Belgische aandelen « Terug naar discussie overzicht

Kinepolis

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
volgens mij ook geen slechte belegging op lange termijn. Ondanks minder aantal bezoekers blijven ze toch meer winst maken, dan daar nog de lage schuldgraad bij, het vele vastgoed en de ontluiking van digitale cinema en 3D waar ze toch wel een stapje voor hebben op de concurrentie. Met het huidige filmaanbod verwacht ik ook een hoger bezoekersaantal (Avatar,Dossier K, Sherlock Holmes ...)

Verder kijken ze ook uit naar overnames, echter hebben ze geleerd uit het verleden om hier geen fouten meer in te maken en denk ik wel dat ze een goeie slag zullen slaan (allicht niet in Belgie).
[verwijderd]
0
'Kinepolis mag Screenvision overnemen'


De bioscoopuitbaters Utopolis en UGC kunnen ermee leven dat het schermreclameagentschap Screenvision België in handen komt van hun grote concurrent Kinepolis. De regie commercialiseert in ons land 465 bioscoopschermen, goed voor bijna het volledige bioscoopbezoek.
(tijd) - Door de recessie stond de reclamemarkt vorig jaar onder druk, ook de bioscoopreclame. Door de malaise belandde Screenvision in slechte papieren. Een betalingsuitstel van Kinepolis was nodig om het bedrijf overeind te houden. Met die gunst beoogde de grootste cinema-uitbater van het land niet minder dan de overname van de regie. Kinepolis rondde het onderzoek van de boeken van Screenvision in november af en hoopte de overname eind vorig jaar af te ronden.

Dat was echter zonder concurrent UGC gerekend. De uitbater met bioscopen in Brussel en Antwerpen ligt dwars bij de heronderhandeling van het contract met Screenvision. 'We zijn niet tegen de overname, maar het moet fair blijven', zegt Jean-Christophe Godard van UGC België.

Bij Utopolis verliep de heronderhandeling van de reclamedeal zonder problemen. Toch is Stijn Vanspauwen, het hoofd van Utopolis België, op zijn hoede. 'Als we merken dat Kinepolis wordt bevoordeeld, zullen we een hartig woordje spreken met Screenvision.'

UGC en Utopolis hebben hoe dan ook weinig keuze. Beide zijn zelf niet bereid de reclameregie over te nemen of dergelijke activiteit te ontwikkelen. De sector is er voorts van overtuigd dat de Belgische markt te klein is voor een extra reclameregie

SR

07:33 - 22/01/2010 Copyright © De Tijd
[verwijderd]
0
Kinepolis Group behaalt in 2009 een netto-winst van 22 miljoen euro, een groei met 46%

Kinepolis Group realiseert in 2009 € 231,2 miljoen omzet, 6,6% meer dan het jaar voorheen. Hieruit resulteert een stijging van de courante EBITDA met 10,3% tot € 58,1 miljoen. De courante netto-winst groeit met 34% tot € 20,4 miljoen. De groep rapporteert een vrije kasstroom van € 39,9 miljoen (+316%). Per 31 december 2009 bedroeg de netto financiële schuld nog € 89,4 miljoen.



· Verdere uitbouw van de groepsstrategie inzake marketing, bioscoopexploitatie en vastgoedvalorisatie is succesvol. De effecten weerspiegelen zich in omzetgroei, winstgroei en personeelsbehoud, en dit in een omgeving van recessie.

· Doorgedreven investeringen in innovatie en klantenbeleving werpen vruchten af.

· Hoge cashflow dankzij sterke resultaten 2009, verkoop CinemaxX en eenmalige verlaging van het werkkapitaal, resulterend in een significante schuldafbouw.

