Unibail-Rodamco-Westfield - 2020

3.979 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 194 195 196 197 198 199 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
crux
0
quote:

Hangyodon schreef op 31 mei 2020 09:39:


www.google.com/amp/s/therealdeal.com/...


Unibail-Rodamco’s 34-acre mixed-use Promenade project wins city planning approval
TRD STAFF MAY 29, 2020 11:00 AM

Dit is ook waar URW de focus op legt voor de toekomst.
Mixed-use complexen, waar winkels, kantoren en tentoonstelling/vergader ruimtes in zitten.
En woningen in of heel dicht daarbij.
Namy
0
quote:

matad schreef op 31 mei 2020 00:56:


Beste Namy,

Slechts enkele opmerkingen.
Wat het zilver betreft lijkt het alsof je naar de goeroe Jack Hoogland luistert. Is gevaarlijk.
Verder lees je mijn posts blijkbaar niet over hoe de grote shorters al aan het verdienen zijn ruim en lees vooral: ruim, voordat men begint met shorten. Die hebben de buit al binnen als ze beginnen met het verkopen van puts en calls ver voor ze short gaan.
Lees mijn bovenstaande post eens goed door. Van wie heb ik het geld ontvangen voor de door mij verkochte puts P90.00 18DEC20 in maart 2020? Juist ja, van die topbeleggers. Die zijn al lang binnen als ze nog met shorten moeten beginnen. Indien men verlies lijdt bij het shorten hetgeen overigens niet de bedoeling is, dan is dat een beetje pech voor deze enorme kapitaalkrachtige hedgefondsen en weegt dat niet op bij de al binnengeharkte bedragen waar wij, eenvoudige personen, geen erg in hebben.

Groet.


Hoi Matad,

Ik heb een economische achtergrond en ik weet niet wie Jack Hoogland is. The Federal Reserve heeft jaren beloofd dat ze in de toekomst niet meer aan quantitative easing gaan doen, maar het is quantitative infinite geworden.

Onder Obama is de rente altijd gelijk gebleven. Trump beloofde echter belastingverlagingen en hierdoor kregen ze een mogelijkheid om de rente te verhogen. Quantitative easing is letterlijk een meer sexy woord voor inflatie. Of het wel of niet goed gaat met de economie maakt niet uit. Goud en zilver is altijd al een middel geweest om je eigen koopkracht veilig te stellen. Ik heb ook ETF's in goud/aandelen in mijnbedrijven gehad, wat ook een goed rendement heeft opgeleverd. Zilver verwacht ik ook nog wel wat meer rendement te halen. Maar bedankt voor de waarschuwing.

URW vond ik destijds niet koopwaardig door de hoge schuldenlast en mijn verwachting dat de rentes gaan stijgen. Op dit punt kijk ik nog helemaal niet naar de koers. Maar de renteverhogen zijn nu van tafel. Europa en Amerika kunnen een hogere rente de komende jaren niet dragen. Ik probeer wat verder te kijken dan de crisis en dan is dit een prima klimaat voor URW. Dat ik het aandeel dan voor 40 en 50 heb mogen kopen, maakt het een prima investering.

Veel aandelen hebben door de lage rente de wind meegehad in de afgelopen jaren. o.a. daarom vond ik Netflix vier jaar terug niet koopwaardig, terwijl de koers nu viermaal hoger staat. Er bestaat een hele hype om tech en het heeft veel overeenkomsten van de internetzeepbel. Voorlopig voel ik mij veiliger met URW dan Netflix.
Henksor
0
quote:

Umarin schreef op 31 mei 2020 12:43:


Wat denken jullie voor morgen mannen ?


Kijk dit maar eens: www.fox9.com/video/688603

Ik zit al in rood met uni en hoe graag ik ook zou willen dat hij maandag naar 90 schiet, denk ik dat deze onrust iedereen za afschrikken :(.

