Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips - 3e kwartaal 2016

11 Posts
voda
0
'Philips boekt hogere winst'

Gepubliceerd op 20 okt 2016 om 12:15 | Views: 1.904

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft vorig kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder, op een licht hogere omzet. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het in gezondheidszorgtechnologie gespecialiseerde concern maandag presenteert.

De analisten voorzien in doorsnee een omzet van 5,9 miljard euro voor Philips in het derde kwartaal. Dat zou 2 procent meer zijn dan een jaar eerder. De nettowinst uit voortgezette activiteiten komt naar verwachting bijna 11 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2015, op 260,8 miljoen euro.

Philips sprak bij de publicatie van de resultaten van het tweede kwartaal zijn zorgen uit over de grote onrust op de financiële markten. Alle politieke en economische onrust zou de timing en de opbrengsten van geplande verkopen onder druk kunnen zetten, waarschuwde topman Frans van Houten destijds. Hij benadrukte daarbij wel dat Philips in zijn ogen goede kansen had om de resultaten verder te verbeteren.

Philips nam eind mei afscheid van onderdeel Lighting, waarin het nog wel een groot aandeel heeft. Sindsdien richt het bedrijf zich op gezondheidszorgtechnologie. In het tweede kwartaal namen de met een jaar eerder vergelijkbare verkopen op dat vlak met 5 procent toe. Daarbij deden vooral apparaten die mensen helpen gezonder te leven het goed. De opbrengsten van de verkoop van ziekenhuisapparatuur stabiliseerden.
Bunder
0
Laatste paar maanden al redelijk gestegen, kunnen we door stijgen? Met erg mooie cijfers ben ik daar wel van overtuigd.
voda
0
Beursblik: aangepast bedrijfsresultaat Philips omhoog

Omzet derde kwartaal blijft vrijwel onveranderd volgens consensus.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal een hoger aangepast bedrijfsresultaat gehaald op een vrijwel vlakke omzet. Dit bleek uit een door het bedrijf samengestelde analistenconsensus voor de resultaten die het technologebedrijf op maandag 24 oktober voorbeurs bekendmaakt.

De analisten rekenen op een aangepast bedrijfsresultaat (EBITA) van 652 miljoen euro. In het derde kwartaal van 2015 was dit 570 miljoen euro. De nettowinst daalde volgens de consensus echter van 324 miljoen naar 200 miljoen euro.

De omzet bleef volgens de analisten afgelopen kwartaal vrijwel stabiel op 5.965 miljoen euro, ten opzichte van 5.836 miljoen euro een jaar terug.

"Het momentum voor de winstgevendheid blijft verbeteren, vanwege agressieve kostenbesparende maatregelen, minder regulerings- en kwaliteitskosten en verbeterde marktomstandigheden in de Chinese markt voor gezondheidszorg", schreven analisten van Deutsche Bank in een vooruitblik.

Op de beleggersdag die op 4 november plaatsvindt, zal Philips naar verwachting van Deutsche Bank nieuwe kostenmaatregelen aankondigen, de margedoelstellingen opkrikken en een aandeleninkoopprogramma initiëren met een waarde van 1,5 miljard tot 2,0 miljard euro.

Analisten van JPMorgan Cazenove verwachten dat de beleggersdag een aanjager voor het aandeel Philips zal zijn. Ook de marktvorsers van JPMorgan verwachten namelijk dat het technologiebedrijf de doelstellingen voor de lange termijn zal verhogen en margeverbetering zal beloven.

Wel blijven de prestaties van de fabriek van Philips in het Amerikaanse Cleveland een punt van aandacht volgens de marktvorsers. Evenwel verwachten de analisten van JPMorgan dat er in de tweede helft van dit jaar 90 miljoen euro aan doorgeschoven winst kan worden bijgeschreven. "Maar er zijn risico's dat het bedrag nog later wordt doorberekend, hetgeen het beleggersvertrouwen kan aantasten", aldus de marktvorsers. JPMorgan verwacht dat de fabriek in Cleveland 35 miljoen euro zal bijdragen aan de resultaten van Philips in het derde kwartaal.

De analisten van Deutsche Bank rekenen erop dat Philips bij de kwartaalupdate de verwachtingen voor heel 2016 zal bevestigen. De onderneming gaat uit van een bescheiden autonome groei en een stijging van de aangepaste EBITA-marge richting de elf procent. Naar verwachting zullen de verbeteringen vooral tegen het einde van dit jaar zichtbaar worden, verduidelijkte Philips bij de halfjaarcijfers.

Het is de tweede keer dat Philips resultaten bekendmaakt nadat dochterbedrijf Philips Lighting werd afgesplitst en eind mei een beursnotering kreeg op de Amsterdamse beurs.

Op een een groen Damrak noteerde het aandeel Philips vrijdag 0,4 procent lager op 26,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/philip...

