Philips « Terug naar discussie overzicht

Philips 2023

5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Altijd
0
Krantenartikelen van NRC nog eens doorgenomen. Ik vind de toonzetting zeldzaam negatief, subjectief en tendentieus. Er wordt een inkijkje gegeven alsof de Wolf of Wallstreet in Pittsburg huist. En geen woord over alle moeite die nu gedaan wordt om puin te ruimen, apparaten beschikbaar te stellen en de systemen op orde te brengen. NRC: tot hier wisten we het wel, PHI is al veel verder.
mercurius-adept
0
Hier juist hulde voor het onthullen van feiten door NRC: de gifbeker kan maar beter echt leeg!!

(verzwijgen/achterhouden/verhullen van feiten is uiteindelijk alleen maar slecht voor Philips, wie het ook blootlegt..)
Altijd
2
quote:

mercurius-adept schreef op 29 september 2023 08:21:

Hier juist hulde voor het onthullen van feiten door NRC: de gifbeker kan maar beter echt leeg!!

(verzwijgen/achterhouden/verhullen van feiten is uiteindelijk alleen maar slecht voor Philips, wie het ook blootlegt..)
Dit kan ik natuurlijk ook wel eens zijn, en houd helemaal niet van struisvogels, maar cruciaal in het verhaal zijn de onderzoeken van de 5 onafhankelijke laboratoria. Dit zegt NRC erover: "De rapporten (waarvan de onderliggende data niet openbaar zijn) laten volgens het bedrijf zien dat de risico’s op gezondheidsschade voor gebruikers van de apneu- en beademingsapparaten verwaarloosbaar zijn." Er staat niet bij dat de onderzoeken door onafhankelijke laboratoria zijn uitgevoerd, maar dat is óók cruciale informatie. NRC vervolgt: "Eén van de twistpunten zijn de tientallen gassen die vrijkomen uit het schuim. Philips zegt dat de gemeten concentraties „ruim” binnen veiligheidsmarges vallen. Maar er is onder toxicologen discussie over die normen.". "Ruim" staat tussen aanhalingstekens (waarom, is PHI al schuldig?) en wat houdt die discussie dan in onder de toxicologen? Gaat het om de norm, de meting of de interpretatie van de uitkomst?

En voor mij staat er ook nieuwe informatie in waarvoor dank, maar wat meer neutrale houding had ik van NRC wel verwacht.
voda
1
Goldman Sachs verhoogt koersdoel Philips
Gepubliceerd door Trivano.com op 29 september 2023 om 07:26

De analisten van Goldman Sachs hebben zich vrijdag opnieuw positief uitgelaten over Philips. Goldman Sachs herhaalde het advies kopen voor de aandelen van Philips.

Het koersdoel werd verhoogd van 28,00 naar 29,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Philips met 54% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 18,86 EUR. Daarmee is Goldman Sachs heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Philips met 5% ziet dalen tot 17,84 EUR.
kooning
0
Nog 1% winst over van de 3% van vanmorgen en de dagelijkse dip na opening in Amerika moet nog komen.
Ik verwacht dat we onder de 19€ zullen sluiten. Misschien nog wel in het rood eindigen vandaag. Het sentiment is momenteel niet best wat Philips betreft.
Bromsnor
0
Gaan we het nu nog meemaken dat na een hele groene dag Philips nog in het rood gaat eindigen??!
Ben
0
quote:

Pro Memorie schreef op 29 september 2023 17:14:

Gaan we het nu nog meemaken dat na een hele groene dag Philips nog in het rood gaat eindigen??!
Nee, maar, wel met enige inspanning net onder de 19, schijnt nogal belangrijk te zijn.
Maakt het schudden makkelijker?
mr.DBD
1
“Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg.”

www.nd.nl/varia/varia/1193590/topman-...
WaardeAandeel
1
Philips-topman: apneuaffaire kan nog zeven jaar duren

Van onze redacteur

Deel artikel
Deel via Twitter
Deel via Facebook
Deel via LinkedIn

Bewaar artikel in Mijn Nieuws
De gevolgen van de apneuaffaire voor Philips kunnen nog wel zeven jaar voortduren, zei Roy Jakobs, de directeur van het technologiebedrijf. Philips onderhandelt nu al meer dan een jaar met de Amerikaanse medische toezichthouder FDA om te schikken over de falende kwaliteitscontroles. Ook dreigen er miljarden euro's aan schadeclaims, onder andere van kankerpatiënten die stellen dat zij ziek zijn geworden door apparaten van het bedrijf.

‘Het is moeilijk om een tijdpad van een juridisch proces te bepalen’, zei Jakobs vrijdag tegen Bloomberg. ‘Als de schikking bekend is, wordt het tijdspad duidelijk, maar gewoonlijk duurt het tussen de vijf en zeven jaar.’

Eerder deze maand zette Philips een eerste stap in het oplossen van alle juridische claims. Het bedrijf kwam tot een overeenkomst over de compensatie voor de economische schade die gebruikers van de apparaten hebben geleden. 