· Een dividend van € 0,92 wordt voorgesteld, een stijging van 39% ten opzichte van 2008 (€ 0,66).

nie slecht dus!
[verwijderd]
0
Alice in Wonderland wordt vanaf 10 maart dan toch gespeeld in de Belgische Kinepolissen (en andere filmzalen)

blijkbaar kan dit(?) voor een mooi opstoot zorg en gaan we naar een wederop hogere koers sinds meer dan een jaar, +4,69%!

nog wat nieuws:

Preben Bruggeman (Bank Degroof): “Kinepolis heeft de prognoses duidelijk geklopt” (03/03/2010)

Kinepolis realiseerde in 2009 € 231,2 miljoen omzet, 6,6% meer dan het jaar voorheen. Hieruit resulteerde een stijging van de courante EBITDA met 10,3% tot € 58,1 miljoen.


Preben Bruggeman (Bank Degroof): “De courante netto-winst groeide met 34% tot € 20,4 miljoen. De groep rapporteert een vrije kasstroom van € 39,9 miljoen (+316%). Per 31 december 2009 bedroeg de netto financiële schuld nog € 89,4 miljoen. Avatar heeft de resultaten van de groep meer dan verwacht beïnvloed.”
2010, ingeluid door het grote succes van Avatar, kondigt zich aan als een sterk filmjaar met diverse grote sequels zoals ‘Toy Story 3’, ‘Shrek 4’, ‘Harry Potter and the Deadly Hollows’, ‘The Twilight Saga: Eclipse’, ‘The Chronicles of Narnia:The Voyage of the Dawn Treader’ en ‘Step Up 3’.

Bruggeman heeft een koopadvies voor Kinepolis en verhoogt het koersdoel voor het aandeel: “De bioscoopuitbater maakte uitstekende resultaten bekend, waarbij zowel onze verwachtingen als de consensus ruimschoots werden geklopt.”
[verwijderd]
0
DJ MARKET TALK: KBC Raises Kinepolis Target Price, EPS

0857 GMT [Dow Jones]--KBC raises Kinepolis (KIN.BT) target price to EUR42 from EUR40 after strong 2009 results. Expects Avatar showings to boost results in 1Q. Also raises 2010 EPS estimate to EUR3.24 from EUR2.95, and 2011 estimate to EUR3.48 from EUR3.06. Keeps buy rating. Shares -0.6% at EUR36.05. (ASC)
[verwijderd]
0
Winst Kinepolis overtreft de verwachtingen

Kinepolis Group behaalt EUR 11,6 miljoen winst en EUR 112,9 miljoen opbrengsten in de eerste jaarhelft 2010. Dit waren de andere hoogtepunten over de eerste zes maanden van dit jaar:


*Kinepolis bestendigt verder haar strategische doelstellingen om de beste marketeer, de beste bioscoopexploitant en de beste bioscoopvastgoedbeheerder te zijn
*Kinepolis zet haar investeringen in klantenbeleving, digitalisering (3D), remodelling en nieuwe concepten verder, wat een hogere waardering en bezoekersconsumptie ondersteunt
*Dit leidt, in combinatie met de doorbraak van 3D en het uitzonderlijke succes van Avatar, tot een toename van het aantal bezoekers met 4,8% en van de opbrengsten met 12,1%
*Een verdere variabilisering van de kostenstructuur en efficiëntieverhogende maatregelen dragen bij tot de stijging van de courante EBITDA met 40,3% tot EUR 30,7 miljoen en een stijging van de courante winst met 97,6% tot EUR 11,8 miljoen
*Het Real Estate-departement realiseert op een residentieel vastgoedproject (Leeuwstraat, Gent) een meerwaarde van EUR 0,9 miljoen
*De vrije kasstroom van EUR 12,0 miljoen daalt met EUR 9,0 miljoen tegenover het eerste semester van 2009 (EUR 21,0 miljoen) als gevolg van hogere seizoensgebonden schommelingen van het werkkapitaal, het tijdstip van inkomende en uitgaande betalingen en hogere voorafbetalingen van belastingen
*De netto financiële schuld neemt verder af met EUR 2,2 miljoen tot EUR 87,2 miljoen (31/12/2009: EUR 89,4 miljoen)

en de koersdoelen schommelen nu al halverwege de 50 of hoger, geen slecht aandeel mijn inziens ;)
[verwijderd]
0
Het voorbije weekend publiceerde Netto, de bijlage bij De Tijd, de 5 favoriete aandelen van KBC Bolero. Deze zijn:
• RealDolmen
• Delhaize
• Kinepolis
• Elia
• Resilux

