TomTom « Terug naar discussie overzicht

Tom Tom april 2017

2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Navigatix
1
Mee eens. HIK moet blijven. Hij heeft een beter inzicht in Mobileye/Here dan menigeen, waaronder mijzelf.
[verwijderd]
1

je moet rekenen dat mocht er een algehele correctie aan de beurzen komen en die kans is vrij groot na jaren van het behalen van new highs , dat er een 10% @ 15% afkan, dat is gebaseerd op indexen, dus sommige sectoren/aandelen gaan min 25% andere min 5%

de historie leert ons dat defensieve/hoog dividend uitkerende aandelen in
sectoren voor primaire vraag ( voeding en gezondheid) het dan het beste doen, je ziet de laatste tijd ook dat voeding en pharma/zorg in de belangstelling staan voor aanbevelingen

maar ja eens dat iedereen dezelfde weg is ingeslagen is dit ook weer over en kwetsbaar en dan moet je weer wat contrair gaan denken.

aandelen die de laatste jaren niet echt hebben meegedaan aan het hosanna gejubel, daar mag je van verwachten dat die nou ook niet direct in de hoek zitten waar de klappen gaan vallen
denk dat TT in deze categorie valt , dus wellicht bij algeheel corrigerend sentiment nog wat dieper naar onder in de 8, maar dan kruipt het wel weer terug naar 9
blijf geloven dat een HG onder druk minimaal 10 euro wil laten zien einde jaar, aan hem het daar te krijgen, zat mogelijkheden het daar te zetten, zelfs beter.

als tip zou ik op een algehele correctie Nestlé aanbevelen, die zijn zo langzamerhand alle beschikbare kwaliteit-water resources in de wereld aan het opkopen en dat is uiteindelijk de commodity waar over 15 jaar echt vraag voor gaat zijn en beschikbaarheid is nog maar te bezien.
closer
2
quote:

W schreef op 6 april 2017 08:32:

als tip zou ik op een algehele correctie Nestlé aanbevelen, die zijn zo langzamerhand alle beschikbare kwaliteit-water resources in de wereld aan het opkopen en dat is uiteindelijk de commodity waar over 15 jaar echt vraag voor gaat zijn en beschikbaarheid is nog maar te bezien.
Een uiterst dubieuze tip. Over de documentaire "Tegenlicht: De slag om ons drinkwater" (2012):

"Toegang tot water is van cruciaal belang voor Nestlé. Hoe duurzaam is het om water in flessen te stoppen? Een ding is zeker: het is winstgevend. Is drinkwater een levensbehoefte of een levensmiddel? Nestlé stelt dat haar missie is iedereen ter wereld van schoon drinkwater te voorzien. Maar dan wel uit een flesje van Nestlé, zo lijkt het. Drinkwater: een levensbehoefte of levensmiddel?

Nestlé is ’s werelds grootste voedselbedrijf en bedrijfsvoorzitter Peter Brabeck laat er geen twijfel over bestaan: toegang tot water is van cruciaal belang voor Nestlé. Dat is het ook voor mensen. De multinational zegt daarom te streven naar duurzame toegang tot water voor mens, milieu en het bedrijf. Maar hoe duurzaam is het om water in flessen te stoppen?

Een ding is zeker: het is winstgevend. In de VS betaalt Nestlé, of een van haar dochterondernemingen, vaak niet meer dan tien dollar voor een trucklading van 30.000 liter opgepompt grondwater. Nadat het in een fabriek in een flesje is gestopt, is zo’n zelfde lading 5.000 keer zoveel waard: een verbijsterende $50.000."


