Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Oil industries face worst downturn since 1980s amid low prices - Moody’s

The analyst explained that low oil prices have prolonged lower spending by exploration and production companies, which are set to experience an increase in defaults.

Mr Alam stated that "The OFS industry is facing the worst downturn since the early 1980s after an unprecedented drop in global oil and North American natural gas prices."

Mr Alam added that "Drilling activity has plummeted in most oil producing regions, curbing demand for oilfield support services."

According to the press release that Global land drilling reached a 17-year low in April. In addition, the rig activity in the United States hit the lowest point in 40 years.

Oil prices have plunged more than 60% from their peak of over USD110 a barrel in June 2014 due to the global oil production outpacing the world’s demand.

Source : Sputnik News
voda
0
Sif stelt prijs IPO vast

Beursgang oliedienstverlener op donderdag.

Sif mikt bij de aankomende beursgang op donderdag op een bedrijfswaardering van ongeveer 357 miljoen euro. Dit maakte de onderneming, die funderingen bouwt voor offshore windmolens en olie- en gasinstallaties, woensdagavond bekend.

De offshore dienstverlener wil 31 procent van bedrijf onderbrengen bij institutionele beleggers tegen een uitgifteprijs van 14,00 euro per stuk om zo ongeveer 112 miljoen euro op te halen.

De handel in het aandeel, dat genoteerd wordt aan Euronext Amsterdam onder het tickersymbool SIFG, start donderdag om 09:00 uur.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit op hoogste niveau 2016

Herstel na onverwachte daling Amerikaanse voorraden.

De olieprijs is woensdag gesloten op het hoogste niveau van het jaar, nadat het wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse overheid een onverwachte daling toonde.

Eerder op de dag stonden de oliefutures nog onder druk vanwege berichten over stijgende olievoorraden in Saoedi-Arabië en een tegenvallend voorradenrapport van het American Petroleum Institute.

De Amerikaanse onafhankelijke onderzoeksgroep rapporteerde dinsdagavond juist een stijging van de voorraden in de Verenigde Staten op weekbasis met bijna 3,5 miljoen vaten. Het rapport geldt in de regel voor de markt als voorbode voor het officiële overheidsrapport van de Energy Information Administration dat woensdagmiddag verschijnt.

Dat overheidsrapport wist de markt woensdag echter te verrassen, met een onverwachte daling van de Amerikaanse voorraden met 3,4 miljoen vaten. De totale Amerikaanse olievoorraad van 540 miljoen vaten is overigens wel een record voor de tijd van het jaar, zei de EIA vandaag.

"Het American Petroleum Institute zat er compleet naast", volgens analist Fawad Razaqzada, van Forex.com en City Index. Hij noemde de afname van de Amerikaanse voorraden met 3,4 miljoen vaten zoals de EIA die rapporteerde "verrassend hoog."

Dat er soms toch een grote discrepantie te zien is tussen het rapport van API en dat van de EIA, heeft te maken met het feit dat Amerikaanse bedrijven verplicht zijn hun voorraden aan de overheid te rapporteren, terwijl het vrijgeven van data aan onderzoeksgroep API op vrijwillige basis gebeurt.

De juni-future voor een vat ruwe olie eindigde woensdag op de New York Mercantile index 3,5 procent hoger, ofwel 1,57 dollar, op 46,23 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs hoger na positief rapport IEA

Energieagentschap voorziet minder hoog overaanbod.

Het wereldwijde overaanbod van olie zal in de tweede helft van het jaar flink afnemen. Dit meldde het Internationaal Energieagentschap (IEA) donderdag in zijn maandrapport over de oliemarkt.

Het agentschap uit Parijs verwacht dat de wereldwijde olievoorraden in de eerste helft van het jaar nog wel groeien met 1,3 miljoen vaten per dag, maar in de tweede helft van 2016 daalt deze toename naar slechts 0,2 miljoen vaten per dag.

In reactie op het rapport werd olie weer duurder. Een vat ruwe olie aan de Nymex noteerde bijna één procent hoger op 46,67 dollar, na een dip van 45,80 dollar eerder op de dag. Brent steeg ruim een half procent tot 47,94 dollar.

