Crucell « Terug naar discussie overzicht

Chinese overname Crucell?

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
4
China Vaccine Market Position in the Global Market

by HIV/AIDS | May 11, 2010 | In HIV/AIDS

China Vaccine Industry Report, 2008-2009In the past decade, Chinese vaccine market tripled in scale. China has already become the world’s largest vaccine producer and now has 28 vaccine companies, ranking NO.1 around the globe. It can produce one billion person-portions annually, besides, varieties and quantity also ranks the top in the world. ( www.bharatbook.com/Market-Research-Re... )Output of common vaccine reaches 500 million person-portions such as HBV vaccine, measles vaccine, etc. Fully planned immunization has been realized.Compared to developed countries, expenses of China on vaccine and diseases treatment are relatively low therefore, China will attach great importance to vaccine industry development and take it as the key of healthcare and bio-technology industry. The Development Strategy of China Bio-technology Industry has rendered the development of secure new types of vaccines as priority in the meantime, Chinese government has employed preferential taxation policy to this industry. In consequence, vaccine industry will become a high-tech sector with great potential in China bio-technology field. It is forecasted that China vaccine market scale will approximate RMB8 billion in 2020, with an annual growth rate of 15%, far above world’s level 10%. Based on authoritative statistics, this report makes in-depth analysis on China vaccine industry development, vaccine market, vaccine import & export, key vaccine producers, and also forecasts the development trend of China’s vaccine industry in 2009. Vaccines involved in this report are Flu Vaccine, HBV Vaccine, Cerebrospinal Meningitis Vaccine, HIV vaccine, A/HINI vaccine as well as anima vaccines Contact us at : Bharat Book BureauTel: +91 22 27578668Fax: +? 22 27579131Email: info@bharatbook.com Website: www.bharatbook.com Blog: bharatbookresearch.blogspot.com

Voor China kan het mes dus aan 2 kanten snijden. De interne markt is enorm en groeit de komende 10 jaar veel harder dan de wereldmarkt. Op deze zeer interessante wereldmarkt wil China haar positie verstevigen.
Daarnaast biedt Crucell ook nog eens zeer innovatieve technologie. Zo'n unieke kans om 2 vliegen in 1 klap te slaan komt niet vaak langs.

Geld zat en gezien het recente Chinese knock-out bod op Draka sta ik er niet gek van te kijken als men, nadat J&J met een openingsbod is gekomen, ook bij Crucell haar slag gaat slaan. Het enige obstakel lijkt de J&J aandelenparticipatie in Crucell, maar die is kleiner dan 20%. (dat mag toch niet worden uitgebreid zonder toestemming van de aandeelhouders?)

Heeft er iemand contacten in China die aan de slag kunnen met Crucell? En als ik Van Herk was, dan had ik dat rapportje al lang gekocht en was ik op bezoek gegaan bij de Chinese ambassade in Den Haag. De aanval is nog altijd de beste verdediging.
josti5
0
Van Herk leest sinds jaar en dag mee op dit forum, dus met deze tip komt het wel goed.
Oya leest trouwens óók mee...
[verwijderd]
0
Ik sprak daarnet de kok van mijn vaste afhaalchinees.
Die heeft een neef in China die apotheker is.
Die neef heeft wel wat contacten dus, in de farmaceutische omgeving.
Ik heb die kok gevraagd een balletje op te gooien bij zijn neef.

Ik sta niet verbaasd te kijken als er binnenkort een chinese delegatie op de stoep staat van het kantoor in Leiden.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef:

Van Herk leest sinds jaar en dag mee op dit forum, dus met deze tip komt het wel goed.
Oya leest trouwens óók mee...
Kleine moeite voor Van Herk om die 28 Chinese vaccingiganten te benaderen. Of een Chinese zakenbank laten invliegen. Die bulken van de cash en aangezien de Chinese overheid deze tak van industrie als speerpunt ziet, kan ook de ambassade snel deuren openen lijkt mij.

Overigens zie ik een Chinese overname als uiterst interessant voor alle stakeholders. Crucell krijgt toegang tot een ongekend research- en marktpotentiel. Dat is goed voor medewerkers en klanten. Het lijkt me ook beter om onder de lange termijn visie van een Chinees bedrijf te werken, dan op te gaan in de Ameriaanse bedrijfscultuur die vooral op korte termijn optimalisatie is gericht (vraag dat maar aan de 500 mensen van Solvay in Weesp die ontslag is aangezegd (na overname door Abbott) en de 2500 onslagen die dreigen bij het voormalige Organon in Oss (overgenomen door Merck).
[verwijderd]
0
quote:

flosz schreef:

Het kapitaal trekt zich niets aan
van censuur of mensenrechten.

Dat is al zo sinds mensenheugenis. Uitendelijk opent welvaart de deur naar verdere democratisering en een eerlijke verdeling van die welvaart die naar een sociale en prettige samenleving.
Gun ieder land haar eigen ontwikkeling en democratisering. Overigens weet ik persoonlijk niet of ik nou liever onder USA vlag zou willen leven, dan onder de Chinese. Geef mij maar de Nederlandse.
[verwijderd]
0
Het idee van een Chinese bieder is helemaal zo gek nog niet. Ook in China staan de ontwikkelingen op het gebied van vaccins niet stil. Sterker nog, naarmate de economische groei doorzet, zal ook de vraag naar verzorging (in de breedste zin van het woord) stijgen. Je ziet dat een bestaand bod overtreffen voor de Chinezen geen enkel probleem is (zoals laatst bij Draka). De Chinese bedrijven bulken van het geld en zullen zeker op zoek zijn naar parels in deze branche.
Vraag is dan alleen nog gaat J&J dan mee met een hoger bod, of laten ze het snoepje afpakken door China? Ik denk van niet, want de Yanken zijn dan ook volhouders. Laten we eerst de vergadering van 10 december a.s. afwachten...zou ook nog wel eens een verassing kunnen bevatten.
[verwijderd]
3
Chinezen kunnen niets met innoverende bedrijven.
Waar ze goed in zijn is kopieëren.
Noem mij 1 Chinese uitvinding uit deze of vorige eeuw.
Wat moeten ze met research & development.
Wat moeten ze met Cruccel.
Asjeblieft, hou op.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
Grote kans ja. Ik zou zelf zeggen heel grote kans voor overname door Chinese Farmareus. Ik had gedacht aan 100 EUR of misschien wel 150 EUR.

