Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
Misdaden boven op misdaden': Internet barst uit over geheime documenten gevonden in Trumps slaapkamer
Matthew Chapman
21 mei 2024 4:20PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-classified-doc...

Voormalig president Donald Trump had nog meer geheime documenten verborgen in zijn slaapkamer - vier maanden nadat de FBI een huiszoeking had gedaan in Mar-a-Lago.

De onthulling, beschreven in recent vrijgegeven rechtbankdossiers, veroorzaakte een uitbarsting van waarnemers op sociale media.

“Misdaden boven op misdaden,” schreef muziekproducent Shawn Patterson.

“In mijn observatie verdedigen zelfs de anti-anti-Trumpers de ‘documenten zaak’ niet. (De regelrechte Trumpers, zeker. Bij hen geldt het Fifth Avenue Principle.)” schreef Jay Nordlinger, een redacteur voor de conservatieve National Review.

“Volslagen minachting getoond voor de veiligheid van de VS,” schreef Doug Thompson van de Northwest Arkansas Democrat-Gazette.

Andere commentatoren richtten zich specifiek op U.S. District Judge Aileen Cannon, de jurist die toezicht houdt op de zaak van geheime documenten tegen de voormalige president.

Cannon, een door Trump benoemde rechter, veroorzaakte verontwaardiging toen ze de zaak voor onbepaalde tijd uitstelde tot na de verkiezingen, daarbij verwijzend naar het grote aantal onopgeloste kwesties waarover ze een uitspraak moest doen.

Cannon uitte in een recente aanklacht ook haar “teleurstelling” in speciaal raadsman Jack Smith voor het vragen om bewerkingen om getuigen en juryleden te beschermen.

“Herinnering: de zaak van de MAL-documenten was en zal altijd de eerlijkste, meest rechtlijnige strafrechtelijke vervolging van de vier tegen de voormalige president zijn geweest,” schreef nationale veiligheidsadvocaat Bradley Moss. “Dat het publiek het niet tot een goed einde gebracht ziet worden voordat ze naar het stemhokje gaan, is een smet op het rechtssysteem.”

“Trump bewaarde nog steeds geclassificeerde documenten in zijn slaapkamer NA de huiszoeking in Mar-a-Lago, maar volgens rechter Cannon, wat ze waren, waarom hij ze had & wat hij ermee deed zijn gewoon geen vragen waar het Amerikaanse volk antwoord op zou moeten hebben voordat we onze stem uitbrengen in november,” schreef politiek commentator @JoJoFromJerz.

“Cannon is een f-ing medeplichtige en je kunt me niet overtuigen van het tegendeel,” schreef voormalig Democratisch congreskandidaat Aaron Paul Godfrey uit Ohio.
Plein777
0
quote:

closer schreef op 21 mei 2024 17:19:

Heleen Mees: Strafproces over Stormy Daniels onderstreept hoe geperverteerd Donald Trump is

De openbaar aanklager heeft genoegzaam aangetoond dat de betaling van zwijggeld aan Stormy Daniels bedoeld was om Trump te helpen de verkiezingen van 2016 te winnen. Dat is belangrijk, want als de jury oordeelt dat er valsheid in geschrifte werd gepleegd met de intentie om een ander misdrijf te verbergen, worden de 43 aanklachten van valsheid in geschrifte opgeschaald van overtreding naar misdrijf.

Het maakt niet uit of Trump en Daniels in 2006 daadwerkelijk een seksuele liaison hebben gehad. Het enige wat de jury hoeft te geloven is dat het verhaal van Daniels in 2016 een bedreiging vormde voor de verkiezingscampagne, en dat Trump haar daarom de mond wilde snoeren. Trump mag de verkiezingen proberen te beïnvloeden – het is de kern van democratie – maar wel binnen de regels voor campagnefinanciering.

Verder lezen: www.volkskrant.nl/columns-opinie/stra...
.

www.quotenet.nl/zakelijk/a187358/pijn...

.
luchtschip
0
quote:

closer schreef op 21 mei 2024 19:02:

Donald Trump removes video on Truth Social with ‘unified reich’ reference

Trump campaign said video using Nazi-era language was posted by staffer who didn’t see wording, yet it stayed up for 15 hours

Donald Trump shared a video on his Truth Social account referencing a “unified reich” if Trump wins the presidential election in November – then, after being criticized for it in some quarters for more than half a day, removed it.