Dat de voorraden in de eerste helft van het jaar nog verder zullen toenemen, komt omdat Iran de productie opvoert. Teheran probeert na jaren van internationale sancties marktaandeel terug te winnen.

Volgens het IEA stijgt de Iraanse olieproductie sneller dan verwacht na de opheffing van de sancties. In april verhoogde Teheran de dagelijkse output met 300.000 vaten tot een totaal van 3,6 miljoen vaten per dag. In 2011 produceerde Iran voor het laatst op dit niveau.

Door deze opvoering van de productie, is de totale output van de Organisatie van olie-exporterende landen (OPEC) vorige maand gestegen tot bijna 33 miljoen vaten per dag. Sinds april 2008 werd niet meer op dat niveau geproduceerd door het oliekartel.

De olieprijs vond de afgelopen dagen steun in productieonderbrekingen die wereldwijd verspreid waren, van Canada tot Nigeria. Volgens het IEA worden hierdoor momenteel ruim 1,5 miljoen vaten olie minder geproduceerd per dag.

Volgens analisten zijn deze onderbrekingen echter tijdelijk. "We denken dat de steun die dit de olieprijs biedt tijdelijk is", schreef marktanalist Norbert Ruecker van Julius Baer. "De markt wordt nog steeds overspoeld door olie, omdat de groeiende productie in het Midden-Oosten sterker weegt dan de daling van Amerikaanse schalieproductie en diverse tijdelijke onderbrekingen."

Woensdag werd uit Amerikaanse overheidsdata bekend dat de olievoorraden in de Verenigde Staten vorige week onverwacht met 3,4 miljoen vaten zijn gedaald. De totale voorraad staat wel op een recordniveau voor de tijd van het jaar, op 540 miljoen vaten, aldus de Energy Information Administration.

De dagproductie in de Verenigde Staten daalde vorige week wel tot het laagste niveau sinds september 2014, op 8,8 miljoen vaten.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Prijs schommelde gedurende de handelsdag tussen winsten en verliezen.

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag na een volatiele handelsdag voor de derde opeenvolgende dag hoger gesloten.

Eerder op de dag zag de markt eerdere winsten vervliegen, nadat de Amerikaanse Energie Information Administration meldde dat de gasvoorraden in de week eindigend op 6 mei met 56 miljard kubieke voet zijn gestegen.

De stijgingen eerder op de dag kwamen voort uit de opmerking van het Internationale Energie Agentschap (IEA) dat de wereldwijde markt later dit jaar zijn evenwicht zal hervinden.

Het agentschap zei dat de wereldwijde olievoorraad in de tweede helft van het jaar een "dramatische daling" zal ervaren, vanwege een sterke vraag en een dalend aanbod. Een reeks productie-onderbrekingen wereldwijd heeft een hoop vaten uit de markt gehaald in de afgelopen weken, hetgeen de olieprijs ondersteunt.

Echter, in het maandelijks rapport van het in Parijs gevestigde agentschap stelde het IEA dat de wereldwijde olievoorraden in de eerste helft van het jaar zullen blijven toenemen, aangezien Iran de productie opvoert. Dit zal het inmiddels twee jaar durende overaanbod, waardoor de olieprijs daalde tot het laagste niveau in tien jaar, vooralsnog verder doen oplopen.

Het IEA zei dat de stijging van de Iraanse olie-productie, sinds de opheffing van de internationale sancties tegen het land, "sneller dan verwacht" is verlopen. Iran verhoogde zijn output van 300.000 vaten per dag tot 3,56 miljoen vaten per dag, een niveau dat het land voor het laatst in november 2011 bereikte.

Dit heeft eraan bijgedragen dat de gecombineerde output van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) vorige maand is gestegen tot 32,76 miljoen vaten per dag, het hoogste niveau sinds 2008. De daling buiten het oliekartel houdt aan, zei het IEA, waarbij de dalende productie in de VS het sterkst is.

