HES Beheer « Terug naar discussie overzicht

Openbaar bod Hestya

66 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
Analist Den Drijver van SNS merkt op: "Grootaandeelhouders die samen goed zijn voor 58 procent van de aandelen HES hebben hun toezegging om in te gaan op een bod van 45 euro tot dezelfde datum verlengd. Daarmee hebben zich nog geen nieuwe aandeelhouders gemeld." Die laatste volzin lijkt een correcte vaststelling te zijn, en daarmee een "trigger" voor een hoger bod. Maar de wens is uiteraard de vader van de gedachte. Al met al zit de vaart er niet bepaald in met opnieuw maximaal 2 maanden uitstel. Geduld is weer eens een schone zaak.
[verwijderd]
0
personeel van Hes Beheer houdt woensdag een manifestatie tegen de voorgenomen overname door Hestya. bron :

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...

Greetzzz
[verwijderd]
0
HES Beheer en Arcelor Mittal hebben gisterenavond een akkoord bereikt over de overname van ATIC, en parallel de verkoop van een meerderheidsbelang in OVET aan Oxbow.

bron : www.afm.nl/registers/kgi_documents/20...

Greetzzz
[verwijderd]
1
quote:

ff_relativeren schreef op 30 april 2014 12:29:

HES Beheer en Arcelor Mittal hebben gisterenavond een akkoord bereikt over de overname van ATIC, en parallel de verkoop van een meerderheidsbelang in OVET aan Oxbow.

bron : www.afm.nl/registers/kgi_documents/20...

Greetzzz

1. Hes Beheer maakt kosten bekend van ATIC en OVET
2. Door de ATIC overname gaat de solvabiliteit achteruit
3. Dividend beleid moet versoberd
4. Indien de overname door Hestia niet door gaat, wil HES het eigen vermogen gaan versterken
( ?huh? converteerbare obligatie ? aandelen-emissie ? )

bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...

Greetzzz
[verwijderd]
0
Het is toch weer interessant dit nieuws vlak voor het al dan niet doen uitgaan van het openbare bod. Sorteert men nu voor op het niet-doorgaan van het bod? Men houdt er kennelijk wel rekening mee. Is dit druk op Hestya, in de zin van "we kunnen ook zonder jullie"?

Of komt dat bod er wel, en wordt tegen de (mogelijk) tegenstribbelende aandeelhouders gezegd: als u het bod niet accepteert, waardoor het geen doorgang vindt (men krijgt niet de vereiste 95%), reken dan even niet op dividend, sterker nog, u wordt gevraagd wat bij te lappen?

Dit laatste misschien. Ik zou het in ieder geval (zoals bekend) zeer vreemd vinden als Hestya onderhand een jaar doet over het formuleren van een bod, intussen al lang een akkoord heeft met 58%, helemaal de tijd neemt tot de (meermaals verlengde) uiterste vervaldatum en zich dan terug trekt, terwijl het om een prima bedrijf gaat, dat ook het afgelopen jaar goed is blijven presteren (waarbij er ook geen reden is om de toekomst somber in te zien).
Brogembank
0
Hier wordt om met Toonder te spreken "een ragfijn spel gespeeld".

Ik heb het ook gelezen en dezelfde vragen zijn bij mij gerezen. Gezien de track record van HES zou ik het helemaal niet erg vinden "om wat bij te lappen".

Maar ik begrijp het niet helemaal: ATIC kost ze 155M, Ovet levert 65M op. bruto verschil is 90 M. Daar komen ongetwijfeld nog wat fees bovenop voor begeleidende bankiers, advocaten et cetera, of is dit al meegenomen in de kwartaalcijfers van twee weken geleden?
En dan nog: ATIC keert dan nog een superdividend uit (na overname) van 15M... Dit komt mij over als een sigaar uit eigen doos?
[verwijderd]
0
Inderdaad niet helemaal begrijpelijk dat 100M nodig zou zijn. Er is wel rente verschuldigd voor ATIC minus te ontvangen voor OVET, zijnde per saldo misschien 4M te betalen? Echter, koopsom ATIC wordt nog verminderd met dividend 2012, waarvan de hoogte niet wordt opgegeven. Het superdividend van 15M betreft neem ik aan 2013, maar waarom wordt dit voor de berekening van de financiering niet in mindering gebracht? Ziet men dit als extra te gebruiken werkkapitaal?
Op AVA en BAVA zal het neem ik aan duidelijker worden.
voda
0
Hestya Energy heeft de due dilligence afgerond mbt Hes Beheer
Hestya Energyis van plan ter goedkeuring een biedingsbericht in te dienen bij de AFM mbt overname Hes Beheer
*Hesty Energy is van plan openbaar bod uit brengen op Hes Beheer van EUR43,64 p/a
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires


voda
0
Hestya heeft boekenonderzoek bij Hes Beheer afgerond, bereidt openbaar bod voor

