Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.689 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
B...K
0
Chiddix
0
Om iedereen die uit gebieden komt naar Nederland waar het coronavirus is opgedoken apart te zetten, lijkt onbegonnen werk. Op Chinezen werd goed gelet als die ergens een land binnenkwamen. Thans is het een mondiale verspreiding van het virus.
Je zult wel moeten kijken naar het aantal besmettingen in bepaalde gebieden. Lombardije is een brandhaard. Extra risico.
[verwijderd]
0
Toch deed China zoiets. Stel dat ze het een beetje zo gelaten hadden.
Een uitbraak hier is net zo sterk als daar.
Ik las daarnet ergens, dat er ook miljoenen jonge mannen stierven van de Spaanse Griep.
Terwijl sommigen erop rekenen dat de zomers alles zal oplossen, weet ik niet of dit virus zich heel braaf aan die ene speficieke vuistregel gaat houden. Doet z'n eigen ding vooral, lijkt het.
voda
0
Video: Coronavirus zorgt voor schokgolven economie

(ABM FN-Dow Jones) "Het coronavirus verspreidt zich buiten China, maar nog met relatief beperkte economische gevolgen. Dat is anders in China", zei Director of Research Multi Asset Grethe Schepers van Fidelity International. "Het virus heeft voor schokgolven gezorgd in de Chinese economie. De gevolgen daarvan gaan we elders ook voelen", voegt zij toe. Schepers neemt de balans op.

www.youtube.com/watch?v=HiX-0vUOKzA

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
WHO waarschuwt voor zeer hoog besmettingsrisico coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) Het toenemende aantal besmettingen met het coronavirus en het groeiend aantal landen met besmettingen in de afgelopen dagen, zorgen voor een "zeer hoog" besmettingsrisico wereldwijd. Hiervoor waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie vrijdag.

Eerder gold er een hoog besmettingsrisico.

Volgens de WHO kunnen de meeste besmettingen worden herleid naar bekende contacten of clusters van besmettingen in een bepaald gebied.

"Er is vooralsnog geen bewijs dat het virus zich vrij verspreidt in de samenleving", aldus de gezondheidsorganisatie.

Zolang dat het geval is, is er een kans om het COVID-19 virus te beheersen.

Inmiddels zijn er ruim 83.000 besmettingen, waarvan verreweg de meeste in China. Buiten China zijn er ruim 4.300 mensen besmet, in 49 verschillende landen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
[verwijderd]
0
Wat hebben de volgende zaken eigenlijk gemeen?:

corono virus
klimaatprobleem
stikstof

?
voda
0
Virusuitbraak zorgt voor een aanbodschok en daar kan de overheid niet veel aan doen

Niet brexit, niet Trumps handelsoorlogen en zelfs niet de recessie in de Duitse industrie slaagden er de afgelopen jaren in om aandelenbeurzen langdurig van slag te brengen. Er was wel eens een paniekaanval of koersdipje, maar dat bleek telkens van korte duur. Verliezen werden snel goedgemaakt en de koersen pakten hun opwaartse trend weer gewoon op. Optimisten kregen telkens gelijk, pessimisten boekten flinke verliezen.

Is het deze keer anders? Angst voor de economische gevolgen van de virusuitbraak veroorzaakte deze week grote verliezen op de beurzen. Koersen doken sneller en dieper omlaag dan tijdens eerdere ‘correcties’. Misschien dat het weer een briljant koopmomentje blijkt te zijn voor de optimisten, maar afgaande op de commentaren lijkt er ditmaal toch meer aan de hand. Het coronavirus wordt door beleggers een stuk serieuzer genomen dan een onwillige Boris Johnson of oorlogstaal tweetende Donald Trump.

Geef ze eens ongelijk. Want hoezeer politici zich soms ook misdragen, als de economische gevolgen van hun strapatsen duidelijk worden, kunnen ze de keuze maken om normaal te gaan doen. Dan tekent de Britse premier toch gewoon een brexitakkoord waar hij eerder mordicus op tegen was. En dan bedenkt de Amerikaanse president dat de verkiezingen er aankomen, dus neemt hij genoegen met een vrij inhoudsloos handelsakkoordje met China. Beleggers weten dat, dus laten zich niet gek maken.