The video posted on Monday remained up for 15 hours into Tuesday morning despite the reference being pointed out by media outlets. The former president’s account removed it by about 10am ET on Tuesday.

Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/article/2...
Dit is noga heftig : op zijn TruthSocial communicatiewebsite postte Trump een video van iemand anders, een video die vol Nazi retoriek propageert wanneer Trump gekozen wordt in November 2024

>>het doel is een "Unified Reich" en deportatie van 15 miljoen immigranten ( aliens genoemd in deze video )

Voormalig Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden, Adam Kinzinger reageert furieus op twitter :

Excuseer mij alstublieft voor mijn taalgebruik, maar er valt niets anders te zeggen dan Neem jij mij f*cking in de maling ?

Deze man is een smet, een nazi, een pure, simpele rotzooi van een mens. En IEDEREEN die hem nu steunt, zal zich schamen als hij ooit zal toegeven dat hij dat ooit heeft gedaan.

Spoel Trump door het toilet

x.com/GlasnostGone

>>>dit was de video die Trump op Truth Social plaatste :

video 0:30 minuut

x.com/RpsAgainstTrump/status/17927395...

Donald Trump kopieert openlijk Hitlers nazi-taal over een ‘verenigd rijk’ en waarschuwt voor ‘het bloed vergiftigen’ van Amerika, en mensen gedragen zich nog steeds alsof dit normale verkiezingen zijn.

verslag op ABC News over deze video :

video 2:24 minuut

x.com/keithboykin/status/179288124825...
luchtschip
0
de juryinstructie voor “onwettige middelen” :

Rechter Merchan oordeelt dat als de juryleden vaststellen dat Trump valse bedrijfsgegevens heeft opgesteld of heeft laten opstellen om een ??samenzwering te verbergen om de verkiezing van Trump met onwettige middelen te bevorderen, de juryleden verschillende ideeën kunnen hebben over wat die onrechtmatige middelen zijn.

Colangelo is degene die optreedt als openbare aanklager in het proces tegen Trump aangaande de zwijggeld aanklacht

>>COLANGELO: Het enige dat de aanklager moet bewijzen is de bedoeling van Trump om een ??andere misdaad te verbergen, niet dat de misdaad daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

>>COLANGELO: Het belangrijkste punt hier is om de jury te adviseren dat er onwettige middelen moeten zijn, maar dat ze het niet unaniem eens hoeven te worden over de onwettige middelen.

Katie Phang, juridisch analist bij NBC en MSNBC :

Met betrekking tot. de juryinstructie voor “onwettige middelen”: Rechter Merchan oordeelt dat als de juryleden vaststellen dat Trump valse bedrijfsgegevens heeft opgesteld of heeft laten opstellen om een ??samenzwering te verbergen om de verkiezing van Trump met onwettige middelen te bevorderen, de juryleden verschillende ideeën kunnen hebben over wat die onrechtmatige middelen zijn.

x.com/KatiePhang/status/1793010218328...
luchtschip
0
quote:

gnocchi. schreef op 21 mei 2024 16:17:

Robert Costello is van de getuigenbank.

De verdediging rust.
en sluit de ogen.....

pbs.twimg.com/media/GOHKbRAbMAAdhH5?f...
Lepre Chaun
1
Home Alone-acteur dronk bar leeg omdat Trump zou betalen.

Home Alone-acteur Daniel Stern heeft tijdens het opnemen van het tweede deel uit de reeks samen met crewleden een rekening van 7000 dollar achtergelaten voor Donald Trump, omdat hij had gezegd dat hij zou betalen.
Dat heeft roddelplatform Page Six opgetekend uit de memoires van de acteur, die dinsdag zijn verschenen.

Trump maakte een kort optreden in de tweede film, die deels in zijn Plaza Hotel in New York werd gefilmd. Stern vertelt dat de vastgoedmagnaat hem en enkele andere crewleden daar op een avond zag zitten. "En hij zei zodat iedereen het kon horen dat hij de rekening van onze hele tafel zou betalen", schrijft Stern volgens Page Six. Vervolgens bleef het gezelschap "rondje na rondje" bestellen, tot er om vier uur 's nachts geen drank meer over was.

De inmiddels 66-jarige Stern laat weten dat het gezelschap zich nog steeds goed voelt over die actie.
Hij schrijft ook dat ze het niet meer helemaal eens kunnen worden over de hoogte van de rekening, maar die zou volgens hem "op zijn minst 7000
dollar" zijn geweest.

www.rtl.nl/boulevard/artikel/5451625/...