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hes Beheer nv (HES.AE) en Hestya Energy bv melden vrijdag in een gemeenschappelijk persbericht dat Hestya zijn boekenonderzoek bij Hes Beheer heeft afgerond en de komende weken bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM) ter goedkeuring een biedingsbericht zal indienen in verband met het voorgenomen openbaar bod van Hestya op Hes Beheer.

Het betreft een bod in contanten op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Hes Beheer tegen een biedprijs van EUR43,64.

De biedprijs van EUR43,64 is gebaseerd op de oorspronkelijk aangekondigde biedprijs van EUR45,00 gecorrigeerd voor uitbetaling van het stockdividend door Hes Beheer op 28 mei 2014, melden de twee concerns in het begeleidend persbericht.

Eind november 2013 maakten de twee concerns bekend exclusieve gesprekken te voeren over een mogelijk publiek bod door Hestya op Hes Beheer.

Half mei meldden de twee concerns voorwaardelijk overeenstemming bereikt te hebben over een bod van Hestya op Hes van EUR45 per aandeel. De Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Hes Beheer meldden het bod te ondersteunen en aan te bevelen bij aandeelhouders.

Grootaandeelhouders van HES Beheer, die 58% van de aandelen van de vennootschap in bezit hebben, deden Hestya reeds eerder toezeggingen om hun aandelen tegen een overnameprijs van EUR45,00 per aandeel aan te melden.

Het aandeel Hes Beheer sloot vrijdag op EUR42,80.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


[verwijderd]
0
VEB heeft vragen gesteld. De antwoorden zullen wel uitblijven. Niets aan te doen. Einde verhaal. Goed gespeeld door de belanghebbenden.
voda
0
VEB wil meer informatie over bod van Hestya op Hes Beheer

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Vereniging van Effectenbezitters vraagt Hes Beheer nv (HES.AE) meer informatie over het overnamebod van Hestya Energy bv, zo blijkt uit een bericht op de website van de belangenvereniging.

"Het bod van Hestya op aandelen Hes is mager te noemen. Bovendien missen Hes-aandeelhouders belangrijke informatie. De VEB vraagt namens beleggers om opheldering", stelt de VEB, eraan toevoegend dat de overnameprijs van EUR43,64 slechts 12 keer de verwachte winst per aandeel een bescheiden premie op de koers biedt.

"Verschillende analisten hebben de afgelopen jaren met koersdoelen voor Hes Beheer geschermd van meer dan 50 euro, ook voordat van een overname sprake was", aldus de VEB.

Op 6 juni melden Hes Beheer en Hestya in een gemeenschappelijk persbericht dat Hestya zijn boekenonderzoek bij Hes Beheer heeft afgerond en de komende weken bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM) ter goedkeuring een biedingsbericht zal indienden in verband met het voorgenomen openbaar bod van Hestya op Hes Beheer.

Het betreft een bod in contanten op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in het kapitaal van Hes Beheer tegen een biedprijs van EUR43,64.

Het aandeel sloot woensdag op EUR42,91.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


[verwijderd]
0
Hestya heeft de financiering rond voor de overname van Hes Beheer.
Omdat de aftrek van het dividend werd geaccepteerd, ligt het cash overnamebod per aandeel op € 43,64.

bron : www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/hes_be...

Greetzzz
voda
0
Correctie van bericht over financiering Hestya van bod op Hes Beheer
(Correctie van eerder gepubliceerd bericht 'Hestya heeft financiering verkregen voor bod op Hes Beheer' om correct overnamebedrag van EUR43,64 per aandeel weer te geven.)

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hestya Energy bv heeft de benodigde financiering geregeld voor het bod op Hes Beheer nv (HES.AE) ter waarde van EUR43,64 per aandeel in contanten.

Via een indirect dochterbedijf 1908 Acquisition bv heeft Hestya kredietfaciliteiten afgesloten ter waarde van EUR315 miljoen met Deutsche Bank, DNB Bank en RBC Capital Markets. Daarin is een faciliteit van EUR250 miljoen inbegrepen voor financiering van het overnamebod en herfinanciering van leningen van Hes Beheer en enkele van haar dochterondernemingen.