Kinepolis
---------

Het nieuwe management team van Kinepolis heeft de voorbije jaren goed werk geleverd. De inkomsten gingen de hoogte in als gevolg van de introductie van self-service shops. Investeringen in digitalisering gaven de cinema’s van de groep een voorsprong bij de introductie van 3D-films. Dit leidde op zijn beurt tot een stijging van de gemiddelde kostprijs van een ticket en een toename van het marktaandeel. Het terugdringen van de vaste kosten, de introductie van een meer flexibele kostenstructuur en margeverruimende initiatieven duwden de winstgevendheid nog verder de hoogte in. Die positieve trend zal in de toekomst doorgezet worden via de optimalisering van de vastgoedportefeuille en de kostenstructuur. In de mate dat er in de nabije toekomst geen overnames worden gedaan, is de kans reëel dat extra cash richting aandeelhouders zal gaan.
[verwijderd]
0
'Rundskop', de eerste langspeelfilm van regisseur Michaël R. Roskam, heeft in zijn openingsweekend 62.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt.

Daarmee doet de film het beter dan andere recente Vlaamse films als 'De Zaak Alzheimer' (49.400 bezoekers), 'De Helaasheid der Dingen' (40.000 bezoekers) en 'Frits & Freddy' (57.400 bezoekers). Enkel 'Loft' kon na het openingsweekend betere cijfers voorleggen, meldt verdeler Kinepolis Film Distribution maandag.

Volgende week komt de film ook in Wallonië in de zalen. Op 13 februari wordt 'Rundskop' op het Filmfestival van Berlijn voorgesteld. Het is meer dan tien jaar geleden dat een Vlaamse film officieel werd geselecteerd voor de Berlinale.

dus terug vollebak kassa kassa voor Kinepolis!
[verwijderd]
0
Vanmorgen maakte Kinepolis de resultaten over het boekjaar 2010 bekend. De EBITDA steeg met 14,50% tot 66,50 miljoen euro, de courante winst met 37,30% tot 28 miljoen euro.

hugin.info/133948/R/1491896/427623.pdf

cash.rnews.be/nl/geld-en-beurs/nieuws...
[verwijderd]
0
Kinepolis krikt na een sterk 2010 de uitkering aan de aandeelhouders fors op en denkt na – als gevolg van de forse daling van de schuldgraad in 2010 – over een 'optimalisatie' van de kapitaalstructuur,. De eerste jaarhelft van 2011 zal wel die van 2010 niet kunnen bijbenen, aangezien de bioscoopuitbater een jaar geleden met 'Avatar' een echte kaskraker in huis had.
De groepswinst steeg over 2010 met 26 procent, van 22.04 naar 27.85 miljoen euro of 4.19 euro per aandeel. De bedrijfswinst komt met 45.19 miljoen euro (+42%) iets boven de verwachting uit. Kinepolis krikt het dividend op met 37 procent tot 1.26 euro bruto. Volgens ons was Kinepolis het voorbije jaar op zoek naar een overname in Spanje. Het management maakte duidelijk dat, als die overnameprooi niet zou worden gevonden, er geld naar de aandeelhouders zou terugvloeien.
De bruto financiële schulden daalden met 29.7 miljoen tot 79.8 miljoen euro. Het eigen vermogen bedraagt nu 48.3 procent van het balanstotaal, bijna een verdubbeling tegenover eind 2009. Kinepolis ontving 21.3 miljoen bioscoopgangers, 3 procent minder dan in 2009. Maar omdat ze meer betaalden voor 3D-films en ook andere prijzen stegen, stegen de box office ontvangsten - goed voor 60 procent van de inkomsten - met 4.1 procent. De verkopen in de bioscopen, goed voor 21 procent van de omzet, stegen in 2010 met 3.4 procent dankzij de nieuwe Mega Candy selfservice-shops. De business events en verkoop van filmvouchers aan bedrijven waren goed voor 3.3 procent meer inkomsten, of 13 procent van het totaal.

