Belgische aandelen « Terug naar discussie overzicht

Fortis: dinsdag 29 december 2009

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Goedenacht Fforumlui,

Ik drink de tweede Schotse in alle rust op en dan ga ik naar de mand. Weltrusten en wellicht tot morgen.

@An
1 januari vriest het volgens de voorspelling, zal ik alvast klaar staan met een handdoek en een kom soep? :-)

M
[verwijderd]
0
quote:

hillemie schreef:

Ome Ap,
WAKKER WORDEN!
groetend,
neefje Hillemie
Maak u geen zorgen Hillemie uw Ome Ap was en is wakker.

Ome Ap
[verwijderd]
0
goeie morgen forumlui ; goede nachtrust & -wake achter de rug ? Fijn toch. Futures lichtgroen ? Wordt het een mooie beursdag, dat zullen we moeten afwachten, maar toch succes allen.
Geerten B
0
quote:

michel2353 schreef:

Goedenacht Fforumlui,

Ik drink de tweede Schotse in alle rust op en dan ga ik naar de mand. Weltrusten en wellicht tot morgen.

@An
1 januari vriest het volgens de voorspelling, zal ik alvast klaar staan met een handdoek en een kom soep? :-)

M
over een paar jaar krijge we misschien wel een film: "de hel van 2010"
[verwijderd]
0
Goedemorgen mannen,

Ik denk dat ik de dip moet laten voor wat het is. Gisteren was ik nog aardig op de been, maar nu is deze berin echt gevangen door de griep. Ik loop te zwaaien op mijn benen. Ik ga terug naar mijn mand in. Tot later Annie.
Geerten B
0
Gesteld dat Gerrit Zalm na januari mag aanblijven als baas van ABN Amro, wordt 2010 het jaar van de omschakeling en verbouwing voor de staatsbank. Eind 2010 moeten de contouren van de nieuwe bank er staan. Deel 3 in de serie over bedrijven voor wie 2010 een sleuteljaar wordt.

Het nieuwe ABN Amro (inclusief Fortis Bank Nederland) moet zo snel mogelijk weer geprivatiseerd worden. Maar dat zal pas op zijn vroegst in 2013 gebeuren.

Tot die tijd moet er veel gebeuren om de bank 'verkoopklaar' te krijgen en dat is de opdracht aan Gerrit Zalm, die mocht hij het DSB-rapport overleven, enkele jaren bezig zal zijn om de bank geheel op poten te zetten. Maar in 2010 moeten de fundamenten al gelegd worden.

Alles bij elkaar beschikt het gecombineerde ABN Amro en Fortis nu over 650 kantoren in meer dan 30 landen en heeft het 33.000 mensen in dienst, waarvan 5.000 buiten Nederland.

Er moeten eind 2013 8.000 minder mensen werken. Er zal hier en daar overlap zijn tussen de ABN Amro en Fortis operaties, er worden 150 kantoren opgeheven er zal interesse zijn van andere banken in delen van ABN Amro. Hoe dan ook zal het nieuwe ABN Amro er over twee jaar al heel anders uit zien dan nu.

Zakelijk
ABN Amro is 13 zakelijke regiokantoren die zich met name richten op het midden- en kleinbedrijf kwijt aan Deutsche Bank. Daar is niet iedereen binnen ABN Amro blij mee.

Met Deutsche Bank krijgt ABN Amro er een concurrent bij op de thuismarkt, en dan nog wel in de MKB-markt, een voor banken zeer interessante sector en één waar het 'oude' ABN Amro lang aan gewerkt heeft. Het is aan Zalm om het door de verkoop geslagen gat opnieuw op te vullen, en dat terwijl hij feitelijk met één hand op de rug gebonden het strijdtoneel op moet.

Brussel
Want in Brussel zit Joaquin Almúnia, de Spaanse Europees commissaris voor Mededinging die in de voetsporen van Neelie Kroes treedt. Reken maar dat Almúnia's mensen met een vergrootglas iedere beweging van ABN Amro volgen, want de bank is immers staatseigendom en is op die manier een gevaarlijke concurrent. Eén kleine verkeerde beweging van de bank en de concurrentie staat op de stoep bij Almúnia.

