Stork « Terug naar discussie overzicht

Deutsche bank heeft 11% in Stork

15 Posts
[verwijderd]
0
Publicatiedatum: 10-7-2007 10:39

BELANGENMELDING AFM: Deutsche Bank nieuw in Stork

AMSTERDAM (fd.nl) - De Autoriteit Financiële Markten heeft op 10 juli 2007 de volgende belangenmelding(en) bekendgemaakt:
*** Deutsche Bank meldt zich als nieuwe grootaandeelhouder in Stork met een belang van 11,24%. De meldingsplicht is ontstaan op 06 juli 2007. Er waren nog geen eerdere meldingen van Deutsche Bank bekend. Deutsche Bank heeft per 06 juli 2007 3.511.160 aandelen in bezit.

Overzicht vorige meldingen:

Vanaf 1 november 2006 dienen aandeelhouders alle deelnemingen van 5% of meer van het geplaatste kapitaal opnieuw te melden bij de Autoriteit Financiële Markten. Het kan voorkomen dat nieuwe belangenmeldingen afwijken van eerdere meldingen. Dit kan veroorzaakt zijn door transacties, maar ook door toe- of afname van het geplaatste kapitaal van de uitgevende instelling (verwatering van aandelenbelang).

Onveranderd blijft dat men opnieuw dient te melden zodra een substantiële deelneming een drempelwaarde heeft bereikt of overschreden. Op uitzonderingen na zijn de nieuwe drempelwaarden: 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 40%, 50%, 60%, 75% en 95%.

------------------------------------------------------------------------
Openbaar gemaakte meldingen staan ook verzameld op de site van de Autoriteit Financiële Markten (http://www.afm.nl, registers, wmz 2006 – substantiële deelnemingen).

Voor meer inzicht in meerderheidsbelangen van beursgenoteerde ondernemingen kunt u terecht op de website van Het Financieele Dagblad: www.fd.nl/wmz.
-----------------------------------------------------------------
FD.nl baseert zich op betrouwbaar geachte bronnen. Voor onjuistheden aanvaardt FD.nl echter geen enkele aansprakelijkheid.

Contact: Webredactie (webred@fd.nl)
------------------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------------------------------
[verwijderd]
0
de grote vraag is nu :
van wie hebben ze het gekocht en wat zijn ze er mee van plan
sharkie
0
Weinig reacties, maar dat is inerdaad de grote vraag. Het bod van candover lijkt hiermee in ieder geval van de hand te kunnen worden gedaan want de grootaandeelhouders die het hier niet mee eens zijn hebben inmiddels een belang van 40%!!!
Ik verwacht toch dat er eigenlijk een hoger bod zal komen van ofwel candover zelf (verwacht ik minder) of van een (of meerdere) private equity partijen in samenwerking met Marel. Het lijkt me namelijk duidelijk dat geen partij op dit moment om marel heen kan want die willen gewoon Food Service en hebben geen financieel oogpunt (tenzij het bod wel erg hoog wordt).
Ik blijf dus mooi zitten en wacht rustig af, verwacht dat er nog wel wat gaat gebeuren en dat het management van stork hierin weer een belangrijke rol zal gaan spelen (hopelijk de sleutelrol). Iemand anders een mogelijke suggestie?

succes, Gr J
[verwijderd]
0
We weten nog niet of DB met het bod van Candover instemt. Waarschijnlijk vinden ze het te laag.
In welke divisie heeft DB belangstelling?
Misschien willen ze net als Candover en Stork zelf het bedrijf niet opsplitsen.[lijkt mij onwaarschijnlijk]
Het is een bank willen dus in eerste instantie er geld aan verdienen in een zo kort mogelijk tijdbestek. Ik verwacht nog wel wat vuurwerk.
Morgen richting 49.
Of doen DB, Marel samen met priv.eq. een hoger bod.

sharkie
0
THE SKEPTIC: Candover zit in een lastig Stork-parket
11 Jul 07, 15:09
AMSTERDAM (Dow Jones) - Om Stork te kunnen inlijven, zal het private equity fonds het voorgenomen bod op het industriele conglomeraat moeten verhogen en tot een vergelijk moeten komen met de dwarsliggende IJslandse aandeelhouder LME door het onderdeel Food Systems te verkopen aan de IJslanders.
Het LME consortium, geleid door producent van vleesmachines Marel, heeft het bod van €47 per aandeel op Stork als te laag beoordeeld. Het is echter vooral een tactiek om het onderdeel van Stork in handen te krijgen dat het al langere tijd wil.

Het consortium heeft eens sterke positie, omdat het inmiddels een belang heeft van 20,2% in Stork.

Dat maakt het onmogelijk voor Candover om de zelf gestelde aanmeldingsdrempel van 80% van de aandelen te bereiken zonder steun van LME.

Daar komt nog bij dat Delta Lloyd en de Amerikaanse investeerder Columbia Wanger het bod ook als te laag beschouwen. Delta Lloyd heeft een belang van 5,1% in Stork, terwijl Columbia Wanger circa 4,5% van de aandelen houdt.

