Daytraders « Terug naar discussie overzicht

Wat moet een gemiddelde daytrader voor winst maken

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ik ben nieuwsgierig naar daytraders winst ervaringen.
Doe zelf aan onechte daytrading ( blijf geregeld 's nachts zitten met de aandelen ).
Mijn vraag is eigenlijk hoeveel winst moet je halen per week met € 50.000,- startkapitaal om te zeggen dat je een gemiddelde daytrader bent.

[verwijderd]
0
[verwijderd]
4
Beste Karla,

Gebleken is dat ongeveer 90% van de "daytraders" flopt omdat ze helemaal geen winst maken.

Naar mijn mening is het totaal onbelangrijk op welke termijn je handelt. Of je nu alles binnen enkele uren bijeen harkt of er maanden over doet...het gaat om het rendement.

De beroepstraders moeten uiteraard voldoende winst maken om de boterham belegd te hebben. De opbrengst moet dan een "salaris" zijn.

Omdat je nu eenmaal goede en slechte perioden hebt, zul je tijdens de goede perioden flink moeten verdienen om de slechtere perioden te overbruggen.

Wat je kunt verdienen met 50.000 Euro hangt sterk af van allerlei randvoorwaarden, zoals de keuze van instrumenten, de broker, de leverage(margin) etc.

Ik zou me in elk geval niet blind staren op de mythe van de goed verdienende daytrader...

Vr. groet,

CT
[verwijderd]
3
Ik geloof dat 75% alles verliest 9 % een boterham kan verdien en maar 1 % rijk word met daytraden. De rest blijft break-even draaien.
Zoiets was het, maar niemand weet het precies, want als het statistisch word bewezen gaat niemand meer daytraden....en hehe, dat willen brokers en banken natuurlijk niet. Zal me niets verbazen als 99% nooit echt een cent verdient.

Beste Karla de vraag is meer, hoeveel risico wil je nemen en hoeveel wil je verdienen?? Heb je een idee? Dan komt de belangrijste vraag: heb je er het gestel voor? Beroeps daytraden is zwaar, heel zwaar. Ik had alles gelezen en overal rekening mee gehouden. Falliet zou ik gaan, miljonair zou ik worden, het maakte niet uit, ik was voorbereidt.

Blijkt toch achteraf dat ik het mis had. De hoeveelheid concentratie en discipline had ik geheel onderschat. Wil je gemiddeld 500 dollar per dag verdienen (dat is mijn target), zal je van goede huize moeten komen en ijzer gestel moeten bezitten. (de toekomst zan uitwijzen of ik het kan, heb momenteel mijn bedenkingen)

Persoonlijk zit ik nu sinds een half jaar op gemiddeld 244 dollar per dag. De laatste twee maanden heb ik alleen verlies geleden. Als ik mijn winsten en verliezen in excel zet, krijg ik een keurig grafiekje, het lijkt net een aandeel. Je zou het verschil niet zien. Dus ik zie wel wanneer ik op mijn bodem knal en dan gaan we proberen het gemiddelde ophoog te krikken.

Groet S
[verwijderd]
0
Hi Sandoval,

Ik denk dat je heel goed weergeeft wat er allemaal bij komt kijken. Ook klopt het helemaal dat er perioden zijn, dat je de markt goed aanvoelt en evenzeer perioden, dat de markt zich telkens tegen je lijkt te keren. Het is dan heel hard werken om het gemiddelde weer op te krikken.

Ik vind het ook zeer te waarderen dat je eerlijk bent, want ik ben er zeker van dat menige "IEX-er" (en dat bedoel ik IEX-breed) het in werkelijheid aanzienlijk slechter doet dan hij of zij vertelt. De meesten roepen achteraf wat ze "verdiend" hebben maar dat is niet te controleren.

Daytraden is gewoon hard werken, concentratie, discipline etc.

Ik heb het wel eens eerder gezegd: ik reken mezelf zeker niet tot de betere traders, integendeel, er is nog steeds veel te verbeteren. Ik heb niet voor niets de "12 van Bressert" aan de muur hangen:-)

Vr. groet,

CT
PM1212
0
Grappig... ik ben precies een jaar geleden met hetzelfde bedrag gestart.
Dat is nu uitgegroeid tot 66.000 euro, maar dit ligt volgens mij ook aan het geluk dat ik precies op het moment ben gaan traden dat de beurs aantrok.