Philips voert winst stevig op
1 uur geleden
AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft vorig kwartaal bijna een vijfde meer winst weten te maken dan een jaar eerder, bij een licht stijgende omzet. Het in gezondheidszorgtechnologie gespecialiseerde concern verkocht vooral meer producten die mensen helpen gezonder te leven.

Philips meldde maandag een omzet van 5,9 miljard euro over het derde kwartaal. Dat was 1 procent meer dan een jaar eerder. Het voor eenmalige posten gecorrigeerde bedrijfsresultaat (ebita) steeg met 14 procent naar 649 miljoen euro. De nettowinst kwam met 383 miljoen euro ruim 18 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2015.

Bestuursvoorzitter Frans van Houten herhaalde de verwachting dat de resultaten in de laatste drie maanden van dit jaar verder zullen verbeteren. De kwetsbaarheid van veel markten waar Philips actief is, blijft volgens hem echter zorgelijk. Van Houten sprak verder van een ,,gezonde'' orderstroom in het afgelopen kwartaal, met een ,,solide'' groei van de verkopen en de marges.

Kleine krimp

Philips verzelfstandigde eerder dit jaar zijn verlichtingstak en richt zich sindsdien op de zorgsector. Dat doet het bedrijf zowel met ziekenhuisapparatuur, als apparaten voor persoonlijk gebruik (Personal Health). Daarnaast zorgt het concern voor de uitwisseling van informatie tussen artsen en patiënten via met internet verbonden apparaten en softwarediensten (Connected Care).

Bij Personal Health liepen de met vorig jaar vergelijkbare verkopen vorig kwartaal met 7 procent op. De ziekenhuisdivisie (Diagnosis & Treatment) wist de verkopen met 6 procent op te voeren. Op het vlak van informatica en zorg via internet bleef de groei marginaal, door een kleine krimp in de verkoop van apparaten die zorg op afstand mogelijk maken.
HarryWarry
0
quote:

Bunder schreef op 21 oktober 2016 09:33:

Laatste paar maanden al redelijk gestegen, kunnen we door stijgen? Met erg mooie cijfers ben ik daar wel van overtuigd.
Ja ben ik van overtuigd. Heb Philips in mijn LT portefeuille. Denk dat dit een mooi stabiel aandeel is die de komende jaren in een stabiel tempo door gaat groeien en met mooie dividenden.

HarryWarry
0
Het is ook een erg goede beslissing geweest om de licht divisie af te splitsen. Het is zonde voor de mensen die jarenlang hun ziel en zaligheid hebben gegeven om de lampjes succesvol te maken/houden. Maar de technologie voor gezondheidszorg is waar de toekomst ligt voor Philips
voda
0
Beursblik: geen verrassingen in cijfers Philips

Orderinstroom en margeverbetering positief volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het afgelopen kwartaal conform verwachting gepresteerd. Dit liet analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers maandag weten tegenover ABM Financial News in reactie op de kwartaalcijfers van het concern.

Versteeg stelde dat Philips in het derde kwartaal volgens de verwachting groeide, al viel een autonome omzetgroei van 2 procent evenwel "licht tegen".

De analist bleek met name te spreken over de margeverbetering van 9,8 naar 11,0 procent en een groei van het aantal orders met 8 procent bij de tak Healthtech. Versteeg zag daarnaast dat de resultaten conform verwachting werden gedrukt door het afsplitsen van Philips Lighting, dat dit jaar een eigen beursnotering kreeg.

Versteeg merkte op dat Philips opnieuw voorzichtig blijft in de verwachtingen voor de rest van het jaar. Het concern handhaafde maandag de verwachtingen voor heel 2016. Dit betekent dat er wordt uitgegaan van een winstverbetering in het vierde kwartaal van het jaar. Philips zei echter ook bezorgd te zijn vanwege de toegenomen risico's door de oplopende volatiliteit in een aantal markten.

Beleggers kijken volgens Versteeg vooral uit naar het vierde kwartaal, dat doorgaans wordt gezien als "een belangrijk kwartaal voor healthtechbedrijven".

Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Niet Aanbevolen advies op Philips. Het aandeel sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 26,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: orderinstroom Philips positieve verrassing

Concern zag het aantal orders stijgen met 8 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft met een groei van de orderinstroom van 8 procent bij de divisie Healthtech positief verrast. Dit zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO maandag tegenover ABM Financial News in reactie op de kwartaalcijfers van het concern.

Hesselink sprak over de breedte van "gemengde resultaten", waarbij de orderinstroom binnen de tak Healthtech "flink verbeterde". Een autonome omzetgroei binnen deze divisie van 5 procent was in lijn met de verwachting, aldus de marktvorser van ABN AMRO. Hesselink noemde de margeverbetering binnen Healthtech evenwel "iets slechter" dan verwacht.

Volgens de analist gaf Philips een positief signaal af door de verwachtingen voor de rest van het jaar te handhaven. Het concern gaat daarbij uit van een winstverbetering in het vierde kwartaal.

