Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

We zijn vertrokken!

18 Posts
Excelsior48
0
Vandaag een buitengewoon grote omzet en betere koers. Dat gaat dus nu toch eindelijk bewegen. De aandeelhouders met engelengeduld zouden nu wel eens beloond kunnen worden.
Op basis van de omzetten van Oranjewoud incl. Strukton moet dit fonds binnen drie jaar naar het nivo van Arcadis nu.

Kiekn wat et wordt!
Excelsior48
0
Omzet van boven de 30K. Logisch dat de (blinden) winst nemen. Daar zullen ze binnenkort wel spijt van krijgen.
Koers gaat m.i. voor 1 mei al boven de € 6,=
Beate
0
Alles is mogelijk. In het verleden is dit aandeel al eens in een paar maanden tijd verdubbeld. Waarom nu dan niet? Hangt nu al 3 jaar rond 5€ terwijl het bedrijf goed winstgevend is en steeds verder groeit, en wel internationaal in gezonde markten.

Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
De recente koersontwikkeling van Oranjewoud heeft nog weinig aandacht gekregen. ik vermoed, dat de in 2010 aangekondigde emissie voor de overnae van Strukton zo lanzamerhand zijn beslag heeft gekregen. Binnenkort zullen wij de prospectus wel tegemoet kunnen zien. CEO Sanderink gaf toen aan,dat hij met de emissie geen haast had.
Ben benieuwd hoe de aanpasiing van Strukton aan het Sanderink klimaat verloopt. Ook het ingenieursbureau Oranjewoud heeft daaraan moeten wennen, maar de resultaten zijn er nu ook naar.

Nieuws van Strukton: het derde onderhoudscontract met Pro rail is binnen:
UTRECHT, 12 januari 2011 – ProRail en Strukton Rail hebben het contract getekend voor het dagelijks onderhoud in het nieuwe contractgebied Drenthe. Dit gebied is een samenvoeging van de huidige onderhoudsgebieden Overijssel en Drenthe en omvat circa 475 kilometer spoor en ruim 450 wissels.
Eerst Overijssel, dan Drenthe
Het onderhoudscontract gaat in per 1 juni 2011 en start met het onderhoud van het deelgebied Overijssel. Op 1 december 2011 volgt het deelgebied Drenthe. De komende maanden zal Strukton Rail besteden aan de voorbereidingen, zoals het inrichten van de onderhoudsorganisatie en het implementeren van diverse systemen.

Output staat centraal
Drenthe is het vijfde Prestatiegerichte Onderhoudscontract (PGO) voor dagelijks onderhoud en functieherstel dat ProRail in Nederland heeft aanbesteed. In een PGO-contract staat de ‘output’ centraal; de onderhoudsaannemer krijgt meer vrijheid om invulling te geven aan de werkwijze en werkmomenten. Het gaat er om dat aan de eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid wordt voldaan en de vereiste beschikbaarheid van het spoor wordt gegarandeerd.

Onderhoud volgens Strukton Rail
Een dergelijke prestatiegerichte contractvorm past goed in de onderhoudsfilosofie van Strukton Rail, die zich richt op veiligheid, lifecyclemanagement en optimale beschikbaarheid. Strukton Rail heeft altijd sterk geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovaties die helpen storingen te voorkomen en de beschikbaarheid te verhogen. Voorbeelden zijn het monitoringsysteem POSS, de videoschouwtrein, meet- en inspectietreinen en een daaraan gekoppeld onderhoudsmanagementconcept.

Eerder al verwierf Strukton Rail de PGO-contracten De Peel (januari 2009) en Rijn & Gouwe (december 2010).

Zoef
Beate
0
Inderdaad, de ontwikkelingen bij Oranjewoud ontgaan het gros van de beleggers. Dat gaat wel op onverwacht moment sterk veranderen. Misschien valt het pas op dat Oranjewoud puur goud is als de koers de 6€ heeft gepasseerd. Dat kan spoedig gebueren.

Groetjes,
Beat
Beate
0
Oranjewoud is nadat ik vrijwel alles heb verkocht aardig teruggevallen. Nu weer instapmoment? En dan eindelijk weer eens boven 6€? Of blijven we een tijdje tussen 5 en 6 hangen?