Ondertussen volgt de markt de productie-onderbrekingen, die de olieprijs de afgelopen weken ondersteunden. Productie-verstoringen in Nigeria, Ghana en Canada zijn volgens het IEA tot nu toe opgelopen tot meer dan 1,5 miljoen vaten per dag.

Analisten concluderen echter dat deze verstoringen meestal tijdelijk zijn, waarbij veel van de weggevallen productie binnenkort weer op de markt zal komen.

Hoewel de voorraden nog steeds in de buurt van hun hoogste niveau's in meer dan tachtig jaar noteren, hebben beleggers vertrouwen in de gestage daling van de Amerikaanse productie. Uit data van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) bleek dat de Amerikaanse productie met 8,8 miljoen vaten per dag is gedaald tot het laagste niveau sinds september 2014.

De junifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,47 dollar hoger op 46,70 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
hsander79
0
De olieprijzen blijven stijgen. Weet iemand waarom OLO / db crude oil long etn de laatste tijd desondanks maar blijft dalen? (Terwijl andere etf‘s goed meestijgen) Het haalt een deel van mijnportefeuille flink omlaag.
voda
0
OPEC voorziet daling overaanbod

Dalende productie niet-leden helpt markt balanceren, aldus kartel.

De dalende olieproductie in de Verenigde Staten en de flink afgenomen investeringen in nieuwe olieprojecten zullen ervoor zorgen dat het wereldwijde forse overaanbod van olie dit jaar zal slinken. Dit meldde de Organisatie van olie-exporterende landen vrijdag in zijn maandrapport over de markt.

De OPEC voorziet dat de productie van buiten het kartel ervoor zal zorgen dat de wereldwijde oliemarkt weer in balans komt, nadat de prijzen sinds 2014 meer dan gehalveerd zijn. De OPEC zelf lijkt echter vooralsnog vast te houden aan zijn productieniveau van ruim 32 miljoen vaten per dag in april.

Het kartel voorziet voor 2016 een daling van de output van niet-leden met 740.000 vaten per dag tot een totaal van 56,4 miljoen vaten per dag. Het grootste deel van de afname komt voor rekening van de Amerikanen, omdat olieproducenten in de Verenigde Staten in hun investeringen snijden vanwege de lagere olieprijzen.

De OPEC verwacht dat de Amerikaanse schalieproductie dit jaar met 431.000 vaten per dag afneemt tot 13,6 miljoen vaten per dag. De rest van de voorspelde proiductieverlaging van niet-OPEC landen komt vanuit lagere investeringen en productievertragingen in China, Mexico, het Verenigd Koninkrijk, Kazachstan en Colombia.

In het algemeen zullen olieproducenten wereldwijd in 2016, 2017 en 2018 jaarlijks tot 40 miljard dollar minder investeren, berekende de oliegroep verder in zijn maandrapport.

De afname van de productie van niet-OPEC landen verbloemt de stijgende output van het kartel zelf. Vorige maand steeg de productie van de OPEC met 188.000 vaten per dag tot 32,4 miljoen vaten per dag.

Het kartel zei vrijdag dat de hogere productie wordt geabsorbeerd door een stijgende vraag. De OPEC verwacht dat de vraag naar olie dit jaar met 1,2 miljoen vaten per dag groeit tot een totale vraag van ruim 94 miljoen vaten per dag.

Het Internationaal Energieagentschap (IEA) had in zijn maandrapport donderdag een soortgelijke boodschap als de OPEC en zei te verwachten dat de wereldwijde olievoorraden in de eerste helft van het jaar nog wel groeien met 1,3 miljoen vaten per dag, maar dat dit groeitempo in de tweede helft van 2016 afzwakt tot 0,2 miljoen vaten per dag.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Rusland volgende maand niet bij OPEC bijeenkomst - media

Moskou wil wel apart met kartel praten.

Rusland is volgende maand waarschijnlijk niet aanwezig bij de bijeenkomst van de Organisatie van olie-exporterende landen. Dit berichtte Reuters vrijdag op basis van uitspraken van de Russische minister van energie.