Kan iemand iets bedenken waarom dit niet URW zou zaken?
jeroenpeter
0
Wat de koers morgen doet is gissen. We hebben Unibail tegen de beurs in tot 12% zijn stijgen (Bij beurssluiting was daar +8% van over), en we hebben ze bij een groene beurs 7% zien dalen. Er zijn grote partijen bezig met dit aandeel, en voor mij heeft de afgelopen tijd kopen op 41-43 en verkopen op 49-52 gewerkt. Door de stijgingen in Amerika afgelopen vrijdagavond, verwacht ik morgen een groene AEX, en misschien dat Unibail ook weer flink in de plus staat. De lockdowns in Europa zijn over, winkels kunnen weer open en de huur betalen. Tevens is de onderliggende waarde van de panden die Unibail bezit niet gedaald. Wel heeft de Coronacrisis een flinke boost gegeven aan het online shoppen. Maar ik ben over de lange termijn positief over Unibail.
High1
0
Morgen kan het zomaar een mooie dag worden. Prima nieuwsberichten over URW en afgelopen vrijdag was de nabeurs positief dus hebben we nog wat tegoed. Daarnaast zijn er dit weekend geen schokkende gebeurtenissen t.a.v. Covid-19 geweest en blijven de vooruitzichten positief (waarbij steeds meer winkelcentra's de deuren zullen openen).
jeroenpeter
0
quote:

Henksor schreef op 31 mei 2020 13:14:


[...]

Kijk dit maar eens: www.fox9.com/video/688603

Ik zit al in rood met uni en hoe graag ik ook zou willen dat hij maandag naar 90 schiet, denk ik dat deze onrust iedereen za afschrikken :(.

Kan iemand iets bedenken waarom dit niet URW zou zaken?


1. Verzekeringswerk
2. Protesten worden heviger, maar kleinschaliger. Gewone demonstranten voelen zich niet meer thuis bij al het plunderen en geweld. Met de hulptroepen die nu in Minnesota aankomen zal het makkelijker zijn om de hardcore relschoppers onder de duim te krijgen.
3. De winkelketens die in de winkelcentra van Unibail zitten kunnen het echt wel hebben als er 1 a 2 filialen worden gesloopt.
4. Justitie neemt stappen tegen de agenten die Floyd om het leven brachten, de protesten trekken minder mensen, er komt steeds meer politie/leger/garde richting de plaatsen waar het onrustig is. Ook de steun voor de protesten verminderd door al het geweld. Al met al verwacht ik dat deze protesten snel uitdoven.

Het zwartste scenario is een grote schietpartij door links/rechts extremisten of een doorgedraaide agent bij een van de protesten. Dan houden de onlusten nog wel een tijdje aan.
matad
0
[quote alias=jeroenpeter id=12455894 date=202005311332]
[...]

1. Verzekeringswerk

Ik weet niet of dit onder de verzekering valt.
Die sluiten natuurgeweld, relletjes, oorlog etc. veelal uit.
Doch mogelijk is er een verzekeringsexpert onder de posters.

Groet.
Namy
0
Het ligt geheel aan de polis. Feitelijk is diefstal en vernieling gewoon verzekerbaar, maar zelfs in Nederland zijn rellen en oorlog uitgesloten (samen met nog natuurrampen, kernreacties etc.). De protesten in Amerika zijn veel geweldadiger dan in Nederland, dus ik denk niet dat het verzekerd is onder de standaardpolis. One man's death is another mans television.

De kleine ondernemers die zijn geplunderd en geen heel bedrijfspand meer hebben, openen waarschijnlijk nooit meer hun deuren, maar het lijkt mij vrij stug dat deze rellen effect zal hebben op de koers van URW/Amazon.

zalwel
0
Met alle respect maar is toch wel een domme vraag. Hoewel ze zeggen dat er geen domme vragen bestaan. Maar de echte vraag is dat als je denkt dat de rellen in een stad in Amerika invloed hebben op urw of beleggen in aandelen voor jou wel goed is.
matad
0
quote:

High1 schreef op 31 mei 2020 13:23:


Morgen kan het zomaar een mooie dag worden. Prima nieuwsberichten over URW en afgelopen vrijdag was de nabeurs positief dus hebben we nog wat tegoed. Daarnaast zijn er dit weekend geen schokkende gebeurtenissen t.a.v. Covid-19 geweest en blijven de vooruitzichten positief (waarbij steeds meer winkelcentra's de deuren zullen openen).Dit weekend geen schokkende gebeurtenissen? Denk een beetje een understatement.

