Belgische aandelen « Terug naar discussie overzicht

Euronav

19 Posts
[verwijderd]
0
24 mei 2011

'Brutale inzinking van olietankermarkt'

Het herwonnen marktoptimisme over de olieprijs, contrasteert scherp met het doemdenken rond olietransport. De markt voor overzees grondstoffentransport staat aan het begin van een brutale inzinking die wel eens vijf jaar zou kunnen duren. Dat zegt niet zomaar iemand maar de vice-voorzitter van Frontline, de grootste olietankerrederij te wereld. 'We moeten nog veel pijn doorstaan vooraleer we opnieuw winstgevend worden.'

'De markt zal jaren nodig hebben om te bekomen. Er is een overaanbod aan schepen', zegt Tor Olav Troeim, de vice-voorzitter van Frontline. 'De situatie is het ergst in de oliemarkt aangezien de olietankers op de markt in het algemeen nog jong zijn en dus nog niet meteen van de markt zullen verdwijnen. De olietankermarkt zal het nog vijf jaar moeilijk hebben.'

Om duidelijk te maken hoe ernstig de situatie, geeft hij hetvolgende voorbeeld. 'De prijs om een supertanker (met 2 miljoen vaten olie) te huren voor olietransport van het Midden-Oosten naar Azië is met 99 procent gezakt sinds februari. Toen betaalde men nog 48.000 dollar per dag. Eind april was dat nog amper 365 dollar per dag.'

Voor overzees transport van bulkgoederen zoals granen en steenkool is hij iets minder pessimistisch. 'Die markt zal binnen 3 à 4 jaar terug opleven.' Volgens de topman is er echter een lichtpunt en dat is de LNG-markt. 'Een fantastische business waarbij de vraag sneller stijgt dan het aanbod aan schepen.'

Het aandeel Frontline krijgt op Wall Street een tik van 6 procent en zakt tot het laagste peil sinds mei 2009.

Eind vorig jaar zei de CEO van Frontline - John Frederiksen - dat er de volgende twee, drie jaar 'niet veel geld te verdienen zal zijn in de olietankersector'. In een interview met De Tijd reageerde Marc Saverys, topman van de Belgische tankerrederij Euronav als volgt: 'Wie zegt dat hij de komende twee jaar kan voorspellen, gokt.
[verwijderd]
0
De reactie op de uitspraak laat niet lang op zich wachten,
- 8%

niet wat overdreven??
[verwijderd]
0
Het aandeel Euronav krijgt woensdag rake klappen na dramatische uitspraken van een directeur van Frontline, de grootste tankerrederij ter wereld. Tor Olav Troim zei dinsdag dat het wel eens vijf jaar kan duren vooraleer olietankers weer winstgevend zijn. Maar Wouter Vanderhaeghen, scheepvaartanalist bij KBC Securities, relativeert: 'Het profiel van Frontline is veel risicovoller dan dat van Euronav.'

Op zich waren de uitspraken van Troim eigenlijk niet nieuw. Het is algemeen bekend dat de olietankersector een erg moeilijke periode beleeft, omdat het evenwicht tussen het aanbod van tonnage en de vraag naar olie is verstoord. Het probleem zit hem niet aan de vraagzijde, want dankzij groeilanden als China wordt jaar na jaar meer olie verbruikt. Het is bij de vloot dat het schoentje knelt. Tijdens de sterke jaren 2006-2008, toen de vrachttarieven hoog stonden, hebben veel rederijen nieuwe tankers besteld. Kort daarna barstte de zwaarste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog los. Die nieuwe tankers worden nu 'en masse' opgeleverd en zorgen ervoor dat meer tonnage beschikbaar is dan nodig. Overcapaciteit dus, en dat vertaalt zich in vrachttarieven die zo laag zijn dat ze niet volstaan om de kosten te dekken.

Vooral in 2012 en 2013 zullen nog veel VLCC's (olietankers met een capaciteit van 200.000 tot 320.000 ton) en Suezmax-tankers (120.000 tot 180.000 ton) in de vaart komen. Volgens gegevens van Frontline, de grootste tankeroperator ter wereld, bestaat de VLCC-vloot uit 570 eenheden, terwijl er 166 nieuwe besteld zijn. Voor de Suezmax-vloot is de toestand al niet veel beter: 423 schepen en 137 op stapel. De vraag naar olie zal de komende jaren wel blijven groeien, maar onvoldoende om de enorme vlootaanwas op te vangen.

