Randstad « Terug naar discussie overzicht

RANDSTAD 2024

94 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Arts1973
0
ING koerdoel voor Randstad 80 Euro??
Hier een paar andere koerdoelen van de laatste 3 maanden die ca 50% lager liggen.

19-01-2024 Jefferies Verkopen 40,00
27-10-2023 Cfra Houden 46,00
25-10-2023 KBC Securities Houden 52,00
24-10-2023 Degroof Petercam Verkopen 45,00
24-10-2023 UBS Verkopen 40,00
Snovkov
0
Steeds meer bedrijven schrappen banen vanwege afkoelende economie
Door Tom van Gurp
08 feb 2024 om 07:15
Update: 4 uur geleden
554 reacties

Delen
Veel bedrijven kondigden de laatste tijd ontslagrondes aan, zowel in Nederland als daarbuiten. Zo ziet het UWV een flinke stijging van het aantal reorganisaties. Komen er nog meer massaontslagen aan?
Een greep uit de ontslagen van de afgelopen tijd: Signify schrapt duizend banen, bij Tata Steel verdwijnen achthonderd arbeidsplaatsen, en bij FrieslandCampina zelfs achttienhonderd. Verder besloten onder meer bakkerij Zeelandia en fietsenfabrikant Accell af te slanken.

Ook over de grens wordt flink gereorganiseerd. Zo moeten bij UPS, Google, Snapchat, eBay, Miele, Citibank, Deutsche Bank en Estée Lauder honderden, duizenden of zelfs tienduizenden mensen weg.

Bedrijven zien kosten stijgen
Rabobank-econoom Nic Vrieselaar wijt de ontslagrondes vooral aan de gestegen kosten voor bedrijven en het afkoelen van de economie. "De afgelopen jaren draaide de economie zeer goed. We kwamen uit de lockdown en zijn meer gaan uitgeven. Daar kwam bij dat de werkloosheid laag was en het personeelstekort groot."

Maar inmiddels liggen de rentes en de lonen een stuk hoger, waardoor bedrijven meer geld kwijt zijn aan leningen en personeel. Daar komt bij dat consumenten in binnen- en buitenland in het afgelopen jaar minder hebben uitgegeven vanwege de hoge inflatie.

"Hierdoor letten bedrijven scherper op hun kosten en dat gaat gepaard met reorganisaties. Daarom denken we dat de werkloosheid dit jaar wat oploopt en gemiddeld rond de 4 procent uitkomt. Dat is historisch gezien overigens nog steeds laag."

Meer faillissementen en uitkeringen
Ook bij het UWV zien ze dat bedrijven vaker een reorganisatie doorvoeren. Als bedrijven meer dan twintig mensen in een bepaalde regio willen ontslaan, moeten ze dat melden bij de uitkeringsinstantie.

In het afgelopen jaar kwamen 188 meldingen binnen. Dat is een forse stijging ten opzichte van het jaar ervoor, toen de teller op 128 bleef steken. "Maar dat was dan ook een historisch klein aantal", legt UWV-econoom Rob Witjes uit. "Het aantal reorganisaties zit nu weer op het niveau van voor de coronacrisis."
Snovkov
0
Nieuwe baan vinden kost meer tijd
Volgens Witjes zijn de ontslagrondes vooral een gevolg van een economische teruggang. Die gaat gepaard met een stijging van het aantal faillissementen. Ook verwacht hij dat het aantal mensen met een WW-uitkering dit jaar wat omhooggaat.

"Mensen die hun baan kwijtraken, hebben dit jaar wellicht iets meer tijd nodig om een nieuwe baan te vinden. Maar we worden niet nerveus", zegt Witjes. "Bedrijven zullen veel moeite blijven doen om hun gewaardeerde krachten te behouden."
Snovkov
0
Beursblik: omzet en winst Randstad vermoedelijk onder druk
Bericht delen via:

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Kopieer link
Door ABM Financial News op donderdag 8 februari 2024
Beursblik: omzet en winst Randstad vermoedelijk onder druk
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het vierde kwartaal beduidend minder omzet en winst geboekt dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dit bleek uit de analistenconsensus die Randstad zelf heeft samengesteld.