Nou fijn dat ze toch geen kater hadden.
gnocchi.
0
'Zoals de gangsters doen': James Comey hekelt Trump's 'Cosa Nostra' trucs tegen procesvijanden
Matthew Chapman
21 mei 2024 9:56PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/donald-trump-and-jam...

Voormalig president Donald Trump opereerde zijn presidentschap - en zijn pogingen om het wettelijk te beschermen - als een maffia-operatie, vertelde voormalig FBI-directeur James Comey dinsdagavond aan Alex Wagner van MSNBC.

Dit komt op het moment dat het strafproces van Trump over zwijggeld in Manhattan steeds dichter bij juryberaad komt - en terwijl Republikeinse bondgenoten van Trump naar New York komen om de families en getuigen aan te vallen, wat volgens Comey de bedoeling is.

“Aangezien u dit vanaf de zijlijn hebt gevolgd, geef ons de hypothese, dit is een vorm van georganiseerde misdaad,” zei Wagner. “Wat heb je gedacht over deze zwijggeld rechtszaak?”

“Het voelde vertrouwd voor mij,” zei Comey, die kort na zijn termijn op beruchte wijze door Trump werd ontslagen als FBI-directeur nadat Comey weigerde om het onderzoek naar Trump en zijn bondgenoten te beëindigen.

“Ik merkte dat mijn eigen reacties zo dramatisch waren dat ik het probeerde te onderdrukken, maar het bleef terugkomen. Het is nu volledig terug. Ze hebben zelfs de Cosa Nostra-truc gedaan om mensen naar de rechtbank te brengen om de getuige te rammelen. Michael Corleone brengt iemand mee. Maar ze kleden zich zelfs als de gangsters. Het voelde vertrouwd.”

“De dag dat Donald Trump een cheque van $70.000 stuurde naar Michael Cohen om hem terug te betalen voor de betalingen van zwijggeld, is dezelfde dag dat hij druk op je uitoefende om het onderzoek naar Michael Flynn te beëindigen,” zei Wagner. “Ik neem niet aan dat je van de cheques afweet, maar het suggereert dat hij misschien aan het multitasken was. En ik vraag me af, nu we teruggaan naar het idee dat de Trump Organisatie en het presidentschap van Trump misschien op een syndicaat-achtige manier werkten, welke parallellen ziet u in het feit dat de baas betrokken was bij alle zaken?”

“Hij veranderde het Oval Office in een sociale club, als een versie van John Gotti's Ravenite sociale club,” zei Comey. “En mensen kwamen gewoon binnen met de zaken waar het om ging. Een deel ervan was van de overheid en een deel was blijkbaar erg privé. Ik was er niet om hem te zien. Ik was er om de stafchef te zien die zei, wil je de baas bezoeken? En ik zei, ik weet zeker dat hij het druk heeft. En hij zei, kom op. kom op.”

Dit voelde allemaal erg “Godfather”, merkte Wagner op in zijn reactie.

Bekijk de video hieronder.
www.youtube.com/watch?v=YutKrDkURzc
gnocchi.
0
Ik kan de omrekening niet van Nederlandse graden met de Amerikaanse

..==========================
Palmer Rapport
Donald Trumps klacht over de “ijskoude” rechtszaal nam zojuist een surrealistische wending
Bill Palmer | 9:54 pm EDT 21 mei 2024

www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Donald Trump heeft tijdens zijn rechtszaak voortdurend volgehouden dat de rechtszaal ijskoud is. Soms leek hij zich meer te ergeren aan het feit dat hij het te koud had dan aan het feit dat hij een strafproces heeft (wat de vraag oproept of Trump wel begrijpt wat er in de rechtszaal gebeurt). Maar nu heeft het een wending genomen.

Zelfs toen Trump vandaag de valse paranoïde bewering deed dat de regering Biden hem probeerde te laten vermoorden, deed Trump nog steeds zijn uiterste best om in één adem te klagen over de ijskoude rechtszaal (dat klopt, hij maakt zich net zoveel zorgen over het feit dat hij het te koud heeft als over het feit dat de regering hem zogenaamd probeert te vermoorden).

