TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom december 2020, kom uit de kast!

844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
tatje
1
Dutchy Ron
0
Het mocht niet hoger dan 7,35 deze vandaag en deze week ..... was overduidelijk. Hopelijk volgende week weer zo’n week met koopdruk. Goed weekend!
Dutchy Ron
0
Senate Republican Leader Tom Kean said a report from the New Jersey Autonomous Vehicle Task Force has mapped the road ahead for bringing driverless vehicles to New Jersey.

“We’ve been working for close to a decade to ensure that the Garden State is a leader in advancing driverless vehicle technology and the many benefits it may provide to New Jerseyans,” said Kean (R-21). “In working towards that goal, it was apparent that we needed a comprehensive plan to allow autonomous vehicles to operate safely and legally on our roads. The task force we created has studied the issue in depth and given us thoughtful recommendations to consider and act upon.”

Kean was a prime sponsor of the bipartisan resolution in 2019 which created the “New Jersey Advanced Autonomous Vehicle Task Force.”

Under SJR-105, which was signed into law on March 18, 2019, the eleven member task force was established to assess advanced autonomous vehicles and make recommendations on laws, rules, and regulations that New Jersey may enact or adopt to safely integrate advanced autonomous vehicles on the State’s highways, streets, and roads.

This week, the task force delivered its final report to the Legislature with detailed recommendations based on the guiding principles of prioritizing safety, remaining technology neutral, encouraging a consistent regulatory and operational environment, and preparing proactively for automation.

“Driverless vehicles have the potential to revolutionize our transportation industry, provide a new form mobility and increased independence to the disability and senior communities, and make our roads safer for everyone,” added Kean. “We know autonomous vehicle technology is rapidly advancing, and I’m glad New Jersey lawmakers have shown that we’re able to keep pace. If we continue to be proactive, we’ll ensure that New Jersey is a national leader in both the research and the deployment of driverless cars.”

Link naar het report (leesvoer voor het weekend)

www.senatenj.com/uploads/NJ-AVTaskFor...
Dutchy Ron
0
However, as we see in the contrast between Google and Microsoft in the most recent earnings calls, Google has a hard time prioritizing cloud over the bigger revenue drivers. Meanwhile, Microsoft has a no holds barred approach with one, singular focus: Azure.
Goed artikel voor de liefhebber, auteur legt verschil cloud aanpak tussen MSFT en Google uit en zet z’n geld op Azure

www.forbes.com/sites/bethkindig/2020/...
Chessplayer1992
1
In de financiële sector zie ik ook dat heel veel van mijn klanten kiezen voor Azure. Grote financiële partijen.
vreemdvermogen
0
quote:

tatje schreef op 4 december 2020 18:13:

www.youtube.com/watch?v=2lw6GQP9F7Q

In iets geloven is het mooiste !

Alleen als je in iets gelooft, kun je het bereiken.

We zullen zien.

Geloven? Ja dat zeggen ze in de kerk. moskee en synagoge ook. Vooral de radicale imams, uiterst conservatieve predikers en ultra rechtse Thora volgelingen geloven in een bepaald doel en dat lukt ze wonderwel ook. Maar willen we dat?
Wereldbelegger
0
Google Maps en Street View zijn ondenkbaar zonder de evolutie van de smartphone en het plan om zelfrijdende auto’s te ontwikkelen. In de tweede helft van de jaren 0 voorzag Google dat gebruikers met hun mobiel adressen en uitgaansgelegenheden zouden willen vinden en in ruil daarvoor hun persoonlijke gegevens best willen prijsgeven (waarmee Google dan weer gerichte advertenties kan produceren).

Het bedrijf begreep eveneens dat je voor de gebruikers en de zelfrijdende auto dan wel de hele omgeving precies moet vastleggen om met alle vereiste informatie erdoor te kunnen navigeren. De zelfrijdende auto wordt een realiteit, maar doet er lang over om op onze wegen te materialiseren. De 30 miljoen gebruikers van Google Maps en Street View zijn ondertussen blij met al die nauwkeurige kaarten en foto’s: 3.000 steden en 47 landen zijn al door Googles hongerige data-oog gegaan.

bron:
www.technischweekblad.nl/opinie-analy...
tatje
0
Van 8 naar 9 miljoen autos in Nederland in 10 jaar.

www.telegraaf.nl/nieuws/1317442934/re...

