Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Richard Abma - Jaren dertig, nu en De Prooi

70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
hjm
0
Ik ben een beer omdat ik kijk naar Japan. Die hebben al zo vaak het einde van de ressessie/deflatie aangekondigd. En wij gaan nu het zelfde pad op. Ja, de ressessie is nu voorbij, maar de volgende staat dichtbij. Misschien niet via het big-bang scenario, maar sluipend traag.
De grote bubbel met fictief geld gecreeerd kan niet in 1 keer leeglopen. En met het huidige overheidsbeleid zal dat ook niet gebeuren. Maar leeglopen zal die...

De prooi heb ik al gelezen. Zolang er nog dat soort blabla figuren invloed mogen uitoefenen, zolang zal de crisis duren.
[verwijderd]
0
Wie koopt er en wie verkoopt. Wat is de gemiddelde waarde? Heeft de beer honger of heeft de bull honger? Heeft de oppasser voldoende voedsel?
BimBam
0
ik ben voorlopig bullish omdat het grote aanbod van de zijde van pensioenfondsen, verzekeraars en banken onder druk van de toezichthouders uit de markt is. Daarnaast hebben zich enorme liquiditeiten opgehoopt die om een actieve belegging vragen omdat de rendementen op de veilige staatobligatie niet de moeite waard zijn om je jaren in vast te leggen. Beleggen is en blijft een keuze tussen alternatieven.
Geldw0lf
0
ik ben een beer omdat ik geloof dat het veel te gezellig is in de koffiekamer. over hoe de economie zich verder zal ontwikkelen kan men volgens mij weinig zeggen. over hoe het sentiment op het moment zelf is wel. pas als het in de koffiekamer weer frictie ontstaat (men zit scheef) en het ene na het andere draadje over politiek wordt gestart is het tijd om in te stappen.
[verwijderd]
0
Bull omdat er gigantisch veel liquide middelen aan de zijlijn staan. Rendementen op spaarrekeningen en staatsobligaties zijn verwaarloosbaar laag geworden. Werkloosheid stabiliseert alweer. Enorme overheidsinvesteringen brengen economie weer op gang. China en Indonesië groeien nog steeds hard en ontwikkelen grote middenklasse. Banken krijgen weer snel vet op de botten door lage rentestanden. Voorraden zijn in het bedrijfsleven extreem laag. Pensioenfondsen zijn alweer bijna uit de gevarenzone, dus hoeven premies (verder) te verhogen. Inflatie zal snel toenemen (door quantative easing, overheidsuitgaven en chronisch tekort aan grondstoffen) en ook aandelen duurder maken.
[verwijderd]
0
Correct: Bull omdat er gigantisch veel liquide middelen aan de zijlijn staan. Rendementen op spaarrekeningen en staatsobligaties zijn verwaarloosbaar laag geworden. Werkloosheid stabiliseert alweer. Enorme overheidsinvesteringen brengen economie weer op gang. China en Indonesië groeien nog steeds hard en ontwikkelen grote middenklasse. Banken krijgen weer snel vet op de botten door lage rentestanden. Voorraden zijn in het bedrijfsleven extreem laag. Pensioenfondsen zijn alweer bijna uit de gevarenzone, dus hoeven premies niet (verder) te verhogen. Inflatie zal snel toenemen (door quantative easing, overheidsuitgaven en chronisch tekort aan grondstoffen) en ook aandelen duurder maken.
[verwijderd]
0
Beer.

In grote lijnen zitten we in een bearmarket die begonnen is in 2000. Daar kwam de internetbubble tot zijn maximum.

Door de pijn van het leeglopen daarvan niet te durven nemen is de kredietbubble opgebouwd, die haar hoogtepunt had de zomer van 2007, het leeglopen daarvan eindige in de climax van Maart dit jaar, met de zware bankondersteuningen.

Nu bouwen we een bubble in overheidsschulden die mogelijk een top zal vinden in de periode 2010/12, ergens in deze periode zal de volgende golf down beginnen, ik denk vanaf rond aex 400 ruwweg. Deze bubble zal mogelijk eindigen dmv de vorming van een nieuwe munt die de huidige valuta zal vervangen.

Ps als we de vergelijking met de jaren 30 doortrekken kan het uiteindelijk eindigen in WO III, de geschiedenis herhaald zich........., de mens blijft de mens.
[verwijderd]
0
Geen beer/bull

