TomTom « Terug naar discussie overzicht

TOMTOM NOVEMBER 2016

5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
Juun
0
quote:

*Justin* schreef op 12 november 2016 09:52:

[...]

Het gaat me niet om vliegen afvangen maar wel om dat we niet het nieuws van gisteren moeten gaan 'framen' naar een speculatie waar direct de lucht uit loopt. Het ging er nou juist om dat er concrete voorspellingen door tt gemaakt zijn.

Nu even wachten op de sheets van de presentaties...
Goed idee en bedankt voor je grote inzet. Ben ook benieuwd naar rekensessies voor de lange termijn zoals die vanaf nu met meer concrete inhoud gemaakt kunnen worden. Jij hebt gisteren al een voorzet gegeven.

Ben ook benieuwd naar de nieuwe koersdoelen waar de deelnemers van gisteren mee gaan komen, en wat voor effect dat gaat hebben op nieuwe instromers in het aandeel. Het vertrouwen in het aandeel TT (en het management van TT) neemt in ieder geval toe, het wantrouwen neemt af.
Grey01
0
@Potpourri, is het niet zo dat Harold het naar jouw eerdere kritiek gisteren gewoon perfect gedaan heeft? Hij brengt de fantasie terug in het aandeel door niets definitiefs te zeggen over een verkoop van de consumententak.

Ben met Justin eens dat dat nog wel even zal duren en uiteindelijk staat alles open en dat weet Harold ook. Alleen de fantasie over een verkoop van deze tak verandert elke gedachte over de huidige cijfers. Je hebt dan ineens een bedrijf dat 15% omzetgroei per jaar laat zien met extra kapitaal voor overnames. Intussen mogen wij tussen de range van 7 en 8,50 nog een aantal keer genieten van ups en downs

Fijn weekend
[verwijderd]
2
Denk dat HG juist duidelijk is overgekomen , maar TT is nu eenmaal ook dankzij de manier waarop men nieuws brengt een volatiel en speculatief aandeel
Bedoel hadden ze Q3 gebracht samen met gisteren stond TT nu aan 10 euro, wel voor de investeerder een verschil , nu zijn we eerst naar onder 7 gedoken
Grey01
0
Ben het met je eens dat het regisseren van een goed verhaal door Tom2 dit jaar uiterst ongelukkig verlopen is. Na gisteren heb ik goede hoop.
[verwijderd]
0
Het kamp A stabiel terug naar 10 euro om dan zelf te profiteren van het veroveren van de Amerikaanse markt en dan het brand TT, inclusief consumer, wereldfaam geven.

Het kamp Barclays (om ze maar een naam te geven), eerst druk zetten, dan per onderdeel binnen een jaar naar de maximale waarde.

Het is een mooi schaakspel tussen kamp A en kamp B, nu is het even geduldig wachten op het eindspel.

De shorters en handelaars profiteren van de volatiliteit. Maar ook de longs zullen op de iets langere termijn profiteren van de uitkomst.

VanillaSky
0
quote:

*Justin* schreef op 12 november 2016 09:32:

[...]

Ik had voorspeld dat tomtom met een medium termijn (3jr) outlook zou komen en jij voorspelde dat de cash ineens op zou zijn, dat de kredieten verlopen (ik heb aangetoond dat dat onwaar is) en dat er een emissie aangekondigd zou worden. Dus even voor de goede orde naar wie je voorafgaand aan gisteren geluisterd zou hebben.

Ik ben het absoluut met je oneens dat de stijging van gisteren komt door speculatie over Consumer. Het komt doordat tomtom nu zelerheid heeft gegeven aan de markt over drie divisies tot 2020 en voor de vierde zegt dat die ook naar groei toe kan. Dat legt mijns inziens een dijk onder het aandeel.

Een aandeel dat hier ook werd geplaagd door conspiracies, zoals een 'dirty exit'. Er zal wat nieuws verzonnen moeten worden door die mensen om verdachtmakingen over te doen. Want als je allemaal analisten en institutionele beleggers uitnodigt en dit verhaal vertelt, dan lijkt het me heel sterk dat dat tomtom er op uit is om zichzelf goedkoop van de beurs te halen.

Verder heeft tomtom aangegeven dat er behoorlijk wat 'cooking' is aan deals die in de maak zijn en dat de 200 miljoen aan orders in eerste drie kwartalen dus niets zegt.

Nu probeer jij van die berichten te maken dat het alleen om speculatie rond Consumer gaat. Dus als dat niet gebeurt het aandeel verder zal dobberen. Net als VanillaSky dat deed. Na jouw emissie en kredieten waarschuwing heb ik het idee dat je gewoon anders gepositioneerd bent. Waarschijnlijk in een bandbreedte net als Xynix die puts en calls schrijft en daar alleen van profiteert mits het aandeel in een range van ongeveer anderhalve euro blijft dit jaar. Jij geeft ook een range aan (7,00 tot 8,50). Ik geef eerlijk toe ik ben anders gepositioneerd en denk aan verdere stijgingen dit jaar.

