Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Aandeelhouders Oranjewoud voor overname

17 Posts
voda
0
Aandeelhouders Oranjewoud voor overname
29 oktober 2010, 18:12 | ANP
GOUDA (AFN) - De aandeelhouders van Oranjewoud stemden vrijdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in met de overname van Strukton. Dat meldde het advies- en ingenieursbureau nabeurs.

De aandeelhouders stemden ook in met de benoeming van een raad van commissarissen bij het bedrijf. Eind juli bereikten de NS en Oranjewoud al overeenstemming over de overname van 100 procent van de aandelen van Strukton. De overname is goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en buitenlandse mededingingsautoriteiten.

[verwijderd]
0
Enkele impressies van de BAVA:
CEO opndershciet drie pijlers voor Oranjewoud in de toekomst: Milieu ( Antea Delta) Infrastruktuur ( Strukton) en Ruimtelijke Ordening ( Acquisitie later)
De emissie komt er binnen een half jaar en hij zal publiek zijn. iedereen kan eraan deelnemen en inschrijven voor de emissieprijs. Deze zal vastgesteld worden via een bookbuilding systeem. ( zoiets heeft Eriks drie jaar geleden ook gedaan); daardoor wordt de free float hopelijk groter, hetgeen Oranjewoud graag zou willen.
Met de nieuwe CFO Pijpers zijn afspraken gemaakt om te komen tot een betere informatievoorziening.
De nieuwe RvC gaat wel verdienen itt Sanderink: 40.000 resp 30.000 en 30.000.

Zoef
[verwijderd]
0
Project Holland Beheer meldt belang in Oranjewoud
Joeri Zwart - 2 november 2010, 08:38
Het betreft een belang van 12,48 procent.

Project Holland Beheer heeft een belang gemeld in Oranjewoud. Dat blijkt uit melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht. Het gaat om 5.555.556 aandelen, oftewel een kapitaalbelang van 12,48 procent en een even zo groot stemrecht. Het belang wordt middellijk reëel gehouden. De meldingsplicht is ontstaan op 29 oktober.



Wet Financiële Toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet Financieel Toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 5 procent elke wijziging in hun belang melden.



Door: Joeri Zwart, ABM Financial News.
Info@abmos.nl
Amsterdam: +31(0)20-845 40 59
Groningen: +31(0)50-711 39 93
Peukie
0
Als gevolg van de recente overname door Oranjewoud nv bestaat er het risico dat Strukton wordt gediskwalificeerd voor aanbestedingen indien het Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud betrokken blijkt te zijn geweest in het voortraject van een aanbesteding. Er zijn diverse afspraken gemaakt om te voorkomen dat beide partijen onverenigbare rollen vervullen voor dezelfde opdracht. Voor de uitvoering hiervan wordt in Nederland de notitie Scheiding van Belangen van Rijkswaterstaat gehanteerd.

Oranjewoud scheidt computersystemen van die van bouwbedrijf Strukton
Gebaseerd op: Cobouw (28-3-2011)
Ingenieursbureau Oranjewoud scheidt zijn computersystemen van die van het overgenomen bouwbedrijf Strukton. Bestuursvoorzitter Gerard Sanderink wil de integriteit van beide organisaties waarborgen. Tevens worden projecten organisatorisch gescheiden.

De overname van Strukton door Oranjewoud heeft tot verbaasde reacties geleid. Harry Noy, topman van Arcadis, vraagt zich af of Oranjewoud de beoogde synergie weet te realiseren. Ingenieurswerk en uitvoerende bouw zijn verschillende takken van sport en opdrachtgevers houden niet van gedwongen winkelnering. Johan van den Elzen, topman van Movares, ziet niet in waarom een vaste combinatie van een bouwer en ingenieursbureau voordelen zou opleveren. Movares bindt zich nooit aan één partner maar denkt vanuit de noden van een project. Oranjewoud zal bij elk project moeten bepalen of het aan de kant van de opdrachtgever of aan de kant van de aannemer staat.

De omzet van Oranjewoud steeg in 2010 met 69% dankzij de overname en kwam uit op 694,9 miljoen euro. De winst nam toe van 13 naar 14,2 miljoen euro. Het aantal medewerkers steeg fors: van 3.271 naar 9.171.

Hoe kijken jullie hier tegenaan?
[verwijderd]
0
Gerard Sanderink heeft gelijk, de rest praat voor eigen parochie!

De bouw is nog steeds zeer traditioneel georganiseerd. Eind 70tiger jaren had Rijkswaterstaat eigen directies Bruggen/Wegen etc. Grote ingenieursbureaus dus, met in totaal tussne de 2000-3000 werknemers in totaal. Ik heb daar toen heftige discussies gevoerd, waarin van Rijkswaterstaatszijde werd betoogd dat het niet anders kon. Buiten Rijkswaterstaat was de kennis niet aanwezig. Onzin. Nu 40 jaar later vind het meeste ontwerpwerk buiten Rijkswaterstaat plaats.

In Amerika is de combinatie standaard en splitsing uitzondering. Het Amerikaanse bureau Fluor opereert al een tiental jaren in nederland volgens de zelfde formule. Tebodin is als ingenieurbureau al sinds de 60ger jaren onderdeel van eerst HBG en nu BAM na de overname door BAM. Vroeger HBG en nu BAM hebben grote afdelingen voor ontwerpen.