Maar Law360 reageerde op Trumps inzinking door foto's te plaatsen van de thermostaat in de gang van de rechtszaal, waarop te zien is dat de rechtszaal helemaal niet koud is. Vandaag varieerde de temperatuur bijvoorbeeld tussen 74 en 79 graden, wat bijna niemand als een “ijskast” zou beschouwen. Het toont aan dat de rechter inderdaad zijn belofte aan Trump is nagekomen om te proberen de rechtszaal op te warmen. Een beetje te warm, als er al iets is.

Toch voelt Trump zich nog steeds ijskoud in een rechtszaal die maar liefst 79 graden heet is. Dat is niet normaal. Er is medisch onderzoek dat suggereert dat dementiepatiënten het vaak koud hebben als het niet koud is omdat de ziekte het autoregulatiesysteem van hun hersenen heeft beschadigd. Dus dit is weer een voorbeeld van het gedrag van Trump dat overeenkomt met een verergerende dementie.

CIT
0
quote:

gnocchi. schreef op 22 mei 2024 09:42:

Ik kan de omrekening niet van Nederlandse graden met de Amerikaanse

..==========================
Palmer Rapport
Donald Trumps klacht over de “ijskoude” rechtszaal nam zojuist een surrealistische wending
Bill Palmer | 9:54 pm EDT 21 mei 2024

www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Donald Trump heeft tijdens zijn rechtszaak voortdurend volgehouden dat de rechtszaal ijskoud is. Soms leek hij zich meer te ergeren aan het feit dat hij het te koud had dan aan het feit dat hij een strafproces heeft (wat de vraag oproept of Trump wel begrijpt wat er in de rechtszaal gebeurt). Maar nu heeft het een wending genomen.

Zelfs toen Trump vandaag de valse paranoïde bewering deed dat de regering Biden hem probeerde te laten vermoorden, deed Trump nog steeds zijn uiterste best om in één adem te klagen over de ijskoude rechtszaal (dat klopt, hij maakt zich net zoveel zorgen over het feit dat hij het te koud heeft als over het feit dat de regering hem zogenaamd probeert te vermoorden).

Maar Law360 reageerde op Trumps inzinking door foto's te plaatsen van de thermostaat in de gang van de rechtszaal, waarop te zien is dat de rechtszaal helemaal niet koud is. Vandaag varieerde de temperatuur bijvoorbeeld tussen 74 en 79 graden, wat bijna niemand als een “ijskast” zou beschouwen. Het toont aan dat de rechter inderdaad zijn belofte aan Trump is nagekomen om te proberen de rechtszaal op te warmen. Een beetje te warm, als er al iets is.

Toch voelt Trump zich nog steeds ijskoud in een rechtszaal die maar liefst 79 graden heet is. Dat is niet normaal. Er is medisch onderzoek dat suggereert dat dementiepatiënten het vaak koud hebben als het niet koud is omdat de ziekte het autoregulatiesysteem van hun hersenen heeft beschadigd. Dus dit is weer een voorbeeld van het gedrag van Trump dat overeenkomt met een verergerende dementie.

79 graden Fahrenheid komt overeen met 26 graden Celsius (!?). Da's niet koud, dat is reden om de airco aan te zetten...
gnocchi.
0
quote:

CIT schreef op 22 mei 2024 10:02:

[...]

79 graden Fahrenheid komt overeen met 26 graden Celsius (!?). Da's niet koud, dat is reden om de airco aan te zetten...
Bedankt. Voor het zelfde geld heeft hij TE lage bloeddruk.

Wat mij al heel lang opvalt is dat hij met zijn lichaam bijna altijd scheef naar een kant hangt met de teleprompter.Ik dacht de linker zijde. Laatste viel hij daarmee bijna met heel die kast
gnocchi.
0

Palmer Rapport
De juryinstructies van rechter Merchan hebben waarschijnlijk zojuist de veroordeling van Donald Trump bezegeld.
Bill Palmer | 5:07 pm EDT 21 mei 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/judge-m...

Als de aanklager een sterke zaak heeft en de verdachte duidelijk schuldig is, maar het vonnis gaat mis, dan is dat meestal het gevolg van een slechte rechter. Als een rechter incompetent of vooringenomen is, kan hij of zij de verkeerde beslissingen nemen over welke getuigen en welk bewijs binnengelaten moeten worden en - wat cruciaal is - de jury onredelijke instructies geven.