De OPEC komt op 2 juni bijeen in Wenen. De vergadering volgt op de stukgelopen bijeenkomst in Doha in Qatar, vorige maand. Toen slaagde het oliekartel er niet in om overeenstemming te bereiken over het bevriezen van de productie. Met name Iran lag dwars omdat het de output juist op wil voeren na jaren van internationale sancties. Omdat Teheran niet mee wilde doen aan een productiebevriezing, was Saoedi-Arabië ook niet bereid de output op een afgesproken niveau te handhaven.

De Russische minister van energie, Alexander Novak, zei vrijdag dat Moskou wel bereid is om apart te praten met het kartel wanneer hierom wordt gevraagd. Verder zal Novak zijn nieuwe Saoedische ambtsgenoot, Khaled al-Falih, spoedig ontmoeten, aldus Reuters.

Olie werd vrijdag goedkoper. De prijs voor een vat ruwe olie noteerde aan de Nymex ruim één procent lager op 46,23 dollar. De prijs voor een vat Brent werd 0,8 procent lager verhandeld op 47,71 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit lager

OPEC verwacht minder aanbod.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, ondanks dat de OPEC de verwachting uitsprak dat het wereldwijde overaanbod van olie dit jaar zal slinken.

Olie sloot wel de week met winst af. Zo stond de olieprijs woensdag nog op het hoogste niveau van het jaar, nadat het wekelijkse voorradenrapport van de Amerikaanse overheid een onverwachte daling toonde.

Donderdag stegen de prijzen op het olierapport van het Internationaal Energieagentschap, waaruit bleek dat de gasvoorraden in de week eindigend op 6 mei met 56 miljard kubieke voet zijn gestegen. Het IEA merkte op dat de wereldwijde markt later dit jaar zijn evenwicht zal hervinden.

In het op vrijdag gepubliceerde maandrapport van de Organisatie van olie-exporterende landen werden vergelijkbare uitspraken gedaan. De OPEC verwacht dat de dalende olieproductie in de Verenigde Staten en de flink afgenomen investeringen in nieuwe olieprojecten ervoor zullen zorgen dat het wereldwijde forse overaanbod van olie dit jaar zal slinken.

De OPEC voorziet dat de productie van buiten het kartel ervoor zal zorgen dat de wereldwijde oliemarkt weer in balans komt, nadat de prijzen sinds 2014 meer dan gehalveerd zijn. De OPEC zelf lijkt echter vooralsnog vast te houden aan zijn productieniveau van ruim 32 miljoen vaten per dag in april.

Het kartel voorziet voor 2016 een daling van de output van niet-leden met 740.000 vaten per dag tot een totaal van 56,4 miljoen vaten per dag. Het grootste deel van de afname komt voor rekening van de Amerikanen, omdat olieproducenten in de Verenigde Staten in hun investeringen snijden vanwege de lagere olieprijzen.

Op 2 juni komt de OPEC bijeen in Wenen. De vergadering volgt op de stukgelopen bijeenkomst in Doha in Qatar, vorige maand. Persbureau Reuters meldde vrijdag dat Rusland waarschijnlijk niet aanwezig zal zijn bij de bijeenkomst. De Russische minister van energie, Alexander Novak, zei vrijdag dat Moskou wel bereid is om apart te praten met het kartel wanneer hierom wordt gevraagd.

Verder kreeg Shell te maken met een tegenvaller. Donderdagavond meldde de oliereus dat er naar schatting 2.100 vaten ruwe olie zijn gelekt vanuit een faciliteit van Shell in de Golf van Mexico. De oorzaak van het incident wordt nog onderzocht.

De junifuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,49 dollar, of 1,1 procent, lager op 46,21 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs op hoogste peil in zes maanden

Gepubliceerd op 16 mei 2016 om 11:20 | Views: 2.269

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijs stond maandagochtend op het hoogste niveau in zes maanden. Een rapport van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, waarin werd gesteld dat er een einde lijkt te zijn gekomen aan het langdurige overaanbod van olie, gaf de prijs een zetje.

Volgens de analisten van Goldman Sachs is het langdurige overaanbod inmiddels gekanteld naar een tekort in mei, door verschillende verstoringen in de productie- en opslagketen en een robuuste vraag uit onder meer China. Dat weegt volgens de kenners op tegen de hoger dan verwachte productieniveaus van Iran en Irak.

