PostNL « Terug naar discussie overzicht

juli q3 vangt aan

636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Boeren verstand
0
quote:

Jeffryv schreef op 8 juli 2022 16:18:

Zit jij er nog veel in Boer?

Ik nog volle bak op het moment en vd week op 2.58 nog een plukje bij gekocht.
Nu een totaal een min van 34% ( GAK 3.76 )

Zitten blijven of wegwezen, maar dat vraag ik me al ruim een jaar af haha!
Ik heb nu nog 270K stuks. 730K geloosd op gemiddeld 2,90. Dat heeft me veel gekost, maar voor nu even de juiste beslissing (na mijn verkoop ging PNL nog weer terug naar 3,20) Timing is everything, maar normaliter ga ik voor de lange termijn. Dan is timing minder belangrijk.

Ik denk dat we nog lager gaan, maar dat is vooral omdat ik zo weinig vertrouwen in dit MT heb.
Ze kunnen niet op korte termijn een goede outlook geven, en het vergezicht naar 2024 is gewoon belachelijk. En dat was deels in januari echt wel duidelijk. Dus ik kan Pim en Herna, net als velen hier, ook niet meer zo serieus nemen. Terwijl ik dat vorig jaar nog wel deed.
Ze doen het voorkomen of het in maart pas allemaall helemaal mis ging. En dat is lulkoek.

Als ze Q2 daadwerkelijk negatief gaan draaien, dan gaat alles er rucksichlos uit, ook al staan we op 1, 50. Dan kom ik ook niet meer terug voordat het MT weg is. Want eigenlijk draait beleggen natuurlijk om vertrouwen hebben in de leiding van een bedrijf. En dan kan het wel s tegenzitten, maar komt het op de lange termijn wel goed. Daarvoor zijn Pim en Herna helaas te veel prutsers, getuige de prestaties de afgelopen 5 jaar.

Ik wil eigenlijk nu al heel graag in ASML en BESI stappen, omdat ik daar wel vertrouwen heb op een goede koers in 2024 of 2025.
Maar ik verwacht ook wel weer dat we met de AEX nog onder de 600 kunnen in de komende 6 maanden.

Vooralsnog dus wel aandeelhouder, maar niet met goed gevoel, helaas.
coeffie
0
Hoi Boeren verstand, hoe zie jij de rol van K (gaat hij nog een bod doen of zou hij gaan verkopen, dan zal de koers verder dalen, al lijkt dit mij niet slim van hem heeft hij echt heel maar dan ook heel veel miljoentjes verlies, volgens mij kan hij dan beter een bod doen
coeffie
0
2.499 hahaha moet niet gekker worden, zo'n vermoede had ik al (als mijn andere vermoede nu ook eens uit komt)
Douwes
0
Ook vandaag toch weer in het rood geëindigd. Zoals velen vraag ik me af wat de reden is van het grote verlies deze week (bij een groene beurs). Uiteraard hoop ik ook op een bod maar reken er eigenlijk niet meer op.
Jestbread
0
1,5 miljoen aandelen afbouw gisteren en een totale implosie van de koers. Dit is ongelofelijk. Op zeker dat Citi/GS/JPM dit aan ze heeft verkocht. Chinese wall my ass
Gordon gekko
0
quote:

Jestbread schreef op 8 juli 2022 18:08:

1,5 miljoen aandelen afbouw gisteren en een totale implosie van de koers. Dit is ongelofelijk. Op zeker dat Citi/GS/JPM dit aan ze heeft verkocht. Chinese wall my ass
vlak K niet uit
BruceJohnson
0
quote:

Gordon gekko schreef op 8 juli 2022 18:16:

[...]vlak K niet uit
Een flinke afbouw van de shorts bij een lagere koers, het zou zomaar kunnen zijn dat K samenwerkt met de shorts.
K heeft heel veel andelen, dus hij kan ook de koers bepalen.
Postnl is overigens geen miskoop voor K, een lagere koers is exact wat hij wil.
Gordon gekko
1
quote:

BruceJohnson schreef op 8 juli 2022 18:27:

[...]

