Ablynx « Terug naar discussie overzicht

Resultaat Q3 2012

15 Posts
[verwijderd]
0
GEREGULEERDE INFORMATIE
ABLYNX GEEFT BUSINESS UPDATE VOOR DE EERSTE NEGEN MAANDEN VAN 2012
GENT, België, 14 november 2012 - Ablynx [Euronext Brussels: ABLX] geeft vandaag een niet-geauditeerde business update, in overeenstemming met de Europese richtlijn inzake transparantie. Dit rapport geeft een overzicht van de financiële positie van Ablynx voor de eerste negen maanden van 2012, de belangrijkste gebeurtenissen na 30 september 2012 en de prognose voor het gehele jaar 2012.
Operationele hoogtepunten
• Novartis startte een Fase I studie met het anti-DR5 Nanobody® (TAS266)
• Ablynx voltooide met succes haar eerste Fase I studie met het geïnhaleerde anti-RSV Nanobody (ALX-0171)
• Ablynx en Merck Serono brachten een nieuwe Nanobody-kandidaat naar preklinische ontwikkeling (ALX-0751)
• Voorstel om de Raad van Bestuur te versterken met twee belangrijke nieuwe benoemingen
Financiële hoogtepunten
• Inkomsten bedroegen €22,2 miljoen in de periode, een stijging van 34% tegenover 2011
• Netto cash burn bedroeg €18,8 miljoen, een daling van 40% tegenover 2011
• €65 miljoen aan liquide middelen, kasequivalenten, in pand gegeven geldmiddelen en beleggingen op korte termijn, aan het einde van de periode
In een reactie op de resultaten van de eerste negen maanden van 2012, zei Dr Edwin Moses, Voorzitter en Gedelegeerd Bestuurder van Ablynx:
“Ablynx heeft een uitstekend derde kwartaal gekend, zowel financieel als voor het afleveren van belangrijk klinisch- en bedrijfsnieuws. We hebben verder positieve klinische resultaten afgeleverd met onze eigen portefeuille, we maakten vorderingen met onze samenwerkingsprogramma’s en bleven de voordelen plukken van belangrijke inkomsten in combinatie met een voorzichtig kostenbeheer. Recente positieve klinische resultaten met ons eerste geïnhaleerde anti-RSV Nanobody hebben bijkomende voordelen van Nanobodies aangetoond in vergelijking met de benadering met conventionele antilichamen. De voorgestelde nieuwe benoemingen binnen de Raad van Bestuur zijn een bewijs van de hoge kwaliteit van ons Nanobody-platform en krachtige productportefeuille. Deze benoemingen zullen ons helpen om Ablynx succesvol naar een volgende fase van ontwikkeling te brengen.”
[verwijderd]
0
(vervolg)

