Antonov « Terug naar discussie overzicht

overnametheorie

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Mike Emmerson heeft nooit ontkend dat Antonov niet zal worden overgenomen. Wel heeft hij gemeld dat een koers van 2,50 euro geen serieus bod zou zijn. We weten dat Antonov nog meer in petto heeft namelijk de ‘engine’ van Roumen Antonov. Om deze te ontwikkelen zal behoorlijk geïnvesteerd moeten worden. Antonov zal niet weer in de situatie willen komen dat ze telkens een emissie moeten uitschrijven om aan voldoende cash te komen en de inkomsten zullen de eerste jaren nog niet voldoende zijn om grote uitgaven te kunnen dragen. De eerste grote klant is binnen. Honda zal ongetwijfeld een bod hebben gedaan op het bedrijf. Mike heeft zich gerealiseerd dat hij meerdere partijen nodig heeft om te kunnen onderhandelen. Hij kent de markt en weet dat een tweede contract snel kan worden afgesloten. Op dat moment kunnen beide partijen tegen elkaar worden uitgespeeld. De inzet hierbij is hoog, want degene die Antonov over kan nemen maakt dat de andere partij afhankelijk van zijn net verworven patentrecht. Wanneer we hierbij ook de mogelijkheden rond de nieuwe motor van Roumen voegen is het overnemen van Antonov een zeer lucratieve deal. Mike beseft zich zijn onderhandelingspositie als geen ander. Wanneer we zijn uitspraken binnen deze context plaatsen, kom ik tot de conclusie dat ze naadloos aansluiten. Ik verwacht dan ook dat Antonov zeer spoedig na het tweede grote contract (Opel?) De onderhandelingen over een overname zal beginnen. Het is goed mogelijk dat Honda de overnamekandidaat wordt als blijk van goed vertrouwen (Roumen is goed bevriend met de japanners), maar dat Honda op deze manier meer zal moeten neerleggen voor het bedrijf (overnamekoers tussen 5 en 7 euro). Lijkt me overigens met de huidige winst van Honda en het aantrekken van de economie geen probleem. Graag hoor ik jullie mening omtrent de mogelijke overname.
[verwijderd]
0
De potentie van het bedrijf Antonov is zó groot, dat daar nog géén prijskaartje aan te hangen is.
[verwijderd]
0
Het zou (volgens mij) nogal naief zijn als een bedrijf, met zo'n enorme potentie als die van Antonov, zich zou laten overnemen..... Ik denk dus derhalve dat dit niet gaat gebeuren. Vr.groet Karel
[verwijderd]
0
Karel, ik denk niet dat dit iets te maken heeft met naiviteit. Ik kan me goed vinden in het scenario van Wess. De eventuele vraag is wat nu voor de aandeelhouders een acceptabel bedrag is tov een waarschijnlijk hogere prijs over 5 jaar, maar het meest bepalend is volgens mij wat de gedachtegang van Mike zelf is. Mike zal ongetwijfeld een behoorlijk kapitaal nodig hebben voor het verder ontwikkelen van zijn motor en de vraag is hoe lang gaat duren als dit van de licence inkomsten moet gebeuren. Peter, ik heb gezocht naar patenten van de Antonov motor omdat ik wilde weten of er ook nu nog aan gewerkt wordt maar ik kan niets (??) vinden. Ben jij de laatste tijd nog iets tegengekomen?
Quantocosta
0
Ik ben wel met de patenten bezig geweest, maar heb niet gevonden wat ik zocht. Ook m.b.t. Jatco heb ik veel patenten gezien.... geen enkele tot nu toe die wijst naar / centrifugal friction clutch / 6-speed . Deze week kijk ik verder. (Er gaat zo veeeeeel tijd inzitten) Groeten Peter
[verwijderd]
0
Wil Antonov zich kunnen richten op een nieuwe ontwikkeling, dan zullen ze toch andere taken moeten afstoten. Zo groot zijn ze namelijk niet. Nu kunnen ze er natuurijk voor kiezen om uit te breiden, maar ik vraag me af of dit in de bedrijfsfilosofie past. Met een groot kapitaal werken aan een nieuwe motor, zonder de hete adem van de grote bedrijven in je nek.
[verwijderd]
0
Onder de voorwaarden van de emissie wordt beleggers voor elke drie aandelen een warrant verstrekt om zich in te schrijven voor een belang in Antonov op de uitgiftekoers tot en met 31 maart 2007. Misschien ben ik niet helemaal op de hoogte, maar als er een belang in het vooruitschiet wordt gesteld tot en met 31 maart 2007, dan lijkt mij toch dat een overname van de baan is??? Mc
[verwijderd]
0
Dat staat helemaal los van elkaar, want dat zou betekenen dat ieder bedrijf met warrants voor een wat langere periode niet overgenomen zou kunnen worden!
[verwijderd]
0
Overname lijkt me niet reëel. Roumen Antonov is de spil waar alles om draait. Je zou dus een exclusieve licentie moeten kopen, maar voor welke prijs? 20 - 25 jaar maal hoeveel producten (en wélke producten) voor welke prijs? Onbetaalbaar !!!!! En zonder bijstand van Roumen.