Een virus is in die zin veel onredelijker dan een politicus en trekt zich niets aan van economie of beurs. Beleggers die gokken op een goede afloop doen dus precies dat: gokken.

Maar er is nog een reden voor beleggers om de virusuitbraak serieuzer te nemen dan de andere economische verstoringen van de afgelopen jaren: het raakt in eerste instantie vooral de aanbodkant van de economie. Zieke mensen kunnen niet werken, dus het virus zorgt voor een afname van het arbeidsaanbod. Nu gaat het op dit moment gelukkig nog niet om hele grote aantallen zieken, maar ook de quarantainemaatregelen zorgen dat mensen niet bij hun werk kunnen komen. Nog belangrijker zijn de preventiemaatregelen, zoals het sluiten van scholen, waardoor ouders thuis moeten blijven bij hun kinderen. In China zijn veel fabrieken weer open, maar draaien op halve kracht vanwege een gebrek aan personeel.

Ook bedrijven zonder zieke of afwezige werknemers kunnen met aanbodproblemen te maken krijgen, als hun toeleveranciers productieproblemen ondervinden. Op die manier raken hele productieketens verstoord. Vooral in de techsector leidt dat tot problemen. Brancheclub FME opende eerder een meldpunt voor bedrijven en riep de overheid op om deeltijd-WW mogelijk te maken, waarvan inmiddels tientallen bedrijven gebruik maken.

Het virus veroorzaakt dus in de eerste plaats een aanbodschok. Dat maakt het voor de overheid moeilijk om te reageren. Bij een vraagschok is het medicijn duidelijk: de centrale bank verruimt het monetaire beleid (bijvoorbeeld met een renteverlaging) en de regering geeft wat meer uit of komt met subsidies en lastenverlichting. Zo wordt de vraag weer aangezwengeld.

Maar bij een aanbodschok heeft dat weinig zin. Lagere rente en meer overheidsuitgaven maken de tekorten eerder groter dan kleiner. Die tekorten kunnen in principe leiden tot hogere prijzen en zo tot inflatie. Dan zou de centrale bank de teugels juist moeten aantrekken.

Geen wonder dat beleggers het niet vertrouwen. Juist de monetaire autoriteiten redden de beurs de afgelopen jaren keer op keer met nog ruimer geldbeleid. Centrale banken plakten pleisters op de zere knie van iedere gevallen belegger. Met een snoepje voor de pijn. Ook nu hopen ze op een renteverlaging van de Fed en de ECB, maar bij een aanbodschok past dat eigenlijk niet.

Gelukkig voor de beleggers (maar niet voor de rest van ons) zal een flinke virusuitbraak ook zorgen voor een vraagschok. Toerisme stagneert, evenementen worden afgeblazen en niemand gaat meer funshoppen. Daarnaast veroorzaakt de aanbodschok zelf ook vraaguitval, als mensen werkloos worden en winsten wegsmelten. Zo’n vraagschok drukt de inflatie juist. Met een beetje mazzel ziet de centrale bank daar genoeg aanleiding in om de geldkraan toch open te zetten. Overheden kunnen uitrukken met extra uitgaven om de vraagschok te dempen. In Azië gebeurt dat al, met vele miljarden tegelijk.

Wordt het toch weer feest op de beurs.

fd.nl/opinie/1336499/virusuitbraak-zo...
[verwijderd]
0
Ja al dat gratis geld heeft tot nu toe zo goed de echte economie geholpen laten we dat vooral nog groter gaan doen...

Probleem is niet op te lossen met meer geprint geld wat nergens naartoe kan in de echte economie.

Kan de ecb gewoon niet alle assets kopen.
Iedereen veel cash en dan...

Dat is de snelle variant van het huidige steeds maar M3 verruimen terwijl de echte economie niet weet waar ze met al dat geld naartoe moeten wat huizenprijzen skyhigh duwt en dus die markt onwricht en spaarrentes 0 en negatief maakt en pensioenen uitholt.

Ja dat is de oplossing voor de massa.... vooral groter doen en zo de elite sponsoren en kustmatig rijk houden over de rug van de massa..

This time its different....