Die dramatische toestand bracht Tor Olav Troim ertoe dinsdag op een conferentie in Oslo te verklaren dat olietankers mogelijk nog vijf jaar lang met verlies varen. In het eerste kwartaal van 2011 was dat voor Frontline alvast niet het geval. Analisten rekenden op ruim een half miljoen dollar verlies, maar er kwam 15,5 miljoen dollar winst in de boeken, weliswaar 81 procent minder dan een jaar eerder. Het aandeel reageert niettemin fors: dinsdag verloor het 6,3 procent in Oslo en woensdagmiddag gaat er opnieuw ruim 7 procent af.

Opgesplitst
KBCS-analist Wouter Vanderhaeghen denkt dat de dramatische prognose van Troim deels te wijten is aan het typische profiel van Frontline. 'De situatie bij Frontline verschilt sterk van de traditionele shipowner. Het oorspronkelijke Frontline heeft zich enkele jaren geleden opgesplitst in Ship Finance en het huidige Frontline. Dat laatste huurt zijn schepen op lange termijn van Ship Finance, om ze dan uit te baten op de spotmarkt.' Ship Finance is daarmee verzekerd van stabiele inkomsten, terwijl voor Frontline net het omgekeerde geldt. Daardoor heeft Frontline 'een zeer hoog risicoprofiel'.

De strategie van de Belgische tankerrederij Euronav - waarvan het aandeel woensdag ook in de klappen deelt (-3,4%) - is veel uitgebalanceerder, merkt Vanderhaeghen op. 'De VLCC's worden hoofdzakelijk uitgebaat op de spotmarkt, via de pool Tankers International, met uitzondering van drie VLCC's die aan Total zijn verhuurd. De Suezmax-schepen daarentegen varen hoofdzakelijk in het kader van timechartercontracten. En de offshoreactiviteiten (waarbij mammoettankers zijn ingeschakeld in oliewinningsprojecten, red.) steunen op langetermijncontracten.'

Op de algemene vergadering(1) van Euronav eind april was CEO Paddy Rodgers trouwens niet zo pessimistisch over de lichte overcapaciteit. Een van de redenen daarvoor is dat de vrachttarieven volatiel blijven en niet stagneren op een laag niveau. De overcapaciteit wordt bovendien gedrukt doordat rederijen trager varen of door langere vaarroutes (bv. om piraterij te ontwijken of door verandering van olieleverancier om politieke redenen). Als het voor speculanten plots weer interessant wordt tankers te huren om petroleum te stockeren - in afwachting van een prijsstijging - kan de toestand omslaan, zei voorzitter en hoofdaandeelhouder Marc Saverys.
Tijd
[verwijderd]
0

Op 26 mei 2011 hebben de analisten van Bank Degroof hun beleggingsadvies voor Euronav (EURN; ISIN: BE0003816338) verhoogd. Het beleggingsadvies wordt door Bank Degroof verhoogd van "opbouwen" naar "kopen".

De analisten reageren hiermee op de koersval van het aandeel van woensdag. Toen tuimelde het aandeel 7% lager in een reactie op uitspraken van een topman van concurrent Frontline die verklaarde dat het vijf jaar kan duren voor de tankersector opnieuw winstgevend wordt.

Doordat reders tijdens de hoogconjunctuur voor de economische crisis massaal nieuwe schepen bestelden, kampt de sector nu met een overcapaciteit.
[verwijderd]
0
07 juni 2011
Frontline torpedeert Euronav opnieuw

'Het ergste voor de olietankermarkt moet nog komen', zegt John Fredriksen, de voorzitter van Frontline, de grootste tankerrederij ter wereld. Met die uitspraak blijft sectorgenoot Euronav in zwaar vaarwater verkeren. Sinds het vorige doembericht van Frontline verloor Euronav al 17 procent van zijn beurswaarde.


Na de uitspraak van Fredriksen zakt Euronav verder op de beurs van Brussel. Het aandeel krijgt een klap van bijna 7 procent, na op maandag ook al 4,2 procent verloren te hebben.

Persagentschap Bloomberg citeerde uitspraken van John Fredriksen, de voorzitter van Frontline, de grootste tankerrederij ter wereld.

