Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

65.945 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 3294 3295 3296 3297 3298 » | Laatste
DeZwarteRidder
10
'Poetin is gewoon de naam van het land: Poetin-Rusland'
Zo 7 januari, 18:34
Aangepast Ma 8 januari, 09:00
Buitenland
Reuters

In maart kiest Rusland een nieuwe president, maar de uitslag staat al vast. President Poetin wint een nieuwe termijn. Al achttien jaar regeert hij het land als president en premier. Ondanks toenemende repressie en een stagnerende economie blijft de president volgens peilingen nog steeds onverminderd populair.

Vladimir Poetin is de staatsman die boven de partijen staat: onaantastbaar, als een tsaar. Hij heeft zelfs geen partij nodig om herkozen te worden, zegt senator Andrej Klimov. "Zijn populariteit is veel groter dan die van een partij die hem naar voren zou kunnen schuiven. In dat opzicht handelt hij als een nationale leider." Klimov is een van de mensen die Poetin al jarenlang van dichtbij kent.

Ook Gleb Pavolvski, een oud-adviseur van het Kremlin is niet verbaasd over Ruslands liefde voor de president. "Nog nooit hebben de burgers van dit land zich zo goed kunnen voeden en kunnen kleden als nu. Maar dat is natuurlijk niet genoeg. De televisie zorg dat er geen vragen worden gesteld. Televisie maakt van de kijkers geen zombies, maar haalt twijfels weg. De kijkers menen oprecht dat ze een goed leven hebben. Poetin is gewoon de naam van hun land; Poetin-Rusland."

Militaire macht

In zijn jaren aan de macht heeft Vladimir Poetin zich ontwikkeld van een democraat tot een autocraat. Een leider die militair geweld niet schuwt, zegt Fjodor Loekjanov van de onafhankelijke Raad voor Buitenlands- en Defensiebeleid. "Hij heeft geconcludeerd dat het Westen zo veel mogelijk trofeeën wilde hebben uit de erfenis van het uiteengevallen Sovjetblok, en dat de Westerse expansie geen grenzen kende, tenzij Poetin er met kracht een eind aan maakt. We zagen dat in Georgië in 2008 en in Oekraïene in 2014, toen hij militaire macht uitoefende. "

Volgens oud-Kremlinadviseur Pavolvski is elke oppositie op voorhand kansloos omdat het Kremlin daarvoor geen ruimte toestaat. "Poetin duldde van niemand enige concurrentie. In 2004 hebben wij de andere partijen gevraagd geen leiders naar voren te schuiven. Dat lijkt in feite op de huidige situatie."

Het thema van de campagne ligt al jaren vast: het is Poetin óf de chaos. Er is geen alternatief, is ook de boodschap van de nationale media. Bij een recente persconferentie konden burgers vragen stellen. Een journaliste die zich als oppositiekandidaat vroeg de president waarom hij geen echte oppositie duldde. "Wilt u dat we de ene revolutie na de andere meemaken?", antwoordde Poetin. "Dat er een staatsgreep komt? Dat hebben we al gehad. Ik ben ervan overtuigd dat een meerderheid van de burgers dat niet wil. En dat laten we niet gebeuren."

Volgens Pavolski heeft Poetin dan ook niets te duchten van oppositiekandidaten. Alleen de machtigen om hem heen zouden een bedreiging kunnen vormen voor zijn aanblijven. "De dreiging voor Poetin komt uit zijn eigen omgeving."
DeZwarteRidder
2
Londen dreigt Moskou over incident ex-spion
Updated 11 min geleden
17 min geleden in BUITENLAND

LONDEN - De Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, heeft Rusland „een forse en geëigende reactie” in het vooruitzicht gesteld als blijkt dat het Kremlin iets te maken heeft met de aanval zondag op een voormalige dubbelspion uit Rusland.

De 66-jarige Sergej Skripal werd met zijn 33-jarige dochter Joelia bij een winkelcentrum in Salisbury bewusteloos gevonden.

Ze kwamen met „een nog onbekende substantie” in aanraking, aldus de politie. Beiden liggen in kritieke toestand in een ziekenhuis. Johnson waarschuwde „dat geen enkele poging om onschuldigen van het leven te beroven in dit land ongestraft zal blijven.” Johnson dacht bijvoorbeeld hardop aan een boycot van het WK in Rusland.