In het eerste kwartaal was er nog sprake van een overaanbod van zo'n 1,4 miljoen vaten (van 159 liter) olie per dag, rekende Goldman Sachs voor. Maar de totale productie daalde de afgelopen tijd met zo'n 2 miljoen vaten per dag door de gevolgen van de bosbranden in het Canadese Alberta en sabotage van pijpleidingen in Nigeria.

Overaanbod

Als onder meer de genoemde productie- en opslagproblemen zijn verholpen, zal het overaanbod overigens weer terugkeren, zo denkt de bank. Goldman verhoogde zijn prognose voor een gemiddelde prijs van een vat Amerikaanse olie naar 50 dollar voor de tweede helft van 2016. Die grens werd voor het laatst geslecht in november vorig jaar. Eerder rekende de bank nog op 45 dollar per vat voor de tweede jaarhelft.

Maandag stond Amerikaanse olie tussentijds 1,8 procent hoger op 47,05 dollar per vat. Brent steeg ook 1,8 procent tot 48,67 dollar per vat. De olieprijs ligt daarbij overigens ver onder het niveau van de periode voordat de enorme daling werd ingezet.
voda
0
Goldman Sachs zet olieprijs hoger

Zakenbank stelde prijstaxaties opwaarts bij.

De olieprijs krijgt maandag een zet in de rug door een rapport van zakenbank Goldman Sachs.

Analisten van Goldman Sachs verhoogden hun taxaties voor de olieprijs voor zowel het tweede kwartaal als voor de tweede jaarhelft naar respectievelijk 45 en 50 dollar per vat.

Volgens de zakenbank stond de productie in mei onder druk. Dit was eerder dan de analisten hadden voorzien, terwijl de sterke vraag aanhield.

De "scherpe" terugval van de productie was onder meer het gevolg van de bosbranden in Canada, stakingen in Koeweit en productieonderbrekingen in Nigeria, die volgens de analisten ook de rest van het jaar zullen aanhouden.

Een juni-future op een vat West Texas Intermediate steeg 3,3 procent naar 47,74 dollar, terwijl een juli-future op een vat Brent 3,2 procent duurder werd op 49,36 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved
voda
0
Olieprijs sluit hoger

Prijs bereikt recordniveau sinds oktober.

De olieprijs is dinsdag hoger gesloten en bereikte het hoogste niveau sinds begin oktober. De future voor levering van een vat West Texas Intermediate in juni steeg 59 dollarcent, of 1,2 procent, tot 48,31 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Onder oliehandelaren heerste de verwachting dat de productieverstoringen in Canada en Nigeria leiden tot een afname van het wereldwijde overaanbod van olie. De olieproductie wordt in Canada verstoord door bosbranden terwijl in Nigeria sprake is van problemen met pijpleidingen. Er wordt ook verwacht dat het wekelijkse olierapport een afname van de voorraden zal laten zien. Dit rapport verschijnt woensdag om 16.30 uur.

"De voorraden worden kleiner", zei senior vice president Ric Navy van R.J. O'Brien & Associates LLC. "De realiteit blijft dat me nog steeds te maken hebben met een overaanbod, maar de voorspellingen gaan ervan uit dat dit minder wordt."

De prijs voor een vat Brent olie steeg 36 dollarcent, gelijk aan 0,7 procent, tot 49,33 op de ICE Futures Europe.

Een dag eerder stegen de olieprijzen ook. De prijzen kregen toen een steun in de rug van een rapport van Goldman Sachs. Analisten van de Amerikaanse zakenbank verhoogden hun taxaties voor de olieprijs voor zowel het tweede kwartaal als voor de tweede jaarhelft naar respectievelijk 45 en 50 dollar per vat.

Info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Amerikaanse voorraden ruwe olie stijgen

Capaciteitsbenutting raffinaderijen ook omhoog.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdagmiddag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

In de week eindigend op 13 mei liepen de olievoorraden met 1,3 miljoen vaten op tot 541,3 miljoen vaten.