De markt gaat stijgen en 10 october begint de grote daling. Ik denk dat we zakken tot Q2 2010.
[verwijderd]
0
ik ben een stier al is het alleen maar omdat er veel geld is wat weer naar investeringen zoekt maar op de lange termijn een beer omdat aandelen via extra salaris beloningen in razend tempo worden bijgedrukt nog maar te zwijgen over die belachelijke salarissen die zelfs bij wanprestaties betaald worden deze factoren vormen een molensteen op de aandelen markten
[verwijderd]
0
ik wil trouwens ook even mijn weerzin uiten op Aad veenhof de ex-topman bij wesanen deze kaptein die zijn schip op de klippen af koerste wil nu beloning voor werk waar een nekschot meer op zijn plaats zou zijn! Zijn die collectanten van palminvest nog beschikbaar?
Ziek grapje misschien maar waar is mijn beloning als aandeelhouder?
[verwijderd]
0
Ik ben een beer, omdat er teveel stieren zijn op dit moment. Meestal is een ommedraai dan wel ergens nabij...
[verwijderd]
0
Ik ben een beer omdat:
(Staats)schulden nu eenmaal moeten worden afbetaald;
Toenemende faillissementen en werkloosheid de binnenlandse bestedingen voor langere tijd onder druk zetten;
De oorzaken van de financiële crisis mondiaal niet voldoende gecoördineerd en niet voldoende adequaat worden opgelost;
Omdat er vrijwel zeker ergens nog een ei ligt waar een zwarte zwaan uit zal komen.....
analyse_A3CD
0
Ik ben een stier, omdat de kudde omhoog wil!
Wil je hiervan profiteren, dan moet je mee, al is de realiteit tegenovergesteld. Dit telt nu even niet. Luister naar de troonrede en hoor hoe slecht er het in wezen voor staat! Maar dat zijn doemdenkers zeggen de stieren. De tijd zal het leren, maar wees ervan overtuigd dat de geschiedenis zich herhaald, dus ook de graaicultuur en zeker ook de volgende economische crisis!!! Wanneer? Dat kun je alleen maar raden!!
de Tilburger
0
Ik ben een stier omdat ik denk dat de bodem van afgelopen maart er wel voor een paar jaar staat. Overig denk ik komende periode meer aan een trading markt. Als ik lees dat Binck bank veel nieuwe beleggers aantrekt op dit moment, dit zijn vooral mensen die winst willen halen met behulp van derivaten. Hiermee is het makkelijkst geld te verdienen in een sterke trendmatige markt. In een trading markt veel moeilijker dus wat de meeste doen wordt het niet.
voda
0
Ik ben een homo sapiens! Geen stier dus, noch beer. Ik behoor tot het menselijk ras die dus een ontiegelijke hoeveelheid informatie tot mij neemt en daar de goede informatie er uit probeert te "FILTEREN".
Dan probeer ik daar een selectie uit te maken.
Dit lukt soms, maar soms ook niet. Zie ook de overeenkomsten met analisten. Zij proberen ( ja, ja, soms met cijfers) de "kudde" te waarschuwen of juist niet?
Ook daar plaats ik mijn vraagtekens achter.
Er zijn verborgen agenda's, we weten het allemaal, alleen enkelen spreken daarover.
Beste mede beleggers, let uw beleggingen!
Atijd zelf onderzoek doen, en niets aannemen, zelfs niet van "oude mega" beleggers.

[verwijderd]
0
quote:

voda schreef:

Ik ben een homo sapiens! Geen stier dus, noch beer. Ik behoor tot het menselijk ras die dus een ontiegelijke hoeveelheid informatie tot mij neemt en daar de goede informatie er uit probeert te "FILTEREN".
Dan probeer ik daar een selectie uit te maken.
Dit lukt soms, maar soms ook niet. Zie ook de overeenkomsten met analisten. Zij proberen ( ja, ja, soms met cijfers) de "kudde" te waarschuwen of juist niet?
Ook daar plaats ik mijn vraagtekens achter.
Er zijn verborgen agenda's, we weten het allemaal, alleen enkelen spreken daarover.
Beste mede beleggers, let uw beleggingen!
Atijd zelf onderzoek doen, en niets aannemen, zelfs niet van "oude mega" beleggers.

Denk dat jij deze contest verliest VODA, je houdt je niet aan de regeltjes ;)
Ben het overigens roerend met eens…
[verwijderd]
0
Ik ben een stier omdat crises nu eenmaal snel worden vergeten De consumenten in de VS gaan straks weer meer besteden aangezien de angst, door de media aangewakkerd, van voorbijgaande aard zal zijn en de spaarwoede, die er momenteel heerst, ook voorbij zal gaan. Zodra de consumenten weer duidelijk meer geld gaan uitgeven zal dat meer vertrouwen opleveren wat stijgingen van, oa de DOW, tot gevolg zal hebben. Aangezien alle andere beurzen de VS blindelings volgen zal dat ook hier het gevolg zijn. Tevens zijn de meeste beleggers verslaafd aan de beurzen daarom is het een kwestie van tijd voordat ook de twijfelaars zich opnieuw zullen aanmelden.
[verwijderd]
0
Ik ben een stier op de Nederlandse markt, maar op somige andere Markten ben ik een beer, ik denk dat in Nederland op de lange termijn best een goed rendement te behalen is.
[verwijderd]
0
de termen beer en stier hou ik niet zo van, dus ik zie mezelf liever als optimist. De reden daarvoor is dat ik ben ingestapt op een AEX stand van 275. Hoe hoger de AEX, hoe meer voorzichtiger ik wordt tot het moment dat ik winst ga nemen en dus negatief wordt over verdere stijging.

Mijn ervaring tot nu toe is, dat je niet moet luisteren naar de zogenaamde deskundigen, maar het populaire beursnieuws moet volgen. Wanneer, zoals nu, constant hogere records worden gebroken, zullen meer mensen een graantje mee willen pikken. Zeker als de koers ten opzichte van 10 jaar geleden nog zo laag staat.

Teveel kennis van de beurs vertroebelt je vermogen daar voorspellingen over te doen. Met het sentiment meegaan, en je niet teveel verbazen, levert mij het meeste rendement op.
70 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,00%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.359,77 -0,04%
 EUR/USD 1,0770 -0,01%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%