[verwijderd]
0
Roumen is een wetenschapper, geen zakenman. Het gaat hem natuurlijk in belangrijke mate om erkenning (met zo'n transmissies onsterfelijk worden). Daarbij als zijn naam is gevestigd en hij kan daarnaast tegen een redelijke overnameprijs stinkend rijk worden (heeft immers veel aandelen). Roumen wordt natuurlijk ook een dagje ouder, en met veel geld kan hij zich rustig bezig houden met al zijn ideeen die hij nog in zijn hoofd heeft zitten. Dus wat betreft ee overname: ik hoop het niet, maar in mijn achterhoofd houd ik er wel rekening mee.
frak
0
Iedereen vind het zo belangrijk wat Mike en Rouben denken over een overname????? Is het juist de laatste tijd op de beurs niet de tijd van de vijandelijke overnames!! Als Honda Antonov wil overnemen, zullen ze dit dus eventueel doen met een vijandelijk bod als het niet vriendelijk kan. Van mij hoeft een overname zeker niet!!! ik bezit al ca. 5 jaar Antonov aandelen, dus kunnen er nog wel een aantal jaartjes bij!!! Groet Freek
[verwijderd]
0
Ik begrijp hier niets meer van. Waarom zou hij verkopen? De potentie is zo enorm dat hij alleen maar RIJKER wordt als hij het niet verkoopt. Zal dan hooguit nog een paar jaar langer moeten wachten om SUPER STINKEND rijk te worden. Hij kan zijn ideeën in beide gevallen uitwerken. Hij is inderdaad geen zakenman, destebeter, is volgens mij nu niet uit op snelle verzilvering waar hij jaren mee bezig is geweest.
[verwijderd]
0
Op een wat latere leeftijd maakt het m.i. niet zoveel meer uit of je nu 10 miljoen euro bezit of 20 miljoen. Je krijgt het toch niet meer op!!
[verwijderd]
0
Kees. Misschien heb je wel gelijk dat een overname niet uitgesloten moet worden. Ik zat in feite meer te denken aan je opmerking dat het hem voornamelijk gaat om erkenning. En het verschil tussen STINKEND RIJK en GIGA STINKEND RIJK zal hem een zorg zijn. Als hij over een paar maanden een plukje verkoopt is hij al RIJK. Ik kan me zo voorstellen dat zijn erkenning groter is bij een florisant bedrijf waar weinig mensen in geloofden dan het nu te verkopen voor een handje vol Euro's per aandeel.
[verwijderd]
0
Okay Kees, je hebt gelijk als je zegt: "Roumen is wetenschapper en 't gaat hem misschien wel om de erkenning" (en lekker wat eurotjes op z'n rekening), maar Roumen Antonov staat natuurlijk niet alleen in het bedrijf Antonov. Zijn rechter (en linker) hand is Mike Emmerson en Mike bepaald de strategie, niet Roumen. En Mike zal het bedrijf Antonov NOOIT voor een appel en een ei verkwanselen d.m.v. een overname. Hij weet natuurlijk als geen ander wat het bedrijf Antonov straks waard is..... Vr.groet, Karel P.
[verwijderd]
0
Zeker vergeten dat Mike en Roumen er zelf al jaren in zitten voor zeg maar rond de vier gulden, toen Ant nog hoog stond en de verwachtingen bij ieder hoog gespannen waren. Het is te hopen for u & me dat die tijden snel terugkomen. Dan spelen we kiet (=gelijk)maar dan hebben we het in prijzen/koersen vanvandaag over minstens een euro erbij. Rijk?? Wordt pas leuk als er 10 Euro bijkomt. De meeste hier hebben ze op gemiddeld .20 ja die worden nog rijker. Voorlopig moet ik het eerst nog zien. denk dat hij maandag en de dagen erna makkelijk naar de .65 kan. Veel lager zal het niet kunnen in relatie tot de emmissie prijs. Of maak ik een rekenfoutje en moet het zijn (3 x E.65/4 =) E.48 zijn waar we naar toe kunnen?
[verwijderd]
0
Pechvogel, denk je niet dat Mike en Roumen er op 0,20 zelf ook lekker veel ingeslagen hebben en zo hun gemiddelde inkoop DRASTISCH omlaag hebben gebracht?! Ik denk 't wel...., zei wisten immers VEEL meer dan wij op 10 september j.l. Vriendelijke groet, Karel
[verwijderd]
0
Ik vind 'voorkennis'in dit geval toch echt misplaatst. In die tijd was er nog sprake van OJ. De koers was erg laag en het risico stukken hoger dan nu. En iedereen die van het bestaan van Antonov afwist kon tegen die prijs inslaan. Beetje flauw.
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
901,68  -3,42  -0,38%  17:46
 Germany40^ 18.408,90 -1,07%
 BEL 20 3.919,46 -0,34%
 EURO50 4.988,14 -0,23%
 US30^ 38.518,20 -0,15%
 Nasd100^ 18.558,30 -0,29%
 US500^ 5.265,70 -0,40%
 Japan225^ 38.349,00 -0,82%
 Gold spot 2.327,05 -1,01%
 EUR/USD 1,0880 -0,20%
 WTI 73,32 -0,93%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +4,81%
NX FILTRATION +2,39%
Vastned +2,05%
RELX +2,04%
NSI +1,41%

Dalers

Alfen N.V. -6,56%
PostNL -4,92%
Basic-Fit -3,34%
Pharming -2,95%
TomTom -2,75%