In het strafproces van Donald Trump in New York heeft rechter Juan Merchan zich natuurlijk altijd competent en eerlijk getoond, dus dit was geen punt van zorg. Merchan kondigde vandaag zijn beperkende instructies voor de jury aan en die waren precies waar je op had gehoopt (tenzij je Trump bent).

Merchan instrueert de jury dat om Trump te veroordelen voor het vervalsen van bedrijfsgegevens, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump deze heeft vervalst of heeft laten vervalsen. Misschien nog wel belangrijker is dat Merchan de juryleden instrueert dat om Trump te veroordelen op grond van een misdrijf, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump een ander misdrijf pleegde door zijn bedrijfsgegevens te vervalsen. Als jurylid 1 denkt dat het verkiezingsfraude was en jurylid 2 denkt dat het fraude was met campagnefinanciering of wat dan ook, dan is dat prima - zolang ze het er maar allemaal over eens zijn dat er een misdaad in het spel was om van de vervalste bedrijfsgegevens een misdrijf te maken in plaats van een overtreding.

Met de overweldigende zaak die de aanklager aanvoerde en het bijna totale gebrek aan een zaak die de verdediging aanvoerde, zouden deze juryinstructies waarschijnlijk de deal moeten bezegelen voor een schuldig vonnis op vierendertig aanklachten van misdrijf. We zullen er snel genoeg achter komen, want we zouden volgende week een uitspraak moeten hebben.
DeZwarteRidder
0
quote:

gnocchi. schreef op 22 mei 2024 11:53:

Palmer Rapport
De juryinstructies van rechter Merchan hebben waarschijnlijk zojuist de veroordeling van Donald Trump bezegeld.
Bill Palmer | 5:07 pm EDT 21 mei 2024.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/judge-m...

Als de aanklager een sterke zaak heeft en de verdachte duidelijk schuldig is, maar het vonnis gaat mis, dan is dat meestal het gevolg van een slechte rechter. Als een rechter incompetent of vooringenomen is, kan hij of zij de verkeerde beslissingen nemen over welke getuigen en welk bewijs binnengelaten moeten worden en - wat cruciaal is - de jury onredelijke instructies geven.

In het strafproces van Donald Trump in New York heeft rechter Juan Merchan zich natuurlijk altijd competent en eerlijk getoond, dus dit was geen punt van zorg. Merchan kondigde vandaag zijn beperkende instructies voor de jury aan en die waren precies waar je op had gehoopt (tenzij je Trump bent).

Merchan instrueert de jury dat om Trump te veroordelen voor het vervalsen van bedrijfsgegevens, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump deze heeft vervalst of heeft laten vervalsen. Misschien nog wel belangrijker is dat Merchan de juryleden instrueert dat om Trump te veroordelen op grond van een misdrijf, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump een ander misdrijf pleegde door zijn bedrijfsgegevens te vervalsen. Als jurylid 1 denkt dat het verkiezingsfraude was en jurylid 2 denkt dat het fraude was met campagnefinanciering of wat dan ook, dan is dat prima - zolang ze het er maar allemaal over eens zijn dat er een misdaad in het spel was om van de vervalste bedrijfsgegevens een misdrijf te maken in plaats van een overtreding.

Met de overweldigende zaak die de aanklager aanvoerde en het bijna totale gebrek aan een zaak die de verdediging aanvoerde, zouden deze juryinstructies waarschijnlijk de deal moeten bezegelen voor een schuldig vonnis op vierendertig aanklachten van misdrijf. We zullen er snel genoeg achter komen, want we zouden volgende week een uitspraak moeten hebben.
Als ik dit goed begrijp waren de getuigenissen van Stormy en sommige anderen volkomen overbodig.
robrdam
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 mei 2024 13:45:

[...]

Als ik dit goed begrijp waren de getuigenissen van Stormy en sommige anderen volkomen overbodig.
Die andere getuigen waren wel nodig, want het zwakke punt dat de verdediging natuurlijk zou proberen uit te buiten is dat Cohen een (veroordeelde) leugenaar is.
De leugens waarvoor hij in de gevangenis gezeten heeft waren overigens om Trump te beschermen, maar het wordt vaak gepresenteerd alsof die context niet belangrijk is.
De overige getuigen waren nodig om het verhaal van Cohen te onderbouwen zodat de conclusie onontkoombaar is dat Cohen hier de waarheid heeft gesproken.
luchtschip
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 22 mei 2024 13:45:

[...]