Financieel overzicht
(€ miljoen)
9 eerste maanden van 2012
9 eerste maanden van 2011
% wijziging
Opbrengsten
22,2
16,6
34%
O&O inkomsten
21,1
15,3
38%
Subsidies
1,1
1,3
(15%)
Operationele kosten
(45,4)
(50,8)
(11%)
O&O
(38,3)
(43,1)
(11%)
Algemene & administratieve kosten
(7,1)
7,7
(8%)
Financiële opbrengsten (netto)
1,0
1,2
(17%)
Netto resultaat
(22,3)
(33,1)
33%
Cash burn
18,8
31,2
(40%)
Geldmiddelen op 30 september
65,0 (1)
84,6 (2)
(23%)
(1) incl. €2.7 million in pand gegeven geldmiddelen (2) incl. €3 million in pand gegeven geldmiddelen
De totale omzet voor de periode steeg met 34% tot €22,2 miljoen (2011: €16,6 miljoen) als resultaat van een toename in O&O inkomsten tot €21,1 miljoen (2011: €15,3 miljoen). Dit was voornamelijk dankzij de verlenging van de Strategische Alliantie met Boehringer Ingelheim en inkomsten gerelateerd aan de derde overeenkomst ondertekend met Merck Serono eind 2011. Totale operationele kosten daalden tot €45,4 miljoen (2011: €50,8 miljoen), hoofdzakelijk dankzij lagere externe ontwikkelingskosten voor een aantal van Ablynx-eigen programma’s. Het netto verlies voor de periode bedroeg €22,3 miljoen (2011: €33,1 miljoen). De netto cash burn voor het derde kwartaal bedroeg €11,5 miljoen, wat resulteerde in een netto cash burn van €18,8 miljoen (2011: €31,2 miljoen) voor de periode januari-september 2012.
Ablynx’ liquide middelen, in pand gegeven geldmiddelen en beleggingen op korte termijn bedroegen €65 miljoen op 30 september 2012 (2011: €84,6 miljoen).
Voor het volledige jaar blijft Ablynx een netto cash burn prognose handhaven tussen €20 miljoen en €25 miljoen.
Operationeel overzicht
Tijdens het derde kwartaal deelde Ablynx positieve resultaten mee voor de Fase I studie met haar eigen geïnhaleerde Nanobody, ALX-0171, dat het potentieel bezit om een ‘eerste-in-zijn-klasse’ behandeling te worden voor RSV infecties. Bovendien hebben Ablynx en haar partner Merck Serono vooruitgang geboekt in hun samenwerking met de start van de preklinische ontwikkeling voor ALX-0751 in oncologie. Tenslotte kondigde Ablynx de versterking aan van haar Raad van Bestuur met de voorgestelde benoeming van Dr Russell Greig (ex-GSK) en Dr Roger Perlmutter (ex-Amgen).
Gebeurtenissen na 30 september 2012
Op 2 oktober 2012 kondigde Ablynx een samenwerking aan met Merck & Co voor het ontwikkelen en commercialiseren van Nanobody-kandidaten gericht tegen een spanningsafhankelijk ionkanaal. Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Merck de exclusieve wereldwijde rechten op Nanobodies gericht tegen het geselecteerde doelwit, en heeft ze tevens een optie op soortgelijke rechten voor een tweede doelwit. Bij ondertekening ontving Ablynx een vooruitbetaling van €8,5 miljoen van Merck, met inbegrip van €2 miljoen aan onderzoeksgelden. Bovendien komt Ablynx in aanmerking om tot €448 miljoen te ontvangen aan onderzoeks-, ontwikkelings- en commerciële mijlpaalbetalingen, die gerelateerd zijn aan de vooruitgang van de verschillende kandidaten, alsook in schijven oplopende royalty’s op alle producten die voortkomen uit deze samenwerking.
Op 4 oktober 2012 deelde Ablynx mee dat haar anti-IL-6R Nanobody, ALX-0061, in de tussentijdse analyse op week 12 van de Fase I/II studie in patiënten met matige tot ernstige actieve reumatoïde artritis (RA), bovenop een stabiele behandeling met methotrexaat, het eindpunt voor werkzaamheid bereikte van aanzienlijke verbetering van de belangrijkste indicatoren van de ziekteactiviteit. Deze tussentijdse resultaten tonen aan dat ALX-0061 het potentieel bezit om een ‘beste-in-zijn-klasse’ IL-6R inhibitor in RA te worden. Het Nanobody heeft een sterk werkzaamheidsprofiel op basis van een respons van 80% ACR20, een 60% DAS28-CRP remissiegraad, en een snelle aanvang van DAS28-CRP remissie. Meer nog, het heeft een uitstekend veiligheidsprofiel aangezien er geen ernstige infecties, geen daling in neutrofielen, geen klinisch significante toename in leverenzymen, noch toename in lipide niveaus (cholesterol en LDL) konden worden vastgesteld.
K. Wiebes
0

Het gaat lekker vandaag.

Bron: De Tijd, 15-11
Ablynx werd niet beloond voor een ‘excellent’ derde kwartaal, zoals KBCS-analist Jan De Kerpel het noemde. Het aandeel verloor 0,2 procent tot 5,1 euro. Het biotechbedrijf herhaalde nochtans zijn jaardoelstelling: tussen de 20 en de 25 miljoen euro cash verbranden. Volgens De Kerpel zit Ablynx op schema met een netto ‘cash burn’ van 12,7 miljoen euro in het derde kwartaal.
====//====

Een mooie gelegenheid om in te slaan, zullen we maar zeggen.
[verwijderd]
0
Normaal gesproken zou ik, bij dit soort lage koersen, nog wel wat bijkopen, maar ik heb al heel veel gegeten en daar moet eventjes niets meer bij.
[verwijderd]
0
Nu de futures in de VS (nog) groen staan en de Europese beurzen weer wat opkrabbelen, zet ik mijn zorgen over het Midden-Oosten en de fiscal cliff ook maar wat meer opzij.
Dus toch weer wat bijgekocht op 4,83, dus onder de 5. Wat trouwens voelt als de aankopen Gala onder de 6....
[verwijderd]
0
Volgende order geplaatst op 4,62 voor het geval er nog een grote dump komt. Wie niet waagt die niet wint...
aston.martin
0


Een tijdje geleden heb ik een belachelijk lage aankoop limiet geplaatst (4.11 euro).
Als het nog even zo door gaat wordt die straks nog uitgevoerd ook!
Niet te geloven dit koersverloop...

trab33
0
[verwijderd]
0
15:12 - 16 november 2012 door Roel Verrycken
Wall Street ontdekt Belgische biotech

België, land van bier en wafels, heeft er op Wall Street sinds kort een prestigieus exportproduct bij: biotechnologie. De verzamelde Belgische biotechtop was deze week in New York om het boerenjaar 2012 te verzilveren.