De zogenaamde 'Commercial & Merchant Banking'-divisie zal zich internationaal vooral op dienstverlening aan grote Nederlandse bedrijven richten. Daarmee zet Zalm een punt achter de ambities van het oude ABN Amro, dat vooral op zakelijk gebied flink wilde uitbreiden in de wereld.

Dat betekent ook automatisch dat ABN Amro een punt zet achter het willen aantrekken van toptalent, zoals dikbetaalde bankiers en handelaren.

In bankkringen is genoegzaam bekend dat de bankiers die hoge bonussen nastreven inmiddels bij door de staat gecontroleerde banken vertrokken zijn. In de VS is die uitstroom van talent reden voor banken om staatssteun - die vergezeld gaat van beperkingen op bonussen - zo snel mogelijk terug te betalen. De snelle jongens willen niet voor gecontroleerde banken werken.

'Uw bank'
Ook als consumentenbank moet ABN Amro zich wat Zalm betreft gedienstiger en voorzichtiger gaan opstellen. De voorheen ietwat stoere term 'Dé bank' verdwijnt. ABN Amro zal, met Fortis geïncorporeerd, duidelijk één van de grote nationale spelers blijven, naast ING en Rabobank.

Maar ook hier zal Zalm op eieren moeten lopen, want de concurrentie zit klaar om bij ieder vermeend misbruik van de positie als staatsbank moord en brand te schreeuwen. Stunten met hypotheken of spaarrente zal lastig zijn, omdat Brussel en het ministerie van Financiën alle bewegingen van de bank nauwlettend volgen.

Naar verwachting zullen de klanten van ABN Amro weinig merken van de veranderingen. De Nederlandse consumententak van ABN Amro, die door de staat werd overgenomen van het uit elkaar gevallen Fortis, is redelijk ongeschonden door alle perikelen heen gekomen.

Vermogensbeheer
In de private banking-divisie kan op korte termijn toch nog wat vuurwerk te verwachten zijn. ABN Amro neemt met Fortis ook MeesPierson weer onder de vleugels, ironisch genoeg een bank die ABN Amro ooit zelf verkocht aan Fortis.

Sommige banken hebben wel oren naar een brokje ABN Amro Private Banking. Van Lanschot had interesse, zo liet topman (en voormalig ABN Amro-bestuurder) Floris Deckers weten, maar Gerrit Zalm wees de avances af.

De vraag is hoe lang Zalm dat kan volhouden. Na de laatste injectie van 4,4 miljard euro is het volgens minister Wouter Bos afgelopen met overheidssteun voor ABN Amro. Gerrit Zalm wil dat ook niet, zei hij woensdag 23 december tijdens een persconferentie.

Geld in kas
ABN Amro zal zichzelf dus moeten bedruipen. Er is een kans dat de bank tóch weer een geldinjectie nodig zal hebben en die zal dus uit eigen zak moeten komen. Dan is de verkoop van Private Banking, of een deel ervan, toch een optie. Minister Bos heeft immers luid en duidelijk laten weten dat het zijn ambitie is dat ABN Amro een bescheiden bank wordt. Dan verkoop je eerder een stukje vermogensbeheer of zakelijke bankactiviteiten dan consumentenactiviteiten.

Diamanten
Bovendien heeft Private Banking een exotische activiteit onder de vleugels: de International Diamond & Jewelry Group (ID&JG). Dit onderdeel biedt financiële diensten aan de diamanten- en sieradenindustrie.

Fortis wilde het bij de eigen activiteiten voegen, ongetwijfeld vanwege de functie als diamanthandelsstad die Antwerpen nog altijd heeft. Nu is het bedrijf weer terug in de oude moederschoot. Als apart bedrijf is het 'klaar voor de verkoop'. Enige nadeel: de sieradenmarkt komt uit een diep dal en is nu even niet interessant. Maar dat kan over een dik jaar alweer anders zijn.