Hestya financiert het resterende deel van het overnamebod met een combinatie van aandelen en andere financieringsregelingen met Riverstone/Carlyle Global Energy, Power Fund IV en Carlyle International Energy Partners voor een totaal bedrag van EUR284 miljoen.

Eind november 2013 maakten de twee concerns bekend exclusieve gesprekken te voeren over een mogelijk publiek bod door Hestya op Hes Beheer. Het boekenonderzoek is reeds afgerond door Hestya. De overnameprijs van EUR43,64 per aandeel is gebaseerd op een bod van EUR45,00, aangepast voor uitbetaling van stockdividend door Hes Beheer aan zijn aandeelhouders op 28 mei.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
Hes Beheer aandeelhouders keuren Atic transactie goed

AMSTERDAM (Dow Jones)--Hes Beheer nv (HES.AE) heeft tijdens een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders eerder op de dag goedkeuring gekregen van zijn aandeelhouders voor de overname van het 78%-belang van ArcelorMittal sa (MT.AE) in ATIC Services sa.

Daarnaast kreeg het concern toestemming voor de verkoop van 50,1% van OVET Holding bv aan Oxbow Coal B.V.

Met de goedkeuring voor de Atic transactie wordt Hes Beheer 100% eigenaar van dit bedrijf. Op 22 mei 2014 kreeg het concern van de Autoriteit Consument en Markten goedkeuring voor de transactie, aangezien voldoende concurrentie overblijft.

Verwacht wordt dat beide transacties op 30 juni aanstaande kunnen worden afgerond, meldt het concern in het begeleidend persbericht.

Wat de ontwikkelingen rond de overname door Hestya bv van Hes Beheer betreft werd op 20 juni bekend dat Hestya de benodigde financiering voor het bod op Hes Beheer ter waarde van EUR43,63 per aandeel in contanten rond heeft.

Via een indirect dochterbedrijf 1908 Acquisition bv heeft Hestya kredietfaciliteiten afgesloten ter waarde van EUR315 miljoen met Deutsche Bank, DNB Bank en RBC Capital Markets. Daarin is een faciliteit van EUR250 miljoen inbegrepen voor financiering van het overnamebod en herfinanciering van leningen van Hes Beheer en enkele van haar dochterondernemingen.

Hestya financiert het resterende deel van het overnamebod met een combinatie van aandelen en andere financieringsregelingen met Riverstone/Carlyle Global Energy, Power Fund IV en Carlyle International Energy Partners voor een totaal bedrag van EUR284 miljoen.

Eind november 2013 maakten de twee concerns bekend exclusieve gesprekken te voeren over een mogelijk publiek bod door Hestya op Hes Beheer. Het boekenonderzoek is reeds afgerond door Hestya. De overnameprijs van EUR43,63 per aandeel is gebaseerd op een bod van EUR45,00, aangepast voor uitbetaling van stockdividend door Hes Beheer aan zijn aandeelhouders op 28 mei.

Het aandeel Hes Beheer noteert om 16.05 uur 0,1% lager op EUR43,10.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


[verwijderd]
0
Hestya lanceert (eindelijk) het formele bod op Hes Beheer.
Biedingsperiode van 18 juli (morgen) tot en met 17 september.

bron : www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22864...

Greetzzz
voda
0
Hestya lanceert bod op HES Beheer

AMSTERDAM (Dow Jones)--HES Beheer nv (HES.AE) maakt donderdag bekend dat Hestya Energy het bod van EUR43,64 op het Rotterdamse bedrijf lanceert.

Het bestuur en de commissarissen van HES steunen het bod en bevelen het aan. Grootaandeelhouders van het bedrijf, in bezit van ongeveer 58% van de aandelen HES, hebben reeds toegezegd hun aandelen aan te bieden.

Het bod loopt vanaf 18 juli 9.00 uur tot 17 september 17.40 uur, tenzij het wordt verlengd. Hestya wil 100% van de aandelen in handen krijgen.

Het bod van EUR43,64 is gebaseerd op de initiele indicatie van EUR45 per aandeel verminderd met het stockdividend dat eind mei werd uitgekeerd. Het bod waardeert HES op EUR408 miljoen.

Op 3 september zal een bijzondere aandeelhoudersvergadering worden gehouden om het bod te bespreken.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

vicking12345
0
Hes beheer update; VEB; NIET aanmelden!