„De groei van het aantal personenauto’s in ons land neemt jaarlijks toe en in dit coronajaar nog iets harder, omdat de behoefte aan individueel vervoer nu extra groot is.”

De groei in dit corona jaar was iets harder door de behoefte aan individueel vervoer.

Tja.

De vooruitzichten lijken gunstig :-)
Wereldbelegger
1
TomTom gaat waarschuwen voor gevaren verderop

Locatietechnologiespecialist TomTom zegt dat de samenwerking met het door de Europese Commissie gesteunde Data for Road Safety-initiatief heeft geleid tot een gebruiksklaar systeem om bestuurders te waarschuwen voor gevaarlijke rijomstandigheden. TomTom lanceert in 2021 de dienst Hazard Warnings.per.com

bron:
www.telecompaper.com/nieuws/tomtom-ga...
boem!
1
Deze zeer onzekere tijden zijn een waar eldorado voor iedere belegger.

Waar de "handelaar" met een goede timing per dag met gemak 5-10% kan opschrijven komt het er nu ook op aan voor de B&H belegger.
De B&H belegger doet de investering in principe voor langere tijd met als doel zijn rendement via dividenduitkeringen veilig te stellen.
Dividend kent een genormaliseerde kw van 30 x.
Waar de "handelaar" bijna letterlijk op de wagen springt bij mutaties in de hoogte van de dividenduitkering bij bedrijven die een lange historie kennen in dividenduitkeringen (Banken, Shell, Post.Nl ed) hebben bedrijven die daar naar toe werken een veel breder spectrum aangaande de potentiele dividendKW.(Tesla, Alfen, Ayden ed).

Uiteindelijk zal de te verwachten houdbare dividenduitkering de koers van het aandeel bepalen, loyaliteit over de prestaties uit het verleden bestaat niet.
Als voorbeeld moge PostNL dienen, op basis van de negatieve trend werd het aandeel volledig afgeserveerd met een koers van 1 euro tot gevolg.
Mede door Corona kreeg PostNL de wind mee in 2020 en ziet nu kansen om de dividendbetaling te kunnen hervatten ad 17 cent.
De beleggers grepen direct hun kans een zetten het aandeel weer op bijna 3 euro.
NB bij een houdbaar dividend van 17 cent zou je een koers van 5 euro mogen verwachten.

Ik denk dat het hoofdzakelijk "handelaren" zijn die voor deze koersstijging hebben gezorgd daar de fundamenten onder PostNl nog steeds zwak zijn in mijn ogen.( weinig tot geen weerstandsvermogen en een weinig flexibele eerder statische organisatiestructuur).

Covid19 heeft de ingezette disruptie versterkt.
Tech vergroot haar invloed, fossiel is uitfaserend.
Degenen die de beste voorspellingen in huis hebben vwb de toekomstige dividendbetalingen door de bedrijven worden de winnaars in beleggingsland.

De komende 2-3 jaar zal duidelijk worden welke bedrijven de juiste keuzes hebben gemaakt bij de annwending van hun operationele cashflow.
Velen zien in Shell daar een kandidaat terwijl ik daar toch wat gereserveerder in ben.
Met een aanwending van slechts 5% in duurzame investeringen zie ik nog steeds een bedrijf dat eerder op de rem trapt dan dat het gas geeft.
De operationele cashflow zal verder onder druk blijven staat door de inzakkende vraag naar olie en gas terwijl er naast deze marktverkleining ook geen zicht is op een opleving van de olie- en gasprijzen omdat dit op langere termijn (20-30 jaar) uitfaserende producten zijn.

De nerveuziteit spat er vanaf in de beleggingsmarkt.
Wie kan zijn status van blue-chip dividenduitkerend bedrijf behouden.
Wie maakt er van de Tech-aandelen de ambitie waar om de aan de horizon opdoemende goudpotten te verzilveren en wie zullen de verliezers zijn in dit spel om de aandacht van de beleggers te trekken.