CONCLUSIE: Kinepolis is erin geslaagd Zijn kostenbasis stevig te verbeteren. Het bedrijf is nu in staat om goed zijn kosten aan te passen aan een veranderend aantal bezoekers. Margo Joris behoudt haar koopadvies met een koersdoel van 60 euro.
[verwijderd]
0
Margo Joris (KBC Securities): “Kinepolis stelde zeker niet teleur met resultaten”

Op 24 februari maakte Kinepolis de resultaten over het boekjaar 2010 bekend. De EBITDA steeg met 14,50% tot 66,50 miljoen euro, de courante winst met 37,30% tot 28 miljoen euro. Dit waren de hoogtepunten over het voorbije jaar:

De aanpak gericht op klantenbeleving, de online mediastrategie alsmede de doorbraak van 3D, leiden tot een toename van de box office (inkomsten uit ticketverkoop) met 4,1%, ondanks 3,0% minder bezoekers.

Ook in-theater sales (ITS, inkomsten uit de verkoop van drank, versnaperingen en retail in de cinema) en business-to-business (B2B) opbrengsten groeien aan.

De verdere variabilisering van de kostenstructuur en efficiëntieverhogende maatregelen dragen bij tot de stijging van de courante EBITDA met 14,5% tot EUR 66,5 miljoen en de stijging van de courante winst met 37,3% tot EUR 28,0 miljoen.

Kinepolis zet haar investeringen in digitalisering, 3D, remodelling, diversificatie en nieuwe concepten verder in het teken van hoger comfort voor de filmliefhebber, beleving en een breder aanbod van food en drank.

De vrije kasstroom bedraagt EUR 38,6 miljoen zoals vooropgesteld, EUR 19,0 miljoen lager dan in 2009 (EUR 57,6 miljoen) als gevolg van activiteitsgebonden schommelingen van het werkkapitaal, het tijdstip van inkomende en uitgaande betalingen en hogere voorafbetalingen van belastingen.

De netto financiële schuld neemt verder af met EUR 22,4 miljoen tot EUR 67,0 miljoen.

Margo Joris (KBC Securities): “Kinepolis stelde zeker niet teleur met resultaten. De bezoekersaantallen vielen wat tegen, maar daar stond een beter dan verwachte omzet en winst tegenover. Het koopadvies blijft gehandhaafd.”
[verwijderd]
0
Kinepolis, de nieuwe cashmachine


Kinepolis zou in de komende twee jaren wel eens 10 euro per aandeel kunnen uitkeren aan de aandeelhouders. Dan nog zal het bedrijf een lage schuldpositie hebben en 70 miljoen euro overhouden om overnames te doen. Dat schrijft Emmanuel Carlier, analist van ING.

10 euro per aandeel. Dat komt neer op ongeveer 20 procent van de huidige beurswaarde. Carlier denkt aan een combinatie van een kapitaalvermindering, de inkoop van eigen aandelen, een dividend en een uitzonderlijk dividend.

Het management gaf vorige week bij de publicatie van de jaarresultaten aan dat het de balans zal optimaliseren. ‘We hebben te weinig schulden of te veel eigen vermogen, afhankelijk van hoe je het bekijkt’, zei ceo Eddy Duquenne.

Kinepolis was oorspronkelijk van plan om de cash in te zetten om overnames te doen. Maar die zoektocht leverde nog geen deal op. Kinepolis bood onder andere op de Finse marktleider Finnkino maar de biedprijs liep te hoog op. Andere spelers waren bereid 7 à 8 keer de ebitda te betalen. Na het Cinemaxx-debacle is Kinepolis echter beducht voor te dure overnames.

En als er geen overnames komen, wat is dan het alternatief voor de overtollige cash? Een week lang gratis cinema voor iedereen? Gratis popcorn voor elke bezoeker? Een cashuitkering aan de aandeelhouders ligt meer voor de hand.

Carlier verwacht dat Kinepolis daar ten laatste op 20 mei, de dag van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, zal over berichten.