Philips zei echter ook bezorgd te zijn vanwege de toegenomen risico's door de oplopende volatiliteit in een aantal markten. "Daarmee houdt het bedrijf toch een slag om de arm in aanloop naar de cijfers van het lopende kwartaal, dat doorgaans als een belangrijk kwartaal wordt gezien voor Philips", aldus Hesselink.

ABN AMRO heeft een Neutraal advies op Philips. Het aandeel sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 26,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: cijfers Philips nipt genoeg

Autonome groei blijft achter op de verwachtingen van Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het afgelopen kwartaal in grote lijnen conform verwachting gepresteerd, en daarmee net goed genoeg om te overtuigen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley maandag in een reactie op de cijfers van het concern.

Volgens de marktvorsers presteerde Philips qua omzet en bedrijfsresultaat (EBITA) grofweg in lijn met de verwachting, waarmee Philips de zaken weer "op de rails" lijkt te hebben.

De autonome groei van 2 procent viel echter wel lager uit dan de 3,2 procent waar Morgan Stanley vooraf vanuit ging, met name door Philips Lighting en Connected Care.

De nettowinst van 383 miljoen euro lag echter een stuk hoger dan de 200 miljoen euro waar de bedrijfsconsensus op mikte. Dit kwam volgens analisten van Morgan Stanley door lager dan verwachte herstructureringskosten, lagere belastingen en een hogere bijdrage van Lumileds aan de resultaten.

De vooruitgang die Philips boekte bij de tak Diagnosis & Treatment is volgens de marktvorsers een goede voorbode dat het concern de verwachtingen voor dit jaar kan waarmaken. Philips gaat uit van een winstverbetering in het vierde kwartaal van dit jaar.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Philips met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel sloot vrijdag 0,1 procent hoger op 26,18 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Beursblik: Philips klaar voor nieuwe groeiambities

Kostenbesparingen noodzakelijk volgens Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) Philips zal tijdens de beleggersdag op vrijdag 4 november in Londen nieuwe groeidoelstellingen afgeven. Dit verwachten analisten van Morgan Stanley.

De marktvorsers voorzien voor de periode tussen 2017 en 2019 een autonome groei van circa 3,5 procent.

Bovendien verwachten de analisten dat Philips voor dezelfde periode zal aansturen op een aangepaste EBITA-marge voor HealthTech van 14 tot 16 procent. Philips liet volgens Morgan Stanley bij eerdere bijeenkomsten al weten te willen mikken op marges van rond de 15 procent voor deze tak, om uiteindelijk marges van richting de 20 procent te realiseren.

Het realiseren van een dergelijke EBITA-margezal volgens de analisten afhangen van de kostenbesparingen die Philips zal weten doorvoeren.

Volgens Morgan Stanley zal Philips bij het afgeven van een mogelijke outlook ervoor kiezen om Philips Lighting niet mee te nemen, gezien het bedrijf van plan lijkt om het belang in de recent naar de beurs gebrachte tak helemaal af te stoten.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Philips met een koersdoel van 29,40 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdag 0,4 procent lager op 26,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Philips vertrouwt op verdere groei

Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 08:35 | Views: 2.151

LONDEN (AFN) - Philips mikt voor de komende drie à vier jaar op een jaarlijkse groei van de vergelijkbare omzet met 4 tot 6 procent. Daarbij moet de winstmarge per jaar met gemiddeld 1 procentpunt stijgen. Die nieuwe doelstellingen maakt het in gezondheidstechnologie gespecialiseerde concern vrijdag bekend tijdens een ontmoeting met investeerders in Londen.

Philips heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het heeft zich volledig toegelegd op medische technologie en producten die consumenten helpen om gezonder te leven. Het sluitstuk van de fikse ombouwoperatie was de beursgang van de verlichtingsdivisie eerder dit jaar.

Marktpositie

Het productaanbod van het 'nieuwe' Philips biedt volgens topman Frans van Houten ,,de juiste fundamenten voor duurzame, winstgevende groei''. Die sterke marktpositie wil het bedrijf de komende jaren benutten om nieuwe markten aan te boren. Philips gaat onverminderd door met het bedenken van totaaloplossingen voor de gezondheidszorg, in nauwe samenwerking met zorgverleners.

Daarnaast zal Philips blijven investeren in de ontwikkeling van nieuwe technologie. De vrije kasstroom van 1 tot 1,5 miljard euro per jaar waar de onderneming op mikt, moet dat financieel ook mogelijk maken. De beoogde margeverbetering moet de winstgevendheid in lijn brengen met die van concurrenten als General Electric en Siemens.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 mrt 2023 16:32
Koers 14,920
Verschil -0,364 (-2,38%)
Hoog 15,312
Laag 14,906
Volume 2.202.733
Volume gemiddeld 3.528.833
Volume gisteren 1.738.026