Forum: TomTom » Tomtom in april, doet wat het wilt. | Beursonline.nl

Tomtom in april, doet wat het wilt.

1.030 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
martinmartin
1
quote:

Sunshine Band schreef op 20 apr 2019 om 07:01:


[...]

Nounou, wat denk je?
- dat ze op de nasdaq kunnen flikken wat ze hier doen? Staan ze zo voor het bankje
- zouden daar echt wel tijdig met de deals naar buiten (moeten) komen
- USA/ nasdaq, alles wordt groot gemaakt, iex; veel wordt kapot gemaakt verschil van dag en nacht hoe er tegen een bedrijf wordt aangekeken


maar goed; ik heb de petitie van Jelle nooit getekend, jij wel. Het wordt een vreemde discussie
Tijd om een stukje te gaan fietsen. Iedereen een heel fijn weekeindeIk denk nog steeds, dat het vermarkten van de techniek niet afhankelijk is van de plek waar het aandeel verhandeld wordt.
Juist doordat het een techniek is die wereldwijd oplossingen moet bieden, zorgt ervoor, dat de thuisbasis van het aandeel van ondergeschikt belang is.
Dat blijkt ook wel uit het grote aantal wereldwijde samenwerkingsverbanden die TT gesloten heeft met niet de minste spelers op het terrein van Location Technology.

Wanneer je naar de koersontwikkeling kijkt van het aandeel TT hier op de AMX en die vergelijkt met enig ander High-Tech aandeel op de Nasdaq worden de verschillen inderdaad heel groot.
Hou echter wel in gedachten dat een notering op de Nasdaq een zonnestelsel verwijderd is van de plek waar TT nu haar aandelenkunsten vertoond.
Er bestaat geen enkele internationale aandeleninteresse in TT blijkend uit de 3 inbellers tijdens de laatste CC.
In mijn betoog geef ik slechts aan, dat het gebrek aan interesse gevoed wordt door het feit, dat TT qua aandeelhouders structuur meer weg heeft van een besloten club dan van een openbaar bedrijf en de aandelenconsolidatie versterkt dat beeld alleen maar doordat er dadelijk nog maar 35% van 150 mio aandelen in omloop zijn die verhandeld kunnen worden.
INDIEN TT verhandeld zou worden op de Nasdaq zouden we inderdaad een totaal andere koers op de borden zien dan die we nu voorgeschoteld krijgen via de AMX.

TT voldoet volgens mij niet aan de voorwaarden om een notering aan de Nasdaq af te dwingen dus moeten we het doen met de notering aan de AMX.
Op basis van de uitgangspositie van TT, de financieel belangen die er spelen voor de FFF, de leeftijd van HG en AdT heb ik er een goed gevoel bij dat een eindscore geen 10 jaar meer zal duren en dat die eindscore als aandeel ons allen nog positief zal verrassen.
Met het vermarkten van haar producten lijkt het goed te zitten de resultante daarvan in de koers komt vanzelf nadat het bewijs daarvan wordt geleverd via de cijfers.
Kopjethee
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
vreemd vermogen
6
Toen ik met beleggen begon, liep ik naar de bank (2 minuten). Je hield de koersen bij in de krant. Daarna kam Teletext. Dat was een stuk gemakkelijker. Met de introductie van het internet kon je ook heel gemakkelijk via Binck o.a. beleggen. Het werd wel steeds onoverzichtelijkheid. Nu de flitshandel z'n entree heeft gemaakt is de "lol"voor de gewone belegger er wel zo'n beetje af. 3 cijfers achter de komma. Hahaha wie bedien je daarmee.
Voor mij is Tom2 mn laatste project. Weet niet hoe het afloopt. Ben het beleggen gewoon beu. Heb het geld ook niet nodig. Ik heb er gewoon geen lol meer in.
leonardus65
0
martinmartin
1
AB VV.