De benzinevoorraden daalden met 2,5 miljoen vaten tot 238,1 miljoen vaten.

De voorraden stookolie kwamen uit op 152,2 miljoen, een afname van 3,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting steeg tot 90,5 procent. Een week eerder stond die op 89,1 procent.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs zakt na Fed-notulen

Dollar duurder door kans op renteverhoging in juni.

De olieprijs leverde woensdagavond zijn eerdere winst in en is lager gesloten, nadat de notulen van de Federal Reserve lieten zien dat een renteverhoging in juni wel degelijk tot de mogelijkheden behoort.

De publicatie liet de dollar flink stijgen en zette daarmee de olieprijs, die wereldwijd in Amerikaanse dollars wordt verhandeld, onder druk.

De juni-future voor een vat ruwe olie (West Texas Intermediate) sloot 0,12 dollar of 0,33 procent lager op $48,19 op de New York Mercantile Exchange.

De olieprijs steeg eerder op de dag tot een top van $48,88, nadat een groter dan verwachte daling van de voorraden geraffineerde olieproducten zoals benzine en stookolie wezen op een sterkere vraag naar ruwe olie.

De olieprijs is sinds het dieptepunt van februari hersteld tot een niveau vlak onder $50, wat vooral te danken is aan productieverstoringen en deels aan een goedkopere dollar, die daalde met de verwachting dat de Fed de rente minder snel zou verhogen dan eerder was aangekondigd.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit licht lager

Hogere dollar speelt oliemarkt parten.

De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag licht lager gesloten, vanwege de sterkere dollar en een onverwachte toename van de Amerikaanse ruwe olievoorraden.

De daling volgt na een rally in de voorgaande sessies, die werd gevoed door de productie-onderbrekingen in Afrika en Canada en een daling van de wereldwijde productie, waardoor de verwachting dat het wereldwijd overaanbod afneemt verder aanwakkerde.

De olieprijs zette de neerwaartse trend woensdagavond in na publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee (FOMC). Uit de notulen bleek dat een renteverhoging in juni nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Na publicatie van de notulen steeg de dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta, waardoor olie voor andere-valuta-landen duurder werd.

"Nadat de Fed-verklaring de deur opende naar een renteverhoging in juni steeg de dollar en daalde de olieprijs", aldus Michael Poulsen, olie-analist van Global Risk Management. "De visies van de diverse Fed-leden blijven verdeeld, dus of er een verhoging volgt volgende maand blijft onzeker."

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 13 mei zijn gestegen met 1,3 miljoen vaten tot 541,3 miljoen vaten. De bezinevoorraden daalden met 2,5 miljoen vaten en de voorraden stookolie en diesel daalden met 3,2 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting steeg tot 90,5 procent.

De Amerikaanse olievoorraden schommelen daarmee nog steeds rond hun hoogste niveau's ooit en onderstrepen het aanhoudende wereldwijde overaanbod.

Toch is de vraag naar geraffineerde producten, zoals benzine en distillaten als diesel, gestegen tot meer dan 20 miljoen vaten per dag, schatte het EIA, het hoogste niveau sinds januari.

De afgelopen weken zag de markt zich gesteund door productie-onderbrekingen, vanwege bosbranden in Canada, en productieverstoringen in Nigeria en Libië. "Storingen blijven de markt steun bieden", aldus Hamza Khan, commodity-strateeg van ING Bank, eraan toevoegend dat de uitval naar schatting tot een daling van het aanbod van minimaal 1 miljoen vaten per dag heeft geleid.

Analisten stellen echter dat de onderbrekingen grotendeels tijdelijk zijn en dat de weggevallen productie binnenkort weer op de markt zal komen.

De junifuture voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,03 dollar lager op 48,16 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit lager

Winsten eerder op de dag verdwenen.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag iets lager gesloten, ondanks aanvankelijk hogere koersen eerder op de handelsdag.

"De prijzen stonden eerder op vrijdag hoger, maar verloren aan momentum na berichtgeving dat de export van olie uit een geblokkeerde [Libische] haven werd hervat", aldus marktanalist Phil Flynn van Price Futures Group.