Zie de trailer: www.youtube.com/watch?v=czfSwjx4yYA
[verwijderd]
2

closer,
waarom een uiterst dubieuze tip ?
sorry - het is geen moraal-ridder-verhaal , het is investeren in een commodity

Nestlé doet niet aan wapens, zij investeren in wat zij zien als schaarste en willen dit beschikbaar maken onder hun dak of dat van hun dochterondernemingen, zie daar niets verkeerds aan.
ze doen ook in baby-voeding, niet in kernwapens.

ben niet bekend met de documentaire waar jij het over hebt.

ps: bedankt zie nu de trailer die je bijsluit, zal het eens bekijken
[verwijderd]
2
quote:

GLMF schreef op 5 april 2017 23:53:

[...]
Houd een keer je k*p dicht met je 2-0; het is TIG-2 voor Hik want zijn bijdrages waarin de potentie van Mobileye werd aangekaart hebben velen geld opgeleverd.
Jouw, tot in de treure, herhalingen van 100-200 euro TT koersen, bestaan van allerlei deals etc, zijn niet alleen irritant, maar ook bewuste misinformatie.

Mobileye heeft prima camera's voor ADAS maar qua HD-maps zaaien ze vooral veel verwarring. Ze hebben ruim een jaar geleden het idee van REM gelanceerd. Dat is een op SLAM gebaseerde positioneringslaag. Na 1,5 jaar ontwikkelen is er nog niets. Men noemde het eerst HD-maps en nu opeens light maps.

De recente presentatie bij Bosch van Sashua zegt genoeg:
-ze hebben nog geen goed werkende demo (het is moeilijk met 2D; de concurrentie met 3D heeft het maar makkelijk)
-Sillicon Valley (Google, Apple, Nvidia, Qualcomm, IBm, Microsoft,Uber etc.etc.) ziet het volgens Sashua helemaal fout. Die stomkoppen kiezen voor lidar-3D en HD-maps (veel te duur). Dat is volgens hem de verkeerde weg.

Dat Hik dat REM-verhaaltje van Mobileye altijd maar verdedigt en promoot is prima, maar dan moet je tegelijkertijd wel tegen kritiek kunnen en vragen beantwoorden.

Mijn toekomstverwachtingen voor TomTom zijn gebaseerd op de technologie/patenten, marktcijfers en de verwachting van Goddijn van 50% marktaandeel Automotive in 2020. Iedereen moet maar zijn/haar eigen berekeningen maken.
Dutchy Ron
1
Niets gemist gisteren ......veel frustraties ....ff boven 9 zetten .....indruk wekken dat koers technisch op uitbreken staat om vervolgens alle particuliere beleggers die geleend geld vol in TT zitten weer uit de boom te schudden dood gedwongen verkopen....makkelijke prooi voor ds big/bad guys. Morgen pakken ze alles weer op om het spelletje opnieuw te doen.

www.teslarati.com/tesla-lidar-sensors...
Dutchy Ron
1
Artikel over Lidar
“LiDAR is perceived as a key technology for accurate 3D mapping, vehicle awareness, navigation,” said Pierre Cambou, imaging activity leader at Yole Développement. “

semiengineering.com/lidar-completes-s...
closer
1
quote:

W schreef op 6 april 2017 08:58:

closer,
waarom een uiterst dubieuze tip ?
sorry - het is geen moraal-ridder-verhaal , het is investeren in een commodity

Nestlé doet niet aan wapens, zij investeren in wat zij zien als schaarste en willen dit beschikbaar maken onder hun dak of dat van hun dochterondernemingen, zie daar niets verkeerds aan.
ze doen ook in baby-voeding, niet in kernwapens.

ben niet bekend met de documentaire waar jij het over hebt.

ps: bedankt zie nu de trailer die je bijsluit, zal het eens bekijken

Ik zie dat de hele documentaire ook op YouTube is te vinden.
Het gaat om het onttrekken van natuurlijke hulpbronnen aan de lokale bevolking.

"In deze documentaire van Urs Schnell (originele titel: Bottled Life: Nestle’s Business with Water) zien we hoe met uitgekiende marketingtechnieken consumenten wereldwijd worden verteld dat water uit de kraan ongezond is. In landen waar die claim inderdaad hout snijdt betekent de opbouw van een infrastructuur van water in flesjes vaak de doodsteek voor de toch al ondermaatse publieke waterleverantie. Bottled Life laat zien dat de mooie woorden van Nestlé voorzitter Brabeck vooral moeten worden gezien in termen van winstgevendheid.