Naast het gegeven, dat aandelen meer en meer gegijzeld worden door financiele instellingen vind ikzelf de transformatie van de particuliere aandeelhouder opmerkelijk.
Waar de aandeelhouder in het verleden hoofdzakelijk bestond uit personen die vertrouwen hadden in het bedrijf zie je nu veel personen die geen enkel vertrouwen hebben en er niet voor terugschrikken om het bedrijf en haar management zonder deugdelijk bewijs aan de schandpaal te nagelen.
vreemd vermogen
0
quote:

leonardus65 schreef op 21 apr 2019 om 23:13:


@VV hoe zit het met de sfeer bij TomTom, jij had toch inside contacten


Al heel lang niet gesproken. Heb een paar maanden in ZO Azie ( Filipijnen en Thailand) vertoeft.Ik spreek de persoon waarschijnlijk volgende week, maar ik denk niet dat er wat te melden valt.
ketchup of catch-up
3

ben het met vreemd vermogen eens dat de particuliere belegger wel op achterstand staat versus de professionele handel, maar dat is niks nieuws, dat is altijd zo geweest, dat was net zo 30 jaar geleden en dat heeft alles te maken met de toegang tot informatie, dat is iets anders als voorkennis

het is juist daarom dat veel mensen beleggen in investment beheerders, die hebben namelijk wel toegang tot informatie , die krijgen uitnodigingen voor roadshows die bedrijven geven voor institutionele en groot investeerders en deze nemen soms dan ook een belang dat ze recht geeft tot een zitje op de board bij de bedrijven waar ze in investeren.

je hoeft het dan ook niet allemaal zelf te verzinnen als je aandelen koopt in Berkshire volg je vanzelf de visie van Buffett, je hoeft het trouwens niet eens zo ver weg te zoeken, een HAL-Trust, Sofina , GBL en Ackermans en zo zijn er nog een handvol, allemaal bedrijven die niet anders doen dan deelnames nemen in bedrijven, ze sturen die bedrijven niet, maar ze zitten er wel bovenop dat deze bedrijven er alles aandoen om aandeelhouderswaarde te scheppen

ja kan je ook wel eens afvragen waarom een HAL, of een GBL, een Ackermans , Sofina enz... allemaal best actief in Neder_Belgische bedrijven geen belang opbouwen in een TomTom, daar waar ze zich zeker bewust zijn van de ontwikkelingen in de sector
ze zien gewoon dat enorme blok aan controlerend belang van de Founders, die ook nog eens de zaak besturen als een enorme handicap voor rendement voor de reguliere aandeelhouder

verder is een belegging in één aandeel sowieso altijd een gok, als je de laatste decennia gewoon een spreiding had in blue-chip-aandelen had je multiple procenten rendement gemaakt, inclusief de fin-crisis en dan on top nog mooi dividend gekregen en dat gaat op van Nestlé tot Heineken, alle zo gezegde/genoemde defensieve waardes hebben allemaal prima en secuur rendement weten te geven, ook door moeilijke tijden heen.

beurs is een prima vehikel geld te vergaren, enkel je moet je niet blind staren op zo gezegde goedkope, afgestrafte herstelkandidaten, er is altijd een reden waarom die laag staan en niet alles wat ooit goed draaide weet de weg terug te vinden
daarom is het ook raadzaam bedrijven voor track-record te volgen en te kijken wat die bedrijven geven voor return & performance, en ook te kijken of bestuurders gewoon vastgeroest zitten of dat er daar ook eens schoonschip gemaakt gaat worden als men blijft underperformen voor aandeelhouderswaarde te schepen.
Sunshine Band
0
Laten we de week eens lekker positief beginnen:


Incredible growth by HD Map Market 2019 know details by intelligent forecast 2025: TomTom, Google, Alibaba, Navinfo, Map my india.
27 mins ago IT Intelligence Markets

HD maps are highly accurate and highly-attributed road representations with accuracies of several centimeters, including properties such as lane models, traffic signs, road furniture, and lane geometry. With TomTom HD Maps, you can precisely locate automated vehicles on the road, build detailed models of the surrounding environment that works with vehicle sensors, and plan your route to your destination. The TomTom HD Map is not limited to autonomous navigation and can also be used to perform a wide range of ADAS applications such as Predictive Powertrain Control, Highway Pilot and Adaptive Cruise Control.


aglobalmarketresearch.com/incredible-...
1.030 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18-apr-19 17:35
Koers 8,208
Verschil -0,038 (-0,46%)
Hoog 8,254
Laag 8,042
Volume 1.100.159
Volume gemiddeld 1.309.907
Volume gisteren 2.093.145