De olietankermarkt beleeft een erg moeilijke periode omdat het aanbod aan schepen sneller groeit dan de vraag. Fredriksen verwacht echter dat het ergste nog moet komen en dat de echte crash pas over een jaar of twee zal plaatsvinden.

Die uitspraak staat in schril contrast met wat de ‘forward freight agreements’ – waarmee rederijen zich indekken tegen de volatiliteit van de vrachttarieven – voorspellen, met name een ruime verdubbeling van de vrachttarieven in de komende twaalf maanden.

Prima buikgevoel

Maar aan de uitspraken van Fredriksen wordt doorgaans veel waarde gehecht: hij is een doorgewinterde reder met een prima buikgevoel. Wouter Vanderhaeghen, analist van KBC Securities, wees er onlangs dan weer op dat men Euronav en Frontline niet over dezelfde kam mag scheren omdat hun risicoprofiel erg verschillend is. Zo heeft Euronav een veel groter aandeel vaste inkomsten.

Op 25 mei stuurde Fredriksen al een schokgolf door de rederijwereld met een gelijkaardig doembericht. Ironisch: sinds dat doembericht heeft het aandeel van Frontline 'maar' 7 procent verloren op de beurs van Oslo. Euronav lijdt zwaarder onder de uitspraken. Sinds 25 mei zag de Belgische tankerrederij al 17 procent van haar beurswaarde in rook opgaan. En terwijl Euronav vandaag bijna 7 procent prijsgeeft, wint Frontline bijna 1 procent.
Tijd
[verwijderd]
0
Chinese relaties verder uitbouwen’

KOEN LAMBRECHT, LONDEN

De sector van de olietankers zit in zwaar weer. Maar Paddy Rodgers, de CEO van Euronav, laat zich niet uit koers slaan. Hij wil de komende jaren de offshoreactiviteiten verder uitbouwen en sluit een diepgaandere samenwerking met Chinese partners niet uit. De pessimistische uitlatingen van Frontline, ’s werelds grootste tankerrederij, schrijft hij toe aan ‘een verborgen agenda’.

De Brit Paddy Rodgers staat sinds 2001 aan het hoofd van de Belgische olietanker- rederij Euronav, een van de kroonjuwelen uit het imperium van de familie Saverys. De frisse vijftiger is een gedreven manager en gebeten door de scheepvaart. Hij praat vlot, maar gefocust. Niet voor niets studeerde hij rechten en werkte hij een tijdje als advocaat. In 1989 trad hij als jurist in dienst bij de CMB-groep, waar Euronav toen nog deel van uitmaakte. In 1998 maakte hij de overstap naar Euronav.

We ontmoeten hem in zijn Londense kantoor in Brompton Road, schuin tegenover het legendarische warenhuis Harrods. De olietankersector kampt met erg lage vrachttarieven, omdat er te veel schepen zijn in verhouding tot de vraag naar olie. Hoe erg is de crisis, willen we weten. Rodgers corrigeert ons meteen. ‘Ik zou niet zozeer van een crisis spreken, maar van een neerwaartse trend. En die heeft alles te maken met de financiële en economische crisis.’

De oorsprong van de problemen in de tankersector moeten we volgens Rodgers niet in de uitbreiding van de vloot zoeken. De expansie van de tankervloot gebeurde immers op basis van de groei die in 2006-2007 werd verwacht voor de vraag naar aardolie en voor de economie. Het probleem zit hem aan de vraagzijde: de vraag naar olie piekte midden 2007 om vervolgens twee jaar te krimpen.

Dat 2008 alsnog het beste jaar ooit werd voor de tankersector, schrijft hij toe aan de vraag (die ondanks alles stevig bleef), aan langere vaarroutes en ook aan traders die olie kochten en opsloegen in een VLCC (een tanker van 200.000-320.000 ton), in afwachting van een hogere olieprijs. ‘Op een bepaald ogenblik dacht ik dat we een miljard dollar omzet zouden halen en een half miljard dollar winst. Maar de markt stortte in na het faillissement (in september 2008, red.) van Lehman Brothers’, zegt Rodgers.