En als je mijn procentueele winst afzet tegen de markt.
AEX stond toen +/-270 nu +/-355
AEX rendement: (355-270)/270 = 31,48%
Rendement Portefeuille: 66.000/50.000 = 32%

Ontloopt elkaar dus niet zoveel, ik ben meegelift op de markt.
Het enige wat je kan doen is proberen de markt te verslaan. Want op een dalende markt is bijna geen winst te halen. De markt verslaan is dan al moeilijk genoeg.

Groet & Succes met je beslissingenn

RJ
[verwijderd]
1
Dit is juist onzin. Een goede trader zou juist in elke markt geld moeten kunnen verdienen.
Ik kijk zelf ook altijd vaak naar 2 andere ratio's:
1. Mijn hitratio. Dat is het percentage van de trades dat winstgevend is. Bij mij ligt dat ongeveer op 55%. Dat is dus iets meer dan de helft. Dan vind ik dat ik het nog prima doe.
2. De winst/verlies ratio. Dit is de gemiddelde winst gedeeld door het gemiddelde verlies per trade. Dit getal zou altijd ruim groter dan nul moeten zijn. Bij mij ligt het tegen de 2 aan.
Uit deze twee getallen kun je concluderen dat ik niet perse een ster ben in het voorspellen van de markt, maar wel mijn verliezen kan afkappen en de winsten door laten lopen. Het blijft voor mij belangrijk om me dat te realiseren. Ik leef van mijn handel, maar heb de waarheid niet in pacht.
Boemba ~ de stem van de rede
0
als daytrader moet je efficient denken

:)

en dan is de eerste vraag: kan ik dit niet beter door een ander laten doen?

ik denk dat je bij een betere vermogensbeheerder een gegarandeerd rendement mag verwachten dat ligt tussen de 5/8% per jaar. Geen risico dus en jij kan verder met je baan of andere werkzaamheden.

het eerste lijkt mij dus dat je het beter moet doen dan die 8%

Daarna moet je het afzetten tegen de tijd die jij er mee kwijt bent. Bedenk wel dat je in die tijd namelijk andere dingen had kunnen doen. 'Echt' werk bijvoorbeeld (en dan heb je weer extra centjes om aan je vermogensbeheerder te geven).

8% van 50k is 4000
tellen we daar je huidige loon bij op
voor het gemak nemen we iets van modaal, 28000.

moet je op jaarbasis dus 32000 verdienen en dat is dan 64% van je startbedrag.

als jij voor die 50k afgelopen dinsdag puts had gekocht, dan hoefde jij de komende tien jaar niet meer te werken.
had je voor die 50k vanochtend calls gekoch met het idee dat het nu toch echt niet meer lager kan, dan voorspel ik dat je morgen overspannen raakt van wat toch wel een akelig makkelijk baantje leek

:)

[verwijderd]
0
RJ, Als je start met 50000 eur, en dat is in een jaar uitgegroeid met hard werken naar 66000 eur dan heb je dus een inkomen van 16000 eur is ongeveer 1333 eur per maand. Dat is geen vetpot om van rond te komen als het je enige inkomen is, zelfs al is het netto. Neemt niet weg dat ik het een mooie prestatie vindt hoor, begrijp me niet verkeerd! Zeker als je het "erbij" hebt is het mooi!

Groet, Jan.
[verwijderd]
1
karla,

Ik ben zelf een jaar geleden full time begonnen als zelfstandig effectenhandelaar. Niet echt alleen daytrading - meer swingtrading. Gemiddelde looptijd van posities varieert van 5min. naar 2maanden, maar gemiddeld denk ik zo'n 2 weken. Doe ongeveer 5 transacties per dag en dat is niet veel voor een daytrader.