De Skripals doen volgens Britse media denken aan de in 2006 in Engeland vergiftigde Aleksandr Litvinenko. Hij was een voormalige kolonel van de Russische geheime dienst die vermoord werd met een peperdure nucleaire stof.
DeZwarteRidder
0
’Skripal vergiftigd met zenuwgas’
Updated 16 min geleden
18 min geleden in BUITENLAND

LONDEN - De Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter zijn waarschijnlijk vergiftigd met zenuwgas. Dat heeft eerste onderzoek door de politie en deskundigen uitgewezen, meldden Britse media woensdag.

Medisch en chemisch bewijs geven aanwijzingen voor zenuwgas. De politie gaat uit van een ,,bewuste daad''.

Skripal en zijn dochter Joelia werden zondagavond bewusteloos aangetroffen bij een winkelcentrum in Salisbury, zo'n 20 kilometer van Amesbury. Zij liggen nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Welk zenuwgas is gebruikt is niet bekend. Bekende soorten zijn sarin en VX.
DeZwarteRidder
0
Moskou: Britten vergiftigden Skripal zelf
’Londen zint op boycot van WK-voetbal’

Door onze redactie buitenland
Updated 12 min geleden
31 min geleden in BUITENLAND

De Russische staats-tv heeft Engeland ervan beschuldigd zelf achter de vergiftiging te zitten van de voormalige Russische spion Sergej Skripal en zijn dochter Julia. Daarmee zou Londen een goede smoes in handen hebben om het WK-voetbal te boycotten, aldus Dmitri Kiseljov, presentator van het Russische nieuwsprogramma Nieuw van de Week.

Kiseljov, die zijn carrière voor een groot deel te danken heeft aan Poetin, zei op de tv dat de vergiftiging van de voormalige kolonel van de Russische militaire inlichtingendienst alleen maar voordelig kon zijn voor de Britten.

„Als inlichtingenbron was Skripal al volledig uitgeperst en van weinig interesse. Maar als slachtoffer van vergiftiging is hij zeer bruikbaar. Met zijn dochter erbij maakt het extra hartverscheurend”.
Militairen in speciale beschermingskleding maken zich op om auto’s te bergen van een parkeerplaats in Salisbury waar sporen van een zenuwgif mogelijk zijn aangetroffen.

Militairen in speciale beschermingskleding maken zich op om auto’s te bergen van een parkeerplaats in Salisbury waar sporen van een zenuwgif mogelijk zijn aangetroffen.

’Uitmuntende speciale operatie’

De vergiftiging zou Londen een hele reeks aan mogelijkheden geven, waaronder het organiseren van een internationale boycot van het wereldkampioenschap voetbal deze zomer. „Een uitmuntende speciale operatie”, aldus Kiseljov. „Skripal is goedkoop wegwerpmateriaal” waarna de schuld simpelweg bij de Russen gelegd kon worden.

Skripal en zijn dochter werden vergiftigd gevonden op een bankje in het stadje Salisbury. Volgens de Engelsen waren zij vergiftigd met een zenuwgas, waar alleen staten aan kunnen komen.

’Geen zaak voor Kremlin’

De aanslag op de Russische dubbelspion Sergei Skripal is geen zaak voor het Kremlin, stelt Moskou. ,,De genoemde Russische burger werkte voor een van de Britse inlichtingendiensten, het incident gebeurde in Groot-Brittannië. Dit is geen zaak voor de Russische regering”, zei een woordvoerder van het Kremlin.

De Britse premier Theresa May vergadert maandag met de nationale veiligheidsraad over de aanslag. Volgens een hooggeplaatste parlementariër zal Rusland daar waarschijnlijk als verantwoordelijke worden aangewezen. Op de Russische staatstelevisie werd de suggestie gewekt dat Groot-Brittannië zelf achter de aanval met zenuwgas op Skripal zit.
JP Samosa
1
Voorspelbare reactie van de russen volgens oud recept.
Alles Ontkennen , meteen met anderen beschuldigen en overal skijt aan hebben

