Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.681 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 331 332 333 334 335 » | Laatste
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Plein777 schreef op 16 oktober 2023 10:12:

...
Nieuwe eenmansfractie
We kiezen hier geen partijen maar personen en het wemelt nu eenmaal van de islam-apologeten. Waarbij ik het, nogmaals, niet uitgesloten acht dat zij zelf óók op nummer 17 zal stemmen.

Zij kan haar benoeming nog weigeren, stelt de Kiesraad.
Maar zou zij dat ook doen?
...

Misschien heeft de Jessias wel een vermoeden. Op X reageerde hij nota bene openlijk (hij zal haar e-mailadres en/of telefoonnummer toch wel hebben, dacht ik) als volgt: „Lieve Kauthar, je bericht verrast me en stemt me verdrietig. Ik heb het een voorrecht gevonden om met je samen te werken de afgelopen jaren. Je bent een voorbeeld voor velen en dat blijf je. Ik wens je het allerbeste. Jesse.”

Misschien scheelt het toch weer een nieuwe eenmansfractie.
Helemaal geen voorbeeld voor velen. Jesse pleegt krokodillentranen.

Die Kauthar hoepelt terecht op. In ons land, laat staan in ons parlement, is in mijn idee geen enkele plek voor Hamas-sympathisanten.
Ophoepelen dus, hoe eerder hoe beter, naar je eigen 'thuisland'.
Daar mag je dan met je zendingsdrang de gemoederen tot rust proberen te brengen.
Als dat niet lukt word je kapot gebombardeerd. Eigen schuld, dikke bult.
objectief
2
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 17:00:

[...]
Helemaal geen voorbeeld voor velen. Jesse pleegt krokodillentranen.

Het gaat hier om Palestijnen, die al jarenlang in een gevangenkamp moeten leven door Israel en hun afhankelijk maken van water stroom en voedsel, en waar kolonisten de Palestijnen op de Westelijke Jordaan oever verdrijven met wapengeweld.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

hirshi schreef op 16 oktober 2023 10:37:

Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond staat NSC bovenaan met 28 zetels, gevolgd door de VVD met 26 zetels.
PVV stijgt naar 20 zetels.
BIJ1 en 50plus staan op 0 zetels.
Bij 50PLUS is het dikke bult, eigen schuld. Al wijt ik de definitieve ondergang aan de rijke, autoritaire en zichzelf in politiek opzicht overschattende amateur vd Herik. Hij wilde zelf alles vooraf bepalen, net als bij ooit bij Feyenoord. Om daarna applaus te krijgen. Aan stemkastjes heeft hij een bloedhekel. Moet je net bij de eigenwijzen van 50PLUS zijn...

Zo werkt het niet, Jorien. Sommige clubs zijn van de mensen, niet en nooit van jou. Feyenoord is van de Rotterdammers, niet van jou.
Dat zeg ik als geboren en getogen Utrechter. FC Utrecht zal pas weer wat gaan betekenen als talenten uit de regio een kans krijgen, niet omdat ene van Seumeren veel geld heeft.

Verder alle sympathie voor 010. Wij harde werkers in Utrecht respecteren Feyenoord.
Aan het arrogante 020 hebben wij van nature de pest.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

hirshi schreef op 16 oktober 2023 14:20:

Van de Republiek der Nederlanden zou Marc Rutte de president geweest zijn.
Veel waren we daar niet mee opgeschoten, maar het had wel een vracht aan rijksuitgaven gescheeld.

In 2024 ontvangt de Koning € 1.086.000 als feitelijk inkomen (de A-component). De B-component voor personele en materiële uitgaven bedraagt € 5.709.000.

Het salaris van de minister-president is € 186.414 per jaar (2023). Dat is inclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering.

Over inkomensverschillen gesproken.
Je moet niet vergelijken met een eerste minister (meer is Rutte in ons bestel niet), maar met een president en wat daarbij komt kijken. Zie de VS.
Als hun president hier op bezoek is komt bij wijze van spreken een kwart van hun leger mee, en de helft van hun geheime diensten.