Harry Noy vermeldt niet dat de basisorganisatie van Arcadis de Heidemy was. Een organisatie die is opgericht om de heide tot ontginng te brengen Het handwerk werd door eigen werknemers verricht.

Dat Oranjewoud en Strukton computersystemen scheiden om te voldoen aan regelgeving lijkt mij verstandig.

Zoef
Beate
0
Ik denk ook dat advieswerk niet te verenigen is met aannemerij. Gerard zal dat ook merken. Hij zal moeten kiezen. Voor Oranjewoud zal dat betekenen, dat het bepaalde aktiviteiten eens zal moeten afstoten. Ondanks dat blijft het aandeel voorlopig sterk ondergewaardeerd. Afstoten van Strukton kan een enorme boost geven ( kan nooit slecht zijn).

Groetjes,
Beate
Peukie
0
Zijn er nog aandeelhouders die 17 mei aanwezig zullen zijn op de aandeelhoudersvergadering en hierover bericht willen doen?
[verwijderd]
0
Ik ben er en zal wel het een en ander posten.
Ben o.m. benieuwd hoe het er nu met de emissie voor staat en de voortgang van de integratie voorzover gewenst.
Zoef
Peukie
0
Een emissie zou in mijn ogen een goede ontwikkeling zijn om het aandeel aantrekkelijker te maken voor een groter publiek met alle extra publiciteit en voordelen van dien. Ik neem aan dat de eerste kwartaalcijfers ook naar voren zullen komen tijdens de aandeelhoudersvergadering?
Excelsior48
0
Ik zal ook op de AvA zijn. Ben meer benieuwd naar de eerste kwartaalcijfers van Oranjewoud-Strukton. Uiteraard ook hoe de emissie geregeld gaat worden. Het wordt duidelijk tijd voor een grotere free float.
Of het een of het andere. Ik bedoel of Sanderink verwatert of hij neemt het geheel alsnog. Tot nu toe zijn de "kleine aandeelhouders" weinig beter geworden van het sterke vertrouwen in GS. De koers van Oranjewoud is in 5 jaar nauwelijks van zijn plaats gekomen.

[verwijderd]
0
quote:

oranjewoudfan schreef op 15 mei 2011 13:24:

Ik zal ook op de AvA zijn. Ben meer benieuwd naar de eerste kwartaalcijfers van Oranjewoud-Strukton. Uiteraard ook hoe de emissie geregeld gaat worden. Het wordt duidelijk tijd voor een grotere free float.
Of het een of het andere. Ik bedoel of Sanderink verwatert of hij neemt het geheel alsnog. Tot nu toe zijn de "kleine aandeelhouders" weinig beter geworden van het sterke vertrouwen in GS. De koers van Oranjewoud is in 5 jaar nauwelijks van zijn plaats gekomen.

In het jaarverslag wordt er nog steeds van uitgegaan, dat er emissie komt, ter grootte van € 55 miljoen. De emissie zal nog eerste halfjaar worden aangekondigd. Uitgaande van een emissie koers van € 5 beteklet dat 11 miljoen nieuwe aandelen. De emissie wordt volledig gegarandeerd door Rabo en Projectfonds Holland, dat werd gezegd bij de presentatie tijdens de Bava op 29 october, maar ik kom die garantie niet meer tegen in het jaarverslag. Het is de bedoeling, dta deze emissie zal bijdragen tot vergroting van de free float, dan moet het wel een claimemissie worden.

Er staan 44,5 miljoen aandelen uit. Bij de overname van Strukton heeft Centric een lening verstrekt van € 30 miljoen. Bij de emissie zal Centriic€ 25 miljoen van deze lening converteren in aandelen tegen emissiecondities. Dit levcert nog eens 5 miljoen aandelen op.

De opbrengst van de emissie zal worden gebruikt om de overbruggungdfinanciering van € 40 miljoen af te lossen. Ik vermoed, dat ook de resterende € 5 miljoen financiering van Centric wordt afgelost.

In het jaarverslag staat ook te lezen dat binnen drie jaar Sanderink zijn aandelen bezit zal brengen onder de 50%. Hij heeft momenteel iets meer dan 79%

Ik verwacht bekendmaking van de Q1 resultaten op disndag en waarschijnlijk ook de emissie voorwaarden.

Zoef
voda
0
Oranjewoud-ava keurt alle punten goed


AMSTERDAM (Dow Jones)--De algemene vergadering van aandeelhouders (ava) van Oranjewoud nv (ORANW.AE) heeft dinsdag alle agendapunten goedgekeurd, maakt de onderneming bekend.

De ava stemde onder meer in met het voorgestelde keuzedividend van EUR0,05 per aandeel en verleende decharge aan zowel de raad van bestuur als de raad van commissarissen.


Door Eelco Hiltermann; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5200; eelco.hiltermann@dowjones.com


[verwijderd]
0
Q1 cijfers worden in de loop van volgende week bekend gemaakt. Op korte termijn zal ook over de emissie worden gepubliceerd.
Zoef
Peukie
0
Voor een eventuele (positieve) koersverandering zullen we dus nog even moeten afwachten totdat het nieuws over Q1 en de emissie zullen worden gepubliceerd.
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 +0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%