Indien londen zou overwegen, ivm bovenstaande zaak, om het WK voetbal te boycotten maakt Londen zich onstrefelijk belachelijk ( in mijn ogen). Dat weegt er niet tegen op. Dat voetbal gaat nergens over
JP Samosa
2
quote:

asti schreef op 12 maart 2018 16:46:

Dat voetbal gaat nergens over?
Je begrijpt wel wat ik bedoel:
Verwende Jochies die een balletje kunnen trappen.
(Okay, het houdt ze van de straat. Beter ballen dan rotzooi trappen of erger )
Doorgeschoten tattoos,maniertjes, salarissen, en altijd mekkeren tegen de scheids.....
Okay 2, poetin wil er mee scoren. als hij daar op klaarkomt, van mij maggie.
( overigens, de engelsen hebben geen schijn van kans op n wk...)

Overigens 2: ING, ja daar zijn ze weer: sponsor van onze nationale voetbalmiljoenairs...
[verwijderd]
0
Als ik begreep wat je bedoelt zou ik het niet vragen.

Het gaat in ieder geval niet om jouw persoonlijke gevoelens richting voetbalspelers of Putin.

Het WK, en andere grote toernooien, gaan wel degelijk ergens over.
haas
0
quote:

Señor Acero schreef op 12 maart 2018 17:45:

[...]

Overigens 2: ING, ja daar zijn ze weer: sponsor van onze nationale voetbalmiljoenairs...
én die voetballers mogen wel miljoenen verdienen want die spelen ook eredivisie:)

nog wat beelden uit Rusland:
www.youtube.com/watch?v=GovdjIVdhh4
DeZwarteRidder
0
Russische balling Nikolai Gloesjkov dood aangetroffen in Londen
Updated 5 min geleden
15 min geleden in BUITENLAND

De Russische balling Nikolai Gloesjkov, die bevriend was met wijlen oligarch Boris Berezovski, is dood aangetroffen in zijn huis in Londen. Dat heeft zijn advocaat gezegd, meldt The Guardian.

Nikolai Gloesjkov werd laat op maandagavond, op 68-jarige leeftijd, door zijn familie en vrienden ontdekt. De oorzaak van de dood is nog niet duidelijk.
DeZwarteRidder
0
Russen tegen Groot-Brittannië: ’Slecht idee om kernmacht te bedreigen’
Updated Vandaag, 18:56
Vandaag, 18:55 in BUITENLAND

MOSKOU - De spanning tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland loopt steeds verder op. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde dinsdag dat het een slecht idee is om „een kernmacht te bedreigen”, bericht het Russische persbureau RIA.

Moskou dreigde eerder al met maatregelen tegen het Verenigd Koninkrijk. „Dreigementen om sancties in te stellen tegen Rusland zullen niet onbeantwoord blijven”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Britten doen er volgens het departement goed aan die waarschuwing in hun achterhoofd te houden.

De landen liggen in de clinch over de zenuwgasaanval op een voormalige dubbelspion en zijn dochter in Salisbury. De Britse regering heeft het Kremlin tot middernacht gegeven om opheldering te geven over de kwestie. Het gebruikte middel zou zijn ontwikkeld in de voormalige Sovjet-Unie.

Russia Today

De Britse mediatoezichthouder Ofcom zei te overwegen de licentie van de Russische nieuwszender RT tegen het licht te houden. Een woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei daarop dat „geen enkel Brits medium nog in ons land zal werken als ze Russia Today sluiten”.

De Britse ambassadeur in Moskou, Laurie Bristow, zei dinsdag nog eens dat Groot-Brittannië een verklaring verwacht van Rusland over hoe het zenuwgas dat is gebruikt bij de aanval op de voormalige dubbelagent in Groot-Brittannië terecht is gekomen. „Ik herhaal de opmerkingen van premier May dat we tegen het einde van vandaag een verslag van de Russische staat verwachten over hoe dit materiaal in Salisbury is gebruikt”, zei Bristow na een ontmoeting met de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Vladimir Titov.

Ontkenning aanval Sergej Skripal

Rusland ontkent echter betrokken te zijn bij de aanval op Sergej Skripal en zijn dochter en zal niet ingaan op het Britse ultimatum. Ten eerste wil Moskou toegang hebben tot de verdachte monsters van het zenuwgas en moet Londen een gemeenschappelijk onderzoek toestaan, zei het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag.