In de zomer van 2008 werd ook de kiem gelegd voor de overcapaciteit waar de tankermarkt nu mee worstelt. Twee zaken speelden daar volgens de Euronav-topman een rol in. Enerzijds wilde toen niemand moderne tankers verkopen, omdat er ontzettend veel geld mee te verdienen was. Anderzijds deed de vrees voor inflatie mensen uit cash vluchten. ‘Enkele professionelen uit de scheepvaartsector die halvelings met pensioen waren, richtten nieuwe bedrijven op die ze naar Wall Street brachten. Het opgehaalde geld investeerden ze in nieuwbouwschepen. Dat deed het tankerorderboek aanzwellen, maakte het groter dan het in natuurlijke omstandigheden zou zijn geweest.’

En hoe zit het nu met de tankermarkt?

Paddy Rodgers: ‘De markt is gestabiliseerd en licht groeiend. We hebben goede vrachtvolumes en goede vervoersafstanden. Maar we hebben twee jaar groei verloren: 2007 en 2010 stonden nagenoeg op hetzelfde peil, terwijl de vraag met 5 of 6 procent had moeten groeien. De vraag is opnieuw goed, maar de olieprijs is naar onze mening nog te hoog. De dure olie zorgt voor inflatoire druk. De hoge olieprijs vermindert de vraag van onze klanten, in het bijzonder in Amerika. De dure olie is ook een kostenfactor voor ons, want een deel van de olie gebruiken we als brandstof.’

En aan de aanbodzijde? Daar groeit de vloot toch aan?

Rodgers: ‘Als we onze vloot opnieuw in evenwicht willen krijgen en weer een gezonde rendabiliteit willen bereiken, hebben we 1 tot 1,5 miljoen vaten bijkomende productie nodig. Ik denk dat de vraag er wel is, op voorwaarde dat de prijs zakt. Daarom is het voor ons zo frustrerend dat de OPEC vorige week woensdag geen akkoord kon bereiken (over een productieverhoging, red.) en dat voor het eerst in 20 jaar.’

Wat kan de vraag aanvuren?

Rodgers: ‘Er zijn twee economieën die ons bijzonder interesseren: de VS en Japan. Beide hebben een significante raffinagecapaciteit die niet gebruikt wordt. De Amerikanen doen dat niet omdat ze 2 miljoen vaten vraag zijn kwijtgespeeld tijdens de recessie. Het economisch herstel in de VS lijkt zich niet te vertalen in een hogere vraag naar olie, omdat de arbeidsmarkt onvoldoende herstelt en omdat benzine 4 dollar per gallon (3,8 liter) kost. Tegen die prijs rijden de Amerikanen minder.’

‘De vraag voor Japan is hoe het land zijn nucleaire problemen zal oplossen. Zullen ze weer voor traditionele olie- gestookte elektriciteitscentrales kiezen? Of voor gas? Over China maken we ons geen zorgen: dat is een gegeven.’

‘Dat brengt ons terug naar de tankervloot. Ik denk dat de VLCC-vloot niet te hard onder druk staat. De vloot zal dit en volgend jaar sterk aangroeien, maar het is niet onmogelijk deze extra capaciteit de komende drie jaar te absorberen.’

Hoe is de positie van Euronav temidden dit geharrewar?

Rodgers: ‘Een van de domeinen die we verder willen ontwikkelen, is het leveren van offshorediensten. Dat doen we al met de twee verbouwde mammoettankers, FSO Asia en FSO Africa, in het Midden-Oosten. En we bekijken de mogelijke conversie van een schip voor een Braziliaans project, maar we hebben voordien ook al enkele andere projecten bestudeerd.’

‘We waren als scheepvaartonderneming erg succesvol met onze twee conversies. Die werden niet binnen budget en op tijd afgewerkt, maar we hebben er veel uit geleerd. En we toonden aan dat Euronav met zijn zeelui en ingenieurs een schat aan ervaring heeft.’

‘De offshore kan ons vooral een langere inkomstenstroom bieden, op voorwaarde dat we de juiste projecten vinden: een goede lengte van tien jaar en meer, en projecten die binnen onze competentie vallen. Met de expansie van de offshoresector lijkt het ons dat er veel scheepvaartdiensten nodig zullen zijn rond die olievelden. Daar kunnen we iets aanbieden wat al in de onderneming aanwezig is en wat toegevoegde waarde biedt. Met dat voor ogen hebben we een team opgezet dat zich constant met offshore zal bezighouden, zeg maar een aparte businessunit.’

[verwijderd]
0
Waar wilt u over vijf jaar staan met Euronav?