Waar Tesla en Alfen die aandacht op zich gevestigd hebben is TT nog volledig aan die aandacht ontsnapt.
Of Tesla ooit het in de huidige koers opgepotte dividendpotentieel weet te ontsluiten valt nog te bezien en datzelfde geldt in mindere mate ook voor een Alfen en Ayden.
In dat licht bezien vind ik de koersontwikkeling van TT opvallend.
TT een bedrijf dat ontzettend hard is geraakt door de Covid uitbraak waardoor er in 2020 150 mio aan omzet wordt misgelopen maar er desondanks in slaagt om een FCF te produceren van nagenoeg breakeven.





ketchup
1
de boodschap was kraakhelder " don't fight the FED " en iedereen die zich daaraan heeft gehouden en met een gespreide porto investeert heeft een prachtig jaar gehad, beurzen hebben een prima prestatie neergezet
ook de edelmetalen die nu wat ingeven hebben een geweldige run gehad

nu is de boodschap voor de komende 2 jaar minder cash, minder edelmetalen ( als hedge ) en meer in aandelen
follow the money is gedreven door de enorme steun van overheden en centrale Banken

indien de verwachtingen uitkomen voor de komende 2 jaar , waar nog eens 35% de beurzen gaan aantrekken, dan hoef je geen raket-geleerde te zijn om geld te verdienen, gewoon long een spreiding voor mix van sectoren aan de beurzen , en dan kan je opteren voor iets meer in de ene sector en wat minder in de andere, maar scoren doe je.

de aantrekkelijkste ogen altijd de meest af-gestraften, maar weet er is ook altijd een reden dat die afgestraft zijn geworden, dus ook daar moet je een mix aanhouden, want ze gaan niet allemaal spectaculair herstellen, maar degenen die daar voor in aanmerking komen kunnen zeker de indexen outperformen .

mooi jaar in de maak voor 2021 is de verwachting
chris123
0
tatje
0
quote:

chris123 schreef op 6 december 2020 10:52:

TomTom weer besproken bij Harry Mens. Aandeel om in de gaten te houden.
Klasse chris123.

De kosten gaan nog voor de baten uit.

370 miljoen cash, ijzersterke balans.

eigen vermogen tov het totaal vd balans ijzersterk :-)

Chris123 zei het al:

AANDEEL OM IN DE GATEN TE HOUDEN.

De mevrouw die het vertelde was van Aberfeld vermogensbeheer.

Mevrouw vertelt heel simpel, de mening van enkele forumleden.
Kuiken
1
zowel voordelen als nadelen te ontdekken in dit lange stuk in het FD DEEl 1

KENNIS EN INNOVATIE
Politiek trekt verdedigingswal op tegen techreuzen
Klaas Broekhuizen 12:15
Lange tijd was industriepolitiek een vies woord in Den Haag, maar de overheid maakt een sterke comeback in de verkiezingsprogramma's, zeker als ze over de techsector gaan. Om de nationale schatten te bewaken, de macht te reguleren en de eigen tech te versterken.