Deze documentaire van Tegenlicht werd oorspronkelijk uitgezonden op 09-09-2013."
[verwijderd]
2
quote:

VOORTS schreef op 6 april 2017 09:21:

Gemanipuleerde bende"een grote zwendelarij"
Nu dat je erachter bent wat de aandelenmarkt is, kun je voor jezelf de juiste beslissing nemen en niet meer beleggen in aandelen.
Zo doe je jezelf een plezier en ook andere mensen.

Succes!
tatje
0
Blijven ze nog jaren zelfstandig, vind ik het goed.

Worden ze overgenomen op een eerlijke manier en krijg ik evenveel per aandeel dan JDM dan vind ik het ook goed.

Heb een mening, verander deze niet, maar ga aan het dagelijkse gescheld op het management niet mee doen.

Wachten op echt nieuws dan maar.

Dat wij zelfs kijken wanneer er PBs verschijnen, heeft TT denkelijk aangezet, om gisteren dat non item te publiceren.

Het is dat men zich met Volvo versproken had, anders zat dat ook nog onder de kap.

TT zegt van alles, maar zegt voor ons totaal niets, het is een gegeven.

Komt er totaal geen interessant PB dan kunnen ze de koers nog heel lang onder de 10 houden.

Hoop dat een topper van TT snel gelijk krijgt :

"" het liefst willen wij the end game vanaf de tribune bekijken. ""

Dan heb je het toch over een overname en the end game is al van start of gaat heel snel van start.

Ik zou zeggen TOT echt nieuws.
tatje
0
OUD NIEUWS.

Waarom TT niet gaat opknippen.

Ik snap het volkomen, leuk is anders, maar als ik weet wat het doel gaat worden, heb ik er vrede mee.

Er komt nog altijd geld uit telematics en consumer en dat geld gaat naar automotive en daar gaan de lasten voor de baten uit, door niet te kapitaliseren.

Het zij zo :-)

Focus op lange termijn

'Tomtom wordt geleid als een familiebedrijf’, zegt Den Drijver. 'Het bedrijf is heel voorzichtig, doet geen grote overnames en heeft veel cash in huis. Ze hebben echt het vizier op de lange termijn.’ Ook analist Marc Hesselink van ABN Amro verwacht niet dat TomTom in zal gaan op de voorgestelde splitsing. ‘De strategie van Tomtom is gericht op het transformeren van het bedrijf van een producent van consumentenelektronica naar een softwarebedrijf gericht op data-analyse.’

Daarin speelt de kaarttechnologie een belangrijke rol. ‘Tomtom ziet in de opkomst van de zelfrijdende auto een enorme groeimarkt. Daarom investeert het bedrijf de winst die het maakt met Telematics (de afdeling die zich richt op wagenparkbeheer voor bedrijven) en in mindere mate de consumentenproducten in de ontwikkeling van de kaarttechnologie.’

Dus toen wilde de founders niet voor 17 a 18 euro per aandeel.

Willen de slag in de SDC wereld liefst zelfstandig maken.

- Winnen sindsdien marktaandeel in automotive
- 82% van de aanwezige oems op de CES testen HD maps en Road dna.

Misschien al Tesla
Misschien al Nissan
Misschien al Ford.

Dan is 17 a 18 euro per aandeel toch een lachertje.

jadijako
0
[verwijderd]
3

@ Tatje, tegen de tijd dat TT het gaat maken hoeft het niet meer

5 jaar van nu zitten de US, China en Rusland in een handelsoorlog en dat stort de wereld in een recessie nog ooit eerder meegemaakt en het is te hopen dat het bij een handelsconflict blijft en niet overslaat naar gewapend geweld.
dan moet je commodities Long zitten en geen tech bedrijven, je moet geen enkele exposure meer hebben tot Banken want de financials gaan dan door het putje en je moet je zelf zorgen maken over je tegoeden bij sommige banken

het is juist nu noodzaak om handelsverdragen aan te sterken en Trump doet precies het tegenover gestelde en Poetin is al helemaal losgeslagen, die heeft overal en aan alles lak.
China komt in sneltrein vaart en steekt de US dadelijk voorbij als grootste handelsmacht, die gaan steeds meer hun stempel drukken op alles in Zuid-Oost_Aziê en beschouwen alle wateren in de regio als hun eigendom
Japan en Zuid-Korea krijgen het doodsbenauwd en willen steeds meer US-steun en zijn bereid daar vol voor te betalen

dit dreigt gruwelijk uit de klauw lopen en Trump is niet de man dit te kunnen bevatten, laat staan het te kunnen dirigeren.
het is te hopen dat ze binnen de partij hem kunnen neutraliseren, zo niet is het wachten op een escalatie.