Donderdagavond schreven nieuwsmedia al dat de uitvoer van olie uit de haven van het Libische Hariga werd hervat. Vanwege een geschil lag de export wekenlang stil.

Cijfers van de Baker Hughes konden het sentiment niet ondersteunen op vrijdag. Volgens de oliedienstverlener bleef het aantal actieve olieplatformen afgelopen week stabiel, na een daling van acht achtereenvolgende weken. Sinds oktober 2014 kelderde het aantal actieve platformen met meer dan zeventig procent.

Ondanks de verliezen op vrijdag, resteerden op weekbasis flinke winsten. "Signalen van een sterke vraag en risico's op het wereldwijde aanbod van olie" speelden het 'zwarte goud' volgens marktanalist Flynn van Price Futures Group in de kaart. De bosbranden in Canada en aanslagen in Nigeria beperkten de wereldwijde olieproductie.

De juni-future voor een vat ruwe olie eindigde vrijdag op de New York Mercantile index 0,6 procent lager, of 0,30 dollar, op 47,86 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs sluit lager

Zorgen over te hoge olieproductie keren terug.

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, nadat zorgen over een te hoge olieproductie terug keerden.

"Er is neerwaarts risico vanwege de mogelijke herstart van de Canadese olieproductie en de mogelijke terugkeer van Libische olieleveringen", schreef grondstoffenanalist Bjarne Schieldrop van SEB Markets.

De olie-futures konden de afgelopen tijd juist profiteren van productie-onderbrekingen die wereldwijd verspreid waren, van Canada tot Afrika. In Canada lijken de bosbranden evenwel onder controle dankzij de lagere temperaturen en de recente regenval. De olieproductie kan daarbij naar verwachting binnen enkele weken weer op het oude niveau terugkeren. Ook in Nigeria kwam de olieproductie na recente onderbrekingen weer op gang, stelden analisten van CMC Markets.

Iran herhaalde eerdere plannen om de olieproductie terug te brengen naar historische niveaus van voor de aan het land opgelegde economische sancties. De Russische minister van Energy stelde bovendien te verwachten dat het wereldwijde aanbod van olie dit jaar de vraag met circa 1,5 miljoen vaten per dag overtreft.

Olie-analist Troy Vincent van ClipperData stelde bovendien dat de toegenomen kans op een renteverhoging door de Federal Reserve en de daaraan verbonden rally in de Amerikaanse dollar, druk zette op grondstoffenprijzen.

"Een sterke dollar weegt op de in dollar-genoteerde olieprijzen", aldus Vincent van ClipperData.

De juli-future voor een vat ruwe olie eindigde maandag op de New York Mercantile index 0,7 procent lager, of 0,33 dollar, op 48,08 dollar.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs stijgt na vier dagen verlies

Beleggers voorzien lagere Amerikaanse olievoorraden.

De olieprijs is dinsdag gestegen, na vier dagen verlies op rij.

Beleggers gokten dat de recente verstoringen van de olieproductie een daling van het wekelijkse cijfer voor de Amerikaanse voorraad ruwe olie zullen veroorzaken.

Voorraadcijfers voor afgelopen week van het American Petroleum Institute worden dinsdagavond gepubliceerd, gevolgd door een rapport van de Energy Information Administration woensdag. Analisten rekenen gemiddeld op een daling van de voorraden ruwe olie met 2,5 miljoen vaten, volgens een peiling door the Wall Street Journal.

De julifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie steeg dinsdag met 54 dollarcent of 1,1 procent tot 48,62 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

Positieve economische cijfers hielpen dinsdag de vooruitzichten voor de vraag naar energie verbeteren. Een sterke stijging van de verkoop van nieuwbouwwoningen met 16,6 procent in april "zal de toekomstige vraag naar energie steunen, terwijl de oliereserves en het aantal actieve boorplatforms blijven dalen" zei analist Nico Pantelis van Secular Investor. "Meer vraag bij lager aanbod betekent uiteindelijk hogere prijzen."