‘Wie weet is een van deze ondernemingen wel de volgende Janssen Pharmaceutica.’ Als afsluiter van zijn keynote speech kunnen de woorden van Ajit Shetty tellen. De voormalige ceo van de farmagroep uit Beerse, die eerder dit jaar na 35 jaar dienst met pensioen ging, kwam donderdagmiddag in New York de Belgische biotechnologiesector aanprijzen bij Amerikaanse investeerders op de Benelux Biotech and Pharma Conference. Zeventien Belgische ondernemingen, waarvan acht beursgenoteerd, zaten er oog in oog met potentiële geldschieters op de 18de verdieping van het statige Waldorf Astoria hotel in midtown Manhattan.

Uit het aantal en het kaliber van de opgedaagde institutionele beleggers blijkt dat de interesse groot is. Geen toeval, want de conferentie, een organisatie van KBC Securities en de sectorfederatie FlandersBio, komt op een gedroomd moment voor de vaderlandse biotechnologie. In 2012 kon de sector enkele lucratieve vruchten plukken na jaren van miljoeneninvesteringen.

Het meest in de kijker springt ThromboGenics, dat vorige maand het definitieve groen licht kreeg van de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit FDA om het eerste volledig Belgische medicijn in de VS op de markt te brengen. Thrombo mag nu Jetrea lanceren, een middel tegen aandoeningen aan de achterkant van het oog.

Goed nieuws
Het goede nieuws houdt niet op bij ThromboGenics. Bedrijven als Galapagos, Ablynx en TiGenix, die alle drie werken aan een medicijn tegen reuma, konden de afgelopen weken en maanden uitpakken met positieve klinische resultaten. Daarbovenop wordt Devgen door het Zwiterse Syngenta overgenomen aan een premie van 70 procent. Het bod, dat de Belgische rijstspecialist waardeert op een kleine 400 miljoen euro, ging deze week van start.

Het resultaat van al die prestaties is dat het lampje van de Belgische biotechnologie steeds nadrukkelijker brandt op de radar van de investeerders in de Verenigde Staten. Ons land staat stevig op de kaart: van 33 miljard euro totale marktwaarde voor de Europese biotechsector nemen de Belgen een derde voor hun rekening.

‘Twee jaar geleden was niemand van ons bezig met de Europese biotechnologiesector, laat staan die in de Benelux’, zegt een Amerikaan van een hefboomfonds dat zich specialiseert in medische bedrijven. ‘Nu komen er op elke conferentie minstens vijf mensen naar mij: ‘Zeg eens, hoe zit het met UCB? Hoe ziet TiGenix eruit tegenwoordig? Geef mij eens een aantal interessante biotechaandelen uit België.’
harvester
0
of het verstandig is moet nog blijken maar ik heb vandaag mijn positie met 150% uitgebreid.
[verwijderd]
0
Maandag nieuws? Slotveiling met 26.000 stuks afgeblokt door een grote post van meer dan 50.000 stuks op 4,90 in de laat.
Zoef
aston.martin
0
quote:

Stieverino schreef op 30 november 2012 20:20:

Mag ik vragen waar men dat kan zien die 50000 stuks

Is nu niet meer te zien. Order terug ingetrokken.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,67  +16,99  +1,88%  05 jun
 Germany40^ 18.638,80 +0,34%
 BEL 20 3.906,85 -0,32%
 EURO50 5.055,85 0,00%
 US30^ 38.802,20 0,00%
 Nasd100^ 19.026,60 0,00%
 US500^ 5.353,96 0,00%
 Japan225^ 38.968,70 0,00%
 Gold spot 2.364,98 +0,41%
 EUR/USD 1,0889 +0,09%
 WTI 74,13 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

ASML +8,10%
BESI +4,73%
ASMI +4,67%
ADYEN NV +4,58%
Alfen N.V. +4,36%

Dalers

VIVORYON THER... -6,69%
ArcelorMittal -1,93%
Aperam -1,59%
RANDSTAD NV -1,36%
Akzo Nobel -1,29%