De analist trekt zijn koersdoel voor Kinepolis op van 59 tot 67 euro. Hij meent dat de onderwaardering van Kinepolis tegenover de sectorgenoten stilaan zou moeten verdwijnen, eens de balans geoptimaliseerd is. Kinepolis noteert op 5 keer EV/ebitda (2011) terwijl die multiple voor andere spelers 7 bedraagt.

Jan De Schamphelaere
[verwijderd]
0
Kinepolis keert 4,33 euro per aandeel uit

Kinepolis voert een kapitaalvermindering van 30 miljoen euro door en gaat eigen aandelen inkopen. Een leuk extraatje voor de aandeelhouders.

Eddy Duquenne, ceo van Kinepolis

Kinepolis keer 4,33 euro per aandeel uit in de vorm van een kapitaalvermindering. Dat is goed voor meer dan 30 miljoen euro in totaal en komt neer op 8,25 procent van de beurswaarde. Dat meldt Kinepolis in een persbericht. Daarbo­venop gaat Kinepolis nog eens maximaal 1,11 mil­joen eigen aandelen inkopen waarvan 1,07 mil­joen voor vernietiging en de rest om de uitgifte van opties te dekken. En ... aandeelhouders krij­gen ook nog - zoals eerder gemeld - een brutodivi­dend van 1,26 euro per aandeel.

De kapitaalvermindering moet nog goedkeuring krijgen van de aandeelhouders. Daarvoor wordt een Buitengewone Aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen. De kapitaalverminde­ring zal naar verwachting in augustus afgerond worden.

Eind februari bij de presentatie van de jaarcijfers, zei het management reeds dat ze 'een opti­malisering van de balans' bekeek. De ratio van de financiële schuld ten opzichte van de be­drijfskasstroom bedraagt slechts 1. 'We hebben te weinig schulden of te veel eigen vermo­gen, afhankelijk van hoe je het bekijkt', zei ceo Eddy Duquenne daarover.

Eén mogelijkheid was de cash inzetten voor overnames. Kinepolis had een paar overname­prooien - waaronder het Finse Finnkino - in het vizier maar het leit zich niet verleiden om te veel te betalen. ‘Vergeet niet dat Cinemaxx nog in ons achterhoofd zit', klonk het. Cinemaxx bleek achteraf de grootste mislukking in de geschiedenis van Kinepolis, waardoor het bedrijf met torenhoge schulden opgezadeld zat.

Dat Kinepolis nu zelfs geld over heeft en een kapitaalvermindering doorvoert, had jaren gele­den niemand durven dromen. Dat is grotendeels te danken aan Eddy Duquenne, die drie jaar geleden het roer overnam en een heel nieuwe wind door het bedrijf blies.

‘Vergeet niet dat Cinemaxx nog in ons achterhoofd zit.’ Joost Bert, de vierde generatie van de bioscoopfamilie Bert, blikt niet graag terug op de slechtste inves­tering van Kinepolis ooit. In 1999 betaalde Kinepolis 112 miljoen euro voor een belang in het Duitse Cinemaxx, maar daar bleef tien jaar later bijna niets meer van over. ‘We beschikken nu wel over een betere managementploeg dan toen en we hebben geleerd uit onze fouten.’

Het bod op Finnkino wijst erop dat Kinepolis op grote prooien aast. Finnkino is marktleider in Finland met 89 zalen verspreid over 15 complexen. ‘Dat is onge­veer een derde van ons’, klinkt het.

‘Vergeet niet dat Cinemaxx nog in ons achterhoofd zit.’ Joost Bert, de vierde generatie van de bioscoopfamilie Bert, blikt niet graag terug op de slechtste inves­tering van Kinepolis ooit. In 1999 betaalde Kinepolis 112 miljoen euro voor een belang in het Duitse Cinemaxx, maar daar bleef tien jaar later bijna niets meer van over. ‘We beschikken nu wel over een betere managementploeg dan toen en we hebben geleerd uit onze fouten.’