De bewegingsruimte voor Candover is nog kleiner omdat het geen deal kan sluiten met Marel over de verkoop van Food Systems, omdat volgens de overeenkomst met Stork het bedrijf geheel gekocht moet worden.

De ironie wil dat het opsplitsen van Stork exact is wat de hedgefondsen Centaurus Capital en Paulson & Co al anderhalf jaar luidkeels verkondigen. Maar met een gezamenlijk belang van 33% hebben juist zij hun stukken reeds bij Candover aangemeld.

Centaurus en Paulson hebben wel een ontsnappingsclausule. Als een ander bedrijf een bod uitbrengt op Stork dat 5% of meer hoger is dan dat van Candover, dan mogen de twee aandeelhouders hun steun intrekken.

Als LME gelijk heeft dat er meer waarde zit in Stork, dan is een bod door een andere private equity partij geen gekke gedachte. Waarbij een complicerende factor wel is dat zes financiele partijen die vorig jaar een boekenonderzoek hebben gedaan bij Stork, dit jaar nog geen bod mogen uitbrengen.

De gedachte dat een nieuwe partij zich zou kunnen melden bij Stork, wordt gevoed door de melding dinsdag dat Deutsche Bank, hoogstwaarschijnlijk voor een derde partij, een belang heeft genomen van 11,2% in Stork.

Stork heeft interesse gewekt vanuit de private equityhoek wegens de lage nettoschuld en de sterke groeiverwachtingen voor de luchtvaartdivisie, waar de resultaten nu nog onder druk staan door vertraging van projecten als de superjumbo van Airbus en het NH-90 helicopterproject, waarvoor Stork onderdelen levert.

Daarbij komt dat Stork volgens velen geen overtuigende redenen, andere dan financiele, heeft gegeven voor het bijeenhouden van uiteenlopende activiteiten als kippenslachtmachines, technische dienstverlening, bedrijfsonderhoud en de bedrading van cockpits. Volgens veel volgers is het aandeel door die holdingconstructie ondergewaardeerd.

Dat alles betekent dat er druk is op Candover om het bod op Stork te verhogen, of dat het moet toezien dat Stork in handen komt van een rivaliserend private equity fonds.
[verwijderd]
0
`le grand finale`

De ceo wordt denk ik een beetje moe, kunnen ze nog niet op vakantie.

Er waren nog genoeg opties volgens Stork-ceo,
echter vreemde eend in de bijt, DB stak ineens het hoofd boven het maaiveld,
nou ik ben benieuwd...........hoe het afloopt.
[oploopt]
sharkie
0
genoeg opties is grootspraak, als stork van de beurs af gaat dan zal dat niet als een geheel zijn en is het dus per definitie in strijd met de wens van het bestuur van stork. Mocht het bestuur inmiddels ook inzien dat het een kwestie van tijd is (met alle rechtzaken kan dit nog wel lang duren) en dat hoe dan ook stork uiteindelijk van de beurs zal gaan, dan kunnen ze beter hun energie investeren in het zoeken naar een goede bieder die nog enigzins aan de wensen van continuiteit voldoet. Wat mij betreft mag er een dezer dagen een vijandig/vriendelijk bod komen wat ruim boven het bod van candover ligt.
Huidige aandeelhouders voor zover bekend:
- Centaurus en Paulson 33%
- Marel (LME) 20,2%
- Deutsche Bank 11,24%
- Delta Loyd 5,2%
- Columbia Wanger 4,5%

In totaal een belang van ruim 74% wat in handen is van grootaandeelhouders. Het is nu hard onderhandelen tussen deze partijen wie uiteindelijk alles in handen gaat krijgen of wat de beste oplossing is.
Ik wacht nog steeds vol spanning ;)

Gr J
[verwijderd]
0
Deutsche Bank belang in Stork omlaag naar 1,1% van 11,2% -WMZ


AMSTERDAM (Dow Jones)--Deutsche Bank ag heeft een belang in Stork nv van 1,13 blijkt uit een melding in het kader van de Wet Melding Zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen (WMZ).

De meldingsplicht is ontstaan op 12 juli 2007.

De vorige melding van Deutsche Bank in Stork dateert van 6 juli 2007. Toen hield Deutsche Bank een belang van 11,2in Stork.



Door Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst; 31-20-5890270; robin.vandaalen@dowjones.com

[verwijderd]
0
Aan de koersvorming van Stork te zien is het belang waarschijnlijk verhuist naar de oppositie die hierdoor een nog groter belang heeft om het bod van 47 euro te kunnen dwarsbomen.
Kunnen we dit weekend een nieuw bod verwachten ?
51 euro?
[verwijderd]
0
Zou kunnen, dat oppositie de aandelen voor een deel heeft gekocht.
Of Jan met de Pet, zoals wij hebben ze voor hun neus weggekaapt.
Wel wat vreemd, om het belang ineens weg te doen, maakt het wel minder ingewikkeld.
[verwijderd]
0
Deutsche Bank stoot fors belang Stork weer af
Deutsche Bank heeft zijn belang in het industrieconglomeraat Stork verkleind naar 1,13%. Dat heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vrijdag bekend gemaakt na een melding van Deutsche Bank. Stork is doelwit van een overname.