Als ik dit goed begrijp waren de getuigenissen van Stormy en sommige anderen volkomen overbodig.
Neen,
dan heb je het niet goed begrepen

Stormy Daniels was er om uit te leggen wat de reden was van alle betalingen : het in de doofpot stoppen van een affaire

Cohen was er om uit te leggen dat er gesjoemeld werd om deze grote bedragen op een boekhoudkundige wijze te doen voorkomen als normale zakelijke transacties, waarbij betaalingsgegevens vervalst werden.

Cohen heeft aangegeven dat de verkiezingen een rol speelde en er belastingfraude was en de campagnefinanciering oneigenlijk gebruikt werd

De jury moet natuurlijk weten waar de betalingen voor waren ( getuigenis Stormy Daniels ) en hoe ze vervalst uitgevoerd werden ( getuigenis Michael Cohen en David Pecker van het roddelblad dat het verhaal opkocht en niet publiceerde --catch and kill )

>>>>Merchan instrueert de jury dat om Trump te veroordelen voor het vervalsen van bedrijfsgegevens, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump deze heeft vervalst of heeft laten vervalsen.

Misschien nog wel belangrijker is dat Merchan de juryleden instrueert dat om Trump te veroordelen op grond van een misdrijf, ze alleen maar hoeven te concluderen dat Trump een ander misdrijf pleegde door zijn bedrijfsgegevens te vervalsen. Als jurylid 1 denkt dat het verkiezingsfraude was en jurylid 2 denkt dat het fraude was met campagnefinanciering of wat dan ook, dan is dat prima - zolang ze het er maar allemaal over eens zijn dat er een misdaad in het spel was om van de vervalste bedrijfsgegevens een misdrijf te maken in plaats van een overtreding.
Opentop
0
Toch denk ik dat het moeilijk wordt.
Trump ontkent de relatie met de dames, die dames kunnen wel het tegendeel verklaren, maar "without reasonable doubt?"..
Trump heeft niets anders gedaan dan cheques uitschrijven aan Cohen. De link naar de dames is er niet. Dat komt ook door Cohen zelf, die een LCC oprichtte waar het geld naar toe ging. Het is dus niet a via b naar c . Maar Pecker die de ene dame betaalde, en een LCC die Stormy uitbetaalde, met geld dat Cohen gestort had.
Misschien is de betaling van Cohen aan die firma die Trump op plek 9 had gezet, nog wel het duidelijkste voorbeeld van een Trump die betrokken is bij een "neutrale enquete" . Dat is duidelijk via Weisselberg, aan Cohen en aan die firma betaald.
Niet nadat Cohen een flinke commissie voor zich hield, dat is wellicht een voorbeeld van hoe zaken gaan in die kringen. Allemaal vrienden en ze stelen allemaal van elkaar.
Weisselberg had geen geld om voor te schieten. Cohen moest een lening aangaan en Trump moest een borgsteller vinden omdat die zelf ook geen geld had. Mooi stel bij elkaar.
CIT
0
Het lijkt me een abc'tje: Trump heeft de cheques getekend en de boeken zijn vervalst. Klaar.

Er hoeft echter maar 1 jurylid te zijn die vindt dat Trump onvoldoende op de hoogte was (het waren zijn werknemers, hij wist van niets en hoefde niets te weten) en Trump loopt alsnog als vrij man de rechtszaal uit.
gnocchi.
0

Palmer Rapport
Daar ging Donald Trump's laatste hoop in deze rechtszaak
Bill Palmer | 9:09 am EDT 22 mei 2024

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/there-w...

Nadat verdedigingsgetuige Robert Costello zijn eerste dag in de getuigenbank doorbracht met het veroorzaken van problemen voor Donald Trump, werd Costello's tweede dag in de getuigenbank een soort van non-event. In plaats daarvan kwam het grote verhaal gisteren in de vorm van de instructies die rechter Juan Merchan besloot te geven aan de jury.

De rechter besloot dat de jury verteld zal worden dat ze Trump kunnen veroordelen voor het onderliggende misdrijf van het vervalsen van bedrijfsgegevens als ze concluderen dat hij ze vervalst heeft of heeft laten vervalsen. De rechter besloot ook om de juryleden te vertellen dat om hen te veroordelen voor de aanklacht van een misdrijf, ze het er alleen over eens hoeven te zijn dat Trump de administratie heeft vervalst als onderdeel van een groter misdrijf. Het maakt niet uit of elk jurylid het eens is over wat de grotere misdaad was, alleen dat die er was.