Het bod op Finnkino wijst erop dat Kinepolis op grote prooien aast. Finnkino is marktleider in Finland met 89 zalen verspreid over 15 complexen. ‘Dat is onge­veer een derde van ons’, klinkt het.

‘Vergeet niet dat Cinemaxx nog in ons achterhoofd zit.’ Joost Bert, de vierde generatie van de bioscoopfamilie Bert, blikt niet graag terug op de slechtste inves­tering van Kinepolis ooit. In 1999 betaalde Kinepolis 112 miljoen euro voor een belang in het Duitse Cinemaxx, maar daar bleef tien jaar later bijna niets meer van over. ‘We beschikken nu wel over een betere managementploeg dan toen en we hebben geleerd uit onze fouten.’

Het bod op Finnkino wijst erop dat Kinepolis op grote prooien aast. Finnkino is marktleider in Finland met 89 zalen verspreid over 15 complexen. ‘Dat is onge­veer een derde van ons’, klinkt het.

Volgens analisten zal dit trouwens geen eenmalige cashuitkering zijn. ING-analist Emmanuel Carlier bijvoorbeeld schreef onlangs in een rapport dat hij rekent op 10 euro per aandeel, ge­spreid over twee jaar.
[verwijderd]
0
Op de brede markt eist Kinepolis een hoofdrol op. De cinemagroep loste haar 'luxeprobleem' op via een kapitaalvermindering van 4,33 euro per aandeel en de inkoop van eigen aandelen.

Bij de presentatie van de jaarcijfers zei het management dat het een 'optimalisatie van de balans' bekeek. Kinepolis, dat bulkt van de cash, had te weinig schulden. Een 'luxeprobleem', in de woorden van CEO Eddy Duquenne. Om dat euvel te verhelpen trakteert de groep haar beleggers op een fikse kapitaalvermindering. Zij nemen het cadeau in dank af en sturen het aandeel 6,7 procent hoger tot 56,03 euro.

Als reactie verhoogde KBC Securities het koersdoel van 60 naar 62 euro. Margo Joris spreekt van de 'beste oplossing' om de financiële structuur te verbeteren. Na de uitkering zal de verhouding tussen de schuld en de bedrijfskasstroom - een maatstaf voor de financiële gezondheid - stijgen van 1 tot boven de 2. 'Dankzij de efficiëntere balans zien we ruimte om ons koersdoel op te krikken'.

[verwijderd]
0
Film 'Rundskop' lokte al 400.000 bezoekers

De Vlaamse film 'Rundskop' heeft ongeveer twee maanden na zijn release al 400.?000 bezoekers naar de cinemazalen gelokt. Dat meldt Kinepolis Film Distri­bution zondag in een persbericht.


De film 'Rundskop' werd uitgebracht op 2 fe­bruari en speelt nog altijd in meer dan der­tig zalen in heel Vlaanderen en Brussel. De film stond ook wekenlang op de eerste plaats in de Vlaamse box-office. Op 13 april wordt 'Rundskop' onder de titel 'Tête de Boeuf' ook in Wallonië uit­gebracht, iets wat volgens de distributeur heel uitzonderlijk is voor een Vlaamse film. Vanaf 26 mei is de film ook in de Nederlandse bioscopen te zien.
[verwijderd]
0
De familie Bert, de referentieaandeelhouder van bioscoopgroep Kinepolis, heeft via het vehikel Kinohold Bis een pakket van 39.?897 aandelen van Kinepolis ge­kocht. Dat meldt financieeltoezichthouder FSMA (ex-CBFA) op zijn website. Het pakket, goed voor 2,2 miljoen euro, komt overeen met 0,6 procent van het aan­delenkapitaal van de groep.

Kinohold Bis bezat volgens de website van Ki­nepolis samen met CEO Joost Bert al 35,7 procent van Kinepolis. De extra aandelen werden op 8 april gekocht op de beurs van Brussel.