Ik heb gezegd dat het gewoon goed nieuws is punt. En beter als mijn prognoses (voor licensing/automotive/telematics) en daar ben ik zeer content mee. Wat ik echter ook zeg is dat niet direct de bomen tot in de hemel rijken en het alleen maar omhoog kan. Als jij dat wel wilt geloven is dat je goed recht. Vooral 2017 zal nog niet heel spectaculair zijn qua resultaat en of dit een 25 of 40 cent outlook word hangt nog steeds af van a) hoe gaat consumer zich houden en b) hoe gaat de opex zich ontwikkelen.

Wil alleen maar zeggen dat puur op basis van sentiment en eventuele goede/slechte berichten uit de sector het aandeel ook zo weer naar beneden kunnen duwen zolang TT niet een stuk meer winst gaat maken. En ja wanneer bijv. er een outlook komt van 30 cent (adjusted) en het sentiment is slecht, en we horen weer een hele tijd niks voor de long-term (laatste investor day was ook 5 jaar geleden) dan zie ik geen reden waarom er bijvoorbeeld een ijzeren bodem op >8 euro zou liggen.

Mocht dat wel zo zijn en we gaan in 1 streep naar de 20 euro is mij ook prima!

Tank78
0
quote:

de speurneus schreef op 12 november 2016 10:38:

Geen afsplitsing is gegarandeerd koersdaling.
Flauwekul! Ik verwacht eerder een dikke bodem onder de huidige koers, na de uitgesproken (groei) visie voor de komende jaren. Mocht de koers wel zakken, doe je voordeel en laadt op. Tenminste als je het geduld ervoor op kan brengen.

Succes!
[verwijderd]
0
Wellicht kon HG het 2 weken geleden nog niet zeggen...
Wellicht heeft hij de afgelopen 2 weken een order zo goed als binnengehaald...?

Heb naar FD een mail gestuurd dat ze er 15 % per jaar van moeten maken en nog wat feitjes (Tesla/Nvidia etc) en tipjes (JdMol/shorters etc)

fijne zaterdag
[verwijderd]
0
blijft inderdaad een vreemde timing van TT:

- 1 week voor de Q3 cijfers een omzetwaarschuwing
- tijdens de Q3 CC kon HG niet ingaan op toekomstige verwachtingen en verwees naar de outlook die tijdens de Q4 cijfers bekend zou worden gemaakt
- 3 weken na de Q3 cijfers komen ze vervolgens met een outlook 2017-2020

ingegeven door tussentijdse ontwikkelingen of dwang?

[verwijderd]
0
quote:

Juun schreef op 12 november 2016 09:55:

Over Nvidia, het samenwerkingsverband waar ik het meeste toekomst in zie, op de voet gevolgd door Bosch. Met dit voordeel dat Nvidia beursgenoteerd is, dus opener moet zijn, net zoals TT. Bosch kan geslotener opereren, terwijl wij al vinden dat TT weinig naar buiten brengt, van Bosch (en Here) horen we zo-ie-zo niks.
blogs.barrons.com/techtraderdaily/201...
Bullish!
Craig Ellis, B. Riley: Reiterates a Buy rating, and raises his price target to $100 from $85. “F3Q17 print and F4Q17 outlook were stellar [...] We believe explosive growth in 80% of the portfolio is just getting started, with revenues rising another 75%+ by C20/F21 to $12.0B. In that time Gaming could double and Auto and Data Center could each climb 3x or more, though it will take time for SS modeling to reflect that potential. Tailwinds are stellar Pascal product execution which augurs well for F18’s Volta release and ramp, Gaming’s sustainable-looking unit and ASP growth at 1.5x T5-year CAGR’s of ~10% for 20%+ blended yy growth, Data Center’s broad competitive moat in deep learning where relevant workloads stretch into ever more industry and customer verticals, and Auto’s market leading ADAS solution with its significant performance, time to market, and tier-1 design win advantages.” He raises his 2018 EPS estimate to $3.40 from $2.46.
Als je HERE op twitter volgt zie je precies waar ze mee bezig zijn.

Met Nvidia is het nu wel erg snel gegaan. De rest van de techsector heeft door Trump zelfs een duwtje naar beneden gekregen. Maar weer even kijken als het stof van deze wonderbaarlijke week is neergedwarreld wat er omhoog of juist weer omlaag kan. De autoindustrie heeft al aan Trump aangegeven dat ze graag een vertraging in de omschakeling naar electrisch rijden willen. Wie weet kunnen ze nog een hoop zaken 'lekker bij het oude houden'. Wat dat dan weer voor effect op ontwikkelingen heeft moeten we dan ook nog maar zien.
mjmj
2
quote:

Stille vennoot schreef op 12 november 2016 10:48:

Wellicht kon HG het 2 weken geleden nog niet zeggen...
Wellicht heeft hij de afgelopen 2 weken een order zo goed als binnengehaald...?

Alles kan maar er zit een beslissing achter van TT zelf om het zo te communiceren. Het blijft verdacht en zeer vreemd. Wat mij betreft mag de AFM in actie komen.