Even chronologisch (daar heeft Hes moeite mee op hun site, alle pesrberichten data staan door elkaar?) samengevat:

Op 12 Sept 2013 kwam Hes met een bericht over gesprekken rond een overname zonder de partij te noemen, koers voor aankondiging; 39,89 Nu 43,50 + 9%, ASCX small cap index; 479 (Nu 582) +21% !!!

Op 22 Okt 2013 wordt gemeld dat het om een private equity huis gaat, wat de fantasie aanwakkerde dat dit huis Hes gaat leveragen (meer schulden, minder eigen vermogen (rond de 55% van de balans op het moment) en waardoor het rendement op het eigen vermogen (al zeer mooi; ligt nu rond de 20%, waarbij het gemiddelde in de ASCX rond de 10% ligt), koers 21 Okt 45,50 -4%, ASCX 488 +19%!!!

Op 26 Nov werd gemeld dat het om Hestya ging, en dat 56% van groot aandeelhouder akkoord gingen met een prijs van 45 euro per aandeel, een premie van 13% op slot koers 12 sept 2013

31 Jan 2014 exclusieve onderhandeling met Hestya

Op 3 maart wordt verlenging van het bod gemeld ivm volledig acquisitie van ATIC services.

14 Feb 2014 CEO Harmen Sliep treed per 14 Feb af?! Persoonlijke redenen werd gemeld (mijn persoonlijk inzicht; hij mag niet mee met komende money machine) en wordt (tijdelijk) vervangen door mijn oude collega Kees Molenaar.

3 April Hes koopt resterende 78% van ATIC services

30 April persbericht dat het een belangrijke stap verder is voor HES en indiceert dat private equity leverage al is begonnen, het eigen vermogen zakt naar 30% (van 53.1%) wat de rentabiliteit flink verhoogd ! En als waarschuwing dat als het bod niet doorgaat er een aandelen emissie komt…

Het 1ste half jaar 2014 is erg goed verkopen, waarbij aangegeven dat het genormaliseerde resultaat steeg met 15% naar 1,40 per aandeel. De prognose voor 2014; Vanwege nog onzekere marktomstandigheden doet de directie nog geen uitspraak over het verwachte jaarresultaat., vind ik een vage prognose gezien de goede 1e helft en dat de recente acquisities goed bijdragen, zeker financieel (daar de aankoop met bankleningen is gefinancierd).

Mijns inziens is ATIC een uitstekende aankoop daar ze het bedrijf al jaren kennen en Hes is in de meeste markten marktleider en zal de winstgevendheid fors toenemen de komende jaren (zeker met meer leverage en dus ook minder belastingen).

Bij een small cap index die sinds de aankondiging van de overname gesprekken met 21% is opgelopen zou er minimaal 48 euro hebben gestaan als er GEEN gesprekken waren geweest.

Laat je niet bedonderen door de diverse overname tactieken die hier gespeeld worden, vage uitspreken, het bedrijf is na de acquisitie meer waard geworden en als klap op de vuurpijl trekt de overnemende partij het dividend nu ook nog van het 45 bod af.

Pure diefstal onder het oog van alle aandeelhouders, ik blijf liever aandeelhouder voor de lange termijn, dus zal graag meedoen met de (claim) emissie, mocht die komen.

Gezien dat de meerderheid al heeft aangemeld, moet ik realistisch blijven en helaas de performance op lange termijn missen (denk met HES rond de 15% per jaar te maken de komende jaren).

Mijn concrete actie en die ik ook adviseer; ik leg mijn aandeel in om te verkopen op een limiet van 50 euro (ook de koers die we vorig jaar hebben gezien), NIET AANMELDEN !

goedbeleggen.wordpress.com/
wiegveld
0
Al jaren slapend mede eigenaar. Ik meld niet aan. Ze roken me maar uit.
Ik ken belang grootaandeelhouders in Hestya niet, maar zou mij niets verbazen dat ze eerst voor een appel en een ei ons uitroken en dan de winst later alsnog opstrijken. Het blijven havenbaronnen!
wiegveld
0
volgens de notulen is er geen belang in Hestya van verkopende aandeelhouders. Moet ik dan maar geloven. Ook niet via een of ander vehikeltje?
66 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,23  0,00  0,00%  28 mei
 Germany40^ 18.672,00 -0,03%
 BEL 20 3.948,08 0,00%
 EURO50 5.036,49 0,00%
 US30^ 38.879,10 0,00%
 Nasd100^ 18.893,50 0,00%
 US500^ 5.311,30 0,00%
 Japan225^ 38.971,40 0,00%
 Gold spot 2.358,44 -0,12%
 EUR/USD 1,0848 -0,11%
 WTI 80,13 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%