Groetjes,
Beate
Excelsior48
0
Beste Beate,

Ik denk dat de komende weken de jaarcijfers worden gepubliceerd. Daarin verwacht ik dat er iets van de goede gang van zaken wordt toegelicht. Verder verwacht ik dat 2011 een mooi jaar gaat worden met een hoger dividend en waarschijnlijk hogere koersen. Sanderink zal wel eens wat meer aan koers promoting mogen doen voor ons als de "kleine aandeelhouders". Ik had verwacht dat we door waren geklommen naar de € 6,=. De vraag is wat opgedroogd en de winstnemers hebben het aandeel weer terug op € 5,= gezet. De laatste dagen gaan weer up, en het zou maar zo kunnen dat we weer snel naar de € 5,50 of hoger gaan. Wat in het vat zit verzuurt niet!
Beate
0
Bedankt. Ik koop voor de zekerheid maar weer wat. Ik wil uiteindelijk niet de boot missen als hij vertrekt.
Groetjes,
Beate
[verwijderd]
0
helaas contract van 1 miljard niet naar gerard[structon]maar naar gerard[volker wessels]
Excelsior48
0
De koersontwikkeling van Oranjewoud verloopt helaas niet geheel volgens mijn verwachting. Wat ontbreekt is een duidelijk richtingsgevoel van de markt. De aandelenmarkt wordt bij de meeste fondsen ontwikkeld op basis van een duidelijke visie die door analisten en andere marktpartijen wordt beschreven en omgezet in een koersdoel. Bij Oranjewoud ontbreekt dit, mede omdat Sanderink slechts denkt en zich uitlaat op de langetermijn. Goed voor de grootaandeelhouder maar zo nu en dan minder goed voor de beurskoers en daarmee ook voor de kleine aandeelhouder.
Helaas, daar moeten we het mee doen. Wat overblijft is een groot vertrouwen van mijn kant in de ondernemerskwaliteiten van Sanderink en een groeiend vertrouwen in een steeds beter draaiend Oranjewoud incl. Strukton.
De jaarcijfers zullen nu wel een keer komen en hopenlijk gaat S. ook iets zeggen over de goede gang van zaken in 2011 e.v.
Daar hangt de beurskoers van af. Ik ga er nog steeds vanuit dat we richting de 7 euro gaan. En dat nog dit jaar!
Beate
0
Bedankt, Oranjewoudfan. Ik had enige tijd geen aandelen meer, maar begin weer wat bij te kopen. Is echt een aandeel voor 'op de plank'. Bijna garantie dat binnen een paar jaar misschien wel in een week tijd het aandeel een grote sprong maakt. Verdubbeling in een week hebben we bij oranjeowud al eerder gezien.

Groetjes,
beate
Peukie
0
Ik heb er inderdaad ook vertrouwen in. De omzet in 2010 moet explosief zijn gestegen door de acquisities en ook de winst per aandeel zal een stijging laten zien. Ik ben benieuwd naar Mr. S zijn presentatie. Hoe groot achten jullie de kans dat er nog een aandelenemmissie aan gaat komen? En weet er al iemand wanneer de cijfers bekend zullen worden? Ik kan daar nergens iets over terug vinden.
[verwijderd]
0
quote:

nr1tim schreef op 23 maart 2011 12:26:

Ik heb er inderdaad ook vertrouwen in. De omzet in 2010 moet explosief zijn gestegen door de acquisities en ook de winst per aandeel zal een stijging laten zien. Ik ben benieuwd naar Mr. S zijn presentatie. Hoe groot achten jullie de kans dat er nog een aandelenemmissie aan gaat komen? En weet er al iemand wanneer de cijfers bekend zullen worden? Ik kan daar nergens iets over terug vinden.
Acquisitie van Strikton telt pas in 2011 mee.

Tijdens de BAVA in october werd gezegd dat er een emissie zou komen. om de overname van Strukton ten dele te betalen. het duurt wel lang, dus ik vraag mij af of het nog nodig is.
Data jaarcijfers nog niet bekend.
Zoef
Beate
0
quote:

sokjes schreef op 23 maart 2011 18:49:

leuk dipje, maar weer een paar gekocht.
Bofkont!
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
903,61  -1,97  -0,22%  31 mei
 Germany40^ 18.585,90 +0,48%
 BEL 20 3.918,09 +0,24%
 EURO50 5.011,20 0,00%
 US30^ 38.701,80 0,00%
 Nasd100^ 18.538,90 0,00%
 US500^ 5.280,42 0,00%
 Japan225^ 38.630,50 0,00%
 Gold spot 2.327,41 0,00%
 EUR/USD 1,0834 +0,00%
 WTI 77,14 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +19,75%
RENEWI +2,79%
Air France-KLM +2,20%
Vastned +2,07%
UMG +1,89%

Dalers

JDE PEET'S -4,89%
ASR Nederland -4,88%
Corbion -3,41%
Avantium -2,66%
PROSUS -2,33%