Als Zalm van de commissie Scheltema die het DSB-debacle onderzoekt mag aanblijven, dan kan hij alsnog een druk 2010 tegemoet zien waarin hij veel veranderingen moet aanzwengelen. Het komende jaar moeten de bouwstenen op hun plek gezet worden, en in de jaren erna met elkaar verbonden.

Nu nog de broodnodige rust.

Kaj Leers

kaj.leers@z24.nl
Geerten B
0
quote:

Anniebel schreef:

Goedemorgen mannen,

Ik denk dat ik de dip moet laten voor wat het is. Gisteren was ik nog aardig op de been, maar nu is deze berin echt gevangen door de griep. Ik loop te zwaaien op mijn benen. Ik ga terug naar mijn mand in. Tot later Annie.
beterschap Annie!
goed uitzieken!
Geerten B
0
De deeltijd-WW blijft voorlopig bestaan en het ontslagrecht voor jongeren wordt versoepeld. Hoe ziet de arbeidsmarkt er in 2010 uit?


2009 stond in het teken van de crisis op de arbeidsmarkt, met maatregelen als de deeltijd-WW. Ook in 2010 zal de werkloosheid waarschijnlijk verder oplopen, naar een procent of acht.

Salarissen
Over de brede linie valt het loonstrookje volgend jaar iets tegen. Werknemers krijgen te maken met een hogere loonheffing in 2010.

Vooral de bovenmodale inkomens gaan er netto op achteruit. Dit komt doordat de derde schijf in de inkomstenbelasting (42 procent) is ingekort ten opzichte van 2009, waardoor je eerder in het 52 procent tarief komt, de gevreesde vierde schijf.

Ook de arbeidskorting wordt verminderd. Verder zet het kabinet stevig in op loonmatiging bij de komende cao-onderhandelingen. Alleen de minima met een baan gaan er iets op vooruit: het fiscaal minimumloon stijgt met 125 euro naar €1.506,84 per maand.

Bestrijding werkloosheid

De deeltijd-WW blijft ook in 2010 van kracht. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een budget van 1 miljard euro uitgetrokken om de maatregel tot in elk geval 1 april in stand te houden.

Bedrijven die vóór 1 april gebruik maken van de deeltijd-WW, kunnen maximaal vijftien maanden gebruik maken van de regeling.

De overheid probeert in 2010 werkgevers ook op andere manier te prikkelen mensen in dienst te nemen of te houden. Zo wordt de omscholingsbonus uitgebreid: werkgevers die mensen omscholen die niet langer dan vier maanden werkloos zijn, of met ontslag worden bedreigd, krijgen de helft van de kosten vergoed.

Ook kunnen werkgevers met een nieuwe regeling, de afdrachtsvermindering onderwijs, opleidingen van eigen personeel als aftrekpost opvoeren. Wel moet de opleiding uitzicht bieden op een hogere positie.

Het ontslagrecht voor jongeren wordt verder versoepeld; werkgevers krijgen de mogelijkheid om mensen onder de 23 jaar vier keer een tijdelijk contract te bieden, in plaats van de huidige drie. In 2010 hoeven werkgevers bovendien veel minder premies te betalen voor werknemers onder de 23 jaar met een kleine baan.

Sociale zekerheid

De Ziektewet wordt volgend jaar aangescherpt. Ten eerste moeten werkgevers het loon van een zieke werknemer maximaal een jaar doorbetalen, als blijkt dat ze te weinig hebben gedaan om de zieke werknemer te herintegreren. Daarnaast wordt de ziektewetuitkering in 2010 verrekend met de WW-uitkering, in de hoop dat minder mensen zo gebruik maken van regeling.

Werknemers die hun levenslooptegoed opnemen om eerder te stoppen met werken, komen vanaf 2010 niet meer in aanmerking voor de in 2009 ingestelde doorwerkbonus.