"Toch is de olieprijs nog niet uit de problemen", zei de analist. Volgens Pantelis zorgt de grens van 50 dollar voor veel technische weerstand.

De olieprijs daalde de voorgaande vier handelsdagen, op signalen dat productieverstoringen in Canada en Afrika op hun eind lopen.

"Aan de sombere kant zet het vooruitzicht van terugkerende Canadese productie de prijzen onder druk, nu exploitanten van teerzandvelden de productie weer opstarten na de natuurbranden in Alberta", zei grondstoffenanalist Robbier Fraser bij Schneider Electric.

De olie-export uit Libie neemt weer toe. Het Noordafrikaanse land zal naar verwachting 660.000 vaten aanleveren nadat de haven van Marsa al-Hariga meer dan twee weken gesloten was door politieke onrust.=

Aan de andere kant is er een aanhoudende staking van Franse olie-arbeiders die een deuk kan slaan in het wereldwijde aanbod. Door de staking kunnen zes van de acht raffinaderijen in Frankrijk voor 72 uur tot een week uitgeschakeld zijn, stelt energie-adviesbureau FGE.

Handelaren kijken ook vooruit naar de aankomende vergadering van OPEC-landen. "Alles wijst erop dat de OPEC-top van 2 juni in Wenen de huidige situatie in stand zal houden, met Iran dat de productie blijft opvoeren, Saoedi-Arabië dat vastbesloten is te concurreren om marktaandeel terug te winnen, zonder zelfs maar een nominale productiedoelstelling voor de OPEC als geheel", zei analist Tim Evans van Citi Futures.

Chris Kettenman van Macro Risk Advisors zei dat hij minder optimistisch is geworden over de markt in aanloop naar de OPEC-vergadering. "Na de koersstijging van 25 procent voor de WTI crude-future voor de komende maand sinds 1 april, willen we voorzichtig zijn en de winsten die zijn behaald door in te zetten op koersstijgingen in de laatste twee maanden beschermen", aldus de analist in een mailing.

Volgens Kettenman hebben de productieverstoringen in Canada en Nigeria de olieprijs wel een impuls gegeven, maar hij denkt dat de markt "door cruciale onderliggende risico's voor de ruwe-olieprijs heenkijkt" zoals het geleidelijk opvoeren van de Iraanse productie in de tweede helft van het jaar en de "aanhoudende neiging tot overproductie door Saoedi-Arabië."

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Olieprijs nadert 50 dollar per vat

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 09:16 | Views: 4.170

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De olieprijzen naderen de grens van 50 dollar per vat. Zowel de prijs van een vat Amerikaanse olie als Brent-olie zette woensdagochtend de stijging voort.

Kort na de openingsbel op de beurzen werd voor een vat Amerikaanse olie 1,4 procent meer betaald op 49,29 dollar. Brent steeg 1,3 procent tot 49,26 dollar per vat. Later op de dag staan wekelijks terugkerende cijfers over de Amerikaanse olievoorraden op de rol.
voda
0
Amerikaanse voorraden ruwe olie dalen

Capaciteitsbenutting raffinaderijen ook omlaag.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdagmiddag uit data van de Energy Information Administration (EIA).

In de week eindigend op 20 mei liepen de olievoorraden met 4,2 miljoen vaten terug tot 537,1 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen daarentegen met 2,0 miljoen vaten tot 240,1 miljoen vaten.

De voorraden stookolie kwamen uit op 150,9 miljoen, een afname van 1,3 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting daalde tot 89,7 procent. Een week eerder stond die op 90,5 procent.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
5.453 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
877,99  +7,72  +0,89%  09:09
 Germany40^ 18.020,40 +0,58%
 BEL 20 3.868,36 +0,27%
 Europe50^ 4.969,06 +0,61%
 US30^ 38.129,66 +0,01%
 Nasd100^ 17.601,52 +0,99%
 US500^ 5.085,29 +0,80%
 Japan225^ 37.923,05 +0,52%
 Gold spot 2.338,83 +0,29%
 EUR/USD 1,0734 +0,05%
 WTI 84,11 +0,43%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AEX +0,90%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%

Dalers

AMX -0,03%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%