Kinohold Bis is in handen van een Nederlandse stichting administratiekantoor die op haar beurt wordt gecontroleerd door meerdere leden van de familie, onder wie Joost Bert.
[verwijderd]
0
AANDEEL IN DE KIJKER: KINEPOLIS

Het beste moet nog komen …

Kinepolis baat 23 cinema complexen uit waarvan de helft in België, 7 in Frankrijk en 3 in Spanje gevestigd zijn. Naast ticketverkopen, haalt Kinepolis ook inkomsten uit de verkoop van drank & versnaperingen, B2B evenementen, huurcontracten en film distributie. Het nieuwe managementteam dat aan boord kwam in 2008 zorgde voor een zeer succesvolle ommekeer van dit familiebedrijf. Over de laatste 3 jaar zijn de resultaten enorm verbeterd door investeringen in self-service winkels, infrastructuur vernieuwingen, investeringen in digitalisering en 3D en het optimaliseren van de kostenbasis en organisatiestructuur.

The show goes on

Maar er is nog potentieel te over. Het bedrijf wil de omzet verder doen groeien door het aanbod te verruimen. Tevens is het van start gegaan met doelgerichte marketing, communicatie en programmering gebaseerd op de voorkeuren van de bezoekers. Daarnaast wordt de kostenstructuur meer variabel gemaakt en beter afgestemd op de wisselende bezoekersaantallen wat de winstgevendheid nog zal verbeteren.
Een zeer aantrekkelijk totaalpakket

Kinepolis is een zeer attractief aandeel door zijn defensieve profiel. Bezoekercijfers blijven vrijwel stabiel; de crisis had hier geen impact op. Het bedrijf is ook eigenaar van 90% van de cinema complexen wat een competitief voordeel is, evenals een hedge tegen inflatie. Daarenboven bezit Kinepolis nog veel terreinen die vandaag niets opbrengen. Het team werkt hard om dit vastgoed risicovrij te herontwikkelen. Ten slotte, na de aangekondigde kapitaalreductie en inkoop van aandelen wil het management de balansstructuur verder optimaliseren. Overnames en greenfield investeringen zijn een mogelijk scenario. Maar zelfs in geval van expansie, laat de sterke cashflow generatie het bedrijf toe om in de toekomst een groter deel van de nettowinst als dividend uit te keren.

(Boleo)
[verwijderd]
0
de geldkraan gaat weer open:

Kinepolis gaat op 26 augustus 4,33 euro per aandeel - in totaal 30 miljoen euro - uitkeren aan zijn aandeelhouders via een kapitaalvermindering. Iedereen die de aandelen bij beursslot op 22 augustus bezit, heeft recht op de uitkering. Vanaf 23 augustus noteert het aandeel ex-coupon.

dus waar wachten we nog op? kopen!
[verwijderd]
0
lees vooral de laatste zin ;)

Kinepolis gaat op 26 augustus 4,33 euro per aandeel - in totaal 30 miljoen euro - uitkeren aan zijn aandeelhouders via een kapitaalvermindering. Iedereen die de aandelen bij beursslot op 22 augustus bezit, heeft recht op de uitkering. Vanaf 23 augustus noteert het aandeel ex-coupon.

Kinepolis besliste eind maart om zijn balans te optimaliseren door cash aan de aandeelhouders uit te keren. Op basis van de jaarresultaten van 2010 bedroeg de verhouding tussen de nettoschuld en de bedrijfskasstroom – een veel gebruikte maatstaf voor de financiële gezondheid van een bedrijf – amper 1 terwijl financiële experts een cijfer van 2,5 of zelfs 3 aanraden.

Na de uitkering van de cash zal die ratio stijgen tot boven 2 maar volgens het management blijft er ook dan nog ruimte, voor bijvoorbeeld overnames. Het is geen geheim dat Kinepolis de markt afschuimt op zoek naar expansie in bijvoorbeeld Frankrijk en Spanje, waar het bedrijf reeds actief is. Tot op heden heeft de zoektocht nog niets opgeleverd.

Sommige analisten schreven de voorbije maanden dat Kinepolis zich tot een cashmachine aan het ontpoppen is en dat aandeelhouders zich ook in de komende jaren nog op extra uitkeringen kunnen verlekkeren.
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%