[verwijderd]
0
quote:

GLMF schreef op 12 november 2016 10:58:

blijft inderdaad een vreemde timing van TT:

- 1 week voor de Q3 cijfers een omzetwaarschuwing
- tijdens de Q3 CC kon HG niet ingaan op toekomstige verwachtingen en verwees naar de outlook die tijdens de Q4 cijfers bekend zou worden gemaakt
- 3 weken na de Q3 cijfers komen ze vervolgens met een outlook 2017-2020

ingegeven door tussentijdse ontwikkelingen of dwang?

ingegeven door tussentijdse ontwikkelingen of dwang of is het gewoon ingegeven door eigenbelang ?
[verwijderd]
1
quote:

Tank78 schreef op 12 november 2016 10:47:

[...]

Flauwekul! Ik verwacht eerder een dikke bodem onder de huidige koers, na de uitgesproken (groei) visie voor de komende jaren. Mocht de koers wel zakken, doe je voordeel en laadt op. Tenminste als je het geduld ervoor op kan brengen.

Succes!
Ook heel veel succes.
[verwijderd]
3
quote:

Grey01 schreef op 12 november 2016 10:13:

@Potpourri, is het niet zo dat Harold het naar jouw eerdere kritiek gisteren gewoon perfect gedaan heeft? Hij brengt de fantasie terug in het aandeel door niets definitiefs te zeggen over een verkoop van de consumententak.

Ben met Justin eens dat dat nog wel even zal duren en uiteindelijk staat alles open en dat weet Harold ook. Alleen de fantasie over een verkoop van deze tak verandert elke gedachte over de huidige cijfers. Je hebt dan ineens een bedrijf dat 15% omzetgroei per jaar laat zien met extra kapitaal voor overnames. Intussen mogen wij tussen de range van 7 en 8,50 nog een aantal keer genieten van ups en downs

Fijn weekend
Als bedrijf wil je al de opties open houden dus ook het afstoten van Consumer. Want er kan best eens een trigger zijn waardoor je dat wilt doen. Maar lijkt niet op het basis scenario. Dus logisch als je dan als bedrijf zegt: we zijn dit op dit moment niet van plan maar gaan er na drie keer doorvragen niet verder op in. What is more to say? Dat het FD het zo oppakt is omdat media nu eenmaal per definitie sensatiebelust zijn. Een structuurwijziging is de icing (slagroom) on the cake, maar niet doen alsof er zonder zo'n wijziging geen cake is. De 15% CAGR gaat over de cake zelf.

De cake zelf is het fundament. (Seren noemt het 'kamp A') Naar een tweecijferige koers op basis van duidelijkere groeiverwachting. Daardoor ook makkelijker om een 2year forward eps te nemen, dus straks in 2017 kunnen beleggen met een vrij concrete verwachting tot en met 2019. Niet meer zoals vanillasky net alleen naar de outlook 2017 kijken.

De icing on the cake (kamp b) wil de taart direct aansnijden omdat de losse punten bij elkaar duurder verkocht kunnen wordem. Ik ben er niet op tegen, maar voel me veiliger bij A. De rest is bonus.
Grey01
0
quote:

*Justin* schreef op 12 november 2016 11:27:

[...]

De icing on the cake (kamp b) wil de taart direct aansnijden omdat de losse punten bij elkaar duurder verkocht kunnen wordem. Ik ben er niet op tegen, maar voel me veiliger bij A. De rest is bonus.

Het gaat mij om 'en/en' niet 'of/of'. Het Fundament is goed en mag er ook wat fantasie in zitten? Hopelijk gaat Tom2 meer op deze manier communiceren. Tussen mijn posities vind ik Tom2 de leukste. Juist vanwege de fantasie.
[verwijderd]
0
quote:

GLMF schreef op 12 november 2016 10:58:

blijft inderdaad een vreemde timing van TT:

- 1 week voor de Q3 cijfers een omzetwaarschuwing
- tijdens de Q3 CC kon HG niet ingaan op toekomstige verwachtingen en verwees naar de outlook die tijdens de Q4 cijfers bekend zou worden gemaakt
- 3 weken na de Q3 cijfers komen ze vervolgens met een outlook 2017-2020

ingegeven door tussentijdse ontwikkelingen of dwang?

De Mol heeft hen waarschijnlijk duidelijk gemaakt wat de huidige mogelijkheden zijn.;-)
[verwijderd]
0
Twitter berichten lezende zie ik dat ene heer Klaasse zich wel heel erg druk maakt op 2 november. Dat is natuurlijk de aanleiding.
DeZwarteRidder
0
Chiddix
0
Lees hier veel het woord afsplitsing consumer. Misschien is het een broodje aapverhaal.
Bijsluiter ontbreekt. Geldt ook voor Telematics naar de beurs brengen. Gaat dus niet gebeuren. Beleggers weten geen raad met de uitwerking. T is roeptoeteren als de koers omlaag gaat. Voorlopig is de rust weergekeerd.
5.382 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 266 267 268 269 270 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 8 mei 2024 17:35
Koers 5,545
Verschil -0,025 (-0,45%)
Hoog 5,590
Laag 5,480
Volume 302.782
Volume gemiddeld 285.601
Volume gisteren 239.559