Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Guru's : Flow Traders is meer waard

4 Posts
[verwijderd]
0
Op 13-9 werd bijgaand artikel geplaatst:

www.beurs.nl/opinie/advies-en-analyse...

Market Talks Advies en Analyse
Guru's: Flow Traders is meer waard
zondag 13 september 2020 16:29
Sinds augustus hebben drie analisten op Guruwatch het fonds op Kopen staan, en één op Houden. ABN AMRO heeft in hun advies van 19 augustus de hoogste verwachtingen van het fonds, met een koersdoel van 41 euro, op een huidige koers van 33,70 euro.

IEX Premium

Flow Traders heeft dit jaar dan ook flink kunnen profiteren van de hectische bewegingen op de beurzen. En volgens analist Paul Weeteling van de IEX Beleggersdesk is het 'einde aan de bijzonder gunstige marktomstandigheden voorlopig nog niet in zicht'. Dat schrijft hij in een IEX Premium update, waarin een kijkje wordt genomen in de keuken van het Amsterdamse beursbedrijf.

Flow is vooral actief op de markt voor ETP’s (Exchange Traded Products). ETP is een overkoepelende term waar ETF's (Exchange Traded Funds) onder vallen, maar bijvoorbeeld ook ETC’s (Exchange Traded Commodities).

Goed gespreid tegen lage kosten
ETP’s worden op dezelfde manier als aandelen verhandeld. Het geeft kleinere beleggers de kans om goed gespreid te zijn door te beleggen in een index, een grondstof of een valuta zonder hiervoor een grote investering te hoeven doen en veel transactiekosten te maken.

“Die ETF's moeten echter wel door iemand gemaakt worden”, zegt Weeteling. “Daar komt vanzelfsprekend de nodige financiële regelgeving bij kijken, maar ook is een aansluiting op een beurs nodig en een liquidity provider.”

Gezamenlijk belang
“Flow is zo'n liquidity provider, die bied- en laat prijzen afgeeft. Daarnaast managed Flow de hoeveelheid nieuwe ETF's, om die vervolgens op dagbasis te neutraliseren bij de ETF-uitgever. Flow Traders werkt hiervoor samen met uitgever Think ETF’s, dat sinds vorig jaar onder de naam Van Eck verder is gegaan.”

Liquidity providers en ETF-uitgevers hebben elkaar nodig, legt de analist uit. “Ze hebben een gezamenlijk belang, namelijk een zo groot mogelijk geïnvesteerd vermogen in een bepaalde ETF. Want de ETF-uitgever verdient meer als het geïnvesteerd vermogen toeneemt en voor Flow zal er dan in de regel meer handel zijn. Flow handelt tot op de dag van vandaag in de ETF's van Van Eck.”

Ondergewaardeerd
Volgens Weeteling is het bedrijf ondergewaardeerd omdat een aantal trends nog onvoldoende erkend wordt. “We zien een opgaande trend in marktaandeel en ook het wereldwijde vermogen dat in ETP’s wordt geïnvesteerd groeit structureel. Met andere woorden: de visvijver groeit en Flow haalt er ook nog eens meer uit.”

Maar de analist stipt ook een ander punt aan. “Bij beleggers dringt langzaam het besef door dat de financiele markten vóór 2020 een lange periode gekend hebben van een extreem lage volatiliteit, die omsloeg naar bovengemiddelde volatiliteit. Alles wijst erop dat de ruige marktomstandigheden voorlopig aanhouden en het verruimende beleid van centrale banken ook een keerzijde heeft."

Meer in het vat
“Met andere woorden: de winsten over 2017 en 2019 zijn niet maatgevend voor de verdiencapaciteit van Flow Traders gedurende een economische cyclus en dan hebben we de autonome groei nog niet eens meegenomen.” Weeteling blijft dus behoorlijk positief en denkt dat er nog veel meer in het vat voor de koers van Flow Traders (bekijk hier de actuele koers).
[verwijderd]
0

Met de huidige Covid situatie, (No deal) Brexit en verkiezingen VS staat er een zeer turbulente tijd te wachten op de beurs. Daar moet Flow Traders van kunnen gaan profiteren verwacht PM.
Wat verwacht u? Leuke discussie voor hier in de koffiekamer:-)
[verwijderd]
0
PM zal een voorzetje doen en verwacht dat de koers per 31-12-2020 opgelopen is naar 38-42 euro. Wat denkt u?
[verwijderd]
0
Hierbij nog een interessant artikel van eind september

Wat wij bij Flow Traders doen, is een kunst'

©Merlijn Doomernik
MATHIJS ROTTEVEEL
28 september 2020 13:12
Met de snelste computers en de slimste algoritmes boeken de flitshandelaren van Flow Traders dit jaar recordwinsten. De kritiek die daarop volgt, went nooit, zegt CEO Dennis Dijkstra. Geldwolven? Hoezo? 'Alles wat wij doen is in het voordeel van de beleggers.'

Het gaat lekker bij Flow Traders en daar schamen ze zich niet voor. ‘Andere financiële instellingen wordt gevraagd zuinig te zijn. Wij zitten ruim in ons jasje, omdat we veel verdiend hebben in het eerste halfjaar. Anderen hebben in de coronacrisis geld verloren, die boeten aan kapitaal in’, zegt CEO Dennis Dijkstra van Flow Traders.