Een deel van de Amerikaanse bevolking die geheel terecht in opstand komt waarvan een deel onterecht aan het plunderen is met een president die i.p.v. betrokkenheid zijn eigen hachje aan het redden is en met Twitter e.d. aan het bakkeleien is omdat die terecht een opruiend bericht gelabeld heeft. Denk wel dat de koersen dat gaan merken. Wij hollen immers altijd achter Amerika aan qua koersen dus waarom nu niet ?

Groet.
Henksor
0
quote:

matad schreef op 31 mei 2020 15:01:


[...]


Dit weekend geen schokkende gebeurtenissen? Denk een beetje een understatement.

Een deel van de Amerikaanse bevolking die geheel terecht in opstand komt waarvan een deel onterecht aan het plunderen is met een president die i.p.v. betrokkenheid zijn eigen hachje aan het redden is en met Twitter e.d. aan het bakkeleien is omdat die terecht een opruiend bericht gelabeld heeft. Denk wel dat de koersen dat gaan merken. Wij hollen immers altijd achter Amerika aan qua koersen dus waarom nu niet ?

Groet.


Een tijd geleden leek elk aandeel idd de grote indices te volgen van Amerika.
Nu merk ik dat aandelen, zoals URW, loskomt en weer zelf begint te “denken”.

Onrust lijkt me idd niet al te positief, maar vergeet niet dat de koers van URW veel minder herstel heeft gezien dan bijvoorbeeld de sp500.

Reden waarom ik bang voor de rellen ivm URW is omdat een deel van de rellen over ongelijkheid lijkt te gaan. Tuurlijk de wereld is niet eerlijk.
Stel dat een wat armere groep de “rijkere” plekken begint te verzieken, dan zou dit URW kunnen raken.

Er is in Amerika (in mijn ogen) een ontzettend groot contrast tussen mensen die geen werk meer hebben en geen toekomstperspectief en de “rijkere” die van een steeds hoger klimmende koers rijk worden.
Deze rellen zouden een zet kunnen zijn om ook deze mensen boos te doen worden.
Of is dit heel ver gezocht?
Tenton
0
Ik denk dat dit gewoon weer een stille dood zal sterven binnen 1-2 weken net als de vorige keer met de Ferguson rellen.
michel123
1
In de vorige crisis heeft het vastgoed een klap gekregen en zal dat allicht in deze crisis ook weer krijgen. Een paar verschillen zie ik daarbij nog wel in de soort van het vastgoed. Zo vielen de grootste klappen in 2009 in het commerciële vastgoed bij kantoren en Retail op de mindere locaties. Denk niet dat winkels op bijvoorbeeld de kalverstraat destijds 30% of meer in waarde zijn gedaald.

Zolang vastgoed financierbaar is en de leegstand te overzien zal de waarde niet snoeihard dalen. En momenteel zijn winkelcentra nog prima te financieren met zo veel geld in de markt.

Het sterke punt van Unibail is natuurlijk dat zij op A1 locaties zitten. Hierdoor is er relatief weinig leegstand en ondanks de concurrentie van het internet zal er altijd Retail blijven. De huurders maken een zware tijd mee maar zijn over het algemeen sterke partijen. En zullen ook in de toekomst flagship stores nodig blijven hebben in combi met internetverkopen. Deze winkels willen zij voornamelijk op A1 locaties. Daarnaast zijn er diverse huurder die minder last hebben van de coronacrisis.

De loan to value is naar ik heb begrepen 37% en dus wel gezond. (De hefboom van geleend geld gaat natuurlijk tegen je werken als het onderpand in waarde daalt.)