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je van (day)trading je beroep wilt maken. Allereerst is het een relatief eenzaam beroep want je hebt geen collega's (kan voor- of nadeel zijn). Daarnaast is het handig als je over veel kennis en ervaring beschikt met handelen. Ik zelf was hiervoor 5 jaar effectenhandelaar in dienst bij een grootbank en moet zeggen dat ik daar veel van heb geleerd.

Financieel moet je er rekening mee houden dat je geen pensioen op bouwt en dus zelf je kapitaal moet opbouwen, dus niet alle winst is beschikbaar om uit te geven. Positief punt is dat je inkomsten belastingvrij zijn, dat scheelt al snel de helft. Let wel, je hebt dus ook geen hypotheekaftrek meer! Let er ook op dat je kosten moet maken voor real time koersen, nieuws etc.etc.

Daarnaast zul je goeie en slechte tijden meemaken. Ikzelf heb in 2003 en resultaat van 65% behaald (met een wat hoger kapitaal dan jij aangeeft), maar in 2004 nog geen stuiver verdiend. Je zult dus over reserves moeten beschikken om van te kunnen leven. Het is aan te raden om in ieder geval een deel van je hypotheek af te lossen, zodat je weinig vaste lasten voor je huis hebt.

Tsja, wat moet je verdienen? Ik denk dat je rekening houdend met de intensiteit van het werk, het risico en je zelfzorgzaamheid, er toch wel minimaal 2500 euro per maand moet verdienen (=netto). Anders is het niet echt de moeite waard.

PM1212
1
Tja, ik ben student dus rondkomen hoef ik er niet van. Ik probeer het bedrag zo groot mogelijk te laten oplopen. Al ben ik de laatste 2 weken weer een paar duizend euro teruggeworpen. Ik leer op mijn opleiding trackers te bouwen uit een klein aantal aandelen. Is misschien dus niet echt daytrayden... Ik doe ook aankopen op positief momentum maar dat blijft iets ongrijpbaars.
De eerste die de markt kan voorspellen moet nog geboren worden, maar goeie tips sla ik nooit af. Ik doe mn best en leer uit ervaring.

Succes toegewenst,

RJ
[verwijderd]
0
Hi BJL,

Ik had je reactie al eerder gelezen, maar door drukte er nog niet aan toegekomen te reageren.

Ik vond jouw bericht heel goed weergeven wat er allemaal bij komt kijken en ik herken veel. Ook denk ik dat onze manier van traden wel een zekere verwantschap heeft. Terecht stel je dat het een redelijk bedrag moet opleveren en dat je geld over moet houden voor slechte perioden.

Ook ik handel niet uitsluitend op dagbasis, maar heb ook vaker meerdaagse posities. Soms kunnen ze langer staan, maar dat hangt uiteraard sterk van de markt af. Ik ben klant bij een Engelse Market Maker en betaal daar geen transactiekosten. Misschien iets voor jou? In eerdere threads kun je er meer over lezen. Uiteraard wil ik vragen met plezier beantwoorden.

Ik ben zelf overigens geen full time trader, ik combineer het met mijn werk (als ondernemer). Ik heb ook geen ambities om full time trader te worden, omdat ik het te eenzijdig vind en het te veel stress oplevert. Daarnaast maak ik er geen geheim van dat mijn timing nog steeds niet goed genoeg is. Gisteren weer een mooi voorbeeld. Ik bouw longposities op, maar die bleken wat te vroeg te zijn. Rond vijf uur worden stops getriggerd. Uiteindelijk ga ik met de resterende (te kleine) posities verder en maak onvoldoende goed. Zou ik wat beter (later) zijn ingestapt, had ik de stop niet geraakt en was er vandaag vet gescoord. Nu valt het erg tegen.

Mijn systeem (gebaseerd op zelfgeschreven software) is goed (zie ook mijn dagelijkse berichten). Maar ik breng het niet altijd even goed in de praktijk.

Vr. groet,

CT
bearishbull
0
soms heb je nou eennmaal van die dagen..timen is ook wel het moeilijkste wat er is...Soms zie je dat iets gaat stijgen/dalen, dan stap je in en dan breekt hij eerst je stopt dan je weer glad zit en daarna als een speer naar je koersdoel. Heb je niet geproviteerd omdat je niet opniew durft in te stappen (kut emoties!!)..