De kwartaalomzet daalde volgens de 13 analisten die bijdroegen aan de consensus op jaarbasis van 7,01 miljard naar krap 6,24 miljard euro. Autonoom daalde de omzet op jaarbasis naar verwachting met 8,3 procent. Een jaar eerder was er nog sprake van een autonome groei van 2,0 procent.

- Advertentie -

De aangepaste EBITA daalde op jaarbasis naar verwachting van 364 miljoen naar 265 miljoen euro. De bijbehorende marge gaat naar verwachting zo van 5,2 naar 4,3 procent.

De brutomarge ging omlaag van 20,8 naar 20,6 procent.

In de kernmarkten VS, Frankrijk, Nederland en België is de trend verzwakt, zo merkte ING op. De bank verwacht dat in het vierde kwartaal met name permfees, eenmalige vergoedingen voor de definitieve plaatsing van kandidaten bij opdrachtgevers, verder verzwakken. In het derde kwartaal tekende zich daarin al een daling op van 22 procent op jaarbasis.

In het vierde kwartaal van 2022 bleken permfees in Europa nog sterk. ING houdt voor het vierde kwartaal rekening met een afname van 30 procent op jaarbasis.

ING hanteert een koopadvies op Randstad met een koersdoel van 80,00 euro.

Randstad maakt de resultaten over het vierde kwartaal op dinsdag 13 februari voorbeurs bekend.

Randstad noteerde donderdag op een groen Damrak vlak op 52,48 euro.
LL
0
Randstad voldoet net aan resultaatverwachting

(ABM FN-Dow Jones) Randstad heeft in het vierde kwartaal van 2023 onderliggend net aan de verwachtingen voldaan, maar bleef met de omzet wel achter. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de bemiddelaar in werk uit Diemen.

Afgelopen kwartaal daalde de omzet op jaarbasis van 7,01 miljard euro 6,18 miljard euro, een daling van 8,6 procent per werkdag. Analisten hadden vooraf gerekend op 6,24 miljard euro met een autonome krimp 8,3 procent.

De onderliggende EBITA kwam in het vierde kwartaal uit op 265 miljoen euro met een marge van 4,3 procent. De analistenconsensus wees vooraf ook op 265 miljoen euro met een marge van 4,3 procent. Een jaar eerder boekte Randstad nog een onderliggende EBITA van 364 miljoen euro met een marge van 5,2 procent.

De brutomarge kwam afgelopen kwartaal uit op 20,7 procent, fractioneel minder dan de 20,8 procent een jaar eerder.

Netto boekte Randstad afgelopen kwartaal een winst van 161 miljoen euro tegenover een winst van 292 miljoen euro een jaar eerder, exclusief preferente aandelen.

Het resultaat uit definitief geplaatste werkenden, zogeheten perm fees, daalde op jaarbasis met 26,0 procent. In het derde kwartaal lag deze daling op 22,0 procent. En in het tweede kwartaal was dit zelfs 38 procent.

De vrije kasstroom lag afgelopen kwartaal op 291 miljoen euro tegen 294 miljoen euro een jaar eerder.

Dividend

Het bedrijf stelde dinsdag over 2023 een dividend per aandeel Randstad voor van 2,28 euro, een pay-out van 50 procent overeenkomstig het dividendbeleid van de uitzender.

Over 2022 werd 2,85 euro per aandeel aan dividend uitgekeerd.

Daarnaast wordt over 2023 een speciaal dividend uitgekeerd van 1,27 euro er aandeel.

Tussen 13 februari en 22 april wordt verder de vierde en laatste tranche van het aandeleninkooppakket van in totaal 400 miljoen euro ingekocht, waarmee in dit geval ongeveer 80 miljoen euro is gemoeid.