Slaapapneu is een aandoening waarbij mensen tijdens hun slaap herhaaldelijk stoppen met ademhalen, waardoor een zuurstoftekort kan ontstaan. De slaapapneuapparaten zorgen dat mensen alsnog voldoende zuurstof binnenkrijgen. De apparaten van Philip bleken echter niet goed te werken; het geluidswerende schuim van sommige apparaten verbrokkelde en minuscule deeltjes daarvan konden in de luchtwegen van gebruikers terechtkomen.

Philips begon in het voorjaar van 2021 aan een terugroepactie van ruim vijf miljoen apparaten. De beurswaarde van het bedrijf is sindsdien met zeker 60% gedaald. Jakobs meldde vrijdag dat inmiddels 99% van de teruggeroepen apparaten zijn vervangen.

De FDA zei eerder dat er 385 meldingen zijn gedaan van mogelijke sterfgevallen die worden gelinkt aan de machines. Volgens Jakobs is er nog geen bewijs dat er mensen zijn omgekomen als gevolg van gebruik van de Philips-apparaten. ‘Elk geval wordt onderzocht en op een gepaste manier afgehandeld’, aldus de topman. ‘We hebben onze eigen testen uitgevoerd waaruit blijkt dat er geen merkbare schade is aangericht.’

Deze week werd bekend dat Philips afgelopen jaar zo’n nieuwe zesduizend klachten over zijn apparaten bij de FDA heeft gemeld. Het gaat om meldingen over problemen met de slaapapneumachines die Philips eerder over het hoofd had gezien of als onvoldoende ernstig had beoordeeld om ze door te geven. Het bedrijf is laat met de meldingen, maar bestrijdt dat sprake was van het doelbewust verzwijgen of achterhouden van informatie. 

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1491375/philips-t...
craasie
0
Toch raar de rol van Goldmann, eerst EXOR helpen aan 15% aandelen, nu wederom een koopadvies geven voor Philips (met zelfs een verhoging van koersdoel 28 naar 29) Zou zeggen 28 is al mooi, en ver van nu.
voda
1
Beursblik: NN en Adyen meest kansrijke aandelen voor oktober

Beursexperts twijfelen over AEX in oktober.

(ABM FN-Dow Jones) Beursexperts twijfelen wat oktober gaat brengen. Dit blijkt uit de enquête van analist Corné van Zeijl van Cardano.

"Voor oktober zijn er evenveel optimisten als pessimisten", aldus Van Zeijl. Veel geopolitieke onrust, een scherpe stijging van de rente en een negatief effect van actiegroepen op bedrijven zijn factoren die de experts volgens de analist noemden. "Sommige experts denken dat we het einde van de renteverhogingen hebben gezien. Andere denken dat er nog een aantal komen."

Top & flop

De experts denken dat de aandelen NN Group en Adyen de beste keuzes voor oktober zijn. "De experts hebben een voorkeur voor afgestrafte aandelen", concludeerde Van Zeijl.

Wegblijven is het volgens de experts bij Philips en ArcelorMittal. "Dit laatste aandeel staat opmerkelijk vaak bij de floppers", merkte Van Zeijl op.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
craasie
1
En dat CEO en CFO elk plm. 10.000 stukken kopen voor 19,00 euro (hadden ze al niet genoeg?)
pmepme
0
Het is en blijft kwakkelen met Philips. Gegijzeld door de dreamstation ligt het bedrijf waarschijnlijk nog wel enkele jaren aan de ketting en is er weinig reden tot koersvreugde.
mercurius-adept
1
Dat advies van Goldman....ik zie hier:
Datum laatste update: 03 oktober 2023
www.afm.nl/nl-nl/sector/registers/mel...

Long Kapitaalbelang 14.05%
Short Kapitaalbelang 9.06%
De Zwarte kat
0
we zullen eerst de 10 a 11 euro moeten aantikken voor we de weg weer omhoog kunnen zetten
mvliex 1
2
quote:

De Zwarte kat schreef op 4 oktober 2023 09:27:

we zullen eerst de 10 a 11 euro moeten aantikken voor we de weg weer omhoog kunnen zetten
Mensen die zulke dingen beweren stel ik altijd de vraag of ze hun hele hebben en houden hebben ingezet om short te gaan. Het antwoord is altijd nee, ofwel ze geloven hun eigen bewering niet.
marique
0
quote:

mvliex 1 schreef op 4 oktober 2023 10:21:

[...]Mensen die zulke dingen beweren stel ik altijd de vraag of ze hun hele hebben en houden hebben ingezet om short te gaan. Het antwoord is altijd nee, ofwel ze geloven hun eigen bewering niet.
Stel je diezelfde vraag ook aan mensen die beweren dat de koers ver ondergewaardeerd is?
5.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 ... 274 275 276 277 278 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 6 mei 2024 17:35
Koers 24,840
Verschil -0,200 (-0,80%)
Hoog 25,090
Laag 24,760
Volume 2.351.233
Volume gemiddeld 2.316.065
Volume gisteren 2.875.416