@ TOPICSTARTER: kan je een paar voorbeelden geven van mogelijke Chinese overnemers?
flosz
0
Probeer zelf eens wat op te snorren.
Zoektermen Google:
Chinese pharmaceutical companies
Chinese pharmaceutical market
En zie bv ook de bijdragen van Shaun Rein op Seeking Alpha (ong. 100+ art. mbt): seekingalpha.com/author/shaun-rein
Ben je daaaaaagen zoet mee.

Mbt het setje J&J en Crucell: Hoeba Hoeba Hop.... www.youtube.com/watch?v=H_73iZt6MAA
flosz
0
quote:

De AOT-er schreef:

Laten we eerst de vergadering van 10 december a.s. afwachten...zou ook nog wel eens een verassing kunnen bevatten.
Bloemen met of zonder rouwlint....
[verwijderd]
0
Op 10 dec. is de bijzondere aandeelhoudersvergadering.
In het persbericht is aangegeven dat J&J en Crucell er naar streven voor die datum het biedingsbericht klaar te willen hebben.
Lijkt me ook wel noodzakelijk, want wat valt er nog te vergaderen als dit niet het geval is!!
Aangezien J&J het zich niet kan permitteren het bod te verlagen (tenminste als ze nog wat aandelen aangeboden willen krijgen), rolt er waarschijnlijk toch wel een officieel bod van € 24.75 uit. In dat geval zal de koers van het aandeel snel richting bod stijgen.
Maar waarom staat de Call 24 die op 17 dec. afloopt dan maar op 22 cent????
Als het bod € 24.75 blijft gaat deze optie richting 75 cent.
Meer dan een verdriedubbeling dus!!
En als in het weekend van 11 en 12 dec. er wellicht een Chinese partij met een bod overheen gaat is het natuurlijk helemaal feest met deze optie!!!
[verwijderd]
0
Artikel is van feb. 2008, ze zullen intussen tijd niet stil hebben gezeten maar ook toen al:

According to the SFDA, Chinese vaccine
producers have marketed 49 vaccines to
fight 26 infectious diseases, with over one
billion doses annual output, including 500
million doses of vaccines against major
infectious diseases such as hepatitis B,
poliomyelitis, measles, pertussis, and diphtheria. As a result of the work of these traditional biotech companies, China claims
to be the world’s largest vaccine manufacturing country in terms of production scale.
[verwijderd]
0
quote:

Hearts23 schreef:

As a result of the work of these traditional biotech companies, China claims
to be the world’s largest vaccine manufacturing country in terms of production scale.
De volgende strategische stap is dus wellicht een versterking van de r&d en het vullen de pijplijn. Crucell komt op het juiste moment beschikbaar.
[verwijderd]
0
Zullen er vrijdag Chinezen zijn bij de AVA?
Of sturen ze een anonieme zakenbankier die vervolgens diezelfde avond verslag doet aan het hoofdkantoor in Peking.
Wat is de beste timing voor de Chinezen om met hun knock-out bod te komen?
aossa
0
Volgens mij zijn sinezen alleen geintelesseeld in oude QV fabliek in ZK.
Inclusief geblokkeelde QV voollaad. Kunnen ze ook snel per metlo ovelal bij...

<LOL>
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - De Italiaanse zakenbank Mediobanca heeft een belang van 5,51 procent in biotechnologiebedrijf Crucell. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Aandeelhouders zijn verplicht hun belang bij de AFM te melden als dit 5 procent, of een veelvoud daarvan, overschrijdt. De meldingsplicht van Mediobanca is op 3 december ontstaan.

Vrijdag krijgen aandeelhouders van Crucell een toelichting op het overnamebod op de onderneming dat de Amerikaanse farmaceut Johnson & Johnson halverwege deze week formaliseerde. J&J biedt 1,75 miljard euro (24,75 per aandeel) op Crucell.

Laten de Chinezen alvast hun Italiaanse vrienden een belang opbouwen?
Of zijn dit door J&J ingeschakelde partijen die eigenlijk illegaal een positie verwerven in opdracht van? Als WikiLeaks dit nou eens duidelijk zou kunnen maken.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,72  -5,89  -0,64%  14 jun
 Germany40^ 18.004,30 -1,43%
 BEL 20 3.833,37 -0,92%
 EURO50 4.840,53 0,00%
 US30^ 38.584,80 0,00%
 Nasd100^ 19.665,00 0,00%
 US500^ 5.432,55 0,00%
 Japan225^ 38.512,90 0,00%
 Gold spot 2.332,68 0,00%
 EUR/USD 1,0706 0,00%
 WTI 78,03 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +0,76%
KPN +0,75%
DSM FIRMENICH AG +0,73%
NSI +0,72%
Vastned +0,65%

Dalers

EBUSCO HOLDING -6,53%
Avantium -4,28%
SIGNIFY NV -3,78%
ALLFUNDS GROUP -3,55%
BESI -3,52%