Outlook

Randstad gaf dinsdag geen concrete outlook, maar gaf wel aan dat de trend uit het vierde kwartaal zich in januari doorzette.

"De mondiale macro-economische omstandigheden blijven onzeker en dit beïnvloedt het besluitvormingsproces van onze klanten en talenten. Dat gezegd hebbende, blijven de arbeidsmarkten krap", aldus CEO Sander van ‘t Noordende dinsdag.

Bron: ABM Financial News
dvl-2
5
quote:

wiegveld schreef op 13 februari 2024 07:51:

het gaat ruk en dus komt er extra dividend.
Zo hoort het !!
Deze opmerking begrijp ik niet - net zoals de negativiteit rondom Randstad algemeen mij verbaasd (staat iedere maand bij de floppers). Natuurlijk is de markt waarin Randstad opereerd lastig maar zelfs dan is het FY23 EPS dik €4. Zelfs in de coronajaren, toen de markt nog vele malen slechter was, maakte randstad 'gewoon' winst. Het dividend rendement is op deze koers daarmee ruim 6% - en er loopt een (kleine) buyback. M.i. gaat het dus helemaal niet zo ruk - het kan alleen nog maar beter worden.
cash is king
0
Ik hoop nog steeds putjes te kunnen schrijven, maar de huidige koers is mij te hoog met een te groot neerwaarts risico.
Dus voorlopig hou ik het bij mijn aandelen en geschreven (covered) calls en zie het dividend met een forse lach op mijn gezicht tegemoet.
voda
0
Beursblik: geen omzetverlichting bij Randstad
13-feb-2024 09:50

Degroof Petercam herhaalt Reduceren advies.

(ABM FN-Dow Jones) De omzetontwikkeling van Randstad was nog negatiever dan gevreesd. Dit stelden analisten van Degroof Petercam dinsdag in een rapport.

Randstad waarschuwde vanochtend dat de omzettrend uit het vierde kwartaal ook doorzette in januari, "ondanks een makkelijkere vergelijkingsbasis", aldus Degroof.

De bank herhaalde dinsdag het Reduceren advies met een koersdoel van 45,00 euro, terwijl het aandeel ook op de lijst van minst favoriete aandelen in de Benelux staat.

De aangepaste EBITA die Randstad in het vierde kwartaal boekte, kwam wel overeen met de prognose van de bank, waarmee het bedrijf volgens Degroof aantoonde nog altijd in staat te zijn de kostenbasis aan de marktomstandigheden aan te passen.

De kasstroom beoordeelde de bank als sterk en goed voor een solide uitkering aan de aandeelhouders.

Het aandeel Randstad noteerde dinsdag 0,5 procent lager op 53,04 euro op een rood Damrak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Randstad biedt genereus dividend
13-feb-2024 09:02

Jefferies wijst op vooruitzichten voor eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad keert over 2023 een genereus dividend uit. Dit vinden analisten van zakenbank Jefferies, zo bleek dinsdag uit een analistenrapport.

Randstad zal over 2023 2,28 euro per aandeel uitkeren, en dat is genereuzer dan verwacht. Jefferies ging uit van 2,10 euro per aandeel. Ook keert het bedrijf een speciaal dividend uit van 1,27 euro per aandeel.

Wel wezen de analisten erop dat de omzet in het vierde kwartaal sterker daalde dan verwacht, maar Jefferies zag de EBITA overeenkomen met de verwachtingen.

De trend die Randstad uit het vierde kwartaal zag doorzetten in januari van dit jaar impliceert volgens Jefferies voor die maand een autonome omzetafname van 9 procent. Als die trend zich dan doorzet in het hele eerste kwartaal komt de omzet autonoom op jaarbasis dus ook 9 procent lager uit. De analistenconsensus houdt het tot nu toe op een afname van 4,9 procent.

Jefferies heeft een Underperform advies op Randstad met een koersdoel van 40,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Gaasp
1
quote:

dvl-2 schreef op 13 februari 2024 08:35:

[...]