Deze bonus is bedoeld voor 62-plussers die doorwerken, maar ging ook op voor mensen die met een levensloopregeling vroegtijdig met pensioen gingen. In 2010 gaat dit niet meer op.

Gouden handdruk
Vanaf 2010 mag je een eventuele ontslagvergoeding (ook wel gouden handdruk of stamrecht genoemd) onderbrengen op een bankspaarrekening. Daarmee kun je onder voorwaarden belastingvrij sparen.

Esma Linnemann

redactie@z24.nl
[verwijderd]
0
quote:

Anniebel schreef:

Goedemorgen mannen,

Ik denk dat ik de dip moet laten voor wat het is. Gisteren was ik nog aardig op de been, maar nu is deze berin echt gevangen door de griep. Ik loop te zwaaien op mijn benen. Ik ga terug naar mijn mand in. Tot later Annie.
spoedig beterschap Annie en tot straks wellicht.
[verwijderd]
0
Net het boeltje opgestart en bivakkeer weer op de bank met laptop.
Het ziet er aardig uit vandaag. Die Balda's van jou putteke, daar heb ik er een tijdje geleden een aantal van aangekocht. Dan is het voor mij overzichtelijker. Maar op zo'n ochtend als vandaag? 23 ct eraf. Dat is toch fors. Heb je die aandelen ook nog in je porto? Ik hoor het graag van je. Haal je de schaatsen ook vast uit het vet putteke?
Annie.
[verwijderd]
0
quote:

Anniebel schreef:

Net het boeltje opgestart en bivakkeer weer op de bank met laptop.
Het ziet er aardig uit vandaag. Die Balda's van jou putteke, daar heb ik er een tijdje geleden een aantal van aangekocht. Dan is het voor mij overzichtelijker. Maar op zo'n ochtend als vandaag? 23 ct eraf. Dat is toch fors. Heb je die aandelen ook nog in je porto? Ik hoor het graag van je. Haal je de schaatsen ook vast uit het vet putteke?
Annie.
Hoi Annie, voel je je beter ?
Ja Balda is met een ruk vanmorgen met 10 cent lager gezet en denk dat de voorlopige bodem bereikt is... althans ik heb een nieuw ordertje op 3,51 gezet... om wat te middelen tussen 2 porto's want deze die ik nog heb zitten in m'n bankporto.
Schaatsen Annie, dat doe je niet meer als je de 60 ruim gepasseerd bent...terloops het is hier in Limburg op vele plaatsen spiegelglad.
Voor de rest ga ik proberen m'n handen van de kooptoetsen te houden vandaag, lijkt me te link.
tot straks en denk aan Appie's remedie !
[verwijderd]
0
quote:

putteke schreef:

[quote=Anniebel]
Net het boeltje opgestart en bivakkeer weer op de bank met laptop.
Het ziet er aardig uit vandaag. Die Balda's van jou putteke, daar heb ik er een tijdje geleden een aantal van aangekocht. Dan is het voor mij overzichtelijker. Maar op zo'n ochtend als vandaag? 23 ct eraf. Dat is toch fors. Heb je die aandelen ook nog in je porto? Ik hoor het graag van je. Haal je de schaatsen ook vast uit het vet putteke?
Annie.
[/quote]

Hoi Annie, voel je je beter ?
Ja Balda is met een ruk vanmorgen met 10 cent lager gezet en denk dat de voorlopige bodem bereikt is... althans ik heb een nieuw ordertje op 3,51 gezet... om wat te middelen tussen 2 porto's want deze die ik nog heb zitten in m'n bankporto.
Schaatsen Annie, dat doe je niet meer als je de 60 ruim gepasseerd bent...terloops het is hier in Limburg op vele plaatsen spiegelglad.
Voor de rest ga ik proberen m'n handen van de kooptoetsen te houden vandaag, lijkt me te link.
tot straks en denk aan Appie's remedie !
Ik denk altijd aan ons Aps remedie. Maar soms lastig ten uitvoer brengen. Het gaat warempel een stuk beter met me. De kuur zal zijn werk doen. Dat middelen, ik weet er alles van. Groet Annie.
dulieu
0
Dag Ffmers van verschillende activiteiten, zo-ook ik.2 dagen gewerkt. Fortis doet weinig, maar blijft op dit niveau liggen, helaas. Betere berichten en een weggenomen dreiging van Griekenland zal ingeperkt moeten worden, wil het beter worden.Beleggers zijn wat kopschuw, helaas.
Anniebel. Tegen de avond loopt de temperatuur weer op. Een goede raad van iemand, die ervaring heeft. Veel drinken, een grog en onder de wol uitzweten en dan ben je 1 januari weer het meisje.Verder is er v an de beurs dit jaar niks meer te verwachten.Beterschap. D.