Naast EU-maatregelen tegen de macht van buitenlandse big tech, moet Nederland volgens verschillende partijen zelf ook beschermingsmuren optrekken om te voorkomen dat sleutelbedrijven of -sectoren worden overgenomen.
Naast EU-maatregelen tegen de macht van buitenlandse big tech, moet Nederland volgens verschillende partijen zelf ook beschermingsmuren optrekken om te voorkomen dat sleutelbedrijven of -sectoren worden overgenomen.
De verkiezingsprogramma's van de grotere politieke partijen beloven veel actie vóór NL Tech en tégen Amerikaanse techreuzen. VVD en D66 pleiten voor herinvoering gerichte industriepolitiek: Nederlandse parels beschermen en steunen. Op hoofdthema's - privacy, mededinging, belastingen - zal de EU toch de kastanjes uit het vuur moeten halen.
Na 25 jaar digitale vrijstaat op het internet moet het maar eens afgelopen zijn met het speelkwartier. De inmiddels meer dan volwassen techsector — met al zijn uitwassen — heeft regels en wetten nodig en een overheid als marktmeester, met boetes en specifieke belastingen.
Dit beeld doemt op uit de verkiezingsprogramma's van de vier klassieke middenpartijen PvdA, D66, CDA en VVD, die mogelijk de volgende coalitiebesprekingen domineren. GroenLinks besteedt bijvoorbeeld vrijwel geen aandacht aan tech, alleen in de zin dat tech moet helpen bij verduurzaming.
De vier middenpartijen verwijzen vaak naar de Europese Unie als de grootheid die de techreuzen, vooral die uit de Verenigde Staten, op allerlei terreinen in de teugels moet zien te houden, van privacybescherming tot marktmacht. Nederland moet daarnaast zijn eigen sleutelbedrijven beschermen tegen overnames en er zijn in de begroting al miljarden gereserveerd om handen en voeten te geven aan 'eigen tech eerst'.
Met name Facebook en Google worden regelmatig als voorbeeld genoemd van alles wat verkeerd of bedreigend is. Vermoedelijk zijn juist zij in beeld omdat Amazon en Apple minder zichtbaar en dwingend aanwezig zijn in Nederland. Een enkele keer — bij de PvdA — worden Netflix en YouTube genoemd, onder meer bij het onderwerp belastingen.

Opmerkelijk binnen deze relatieve politieke eensgezindheid is dat juist de twee liberale partijen — VVD en D66 — beide voor het woord 'marktmeester' kiezen. In de zin van een overheid die paal en perk stelt aan de vrije markt. Het past wel in de nieuwe VVD-lijn dat de overheid — na tien jaar tegenovergesteld beleid — weer een grotere regierol moet krijgen.
Op de grote techthema's is de voorgenomen lijn van de vier partijen overigens vrijwel identiek aan die van de Europese Unie. De marktmacht van mono- en duopolies — lees de Amerikaanse en wellicht Chinese techgiganten — moet worden ingeperkt . Misschien moeten de grootste bedrijven zelfs wel worden opgebroken. Er moet een belasting op het verzamelen van data komen, of op zijn minst moet de omzet of de winst worden belast in het land waar die wordt gemaakt. En bijvoorbeeld niet voor de gehele Europese Unie in belastingparadijs Ierland. Frankrijk is binnen de EU een voortrekker voor deze zogenoemde 'digitaks' en heeft onlangs de eerste blauwe enveloppen naar Google en Facebook gestuurd.
Overigens komt de Europese Commissie op 15 december met zijn Digital Services Act, waarin ze naar verwachting op al deze punten haar beleid zal aanscherpen.

Terug naar een nationalistisch industriebeleid
Naast de Europese tankgrachten die de Amerikanen moeten afremmen, wordt in de politieke programma's ook een nationale verdedigingswal opgetrokken. Grote buitenlandse techbedrijven en investeerders die Nederlandse parels willen komen opvissen, moeten kunnen worden geblokkeerd. Zo zou de overheid strategische belangen kunnen nemen in sommige bedrijven. Omdat de VS en China zelf een protectionistisch techbeleid voeren, zijn Europa en Nederland wel verplicht dat ook te doen, is de achterliggende gedachte. Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid van D66: 'Anders zijn wij het smeltende plakje kaas in hun tosti-ijzer.'
‘Anders zijn we het smeltende plakje kaas in hun tosti-ijzer’
Kees Verhoeven (D66) over noodzaak techbeleid tegen buitenlandse techgiganten
Een strategisch belang hoeft overigens geen aanslag op de schatkist te zijn. 'Die bescherming kan ook in de vorm van één bijzonder aandeel', zegt Maarten Steinbuch, wetenschappelijk directeur van Eindhoven Engine, hoogleraar aan de TU Eindhoven, serie-ondernemer, FD-columnist en geen onbekende in Haagse kringen. Steinbuch is blij met de voornemens om de overheid een grotere regierol te geven. Hij verwijst hiervoor naar Mariana Mazzucato, de in zijn ogen 'volgende winnaar van de Nobelprijs voor economie'. 'Mazzucato stelt dat de les van de coronacrisis is dat het oude denken, dat de vrije markt alles bepaalt, voorbij is', legt Steinbuch uit. 'Zelfs de VVD weet dat we weer industriepolitiek moeten gaan voeren. Dat is een enorme omslag in hun denken.'
Kuiken
1
deel 2