„Anders zijn alle uitspraken van Londen zinloos.” Zonder deze concessies zijn de acties van Groot-Brittannië een „onmenselijke poging” om Rusland in diskrediet te brengen, voegde het ministerie toe.
DeZwarteRidder
0
Novichok

De zenuwgassen die vallen onder de gezamenlijke noemer novichok werden ontwikkeld door het Rode Leger. Enkele varianten van het gif zijn veel sterker dan het beruchte zenuwgas VX. Volgens de Britse inlichtingendiensten en deskundigen is het zeer onwaarschijnlijk dat iemand buiten het Russische militaire apparaat de stof in handen zou kunnen krijgen.

Een chemicus die in de Sovjettijd heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het in Engeland gebruikte middel zei dinsdag ook dat de betrokkenheid van Moskou overduidelijk is. Volgens de 83-jarige Vil Mirzayanov, die al twintig jaar in ballingschap in de VS woont, bewaakt Rusland zijn voorraad novichok streng. En het spul is te gecompliceerd om door een ander dan een door de staat gestuurde agressor als wapen te kunnen worden gebruikt, stelt hij.
Skripal

De Russische autoriteiten arresteerden Sergei Skripal in 2004. De medewerker van de militaire inlichtingendienst kreeg na een geheim proces dertien jaar cel. De vermeende dubbelspion belandde in 2010 in het Verenigd Koninkrijk na een uitwisseling van spionnen tussen Rusland en de VS.
DeZwarteRidder
1
Britse regering zet 23 Russische diplomaten uit om vergiftiging Skripal

Gepubliceerd: 14 maart 2018 13:00 Laatste update: 14 maart 2018 14:51

De Britse regering zet 23 Russische diplomaten uit naar aanleiding van het vergiftigen van de voormalig Russische dubbelspion Sergei Skripal en zijn dochter Yulia in het Engelse Salisbury. De Britse premier Theresa May kondigde dat woensdag aan, samen met een reeks andere maatregelen.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt woensdag bijeen in een spoedzitting vanwege de kwestie. Het Verenigd Koninkrijk vroeg om een dergelijke bijeenkomst omdat het de Veiligheidsraad wil inlichten over de vorderingen van het onderzoek.

Bij de moordaanslag op zondag 4 maart, is de in de Sovjet-Unie ontwikkelde chemische stof novichok gebruikt. De Britse politieagent die Skripal en zijn 33-jarige dochter bewusteloos aantrof op een parkbankje werd ook vergiftigd.

De Britse premier Theresa May is ervan overtuigd dat Rusland achter de moordaanslag zit. De Britse regering zet daarom 23 Russische diplomaten uit. May geeft de diplomaten een week de tijd om te vertrekken. Het gaat om de grootste groep diplomaten die het land wordt uitgezet in dertig jaar. Daarnaast zal Londen Russische staatsactiva bevriezen waar nodig. Rusland ontkent enige betrokkenheid bij de vergiftiging.

"We hebben geen onenigheid met de mensen van Rusland maar het is tragisch dat president Vladimir Poetin ervoor heeft gekozen om op deze manier te handelen", zei May in een toelichting op de zware sancties. De premier verklaarde "een bedreiging van Brits leven op Britse bodem" niet te tolereren.

De Britse premier kondigde aan dat er geen ministers of leden van het Britse koninklijk huis naar het WK-voetbal in Rusland zullen afreizen. Verder trok ze een uitnodiging aan de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov voor een ontmoeting in.

De Russische ambassade in Londen noemt de uitzetting van de diplomaten "vijandig, volstrekt onacceptabel, niet gerechtvaardigd en kortzichtig". De verslechtering van de relatie tussen beide landen is volgens de ambassade dan ook volledig te wijten aan het Verenigd Koninkrijk.

NAVO

Het Verenigd Koninkrijk zal de Veiligheidsraad, die deze maand wordt voorgezeten door Nederland, informeren over het onderzoek naar de zaak en het gebruikte chemische wapen novichok.

Woensdagochtend praatte de Britse regering de NAVO al bij over het onderzoek. De NAVO-landen zeggen zich "ernstig zorgen te maken over de eerste chemische aanval met een zenuwgas op NAVO-grondgebied sinds de oprichting van de alliantie". De NAVO vraagt Rusland om volledige openheid over het novichok-programma en dat het alle medewerking verleent aan Brits onderzoek. De NAVO komt donderdag bijeen om te praten over de kwestie.