[verwijderd]
0
quote:

dulieu schreef:

Dag Ffmers van verschillende activiteiten, zo-ook ik.2 dagen gewerkt. Fortis doet weinig, maar blijft op dit niveau liggen, helaas. Betere berichten en een weggenomen dreiging van Griekenland zal ingeperkt moeten worden, wil het beter worden.Beleggers zijn wat kopschuw, helaas.
Anniebel. Tegen de avond loopt de temperatuur weer op. Een goede raad van iemand, die ervaring heeft. Veel drinken, een grog en onder de wol uitzweten en dan ben je 1 januari weer het meisje.Verder is er v an de beurs dit jaar niks meer te verwachten.Beterschap. D.

Ha D. Bedankt voor je goede raad. Ik loop vandaag letterlijk en figuurlijk met mijn ziel onder mijn arm. Inmiddels heeft de bank plaats gemaakt voor mijn warme mand.
Vooralsnog gaat het niet slecht met mijn aandelen. Als je zo aan jezelf bent overgeleverd ga je toch nadenken over de aandelen. Vandaag tot in den treuren naar alle herhalingen gekeken van rtlz. Zo af en toe euforie en zo af en toe voorspellen ze een nieuwe dip.
We blijven er toch maar zoet mee. Groet Annie.
voda
0
ASR Nederland neemt Fortis ASR Bank over van Fortis Bank NL


AMSTERDAM (Dow Jones)--ASR Nederland neemt Fortis ASR Bank nv over van Fortis Bank Nederland nv, maakt de verzekeraar dinsdag bekend.

De naam van Fortis ASR Bank verandert na de overname in ASR Bank. ASR Bank gaat zich richten zich op het aanbieden van vermogensproducten, al dan niet in combinatie met vermogensbeschermingsproducten via de distributiekanalen van ASR Nederland.

De overname is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank door middel van een 'Verklaring van Geen Bezwaar' en ASR Bank voldoet aan de door de toezichthouder gestelde solvabiliteit- en liquiditeitsnormen, stelt ASR Nederland.

De directie van ASR Bank zal bestaan uit Chief Executive Ida Goede, Chief Operating Officer Hans Smolders en Chief Financial Risk Officer Patrick Klijnsmit.



Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst +31 20 57 15 201; levien.defeijter@dowjones.com



[verwijderd]
0
U.S. Economy: Confidence Rises as Consumers See Brighter Future

www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601...

U.S. consumer confidence rises again
Second straight gain, but increase is less than forecast

www.marketwatch.com/story/us-consumer...
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,23  -3,81  -0,42%  28 mei
 Germany40^ 18.672,00 -0,03%
 BEL 20 3.948,08 -0,92%
 EURO50 5.036,49 -0,48%
 US30^ 38.879,10 0,00%
 Nasd100^ 18.893,50 0,00%
 US500^ 5.311,30 0,00%
 Japan225^ 38.971,40 0,00%
 Gold spot 2.360,33 -0,04%
 EUR/USD 1,0852 -0,05%
 WTI 80,13 +2,04%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +7,07%
AZERION +2,36%
Pharming +2,18%
CM.COM +2,16%
Air France-KLM +2,07%

Dalers

VIVORYON THER... -33,33%
NN Group -4,09%
B&S Group SA -3,85%
FASTNED -2,27%
ASR Nederland -2,26%