koop maar wat Goud en Zilver op dips, de vraag komt vanzelf.
Edhvvvvv
2
@w mbt nestle opmerking. Wil je als volgende stap ook de lucht die je inademd gaan vercommercialiseren?
En dat ze geen bommen maken slaat als argument natuurlijk nergens op.
Schoon water is een fundamenteel recht dat iedereen moet kunnen krijgen tegen 0 winst en zo min mogelijjk kosten. Zo ook schone lucht, veiligheid en 'basis' voedsel. Ik wil daar onderdak en kleding ook nog wel bij plaatsen.
Een iederdie denkt recht te hebben om door bezit anderen daarmee te chanteren/uit te knijpen moet met alle mogelijke middelen worden bestreden. Wie denkt die gast van nestle wel niet wie hij is.
[verwijderd]
3
sorry
OFF-TOPIC ( het is toch stil ) - zeg niet dat ik voor of tegen ben, trouwens
geef enkel aan dat het een tip ter overweging is een aankoop van Nestlé

Nou "deze gast" bij Nestlé die is al weg
en verder wie heeft het over chanteren of uitknijpen, dit schrijft een programmamaker

Nestlé bottles water en koopt bronnen in Schotland, Zwitserland, waar ook ter wereld en 'brand' dat onder merknamen die ze bezitten
doen anderen ook

ga je alle handelsfirma's en plantagehouders als een ADM, Gargill, Mercuria, Glencore enz... ook allemaal bekritiseren omdat ze winsten maken op voorraden, deze kopen massaal graanvoorraden op als de prijzen laag staan en verkopen ze pas als er ergens een misoogst is en krapte ontstaat
niemand weerhoud regeringen dit ook te doen, de enige die het doet is Zwitserland die hebben een staatsfonds dat een bepaalde hoeveelheid ijzeren voorraad opslaat, die om de zoveel jaar ververst worden en daar komt dan een 'tender' voor waar je kunt inschrijven om de oude voorraad te nemen en te remplaceren met nieuw, dat is een gevolg van oorlogen toen Zwitserland als land-locked country inzag dat het moeilijk was haar bevolking te bevoorraden vanwege Internationale Conflicten, maar dan hebben we het wel over en voor de Zwitsers.

in Cuba wouden ze dit bestrijden in suiker , na de revolutie en privatiseerden alle plantages, de produktie klapte in elkaar en ze moesten de Russen vragen hun suikeroogsten te financieren en op te bouwen, zodat de Russen het via ( Zwitserse) handelsfirma's weer op de Internationale markt konden brengen om vreemde harde valuta binnen te halen, totdat Rusland's eigen economie door staatsinmenging totaal kapot ging in de jaren 80 vd vorige eeuw en dat was einde verhaal, toen zochten ze privé kapitaal uit het Westen om alles weer op te bouwen en ja die gaan voor profit

allemaal niks nieuws onder de zon
non-profit heeft gewoon geen bestaansrecht, hoe mooi het ook klinkt, daarom zijn er ook goede doelen daar kun je naar hartenlust geld naar overmaken en die zullen het na afromen daar brengen waar het een juist en rechtvaardig doel dient.
en het is geweldig dat dit bestaat en er kan niet genoeg aan gegeven worden.
2.857 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... 139 140 141 142 143 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 mei 2024 15:50
Koers 5,535
Verschil -0,055 (-0,98%)
Hoog 5,605
Laag 5,510
Volume 96.373
Volume gemiddeld 278.895
Volume gisteren 343.110