Gewoon alles een keer uit laten zieken.
Chiddix
0
Uitbraak besmettingen Italie van 655 naar 889(28/2). Zuid-Korea telde gisteren een record van 594 en komt totaal uit op 2931. Iran zit op 388 besmettingen. China onder de 500 op dagbasis.
De teller in Nederland staat op 2 maar een viroloog verwacht meer besmettingen. Het gebied in Duitsland vlak bij de Nederlandse grens(Sittard) is bijgesteld(verhoogd) naar 35 gevallen.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 29 februari 2020 06:12:

Uitbraak besmettingen Italie van 655 naar 889(28/2). Zuid-Korea telde gisteren een record van 594 en komt totaal uit op 2931. Iran zit op 388 besmettingen. China onder de 500 op dagbasis.
De teller in Nederland staat op 2 maar een viroloog verwacht meer besmettingen. Het gebied in Duitsland vlak bij de Nederlandse grens(Sittard) is bijgesteld(verhoogd) naar 35 gevallen.
Laten we een politiestaat stichten!!!

Zijn we over al van af! Helemaal van onze vrijheid die maar misbruikt wordt!
[verwijderd]
0
Tussenstand aantal doden standaard griep - corona seizoen 2019/2020:

500.000 - 2.933

Dus waarom sluiten we voor corona halve steden af terwijl we mensen die met de griep op het werk verschijnen en de rest van het kantoor aansteken dat niet eens kwalijk nemen?

Corona lijkt nu iets dodelijker maar dat is vertekend omdat a) vooral de serieuze gevallen nu in beeld komen; veel mensen die amper of geen symptomen vertonen of denken dat ze gewoon een normaal griepje hebben blijven onder de radar; en b) over de normale griep is veel meer bekend en weten we dus precies hoe mee om te gaan, ook in medisch opzicht; kwestie van tijd voordat dat met corona ook het geval is (er is al een mogelijk werkend middel uit 1934 dat nu opnieuw wordt onderzocht; wordt zelfs in Nederland geproduceerd eenvandaag.avrotros.nl/item/deze-medi... )

Kortom: het is vooral de compleet overtrokken reactie die voor schade zorgt; niet het corona virus zelf.
asti
0
quote:

VeniVidiMerui schreef op 29 februari 2020 12:47:

Tussenstand aantal doden standaard griep - corona seizoen 2019/2020:

500.000 - 2.933

Dus waarom sluiten we voor corona halve steden af terwijl we mensen die met de griep op het werk verschijnen en de rest van het kantoor aansteken dat niet eens kwalijk nemen?

Corona lijkt nu iets dodelijker maar dat is vertekend omdat a) vooral de serieuze gevallen nu in beeld komen; veel mensen die amper of geen symptomen vertonen of denken dat ze gewoon een normaal griepje hebben blijven onder de radar; en b) over de normale griep is veel meer bekend en weten we dus precies hoe mee om te gaan, ook in medisch opzicht; kwestie van tijd voordat dat met corona ook het geval is (er is al een mogelijk werkend middel uit 1934 dat nu opnieuw wordt onderzocht; wordt zelfs in Nederland geproduceerd eenvandaag.avrotros.nl/item/deze-medi... )

Kortom: het is vooral de compleet overtrokken reactie die voor schade zorgt; niet het corona virus zelf.
Het beginpunt dat je neemt is onjuist. Het lijkt nu niet iets dodelijker dan een normaal griepje, het lijkt nu veel dodelijker dan een normaal griepje.

Verder lijkt het besmettelijker te zijn dan een normaal griepje.

Verder is niet met zekerheid te zeggen dat het aantal gevallen in warmer weer drastisch zal dalen, zoals met een normaal griepje.

De reactie zorgt inderdaad voor veel economische schade, maar of de reactie overtrokken is weet ik niet. Overheden hebben volgens mij goede redenen om te proberen de verspreiding te vertragen.
asti
0

Vooral in het begin gold: je kunt beter naar de reacties van overheden kijken om de ernst van het virus te beoordelen dan naar het virus kijken om de reacties van overheden te beoordelen.