May had geëist dat Rusland vóór woensdag zou uitleggen hoe de chemische substantie in Engeland terecht was gekomen. Het Kremlin liet de deadline verstrijken en gaf geen uitleg. Rusland is wel bereid bij het onderzoek te helpen, maar de Britten zouden dat dwarsbomen. Moskou had gevraagd om inzage in de dossiers van de zaak maar Londen weigerde volgens de Russen medewerking.
DeZwarteRidder
1
’Zenuwgas zat in bagage dochter Skripal’
1 uur geleden in BUITENLAND

LONDEN - De dochter van oud-spion Sergej Skripal heeft het middel waarmee zij en haar vader zijn vergiftigd, mogelijk nietsvermoedend meegenomen uit Moskou. De inlichtingendiensten denken dat het middel in de bagage van de vrouw is gestopt, zeggen bronnen tegen de Britse krant The Telegraph.

De voormalige dubbelspion en zijn dochter Joelia werden deze maand bewusteloos aangetroffen op een bankje in het Britse Salisbury. De autoriteiten concludeerden dat de slachtoffers zijn vergiftigd met zenuwgas, maar het is nog onduidelijk hoe het middel is toegediend.

Anonieme bronnen zeggen tegen de krant ervan overtuigd te zijn dat het middel in de bagage van dochter Joelia zat. Uit onderzoek moet blijken of het middel was aangebracht in cosmetica, kleding of een cadeau. Dat kan vervolgens zijn opengemaakt in het huis van Sergej Skripal.

Eén bron opperde dat mogelijk is ingebroken in de woning van dochter Joelia in de Russische hoofdstad om het zenuwgas in haar bagage te plaatsen. De Russische autoriteiten ontkennen betrokken te zijn bij de aanslag
josti5
3
Wel weer treffend om de ophef over deze zaak te zien...
Natuurlijk zit Rusland hier achter.
Net zoals de CIA achter talloze aanslagen (met name onderzoeksjournalisten) zit, maar daar cover lees je nooit wat in MSM.
Gelukkig zijn er nog boeken -:)
pietje-2005
2
Maar de CIA, Mossad en meer van dat soort terroristjes zijn nu even niet in de mode, Josti.
Rusland is hot nu, ondanks dat geklets over "nieuwe" koude oorlog.
Allemaal een spelletje.
Nu zijn we opeens zogenaamd verontwaardigd als een spion gedood wordt.
Niets positiefs aan een spion, natuurlijk.
[verwijderd]
1
quote:

josti5 schreef op 16 maart 2018 11:11:

Wel weer treffend om de ophef over deze zaak te zien...
Natuurlijk zit Rusland hier achter.
Net zoals de CIA achter talloze aanslagen (met name onderzoeksjournalisten) zit, maar daar cover lees je nooit wat in MSM.
Gelukkig zijn er nog boeken -:)

het zouden ook rancuneuze oud collega's of andere schimmige figuren kunnen zijn en heeft het niets met een overheids opdracht te maken.
ze hadden zgn. al geen waarde meer,maar misschien dood nu wel??,tenminste als men olie op het vuur van een nieuwe koude oorlog wil gooien.
DeZwarteRidder
2
65.945 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 3294 3295 3296 3297 3298 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
921,91  +5,37  +0,59%  11:20
 Germany40^ 18.482,40 +0,24%
 BEL 20 4.026,95 +0,23%
 EURO50 4.905,60 +0,53%
 US30^ 41.183,50 -0,02%
 Nasd100^ 19.937,30 +0,75%
 US500^ 5.606,68 +0,35%
 Japan225^ 40.314,00 +0,15%
 Gold spot 2.466,44 +0,30%
 EUR/USD 1,0928 -0,09%
 WTI 81,38 -0,06%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +2,48%
ADYEN NV +2,42%
NSI +2,33%
DSM FIRMENICH AG +2,21%
ABN AMRO BANK... +1,91%

Dalers

Sligro -3,88%
THEON INTERNAT -2,35%
Alfen N.V. -1,96%
INPOST -1,43%
Nedap N.V. -1,00%