Rodgers: ‘Toen Euronav werd afgesplitst van CMB en apart op de beurs werd genoteerd, zeiden we dat we graag overnames zouden doen. De koers van ons aandeel sluit dat momenteel volledig uit.’

‘Over vijf jaar wil ik graag zien dat we succesvol hebben voortgebouwd op onze offshore-ervaring en een of twee meer schepen in bedrijf hebben. Dat mag een weinig ambitieuze doelstelling lijken, maar in de offshoresector is vaak één tot twee jaar voorbereidend werk nodig vanaf het ogenblik dat je een contract in de wacht sleept. Als we over vijf jaar vier eenheden operationeel hebben, zou dat een heel succesvolle ontwikkeling voor die afdeling zijn.’

‘Ik zou ook graag onze VLCC-sector zien groeien en ik geloof dat we klanten hebben die onze expansie zullen steunen. Met name in China, de belangrijkste bestemming van onze VLCC’s. Een significant deel van de olie die China invoert, wordt aangevoerd door schepen die worden uitgebaat door Tankers International (TI), de pool waarin onze VLCC’s varen. Vandaag heeft Euronav niet alleen twee schepen in een joint venture met Chinese partners, maar werken we in TI ook samen met een paar Chinese reders. We zouden niettemin graag meer met Chinezen samenwerken, ofwel in scheepvaart, ofwel voor financiering en bankieren.’

Zegt u dat u een Chinese partner zoekt?

Rodgers: ‘Vandaag kan je niet om China heen en is het absoluut zinvol voortdurend voort te bouwen op de goede relaties die we met China ontwikkelen. Euronav is wel niet op zoek naar zomaar een Chinese partner die in ons kapitaal stapt, maar iemand met een meer geïndustrialiseerde focus: iemand die de scheepvaartbusiness kent, of iemand uit de raffinagesector met wie een langetermijnrelatie kan worden uitgebouwd.’

Over enkele jaren kan er, naast de familie Saverys en Tanklog, ook een Chinese partner in het kapitaal van Euronav zitten.

Rodgers: ‘Inderdaad, een zakenpartner of een investeerder, waarom niet?’

U klinkt al bij al vrij optimistisch. Dat staat in schril contrast tot John Fredriksen, de voorzitter van Frontline, de grootste olietankerrederij, die al enkele weken doemberichten de wereld in stuurt. Volgens hem zal de overcapaciteit in de tankersector nog verergeren en zal de vraag onvoldoende aantrekken om dat ook maar enigszins op te vangen. Dat zou resulteren in nog lagere vrachttarieven en sommige rederijen zouden in de problemen komen. Fredriksens gitzwarte voorspellingen misten hun effect niet: het aandeel Euronav verloor de voorbije drie weken ruim 20 procent.

Rodgers: ‘Ik ken John vrij goed. Ik ben vorig jaar nog met hem gaan schieten.’

Schieten? Jagen, zult u bedoelen.

Rodgers: ‘Neen, schieten, want we gaan niet echt vogels zoeken (lacht). John was ervan overtuigd dat, toen Lehman Brothers omviel, de tankermarkt volledig zou crashen, samen met de tankerrederijen. Hij heeft altijd geloofd in een massale consolidatie van de sector. Een van zijn grote frustraties is dat de scheepsprijzen niet gedaald zijn, dat er geen gemakkelijke overnames mogelijk waren, net omdat er geen crash heeft plaatsgevonden.’

Hoe valt dat te rijmen met zijn recente uitspraken? Heeft Fredriksen een verborgen agenda?

Rodgers: ‘Absoluut. Zijn frustratie is dat hij geen gemakkelijke overnames kan doen, iets wat hij al twee jaar nastreeft. Hij realiseert zich nu dat het zijn laatste kans is: als het de komende maanden niet lukt, kan de vraag plots voldoende sterk terugkeren en is de kans voor altijd verkeken. Natuurlijk doet praten de scheepsprijzen niet zakken… maar wel de aandelenkoersen.’
DeTijd
edje5
0
Positieve uitspraken gehoord. Schijnen goed te verdienen met opslag van olie. Olie wacht voor de kusten en weinig kosten aan heen en weer varen van olie.
Ik hoorde over een dividend van 6%. Weet iemand of dat klopt?
Gr Ed
[verwijderd]
0
quote:

edje5 schreef op 5 april 2015 13:16:

Positieve uitspraken gehoord. Schijnen goed te verdienen met opslag van olie. Olie wacht voor de kusten en weinig kosten aan heen en weer varen van olie.
Ik hoorde over een dividend van 6%. Weet iemand of dat klopt?
Gr Ed
investors.euronav.com/~/media/Files/E...
edje5
0
[verwijderd]
0
quote:

edje5 schreef op 6 april 2015 10:11:

Dividend 0,25. Dat zou dan aan de huidige koers 2.5% zijn. Klopt dit?
Ja, even omrekenen naar euro's is het iets meer.
[verwijderd]
0
quote:

zarzamora schreef op 6 april 2015 10:49:

[...]
Ja, even omrekenen naar euro's is het iets meer.
Iets minder natuurlijk.
aossa
0
Griekse Euronav-familie verkoopt

De Griekse familie Livanos, samen met de familie Saverys referentie-aandeelhouder van Euronav, verkoopt een pakket aandelen van de tankerrederij. Dat melt Tom Simonts, de marktenspecialist van KBC Bolero. Het pakket wordt buiten de beurs om verkocht via zakenbank Goldman Sachs.

GS verkoop voor Livanos 1,3 miljoen aandelen #Euronav via Bookbuilding procedure. pic.twitter.com/DcM57lUyfh
[verwijderd]
0
Na een tijdelijk dip gaat het weer crescendo.

Euronav 'Onderneming van het Jaar' volgens Lloyd's List

De Britse scheepvaartkrant Lloyd's List heeft Euronav uitgeroepen tot
'Onderneming van het Jaar' wegens de opmerkelijke vooruitgang die de
tankerrederij het afgelopen jaar boekte.

De 'Company of the Year' Award bekroont de rederij die het afgelopen jaar
het meest succesvol was en het meest vooruitgang boekte op het vlak van
strategie, winstgevendheid en efficiëntie.

Dankzij een uitgekiend beleid doorstond Euronav de vier jaar durende crisis in
de tankersector (2011-2014) met glans. In 2014 zorgde de rederij voor een
megadeal door eerst 15 en daarna nog eens 4 jonge tankers van Maersk over te
nemen. De eerste deal werd op een bijzonder inventieve manier gefinancierd. De
laatste 18 maanden haalde Euronav 355 miljoen dollar op om de uitbreiding van de
vloot te financieren.

In januari van dit jaar trok Euronav bovendien naar de New York Stock Exchange,
zonder daarbij gebruik te maken van een kunstmatig mechanisme zoals een
ADR-programma. De beursgang leverde bruto 230 miljoen dollar op.

Door dit alles is Euronav uitgegroeid tot de grootste onafhankelijke
beursgenoteerde rederij voor ruwe olie ter wereld.

'Het is een grote eer om door Lloyd's List tot Onderneming van het Jaar
bekroond te worden', zegt CEO Paddy Rodgers. 'We nemen onze verantwoordelijkheid
om de belangrijkste aspecten van de ruwe olietankersector positief uit te
dragen. Omdat we onze leidersrol daarin zeer ernstig nemen, doet het ons plezier
dat we daar erkenning voor krijgen.'

Met zijn uitgebreide vloot profiteert de Antwerpse rederij, die de families
Saverys en Livanos als referentieaandeelhouders heeft, momenteel volop van de
sterke vrachttarieven in de tankersector. Dat leverde in het eerste halfjaar een
nettowinst op van 173 miljoen dollar.

Lloyd's List bestaat sinds 1734 en wordt algemeen beschouwd als de
belangrijkste scheepvaartkrant ter wereld. Het medium, intussen uitgegroeid tot
een echt informatieplatform voor de scheepvaartindustrie, werkt met
gespecialiseerde journalisten en is altijd uitstekend geïnformeerd. Een
bekroning door Lloyd's List is daarom bijzonder waardevol.
Tordan
0
toontjeavanti
0
quote:

lucky14 schreef op 19 januari 2016 19:25:

Wat zijn de taxaties van de wpa in 2016 en het verwachtte dividend in 2016?
zie www.tijd.be/beurzen/Euronav.60188239
edje5
0
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.715,00 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.907,89 -0,58%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.387,93 +0,36%
 EUR/USD 1,0653 +0,09%
 WTI 82,09 +0,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%