Steinbuch tovert een artikel van zijn hand van acht jaar geleden uit een la, geschreven voor het interne blad van het ministerie van Economische Zaken, waarin hij al pleit voor een gerichte industriepolitiek. In het stukje stelt hij onder andere voor om te kiezen voor (een combinatie van) technologieën waarin Nederland een echte meerwaarde kan bieden.

Geen nieuwe RSV-affaire
De oude industriepolitiek — waarbij Den Haag bedrijven steunde — verdween in de jaren tachtig met de ondergang van Rijn-Schelde-Verolme (RSV). De staat verloor veel geld in een poging de scheepsbouwer te redden. Daarvoor in de plaats kwamen generieke maatregelen voor de BV Nederland, zoals salarissteun voor in dienst genomen onderzoekers en rond 2010 het zogeheten topsectorenbeleid.
Steinbuch is bij een wederopstanding van gericht industriebeleid niet bevreesd voor een herhaling van het RSV-debacle. 'Iedereen weet welke sleuteltechnologieën voor Nederland belangrijk zijn en welke bedrijven daarbinnen de parels zijn. Dat gaat echt niet alleen om ASML. Bovendien hoeft de politiek die parels niet te kiezen. Dat doet een team van wetenschappers, ondernemers en de overheid samen.'
'Het gaat om specifieke bedrijven, maar vooral ook om het steunen van innovatieve bedrijven in sleuteltechnologieën als kunstmatige intelligentie, kwantum, fotonica (chips), waterstof, 5G en om het versterken van de maakindustrie, zoals in Eindhoven', zegt Steinbuch. Er is inmiddels ook geld voor gereserveerd dat op een bestemming wacht, bijvoorbeeld bij het door de overheid opgerichte investeringsfonds Invest NL.

Nederlandse valley's
Dat geld maakt het mogelijk om de Nederlandse technologiesector niet alleen te verdedigen, maar ook te versterken. De PvdA wil de fikse stapel bestaande (subsidie)regelingen wel saneren en vereenvoudigen, maar koppelt er tegelijk sociale en ecologische voorwaarden aan. D66 steunt die laatste ecologische lijn.
De VVD wil meer geld steken in financiële en fiscale regelingen voor innovatie, in Nederlandse ‘valleien’ zoals Brainport Eindhoven en Food Valley Wageningen. De nationale inlichtingendiensten krijgen meer geld om intellectueel eigendom te beschermen en economische spionage tegen te gaan. De partij van Mark Rutte laat zo duidelijk de vrijemarktlijn los en schuift op richting de andere drie. Dat helpt bij de formatie.
Volgens Kees Verhoeven gaat tech inderdaad niet het moeilijkste onderwerp worden in de onderhandelingen over een nieuw regeerakkoord. Er is over de volle politieke breedte een omslag in het denken over tech, zegt de vertrekkende D66'er die de afgelopen jaren zo'n beetje het digitale geweten van de Kamer was. 'Sinds de dotcomcrisis van 2001 begonnen bedrijven vrijwel ongemerkt steeds meer data te verzamelen. In 2013 kwam uit dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA al die data kon inzien. Na de Amerikaanse verkiezingen barstte in 2017 het schandaal los rond Cambridge Analytica (dat Facebook-gebruikersgegevens misbruikte om kiezers te beïnvloeden, red). Dat zijn de grote gebeurtenissen waardoor overheden en politici steeds kritischer naar de techreuzen zijn gaan kijken. Daardoor kreeg ik in 2019 mijn initiatiefnota over mededinging in de techsector door de Kamer, dat was me twee jaar eerder nooit gelukt.'