Ik heb het zelf in 1996 ofzo meegemaakt. Ik kon verdorie niet uit mijn werk naar huis, omdat de A13 was afgesloten. En waarom? Omdat Clinton, na ontvangen te zijn door een hem totaal onbekende Neelie en Bram in Rotterdam, op de Grote Markt in Delft poffertjes wilde eten.
Al begreep ik dat weer wel. Gewoon poffertjes eten in een oude stad in Holland. Iets rustgevenders is er niet.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

marique schreef op 16 oktober 2023 14:37:

...
Begrijp me goed, van mij mogen vandaag nog alle monarchieën opgeheven worden. Er kan dan een landelijk museum worden ingericht voor mensen die iets willen weten over hoe het vroeger was. Het Loo of Soestdijk zijn geschikte locaties.
Nee, je weet weinig van de Oranjes. Het kasteel van Breda is een betere plek. Het echte huis van de Oranjes, het kasteel waar Willem 3, de latere koning van Engeland(!), opgroeide.

Ik ken dat kasteel, ik gaf er in mijn diensttijd les. In sommige weekenden was ik er zelfs "de baas', als officier van piket. De hoogste in rang ter plekke, een raar gevoel. We moesten dan bellen met andere kazernes, of de Russen er al aankwamen... Nee, toen nog niet.

Ik denk dat ik latere hoge generaals in mijn wis- en natuurkundeklasje heb gehad, maar zou geen naam meer weten. Of latere commodores, die leken me net iets slimmer, althans in de exacte vakken.
JP Samosa
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 17:00:

[...]
Helemaal geen voorbeeld voor velen. Jesse pleegt krokodillentranen.

Die Kauthar hoepelt terecht op. In ons land, laat staan in ons parlement, is in mijn idee geen enkele plek voor Hamas-sympathisanten.
Ophoepelen dus, hoe eerder hoe beter, naar je eigen 'thuisland'.
Daar mag je dan met je zendingsdrang de gemoederen tot rust proberen te brengen.
Als dat niet lukt word je kapot gebombardeerd. Eigen schuld, dikke bult.
Alweer een wachtgeldganger erbij….. of ziet ze er van af?
Beperktedijkbewaking
0
quote:

JP Samosa schreef op 16 oktober 2023 15:00:

Monarchie, ik zie het als pure representatie.
En met Maxima en de prinsessen werkt dat wel goed. Als die meelopen bij handelsmissies helpt dat wel degelijk.
Niettemin kunnen die kosten van de monarchie makkelijk worden gehalveerd.
Daarna om de 10 jaar evalueren: ( en dus niet eindeloos erover blijven mekkeren)

Ik heb er zelf niks mee. Het slaat eigenlijk nergens op.
Maar ja, andere landen die het niet hebben kijken er toch tegenop…….
Geheel mee eens. We weten wat we hebben, niet wat we krijgen.

Eén ding weten we zeker: de Oranjes zullen niet aftreden en nooit afhaken. Zij leren van jongs af aan om dit volk te dienen, zij worden daartoe opgevoed. Neem bijv. Beatrix als troostende 'moeder' bij de Bijlmerramp. Of met haar natte haren na een orkaan in de West.

Of WA en Maxima in Eindhoven bij de aankomst van de vele MH14 slachtoffers. Zij moesten daar ook Australië en andere landen vertegenwoordigen. j

Amalia lijkt zich dit al ten volle te beseffen. Mijn bewondering voor haar groeit met het jaar. Als het mijn eigen dochter zou zijn, zou ik medelijden met haar hebben en me zorgen maken....
Ondanks veel vertrouwen. Want Amalia spreekt steeds wijzere teksten uit.

Ook de mooie Alexia groeit in haar rol. Nu effe rust in het buitenland, maar daarna aan de bak, ter ondersteuning van haar zus. Ik zie het helemaal zitten.

Zoals Youp van 't Hek toen, in 2002 al zei:
"GOED GEDAAN JOCHIE!"

Kosten? Wat kosten vele presidenten op een rij, met al hun wachtgelden?
Succes
0
BBB en CDA willen koning terug bij formatie, Omtzigt en PvdA/GL niet

www.telegraaf.nl/nieuws/802238414/bbb...

Den Haag - In de Tweede Kamer woedt discussie over de vraag of de koning weer een rol moet krijgen bij de formatie van een nieuw kabinet. Een aantal partijen – waaronder BBB en CDA – is voor, terwijl Omtzigt en PvdA/GL er geen behoefte aan hebben. Over één ding is de Kamer het eens: na de verkiezingen op 22 november komt er een ’dag voor rust en reflectie’.

...