Ik heb een vastgoedachtergrond en ben wat minder ervaren met aandelen op de beurs.
Maar is het een vreemde gedachte dat wanneer de intrinsieke waarde per aandeel in dec 2019 op 182,13 staat en de koers nu met € 47,70 op nog maar 26% daarvan ik het idee heb dat URW een koopje is voor de middellange termijn? Zeker met de gedachte in het achterhoofd dat ik niet verwacht dat de waarde van de winkels meer dan 30% zal zakken.
matad
0
Beste crux en junkyard,

Ik zie de koers van WH op € 7,60. Lees over een intrinsieke waarde van € 45,00 waarvan de schulden al zijn afgehaald. Weet dat het dividend ongeveer € 2,00 bedraagt.
Indien dit klopt is het toch beter om WH te kopen en UWR te shorten?
Hoe staan jullie daar tegenover?
Weet eveneens uit ervaring dat het een moeilijke materie is. Zo komt WH van € 70 en UWR van € 240

Groet.
crux
0
quote:

michel123 schreef op 31 mei 2020 17:10:
Ik heb een vastgoedachtergrond en ben wat minder ervaren met aandelen op de beurs.
Maar is het een vreemde gedachte dat wanneer de intrinsieke waarde per aandeel in dec 2019 op 182,13 staat en de koers nu met € 47,70 op nog maar 26% daarvan ik het idee heb dat URW een koopje is voor de middellange termijn? Zeker met de gedachte in het achterhoofd dat ik niet verwacht dat de waarde van de winkels meer dan 30% zal zakken.

De koers van URW is dit jaar met ruim 60% gedaald en hetzelfde geldt voor Wereldhave.
Er wordt door de markt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillen in kwaliteit van het vastgoed, waarover ook het bestuur van URW zich verbaast, terwijl dat van URW toch veel beter is dan dat van Wereldhave.

Het woord is nu aan de taxateurs die binnenkort gaan taxeren voor de halfjaar resultaten.
Het zal een hels karwei worden om nu in deze tijd een prijs te plakken op het vastgoed.
Ik ga ervan uit dat zij zich gematigd zullen opstellen met hun afwaarderingen, want niemand is gebaat om zo'n winkelmoloch om zeep te helpen.
crux
0
quote:

matad schreef op 31 mei 2020 18:16:


Beste crux en junkyard,

Ik zie de koers van WH op € 7,60. Lees over een intrinsieke waarde van € 45,00 waarvan de schulden al zijn afgehaald. Weet dat het dividend ongeveer € 2,00 bedraagt.
Indien dit klopt is het toch beter om WH te kopen en UWR te shorten?
Hoe staan jullie daar tegenover?
Weet eveneens uit ervaring dat het een moeilijke materie is. Zo komt WH van € 70 en UWR van € 240

Groet.

Hallo beste matad,

Je moet je niet blind staren op de Intrinsieke Waarde, want dat is pre-corona en zegt momenteel niets.

Wereldhave is ook gestopt met het uitbetalen van dividend en ook over het jaar 2020 wordt geen dividend betaald en het is maar de vraag of ze dat ook nog gaan doen in de toekomst.

De balans is van WHV ook zwakker dan die van URW en ze moeten meer rente betalen op (toekomstige) leningen. URW heeft ook langere looptijden op zijn leningen kunnen afsluiten.

Het management van URW heeft in het verleden bewezen dat ze met tegenslag kan omgaan, terwijl Storm zich nog moet gaan bewijzen als groentje in het vak.

Mijns inziens kun je dus beter van WHV afblijven of anders shorten, maar zeker niet gaan kopen.
3.979 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 194 195 196 197 198 199 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 mei 2020 17:38
Koers 47,700
Verschil -3,300 (-6,47%)
Hoog 52,500
Laag 47,510
Volume 2.631.340
Volume gemiddeld 2.010.839
Volume gisteren 1.790.542