Het paard moet je niet achter de wagen spannen.
elvisgoesinstocks
0
quote:

voda schreef op 28 februari 2020 19:46:

Virusuitbraak zorgt voor een aanbodschok en daar kan de overheid niet veel aan doen

fd.nl/opinie/1336499/virusuitbraak-zo...
Dit artikel slaat de spijker op zn kop. Het is de wisselwerking aanboduitval en effect op vraagzijde. Centrale banken hebben hier weinig 'vaccin' voor. Het is een gezondheidsprobleem dat de economie infecteert. Het is ook een psychische kwestie, want de moderne mens raakt in paniek als ergens niet direct een 'medicijn' voor is. (verwend als we zijn)
Suggestie voor enkele forumleden om juist dit eens te lezen en dan op deze analyse te reageren.
Kees1
0
Het grote probleem is de overtrokken reactie van de overheid en nog erger die van de media. Als de media wegzappen, omdat iets anders de aandacht vergt praat niemand meer over dit virus en is het weg. Stel dat volgende week bekend wordt gemaakt dat Mark Rutte met Bridget Maasland gaat trouwen dan vergeet iedereen corona en is het weg.
Kijk naar PFAS, de aandacht is weg.
Chiddix
0
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 29 februari 2020 14:14:

Er zijn 2 nieuwe besmettingen gemeld vanmiddag. Brengt het totaal op 4 in Nederland.
4???????????

Mijn god, en wss 75% vals positief!

Hoe is het virus precies vastgesteld? De media roept wat en het is opeens waar. Ik geloof er echt helemaal niks van!
voda
0
Rode Kruis: Nederlander geeft niks, opbrengst coronabestrijding ‘historisch laag’

Nederlanders weigeren de beurs te trekken voor de bestrijding van het coronavirus in het buitenland. Het Rode Kruis is zeer teleurgesteld en noemt de opbrengst ‘historisch laag’.

David Bremmer 29-02-20, 13:01

Hulporganisatie Rode Kruis opende een week geleden gironummer 7244 voor internationale hulpverlening bij de bestrijding van het coronavirus. Tot nu toe hebben Nederlanders samen pas slechts 37.000 euro gedoneerd. ,,In vergelijking met andere hulpacties is dat ontzettend weinig”, zegt woordvoerder Merlijn Stoffels. Zo werd er voor de Australische bosbranden recent nog een miljoen euro opgehaald. ,,Daar trok Nederland de beurs wél.”

In totaal zegt het Rode Kruis internationaal 30 miljoen euro nodig te hebben om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen en hulp te verlenen in landen waar het al is. Zo helpt de organisatie in China met ambulances patiënten te vervoeren. Dat geld is er bij lange na nog niet. Wereldwijd is er slechts zo’n 2,8 miljoen euro gedoneerd. Daarvan komt slechts 37.000 euro uit ons land. ,,Dat is echt historisch laag”, zegt Stoffels.

Waarom Nederlanders de portemonnee niet trekken kan het Rode Kruis niet met zekerheid zeggen. ,,Het lijkt er op dat veel mensen denken dat zij geen rol hebben en dat dit iets is voor overheden om op te pakken. Maar die kunnen hulp van organisaties als die van ons heel goed gebruiken.”

Afrika en Midden-Oosten
Het Rode Kruis zou de hulp al met al graag opschalen. ,,We willen met name voorkomen dat het virus op plekken met slechte medische voorzieningen toeslaat, zoals in Afrika. Of in gebieden met oorlog, zoals in het Midden-Oosten.” Door snel meer voorlichting te bieden, kan veel leed voorkomen worden. ,,Mensen zullen in zulke gebieden sneller overlijden dan in landen zoals Nederland.”

Momenteel beraadt het Rode Kruis zich wat te doen. De hulporganisatie zou graag meer reclame maken voor de actie. ,,Maar er is te weinig geld binnengekomen om dat te kunnen doen. We worstelen er echt mee”, zegt Stoffels. Momenteel zijn er ook nog geen plannen voor een nationale hulpactie op tv. ,,Soms geeft de NPO zendtijd voor spotjes, maar dat is nu ook niet het geval.”

www.ad.nl/dossier-coronavirus/rode-kr...
voda
0
Is de corona-uitbraak dan toch het begin van het einde der tijden?

COLUMN SASKIA NOORTSaskia Noort schrijft wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week maakt ze zich zorgen om de ernst van het Coronavirus. ‘Ieder uur worden we op de hoogte gehouden van nieuwe gevallen, ieder kuchje is verdacht. Moet ik hysterisch zijn, of juist de hysterie vrezen?’