Sociale media weer sociaal
CDA en D66 kiezen nadrukkelijker dan PvdA en VVD voor de Europese lijn, bijvoorbeeld in de vorm van een digitale inhaalslag, die Europese techreuzen moet gaan voortbrengen. Nationaal willen ze onderzoek naar de impact van algoritmes. Het CDA wil 'een breed offensief' om de sociale media weer sociaal te maken, 'met fatsoensnormen die we in de samenleving heel normaal vinden'. D66: 'Tegelijkertijd beteugelen we samen met onze Europese bondgenoten actief de schaduwkanten van digitalisering: met name de marktmacht van internetgiganten, cybersecuritybedreigingen, nepnieuws en verlies van privacy – het één gaat niet zonder het ander.’
vreemdvermogen
0
Het zal vijf tot tien jaar duren voordat er volledig autonoom rijdende auto’s op de markt komen. Dat verwacht althans Herbert Diess, topman van het Duitse autoconcern Volkswagen.

www.trouw.nl/economie/volkswagen-baas...
Chessplayer1992
0
Dutchy Ron
0
A 45.9 percent drop in F-150 sales helped drive Ford Motor Company sales down 20.9 percent in November compared to last year.

Dat is dan weer minder
Dutchy Ron
0
Level Up
Honda just became the first automaker granted approval by Japanese authorities to sell Level 3 autonomous cars — a jump forward that the car company says is a world first.

The company plans to begin selling the partially-autonomous Honda Legend in Japan before the end of the year, according to Agence France-Presse. At that point, Honda says it will have the most advanced self-driving tech that’s available for purchase.
Dutchy Ron
1
Strijbosch stelt dat Tesla’s – en andere (bijna) autonome auto’s – vaker problemen hebben met specifieke stukken wegen. Scherpe bochten, bijvoorbeeld, maar tunnels ook. En als je als autofabrikant wéét dat je bestuurders altijd op specifieke punten ingrijpen, zou het niet beter zijn als de auto daar standaard stopt met autonoom rijden?

Welnu, dat is wat TomTom heeft ontwikkeld met RoadCheck. Deze software weet welke stukken weg veilig zijn voor autonome auto’s en kan de autonome functies voor dat stukje van de weg uitschakelen. Zo zou het kunnen dat je tijdens het semi-autonoom rijden een melding van je auto krijgt, dat je een stuk weg benadert waar deze niet zelfstandig kan rijden. Dan krijg jij, als bestuurder, de controle weer in handen om zo de weg veilig te vervolgen.

Het werkt zo. Autofabrikanten monitoren wanneer autonoom rijden wordt in- en uitgeschakeld. Merkt de fabrikant dat weggebruikers bij een specifieke bocht altijd ingrijpen? Dan kan dat betekenen dat de auto die bocht niet goed begrijpt. In dat geval kan de autofabrikant ervoor kiezen om het (semi-)autonoom rijden uit te schakelen voor die bocht. Dan kan de autofabrikant onderzoeken wat er precies mis is met die bocht, om via een softwareupdate het probleem te kunnen verhelpen.

Er zijn wel een aantal mitsen en maren. Zo bepaalt de autofabrikant altijd wat het zelf doet met een melding van RoadCheck. TomTom kan dus zeggen dat een stukje weg onveilig is voor autonoom rijden, maar daar kan de autofabrikant maling aan hebben. Het tweede – en groter puntje – is dat fabrikanten het systeem zelf moeten ondersteunen.

Op dit moment ondersteunt niemand het systeem. Pas volgend jaar kan je een auto kopen waar dit in zit, zegt Strijbosch. Althans, als je in de VS woont, dan. Want voor Europese auto’s zijn er nog geen plannen. Wel benadrukt Strijbosch dat ze met autofabrikanten in gesprek zijn, maar concrete data en automerken kon hij niet noemen. Wel heeft TomTom de ambitie om dit in iedere auto die autonoom kan rijden te hebben. “Om er zo zeker van te zijn dat alle autonome auto’s zo veilig mogelijk zijn.

www.autoblog.nl/nieuws/zo-kan-tomtom-...
844 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 39 40 41 42 43 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 11:05
Koers 5,925
Verschil +0,145 (+2,51%)
Hoog 5,925
Laag 5,800
Volume 86.122
Volume gemiddeld 327.601
Volume gisteren 475.734