Deze opmerking begrijp ik niet - net zoals de negativiteit rondom Randstad algemeen mij verbaasd (staat iedere maand bij de floppers). Natuurlijk is de markt waarin Randstad opereerd lastig maar zelfs dan is het FY23 EPS dik €4. Zelfs in de coronajaren, toen de markt nog vele malen slechter was, maakte randstad 'gewoon' winst. Het dividend rendement is op deze koers daarmee ruim 6% - en er loopt een (kleine) buyback. M.i. gaat het dus helemaal niet zo ruk - het kan alleen nog maar beter worden.
Helemaal mee eens.
Randstad heeft nauwelijks langlopende schulden en de cashflow blijft prima op peil. Dat is ook de reden voor het extra dividend want wat moeten ze anders met de centen.

Dat de analisten lage koersdoelen hebben komt m.i. omdat ze niet door hebben hoe Randstad is veranderd de afgelopen 20 jaar. Tegenwoordig heeft Randstad veel langjarige contracten met bedrijven om te voorzien in personeel voor de niet kerntaken. Het begon met schoonmaak, beveiliging en catering maar tegenwoordig neemt Randstad ook graag de automatisering over, juridische bijstand en zelfs de complete hr-afdeling. Het zijn dan meestal geen uitzendkrachten meer maar medewerkers in vaste dienst bij Randstad. De kantoortjes met prikborden voor vacatures zijn echt verleden tijd.
Tarieven worden gewoon verhoogd met de inflatie zodat de marge op peil blijft. Dit geeft een mooie, voorspelbare cashflow en een prima dividendrendement.
Dividend Collector
0
IEX handhaaft Sell advies, net als Degroof en Jefferies. Ik zie zelf ook nog wel betere instapmomenten komen. Ben ik dan aan het timen? Ja. Maar op deze koers kopen voelt nog wat te duur.
NexusInvestor
1
voda
0
ABU: omzet uitzendbranche stijgt niet
20-feb-2024 10:16

Verdere daling aantal uren in eerste weken 2024.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector is in de afgelopen weken opnieuw gedaald en ook nog iets sterker dan een periode eerder, terwijl de omzetgroei tot stilstand kwam. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 1, dat wil zeggen week 1 tot en met 4 van 2024, namen de uitzenduren met 8 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet veranderde niet.

De uren daalde een periode eerder, de laatste weken van 2023, nog met 7 procent, terwijl de omzet toen met 5 procent steeg.

De administratieve sector zag de uren in de eerste periode van 2024 met 18 procent afnemen op jaarbasis, terwijl de omzet met 8 procent daalde.

In de industrie daalden de uren op jaarbasis met 4 procent. De omzet steeg op jaarbasis evenwel met 5 procent.

In de technische sector daalde het aantal uren met 8 procent en de omzet bleef onveranderd, na een stijging met 9 procent op jaarbasis in periode 13 van 2023.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Lepre Chaun
0
Nederlandse industrie krimpt nauwelijks meer: bedrijven nemen weer meer personeel aan, volgens inkoopmanagers.

De Nederlandse industrie lijkt de zwaarste tijd achter de rug te hebben. Er werd in februari nog steeds minder geproduceerd dan een maand eerder, maar de verslechtering van de bedrijfsomstandigheden lag volgens de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) wel op het laagste niveau in dertien maanden.

De zogeheten algehele inkoopmanagersindex van Nevi kwam voor februari uit op 49,3, tegen 48,9 in januari en 44,8 in december.
Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp van de industriële bedrijvigheid.

Sectoreconoom Albert Jan Swart van ABN AMRO denkt dat "de industriële productie ongeveer de bodem heeft bereikt en in de loop van dit jaar geleidelijk kan herstellen".

De door Nevi geraadpleegde inkoopmanagers zijn in hun vooruitzichten voor het komende jaar ook optimistischer dan ze de afgelopen twaalf maanden zijn geweest.