Saskia Noort < 29-02-20, 07:00 Laatste update: 10:02

Ik was helemaal niet zo bezig met het coronavirus, eerlijk gezegd, tot ik afgelopen week in een talkshow zat met een viroloog die zei dat corona zeker naar Nederland zou komen en er daarna aan de borreltafel werd beweerd dat 50 tot 70 procent van de wereldbevolking het zou krijgen. Het merendeel in lichte vorm, die mensen zouden het niet eens door hebben. Dat de economie volledig plat kwam te liggen was een kwestie van tijd, een wereldwijde recessie was aanstaande.

Ondertussen schoof ook Cécile Narinx aan, die zojuist uit het viraal epicentrum Milaan kwam en gaven we elkaar allemaal toch gewoon handen, dus zo bang waren we nou ook weer niet. Hoewel ik daarna toch voor de zekerheid vier keer mijn handen waste en sindsdien iedere deurklink, trapleuning, lichtknopje, pinautomaat en supermarktkarretje zie als virale brandhaard.

Lees ook
Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

Ik kon niet slapen na deze uitwisseling van rampscenario’s, en toen ik eindelijk toch indommelde, droomde ik voor altijd in quarantaine te zitten op een cruiseschip. Een droom waaruit ik bezweet en paniekerig ontwaakte.

En nu zit ik dus met grote vragen. Is corona nu gewoon een griepvariant, waaraan alleen oude en zwakke mensen overlijden, en zo ja, waarom worden we dan tijdens een ordinaire griepepidemie niet met mondkappen op in luchtdichte tenten geïsoleerd en met corona wel? Waarom zetten we dan treinen stil, leggen we boten aan de ketting, gaan er scholen dicht, sluiten we hotelgasten op en wordt straks misschien het Songfestival gecanceld? En voor wie dat helemaal niet erg vindt: hoe dan met de Olympische Spelen? EK-voetbal? Alle festivals?

Is de corona-uitbraak dan toch het begin van het einde der tijden, de aanvang van de apocalyps en liggen de Amsterdamse grachten straks vol met koortsig creperende leden van de elite omdat de ziekenhuizen het niet meer aankunnen? Gaan wij ook spookdorpen met uitgestorven straten zien, lange rijen bij supermarkten en huisartsenposten, gaan hier ook alle winkels, restaurants, bioscopen en kroegen dicht? En hebben mondkapjes nu wel of geen zin? ‘Het gebruik van een mondkapje biedt praktisch geen bescherming tegen verspreiding van het coronavirus’, zegt het RIVM. Toch zijn ze uitverkocht. Is desinfecterende handgel nu wel of juist niet goed? ‘Het effect is onbewezen en kan ons zelfs vatbaarder maken voor ziekten’, schrijft de gezondheidsraad.

Moet ik de op handen zijnde vakantie wel of niet annuleren? Is mijn leven en dat van mijn ouders, vrienden en kinderen meer in gevaar dan ten tijde van bijvoorbeeld de Mexicaanse griep, de Hongkonggriep, Sars? Ofwel, moet ik hysterisch zijn, of juist de hysterie vrezen?

Ieder uur worden we op de hoogte gehouden van nieuwe gevallen, ieder kuchje is verdacht, ik voel de aandrang met een thermometer de straat op te gaan en toiletpapier te hamsteren voordat het te laat is. Iemand raadde aan veel gin-tonic te drinken, want kinine hielp ook tegen malaria, dus dat heb ik maar vast groots ingeslagen. Als we dan in quarantaine moeten, dan maar op de meest feestelijke manier. Als we er toch allemaal aangaan, dan maar dansend op de vulkaan.

Alle columns van Saskia Noort vind je hier.

www.ad.nl/dossier-coronavirus/is-de-c...
59.689 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  18:05
 Germany40^ 18.764,00 +0,41%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.079,80 +0,50%
 US30^ 39.483,50 +0,19%
 Nasd100^ 18.137,90 +0,11%
 US500^ 5.216,01 +0,01%
 Japan225^ 38.152,40 -0,74%
 Gold spot 2.368,82 +0,96%
 EUR/USD 1,0776 -0,05%
 WTI 78,32 -1,62%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%