Er is méér steun om de koning er weer bij te halen. „We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden”, vindt BBB-voorvrouw Caroline van der Plas. „Sinds de grondwet van 1848 hebben onze koningen en koninginnen aan de basis gestaan van 67 succesvolle formaties. En ik zal eerlijk zijn, ik vind de drie kabinetten waarbij hij niet betrokken was géén daverend succes.”

Ook CDA, CU en SGP willen de koning terughalen. „Het vaste ambt creëert voorspelbaarheid en traditie”, stelt CDA’er Bart van den Brink. Volgens CU’er Drost hoeft ’iets wat niet stuk is, ook niet gerepareerd te worden’. „De koning is ervoor opgeleid om boven de partijen te staan”, stelt hij.

...

De partijen lijken in ieder geval achter het voorstel van Kamervoorzitter Vera Bergkamp te staan om een dag ’rustpauze’ in te plannen na de Kamerverkiezingen op 22 november. De partijleiders komen dan niet direct de volgende ochtend bij elkaar om te overleggen over de formatie, maar pas op de tweede dag na de verkiezingen. Bergkamp noemt het een ’dag voor rust en reflectie’. „Eerst een dag uitrusten lijkt me heel verstandig”, vindt ook Pieter Omtzigt.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

marique schreef op 16 oktober 2023 21:41:

[...]
Waar komt toch dat malle idee vandaan dat een monarchie een pluspunt is inzake transacties met het buitenland?
Vaak wordt als voorbeeld genoemd dat bij een staatsbezoek van de koning er een legertje zakenmensen in het kielzog mee hobbelt. Dat zegt niks want dat gebeurt ook bij het staatbezoek van een president.

Verder heb ik nog nooit ergens gehoord of gelezen van een zakelijke transactie die zonder aanwezigheid van de koning niet geslaagd zou zijn. *)

Kortom, flauwekul die veronderstelde zakelijke waarde van de monarchie.

*) de smeergeld affaire van de destijds zo hoog geprezen Prins B. kan maar beter uit het collectieve geheugen worden gewist. Was trouwens geen gevalletje staatsbezoek maar privé gerommel met steun van enkele figuren uit het bedrijfsleven.
Geen smeergeld voor Bernard zelf. Eerder lobbyen voor het goede doel.
Die NSDAP kaart? Een jeugdzonde, hij bedankte al snel, kon het zich zelf nauwelijks meer herinneren.

Overspelig? Ja, met zijn vrouw ver weg in Canada. Ik praat het niet goed, maar wie werpe de eerste steen? En waarom krijgt altijd de man de schuld? Bij elk overspel is altijd een andere vrouw betrokken, die verdomd goed weet wat ze aanricht of aan kan richten.

Hij blijft een soldaat van Oranje, de held van de veteranen. En zo nodig ook politiek moedig. Zo zei hij over de slag bij Arnhem:
"My country cannot afford another 'succes' of Montgomery"

And he was right.
Mijn ouders woonden daar, vanaf 1962, dichtbij de spoorbrug over de Rijn in Oosterbeek. Mijn middelbare school op 'Bovenover', uit 1895 of zo, werd als door een mirakel gespaard. John Frost verkoos de meer noordelijke route naar de Rijnbrug.
JP Samosa
0
De koning moet niet betrokken te worden bij de formatie.
De aanpak totnutoe: maanden of meer dan een jaar informeren,formeren,het land in gaan…..hou daar mee op.
Zie wat er van komt bij de laatste informatie.
Nee.
Er moet een maximale termijn komen voor tot stand brengen van een nieuwe regering van 1 a hooguit 2 maanden.
En voorlopig meteen Remkes ( of BDB)aanstellen als baas-Formatie.

Houden we Willem achter de hand , als er ergens weer excuses gemaakt moeten worden.
marique
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 18:24:

(...)
Nee, je weet weinig van de Oranjes. Het kasteel van Breda is een betere plek. Het echte huis van de Oranjes, het kasteel waar Willem 3, de latere koning van Engeland(!), opgroeide.
(...)
Je moest eens weten wat ik allemaal weet. Toegegeven, er zullen best wel amateur historici zijn die meer weten over de Oranjes dan ik.

Met jouw fascinatie voor de historie van deze familie heb je ongetwijfeld "De Zwijger" (R. van Stipriaan) in bezit en/of gelezen.
izdp
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 15:53:

[...]