Eind april, toen de wereld in de touwen hing door corona, maakten de handelaren van Flow Traders een recordwinst. De 513 medewerkers verdienden in het eerste kwartaal van 2020 een winst van 262 miljoen euro. Dat was bijna 14 keer meer dan het jaar voordien en meer dan 6.500 euro winst per medewerker per werkdag.

6.500
WINST PER MEDEWERKER PER WERKDAG
In het eerste kwartaal van 2020 realiseerde Flow Traders 6.500 euro winst per medewerker per werkdag.
Terwijl hun concurrenten in de VS met die cijfers bewonderende blikken en complimenten oogsten, moet Flow Traders het in Nederland doen met onbegrip, afgunst en kritiek. Eind maart, op het dieptepunt van de coronacrisis, betichtte tv-maker Arjen Lubach Flow Traders ervan te profiteren van andermans ellende. Lubach concludeerde dat we hier te maken hebben met uiterst slimme, maar gewetenloze geldwolven. Op dat moment gingen ook foto's viraal van Flow-handelaars die elk een tentje met matras hadden gekregen. Het bedrijf ging in zelfisolatie.

TIP
Wat gebeurde er vandaag op de financiële markten en met uw beleggersportefeuille?

Lees het in De Beurs Vandaag.

Vul uw e-mailadres in

Elke dag (ma.-vrij.) via e-mail - Uitschrijven in één klik

Het frustreert Dijkstra dat mensen nog altijd niet begrijpen hoe zijn bedrijf geld verdient. ‘Alles wat wij doen is niet ten koste van, maar in het voordeel van beleggers. Wij geven continu prijzen af waartegen andere beleggers kunnen handelen, ook als de stress in de markt zoals in maart toeneemt. Daardoor zijn de marges - de prijsverschillen tussen aan- en verkooporders - kleiner. Wij zijn market makers. Dat is echt heel iets anders dan waaraan mensen denken bij high frequency trading.’

Beleggers realiseren zich dat niet, maar heel vaak als ze iets kopen op de beurs, kopen ze van ons.
DENNIS DIJKSTRA
CEO FLOW TRADERS
Maar jullie handelen toch in millisecondes?

Dennis Dijkstra: ‘We handelen snel. Maar die snelheid is vooral nodig om onze risico’s af te dekken. Kijk eens naar de prijzen op de beurs nu. De marges tussen aan- en verkoopprijzen zijn veel kleiner geworden. Die prijzen geven wij en andere market makers af. Beleggers realiseren zich dat niet, maar heel vaak als ze iets kopen op de beurs, kopen ze van ons. Omdat wij de beste prijzen geven.’

Excel
Dijkstra’s verhaal begint bij de producten waarmee Flow Traders groot is geworden: beursgenoteerde indexfondsen, vaak afgekort als ETF's (exchange traded funds). Ze zijn daarin de grootste market maker van Europa. Bij de handel in ETF’s op de Duitse DAX-index heeft Flow naar eigen zeggen een marktaandeel boven 30 procent. De ETF's schaduwen een index, zoals de Bel20. Het voordeel voor de belegger is dat hij met één muisklik een beurs of sector kan kopen. Indexfondsen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden, en Flow Traders is meegegroeid.

Schermvullende weergave

Dennis Dijkstra, CEO van Flow Traders.
Dijkstra klikt het scherm op de muur van de boardroom aan. Er verschijnt een Excel-sheet met 20 kolommen en rijen vol met cijfers. ‘Allemaal bied- en laatprijzen’, zegt hij. Een voor een springen er vakjes op groen of rood. Dijkstra glimlacht als hij ziet dat er almaar meer groene vakjes verschijnen; er is bijna geen rood meer te zien. ‘Groen betekent dat wij de transactie doen’, zegt hij. ‘Rood betekent dat hij naar een concurrent gaat, omdat die een scherpere prijs heeft geboden. Dat ik hier veel groen zie, betekent dat onze jongens goed bezig zijn.’

Op hoeveel beurzen en alternatieve platformen zijn jullie actief?

Dijkstra: ‘Wij afficheren op 200 beurzen en platformen in Azië, Europa en Noord-Amerika prijzen voor duizenden producten. Voorts handelen we direct met 1.400 tegenpartijen zoals banken, brokers en institutionele beleggers. Bijna alles gaat elektronisch en automatisch. Pas als je efficiënt en goedkoop risico’s kunt afdekken, kun je beleggers goede prijzen aanbieden. Ook als andere partijen afhaken omdat ze het te risicovol vinden. Dat gebeurde in maart. Wij denken ook bij ultieme marktstress te weten wat de beste prijs is om op te handelen. Dat is een kunst.’

Om je concurrenten voor te zijn, moet dat allemaal almaar sneller?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
918,72  -5,89  -0,64%  14 jun
 Germany40^ 18.004,30 -1,43%
 BEL 20 3.833,37 -0,92%
 EURO50 4.840,53 0,00%
 US30^ 38.584,80 0,00%
 Nasd100^ 19.665,00 0,00%
 US500^ 5.432,55 0,00%
 Japan225^ 38.512,90 0,00%
 Gold spot 2.332,68 0,00%
 EUR/USD 1,0706 -0,31%
 WTI 78,03 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +0,76%
KPN +0,75%
DSM FIRMENICH AG +0,73%
NSI +0,72%
Vastned +0,65%

Dalers

EBUSCO HOLDING -6,53%
Avantium -4,28%
SIGNIFY NV -3,78%
ALLFUNDS GROUP -3,55%
BESI -3,52%