Een flinke afbouw van de shorts bij een lagere koers, het zou zomaar kunnen zijn dat K samenwerkt met de shorts.
K heeft heel veel andelen, dus hij kan ook de koers bepalen.
Postnl is overigens geen miskoop voor K, een lagere koers is exact wat hij wil.
precies en hij moet wat lossen voor het komend dividend om niet over de 30% heen te gaan
BruceJohnson
1
Ik heb vandaag bijgekocht omdat ik binnenkort een bod verwacht.
De afbouw van de shorts, bij een dalende koers, is hier een sterk signaal voor.
Gordon gekko
0
Toch vreemd dat de afbouw verder gaat terwijl iedereen sit cijfers verwacht.staat wat te gebeuren of toch betere cijfers zeg het maar
Eva1960
0
Helemaal mee eens. Volgens mij wordt er een spel om de shorters goed weg te laten komen omdat ze geholpen hebbem om de koers te laten dalen. Dan volgt binnenkort een bod met een schijnbaar hoge factor tov de huidige koers.

Het kan ook zijn dat een partij gedwongen werd om te luiquideren en dat komt bij een illiquide aandeel als post nl extra hard aan.

Het is nu sowieso wel duidelijk dat deze markt rijp is voor een europese consolidatie.

Goed weekend.

quote:

BruceJohnson schreef op 8 juli 2022 18:37:

Ik heb vandaag bijgekocht omdat ik binnenkort een bod verwacht.
De afbouw van de shorts, bij een dalende koers, is hier een sterk signaal voor.
RonaldB
0
Dacht, laat ik eens kijken of anderen weten wat er met PostNL aan de hand is na de koersdalingen van de laatste tijd. Het is natuurlijk geen funky aandeel, en doet oubollig aan. Daarnaast is er onzekerheid over België en was er natuurlijk die winstwaarschuwing, oh, ook nog de onzekerheid rondom de overname van Sandd. Als laatste zijn er wellicht mensen die hoopte op een overname door K. welke er maar niet lijkt te komen. Wellicht dat alles bij elkaar toch veel onzekerheid geeft.

Alle andere achterdochtige ideeën, daar ben ik niet zo van, bijzonder wat men er allemaal bij lijkt te halen. Jammer dat de koers het nu niet zo goed doet, maar zoals het met beleggen vaker het geval is, is er een investering voor de langere termijn nodig. Wel jammer als je net geld nodig hebt, daarom is een buffer altijd belangrijk. Persoonlijk zie ik het allemaal wel, wacht rustig de 14 cent interim dividend af (1/3 * 0,42), wellicht volgend jaar een stuk minder dividend. Zelf verwacht ik geen overname, maar zie PostNL als leuk renderend fonds, zeker als je naar de vrije kasstroom kijkt. Tevens denk ik dat pakketbezorging nog steeds veel toekomst heeft.
pietje-2005
1
Hangt een beetje van je instapkoers af, Ronald.
Toekomst, mogelijk, maar goede cijfers en dividend is , zoals de koersgang het laatste jaar doet vrezen, vooral erg twijfelachtig ?
Gaat even duren, ben ik bang ;-)
Succes
Boeren verstand
4
quote:

coeffie schreef op 8 juli 2022 17:08:

Hoi Boeren verstand, hoe zie jij de rol van K (gaat hij nog een bod doen of zou hij gaan verkopen, dan zal de koers verder dalen, al lijkt dit mij niet slim van hem heeft hij echt heel maar dan ook heel veel miljoentjes verlies, volgens mij kan hij dan beter een bod doen
Ik heb t wel al een paar keer gezegd:
K. heeft de opkomst van INPost van dichtbij meegemaakt.
K. is zelf oostblokker, en zat zelf in Polen, en in ecommerce, en in financiers van ecommerce via een Deense bank. Heeft ie allemaal verkocht in 2021 (best goede timing).