Alle andere zwarten in ZA (Bantoes zoals de Zulu's en de Xhosa) zijn eigenlijk import, net als de blanken. Sterker nog, de Hollanders en andere Europeanen waren daar al eerder dan die andere zwarten. Wie beweert dat de witten daar niet thuis horen kletst uit z'n nek. De voor een groot deel Afrikaans sprekende 'kleurlingen' in ZA zijn nakomelingen uit gemengde huwelijken tussen de witten en de Khoisan.

Ik keek even snel, om teveel irl, maar allemachtig wat kan je toch uit je nek lullen en je niet verdiepen in de historische feiten.
Schandalig wat je hier beweert!
izdp
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 12 oktober 2023 11:21:

[...]
Gut, wat een relatief vriendelijk commentaar van jou. Ik ben hatelijker gewend.

Je erkent tenminste dat ik in de gebieden van mijn opa niet eens meer komen mag. Hoezo, erfgoed?
Teveel immigratie speelt daarbij zeker een rol.
Een paar jaar geleden zag ik allochtonen in een beschermd natuurgebied in ZH met stokken noten uit de bomen slaan. Als in hun thuisland, niks niet 'aangepast'.

Jij stemt Volt, ga je gang. Voor het Europa van Orban, het Putin-vriendje Fico in Slowakije, of de reactionairen in Polen:
www.ad.nl/video/productie/miljoen-men...

Mij niet gezien, die dromers van Volt.

Ik zwom in plassen iets boven Zuilen, en dook er zoetwatermossels op waar de kippen van onze buurman gek van werden. Je weet verdomde goed over welk gebied ik het heb.
Ik moest marique nog antwoorden en zoeken geblazen waar het staat..
Lees ik dit en mijn hemel: hoe verzin je het verkloten van flora en fauna van van wateren en land te wijten aan immigratie?
Het is volledig te wijten aan de generaties van jou en van die voor jou. Die van na jou zijn deels zeer bewogen om niet nog meer te verkloten en trachten te herstellen wat daarvoor vergiftigd, vernield of op andere wijze totaal verkloot is door de autochtonen.
Je weet echt niet met je plassertje te richten.
izdp
0
quote:

marique schreef op 11 oktober 2023 11:28:

Ik kom met mijn wandel- en fietstochten frequent in het polderland tussen Wassenaar en Voorschoten. Heb nooit een centimeter bij me maar zo op het oog blijft het waterpeil in de sloten vrij constant op gelijk niveau, ongeacht het jaargetijde.
Eindelijk gevonden en niet zo verwonderlijk gezien de titel van dit draadje.

Prima opmerking van je marique, want mijn vertellen klopte inderdaad niet.
Wat ik bedoelde te zeggen sloeg niet op stabiel weer, waar je inderdaad dat constante peil ziet, maar juist op de situatie van langdurige of extreme regenval.
Ik schreef even eerder over het niet (kunnen) inspelen met waterhoogtes zoals vroeger op de komende waterverwachting.
De boezemwateren - laat staan de enorme hoeveelheid sloten- zijn een gigantische opslagcapaciteit kwijtgeraakt.
Dit door dichtslibben, dempen van sloten, 1-peilbeleid waardoor veel lokaal waterbeheer naar de gallemiezen is geholpen en door vele waterpeilverlagingen ten faveure van de waanzin van de melkveehouderij in de lage delen van NL.
Nu zitten we met de gebakken peren en komt langzaamaan het besef dat dijkverhogingen niet de heilige graal is.
Omdat we gewoon dreigen te verzuipen in de gemaakte steeds diepere badkuip nl met zijn hoge dijken.
Dank je wel boeren en hun waterschappen en domme dijkenbouwers en niet luisterende bdb's..
De kennis was er zeker, maar die kennis verloor het van de boeren om hun machtige belang.
Goedkoop blijkt in deze kwestie een gigantische duurkoop te zijn.
Boeren en natuurbeheer? Een gotspe en ja er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen.
ffff
0
Geen smeergeld voor Bernard zelf. Eerder lobbyen voor het goede doel...........

Hoe verzin je het BDB !!!! Echt ik sta werkelijk paf als ik zo'n uitspraak over een............... lees. Vele, vele jaren zijn vrouw bedonderd, besodemieterd, ondertussen dochters verwekkend bij diverse vrouwen waarbij de laatste de leeftijd had van zijn eigen oudste dochter....