Werkgelegenheid in industrie neemt weer toe

Industriële bedrijven hebben in februari weer meer mensen aangenomen, iets wat ze al sinds mei vorig jaar niet meer hadden gedaan.
Mede daardoor namen de achterstanden fors af, maar de lange levertijden en het nog altijd lage aantal nieuwe orders blijft de sector parten spelen.

De Nederlandse industrie heeft al langere tijd last van hevige concurrentie uit andere landen. In februari steeg het aantal orders voor export echter weer voor het eerst in bijna twee jaar.

Energie-intensieve bedrijven in bijvoorbeeld de chemische industrie en basismetaalindustrie blijven het wel lastig hebben door de hoge stroomprijzen. Mede daardoor nam de productie in die sectoren vorig jaar met 13 en 20 procent af.

"Voor industriële bedrijven in de EU zijn de elektriciteitsprijzen zelfs drie keer zo hoog als in de Verenigde Staten en twee keer zo hoog als in China. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat de energie-intensieve industriële branches op korte of middellange termijn geheel zullen herstellen", ziet econoom Swart.

Een voorbeeld van zo'n grote industriële energieverbruiker is zinksmelter Nyrstar. Dat bedrijf legde begin dit jaar tijdelijk de productie stil in het Brabantse Budel omdat de elektriciteitsprijzen te hoog zijn.
Lepre Chaun
1
Randstad: wat verwachten analisten?

Het aandeel Randstad NV (RAND) was 0,9% lager met een slotnotering van 50,70 euro.

Investtech: “Het aandeel is niet op een lagere koers gesloten sinds november 2023. Het aandeel is hiermee tien van de laatste 13 dagen gedaald.
Het ziet er technisch gezien echter wel goed uit.
Het aandeel is trendmatig positief op de middellange termijn en een verdere stijging is waarschijnlijk.”

Bron:CashCow
Bijlage:
voda
0
Jefferies verhoogt koersdoel Randstad
Gepubliceerd door Trivano.com op 13 maart 2024 om 09:29

Jefferies heeft de aandelen van Randstad woensdag opnieuw negatief beoordeeld. De analisten van Jefferies herhaalden het advies market underperform voor de aandelen van Randstad.

Het koersdoel werd verhoogd van 40,00 naar 42,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Randstad met 18% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 51,12 EUR. Daarmee is Jefferies heel wat negatiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Randstad met 3% ziet dalen tot 49,58 EUR.

www.trivano.com/aandeel/randstad.456-...
voda
0
ABU: uren en omzet uitzendbranche onder druk
19-mrt-2024 10:15

Uren zelfs met dubbele cijfers gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal gewerkte uren in de Nederlandse uitzendsector is in de afgelopen weken nog iets sterker gedaald, terwijl de omzet nu ook daalde, na een pas op de plaats in de eerste weken van dit jaar. Dit bleek dinsdag uit cijfers van brancheorganisatie ABU.

In periode 2, dat wil zeggen week 5 tot en met 8 van 2024, namen de uitzenduren met 10 procent af ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet daalde met 2 procent.

De uren daalden een periode eerder, in de eerste vier weken van 2024, nog met 8 procent, terwijl de omzet toen onveranderd bleef.

De administratieve sector zag de uren in de tweede periode met 18 procent afnemen op jaarbasis, terwijl de omzet met 8 procent daalde.

In de industrie daalden de uren op jaarbasis met 5 procent. De omzet steeg op jaarbasis met 2 procent.

In de technische sector daalde het aantal uren met 9 procent en de omzet met 1 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dividend Collector
0
Donderdag ex dividend 2,28 euro.

Toch zo'n 4,5% op deze koers, die dan weer onder de 50 duikt.
94 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 17:35
Koers 46,430
Verschil +0,740 (+1,62%)
Hoog 46,720
Laag 45,990
Volume 504.059
Volume gemiddeld 443.218
Volume gisteren 690.709