan het in de etalage komen.
3.296 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 ... 161 162 163 164 165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:37
Koers 1,264
Verschil +0,014 (+1,12%)
Hoog 1,270
Laag 1,250
Volume 1.877.754
Volume gemiddeld 2.111.168
Volume gisteren 1.766.025