Dit kwam op mij over als een slam dunk voor de aanklager. En inderdaad, toen ik door de realtime analyses keek die werden aangeboden door juridische experts op sociale media, leek er consensus te zijn dat dit inderdaad geweldig nieuws was voor de aanklager. Natuurlijk, toen ik gisteravond even MSNBC aanzette om te kijken hoe zij de rechtszaak versloegen, suggereerden de twee juristen in het panel allebei dat de juryinstructies op de een of andere manier verschrikkelijk waren voor de aanklager. Laat het maar aan MSBNC over om de consensus te negeren en alleen de specifieke mensen te boeken die de enge mening gaven. Wat dan ook.

Maar ik ben er nog steeds van overtuigd dat de juryinstructies van de rechter de doorslag hebben gegeven en dat Trump geen realistische hoop op vrijspraak meer heeft. Trump had de rechter nodig om de jury het soort beperkende instructies te geven die het voor hen moeilijk zouden maken om hem te veroordelen, zelfs als ze ervan overtuigd zijn dat hij schuldig is. Dat is niet gebeurd. In plaats daarvan heeft de rechter besloten tot eerlijke instructies en dat maakt het voor de jury heel gemakkelijk om hem te veroordelen. Op dit moment hoopt Trump op een toevalstreffer, wat niet realistisch is.
robrdam
1
Ook leuk is dat de verdediging heeft laten zien dat het best lucratief is om te breken met burger Trump: Michael Cohen heeft miljoenen verdiend met zijn boeken en podcast, en Rudy Guiliani is persoonlijk failliet!

Het zal hopelijk een aantal nu nog getrouwen van burger Trump aan het denken zetten :)
Lepre Chaun
1
Trump leidt Biden met 4 punten in belangrijke swing states: opiniepeilingen.

Uit de opiniepeiling van Bloomberg/Morning Consult bleek dat de voormalige president in een hypothetische rematch tussen Trump en Biden in zeven slagveldstaten – waaronder Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin – 48 procent van de stemmen op de 44 van Biden binnenhaalde. procent.

thehill.com/homenews/campaign/4679145...
Lepre Chaun
1
Donald Trump leidt in Arizona terwijl de steun voor Joe Biden afneemt, aldus opiniepeilingen.

PHOENIX – Donald Trump krijgt in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024 meer steun in Arizona dan Joe Biden, zo blijkt uit een woensdag vrijgegeven opiniepeiling.

Volgens de peiling van Noble Predictive Insights (NPI) staat Trump op 44% en Biden op 41%.

Bidens probleem?
COVID-19 is verdwenen, maar de normaliteit is niet terug.

“Amerikanen maken zich zorgen over inflatie en immigratie en als gevolg daarvan heeft hij terrein
verloren in belangrijke swing states als Arizona.”

NPI vroeg de waarschijnlijke kiezers ook wie ze zouden kiezen als er kandidaten van derden zouden worden opgenomen.

De voorsprong van Trump steeg naar zeven procentpunten – 43% tegenover Biden’s 36% –

Democraten zijn niet enthousiast over een nieuwe kandidatuur voor Biden en de grote steun van RFK Jr. bewijst dat een deel van de Democraten, Onafhankelijken en jonge kiezers bereid is Biden te verlaten voor RFK Jr.”, zei Noble.

ktar.com/story/5574487/donald-trump-l...
72.189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3583 3584 3585 3586 3587 3588 3589 3590 3591 3592 3593 ... 3606 3607 3608 3609 3610 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
905,41  +1,80  +0,20%  17:13
 Germany40^ 18.600,60 +0,55%
 BEL 20 3.935,39 +0,44%
 EURO50 5.002,34 -0,18%
 US30^ 38.483,80 -0,56%
 Nasd100^ 18.545,50 +0,04%
 US500^ 5.271,61 -0,17%
 Japan225^ 38.611,10 -0,05%
 Gold spot 2.338,68 +0,48%
 EUR/USD 1,0882 +0,31%
 WTI 74,28 -3,71%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +10,86%
PostNL +5,58%
JDE PEET'S +4,15%
JUST EAT TAKE... +3,71%
Air France-KLM +3,29%

Dalers

Basic-Fit -4,62%
DSM FIRMENICH AG -4,59%
NX FILTRATION -4,52%
EXOR NV -3,16%
Fugro -2,45%