Bij de vorige melding op 6 juli 2007 had de Duitse grootbank nog een belang van 11,24%. Marktpartijen vermoeden dat de bank het belang onderhands heeft verkocht aan Marel, de IJslandse vleesmachinebouwer die een deel van Stork wil overnemen.

Deutsche Bank heeft per 12 juli 2007 nog 351.983 aandelen in bezit.

Deutsche Bank neemt flink belang in Stork
Marel stuurt aan op compromis met Stork
Marel trekt belang in Stork op tot bijna 20%
Stork heeft al langere tijd een conflict met twee hedgefondsen over de strategie van de onderneming. Vorige maand dook de Britse durfinvesteerder Candover op, die Stork in zijn geheel wil overnemen. Marel heeft inmiddels een belang van meer dan 20% opgebouwd omdat zij de divisie vleesverwerking wil hebben.

AFM

Vanaf 1 november 2006 dienen aandeelhouders alle deelnemingen van 5% of meer van het geplaatste kapitaal opnieuw te melden bij de Autoriteit Financiële Markten. Het kan voorkomen dat nieuwe belangenmeldingen afwijken van eerdere meldingen. Dit kan veroorzaakt zijn door transacties, maar ook door toe- of afname van het geplaatste kapitaal van de uitgevende instelling (verwatering van aandelenbelang).

Dossier: Stork

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad


sharkie
0
Vandaag weer een erg lage omzet en weinig verandering in de koers. Lijkt erop dat het grootste gedeelte van de aandelen inmiddels in vaste handen zit. Hebben jullie enig idee wat er nu staat te gebeuren. En wanneer zal de partij die die 10% van DB heeft overgenomen zich bekend maken (gezien de volumes tussen 6juli en 13juli is het buiten de beurs om gegaan). Op moment dat dit Marel blijkt te zijn kan het weleens een indicatie zijn dat Marel met andere investeerders een bod zal gaan uitbrengen. Die 20% schat ik namelijk als waarde van food systems in, maar wanneer het belang van marel 30% wordt betekend dit een bezit van meer dan 900 mijoen euro -> meer dan food systems waard is, dus mogelijk een totaal bod.
Graag jullie mening en wanneer komt die melding uiterlijk?

Gr J
[verwijderd]
0
@sharkie,
Volgens mij zou Stork voor 1 aug. duidelijkheid willen hebben.

Ik denk ook dat die aandelen van DB buiten de markt om zijn verhandelt.
Zo`n kort tijdsbestek zoveel verkopen kan haast niet en met de omzetten van de laatste dagen al helemaal niet.
We kunnen alleen maar speculeren wie die aandelen heeft binnengehaald.
Een pr.eq. partij, die samen optrekt met Marel?

sharkie
0
Stork heeft inderdaad aangegeven om voor 1 augustus meer duidelijkheid te verschaffen over de eventuele bieder op stork, maar dit is geloof ik reeds gebeurd bij bekendmaking van het bod van candover. Op dit moment is het wel weer tijd dat stork iets van zich laat horen voor de aandeelhouders want het lijkt er niet op dat het bod enige kans van slagen heeft. Laten we er maar vanuit gaan dat ook de partijen er nog niet uit zijn, want anders zou je toch mogen verwachten dat stork snel duidelijkheid zal willen verschaffen over de gang van zaken.
Ik hoop dat de media binnenkort wat bekend kan maken over de status van de onderhandelingen op dit moment en wie het belang van DB onderhands heeft overgenomen (en waarom dan weer niet volledig -> dat is dan weer erg vreemd voor de uiteindelijk overnemende partij).

succes, Gr J
[verwijderd]
0
Als het een nieuwe partij is moet ie zich bekend maken volgens de regels.
Dus zal het een bekende zijn m.i.
Stork, wat er van over is?
Marel?
Centaurus en Paulsen dacht ik niet, die zouden geen ondermijnende acties ondernemen.
Of d.l. of Columbia.
Centaurus en Paulsen zullen het m.i. niet pikken dat er weer een jarenlange patstelling komt.
[met een lagere koers]
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
921,83  +3,11  +0,34%  11:36
 Germany40^ 18.041,50 +0,22%
 BEL 20 3.827,90 -0,14%
 EURO50 4.860,91 +0,42%
 US30^ 38.523,70 -0,16%
 Nasd100^ 19.696,20 +0,16%
 US500^ 5.431,82 -0,01%
 Japan225^ 38.172,40 -0,88%
 Gold spot 2.320,63 -0,52%
 EUR/USD 1,0714 +0,08%
 WTI 78,10 +0,09%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASMI +2,37%
Vopak +1,80%
ASML +1,79%
ING +1,76%
Fugro +1,64%

Dalers

VIVORYON THER... -11,89%
Avantium -6,50%
ALLFUNDS GROUP -3,87%
NX FILTRATION -2,55%
UMG -2,13%