INPost ging naar de beurs voor 10 miljard. In dat licht was inkopen in PNL en RM een koopje, en daar zal hij fanatasie in hebben gezien.
Hij investeert bv ook in andere bezorgdiensten, zie bv nl.marketscreener.com/koers/aandeel/R...

K. heeft door zijn belang op te bouwen onder andere er voor gezorgd dat de koers naar 5 euro ging. Velen vergeten dat, maar toen hij begon met kopen stond de koers op 3, 60. En toen hij een groot deel van zn belang opbouwde, steeg dat naar de beruchte 4,98. Hij begon in januari 2021 met opbouwen, had in oktober 20%, in daarvoor, in juni, piekte PNL op 5 euro.

K. heeft dus heeeeeeel veel aandelen voor boven de 4 euro gekocht.

Ik geloof dus niet in al die onzin verhalen dat het zo gunstig voor K. is om de koers op 2 euro te krijgen in samenwerking met de shorters. Meneer K staat, net als best veel van ons, op zwaar verlies.
Een slimme miljardair zou eerst de koers naar 2 euro brengen, en dan 100 miljoen aandelen van dat bedrijf kopen. En niet eerst 100 miljoen aandelen kopen voor rond de 4 euro, en daarna de koers naar beneden 'manipuleren' om weet ik wat voor reden. Daar zitten veel te veel risicos aan. Bijvoorbeeld dat die koers wellicht niet weer opveert......

Eerst waren de complot theorieën nog groter, en moest de koers van PNL naar beneden zodat K. via RM een 'goedkoop' bod via RM op PNL kon doen. Maar toen RM nog harder dan PNL daalde, werd die theorie vervangen door samenwerking tussen K. en de shorters. Maar ook dat is compleet onlogisch. Voor een paar centen vergoeding zouden shorters aandelen lenen van K, de koers dan 30% laten dalen, dan zou K. de boel overnemen (hoe dan, met de NL staat en de beschermingsconstructie???), en hop, zou de koers daarna natuurlijk spontaan weer stijgen naar 5 of 6 of 9 euro omdat dan alle kopers weer vooran zouden staan....

In mijn ogen kon K. niet voorkomen dat ie zowel op RM als op PNL gewoon meer dan 350 miljoen in de min staat. In ieder geval meer dan 100 miljoen in de min op PNL. Hij heeft wel wat dividend gehad natuurlijk.

Het is ook niet voor niks dat ie in 9 maanden 25% opbouwt, en nu al 7 maanden stil is. Veel forumleden roepen nog steeds vaak dat K. weer bezig is, maar hij gaat maar niet door die 30% heen... (tuurlijk zou ie dat met een ander investeringsvehikel kunnen doen, maar ik geloof het niet).

Als K. echt slim is. dan wist ie vanaf het begin dat een bod geen enkele kans zou hebben. Hij wist van Bpost, hij wist van Carlos Slim en KPN. Dus ik denk niet dat ie dat ooit heeft bedacht om een bod te doen.
Volgens mij zag en ziet hij het gewoon als goede investering in de 'infrastructuur' van ecommerce, in navolging van de halleluja verhalen over INPost. Als INpost 10 miljard waard is, wordt PNL misschien ook wel 4 waard. Ook zonder overname bod zou samenwerken tussen RM, PNL en misschiens zelfs INpost en zijn DoDo een leuke EUropese speler en verdien model kunnen leveren....

Alleen zijn alle 3 die aandelen (PNL, RM en INpost) heel dik vet gedaald. Kan gebeuren. Ook bij een miljardair. En over 2 jaar kan t weer op 30% winst staan... of niet.

anyway, mijn 50 cents over je vraag.
Dat bod komt niet. ook al lees ik daar vandaag ook al weer 5 suggesties over....
Boeren verstand
1
quote:

Gordon gekko schreef op 8 juli 2022 18:35:

[...]precies en hij moet wat lossen voor het komend dividend om niet over de 30% heen te gaan
Hij 'MOET' tcoh niet lossen? Hij kan zn dividend toch gewoon in Cash opvragen... dan gaat ie niet toch niet door de 30.
636 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.182.181
Volume gisteren 1.157.272