Op het einde van vandaag bijvoorbeeld (aex) ik zat long in 1 fti, duurde me te lang en zag er steedas negatiever uit dus ik pakte een klein winstje (voordat het omging in verlies) en ineens die eindsprint toen ik glad zat. heb toch wel een klein beetje gesnoept van die eindsprint in de nahandel (17:25-17:30) maar het had een indexpuntje meer moeten zijn..

Over grote verliezen kan ik gelukkig deze week niet meepraten, heb al 2 dagen van 1000+ winst achter de rug :)...maarja zo gaat dat natuurlijk niet elke week
[verwijderd]
0
Hoi CT,

Ik heb je draadjes over het systeem een aantal malen gelezen. Ziet er goed uit. Voor mij werkt het niet - ben erg gefocussed op FA, soms wat teveel - maar eenieder moet de methode uit kiezen die bij hem past en waar hij zich tevreden en comfortabel bij voelt.

Ja, handelen is vrij eenzijdig - maar dat was ik al gewend van mijn vorige baan. Geeft wel veel vrijheid die ik goed kan gebruiken aangezien ik ook meehelp in de zaak van mijn vrouw en mijn kleine dochter moet opvoeden.

Veel succes.
[verwijderd]
1
Even een serieus antwoord op je vraag. Om rond te komen heb je waarschijnlijk toch wel netto iets van €2500 tot €3000 nodig. Misschien ook meer, maar dat hangt van de inrichting van je leven en levensstijl af. Dat betekend dus dat je per handelsdag dus na aftrek van kosten gemiddeld ongeveer €150 moet verdienen. Dat lijkt misschien eenvoudig en weinig, maar kan behoorlijk tegen vallen. Iedereen heeft wel eens een paar goede dagen dat je een paar duizend euro pakt. De truc is alleen om constant inkomsten te genereren en je kapitaal in stand te houden of te vergroten. Je kapitaal is namelijk waar je mee moet werken.
Ik leef van mijn handel en heb wel wat meer kapitaal voor handen gelukkig, maar het heeft mij heel wat bloed, zweet en tranen gekost om dit stadium te bereiken. Discipline bleek voor mij het sleutelwoord. Hou je aan je strategie, doe geen gekke dingen en kap je verliezen op tijd af. Dan kun je blijven spelen. Succes!!
bearishbull
1
Jou laatste 3 zinnen een van de balangsrijkste, maar ook moeilijkste dingen van daytrading..

Ikzelf ben niet zo heel lang hiermee bezig en ben begonnen met verliesmaanden. Ik heb het spel eindelijk door. Het was niet dat ik de eerste maanden de kennis niet had, maar ik miste discipline. Als je lak aan je van te voren gestelde entry's, stoplosses en exits heb, kun je inpakken op lange termijn. Deze week heb ik elke dag gewonnen waarvan 2 dagen een winst van 1000+. Dit is natuurlijk erg leuk, maar ik heb ook weleens weken met -1000 gehad.. Emoties zijn het grootste gevaar voor een trader. handel gewoon jou systeem zonder jou regels te breken, ga niet anders traden als je op dikke winst of dikke verlies staat. Als jou systeem succesvol is zul je op lange termijn ervan kunnen leven
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
846,79  -1,49  -0,18%  18:05
 Germany40^ 17.126,10 +0,34%
 BEL 20 3.677,35 +0,23%
 Europe50^ 4.780,16 +0,42%
 US30^ 38.523,91 -0,11%
 Nasd100^ 17.407,97 -0,68%
 US500^ 4.965,46 -0,16%
 Japan225^ 38.372,83 +0,23%
 Gold spot 2.024,52 +0,01%
 EUR/USD 1,0819 +0,09%
 WTI 77,83 +0,87%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Fugro +7,42%
EBUSCO HOLDING +3,43%
Alfen N.V. +2,47%
Vopak +2,08%
INPOST +2,06%

Dalers

JDE PEET'S -5,01%
Galapagos -3,33%
Philips Konin... -2,53%
ADYEN NV -2,45%
OCI -1,96%