Voor het goede doel.....Hoe verzin je het. Puur, enkel en alleen om zijn.......levenswijze te kunnen financieren en daaraan zijn die overgemaakte bedragen door die corrupte multinationals ook gebruikt.

Het boek over Willem de Zwijger, door Stipriaan heel aandachtig gelezen en daar werkelijk tijd voor uitgetrokken. Aan het eind bleef een beeld over dat allerminst overeenkwam met een vrijheidsstrijder, integendeel, maar van een bloeddorstige. egoïstische , op pure macht en rijkdom zoekende Duitse prins. Wel een grandioos boek, al was het maar om er nu eens precies uit te leren wat de moordenaar van Willem de Zwijger "bezielde". Eigenlijk was die even gebrainwasht als heel wat monarchiebewonderaars alhier in 2023.
Het boek: Sterk aanbevolen, maar geen strand literatuur, maar eerder voor in een studeerkamer!!!!
Peter
Delftse fietsenmaker
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 18:02:

[...]
Je moet niet vergelijken met een eerste minister (meer is Rutte in ons bestel niet), maar met een president en wat daarbij komt kijken. Zie de VS.
Als hun president hier op bezoek is komt bij wijze van spreken een kwart van hun leger mee, en de helft van hun geheime diensten.

Ik heb het zelf in 1996 ofzo meegemaakt. Ik kon verdorie niet uit mijn werk naar huis, omdat de A13 was afgesloten. En waarom? Omdat Clinton, na ontvangen te zijn door een hem totaal onbekende Neelie en Bram in Rotterdam, op de Grote Markt in Delft poffertjes wilde eten.
Al begreep ik dat weer wel. Gewoon poffertjes eten in een oude stad in Holland. Iets rustgevenders is er niet.
Lang geleden alweer. Twee helicopters in de lucht, en de route naar de markt afgezet door Nederlandse politie en Amerikaanse special agents. Een vriend van mij woonde aan de Nieuwe Langendijk en mocht zijn huis niet uit gedurende het bezoek van de Clintons. Aan zijn voordeur was het bekende gele lint bevestigd 'police line do not cross'. Toen hij de voordeur opende werd hij onmiddelijk aangesproken door een stereotype FBI-agent: oortelefoontje, zonnebril en zwart pak. Hij werd vriendelijk, maar dringend verzocht weer naar binnen te gaan.

Het bezoek aan Delft was echter niet specifiek vanwege de poffertjes. De Clintons waren uitgenodigd door Willem Alexander om een bezoek te brengen aan de graftombe van de Oranjes in de Nieuwe Kerk. De sleutel van de graftombe was echter niet direct beschikbaar. Daardoor is toen maar besloten om poffertjes te gaan eten terwijl de sleutel werd gezocht. Dus toch weer die Oranjes.
marique
1
quote:

ffff schreef op 19 oktober 2023 12:58:

(...)
Het boek over Willem de Zwijger, door Stipriaan heel aandachtig gelezen en daar werkelijk tijd voor uitgetrokken. Aan het eind bleef een beeld over dat allerminst overeenkwam met een vrijheidsstrijder, integendeel, maar van een bloeddorstige. egoïstische , op pure macht en rijkdom zoekende Duitse prins. Wel een grandioos boek, al was het maar om er nu eens precies uit te leren wat de moordenaar van Willem de Zwijger "bezielde". Eigenlijk was die even gebrainwasht als heel wat monarchiebewonderaars alhier in 2023.
Het boek: Sterk aanbevolen, maar geen strand literatuur, maar eerder voor in een studeerkamer!!!!
Peter
.... bloeddorstige. egoïstische , op pure macht en rijkdom zoekende Duitse prins.

Mijn oordeel is iets milder, Peter.
In mijn ogen een edelman die als oudste zoon wanhopig probeerde het grote en waardevolle familiebezit binnen boord te houden. Daarbij sluw uitgebuit en van zijn diensten (ruime buitenlandse contacten) gebruik gemaakt door de heersende bestuurders, waaronder edelen, burgemeesters, kooplieden en watergeuzen.

Ik heb overigens wel bewondering voor het feit dat hij toch op zeker moment het voortouw nam (hoewel enigszins opgedrongen) in de strijd tegen Spanje. Hij had er ook voor kunnen kiezen om naar Dillenburg te verkassen en daar voor de rest van zijn leven te blijven.

En vooral bewondering voor zijn voor die tijd uitermate milde opstelling inzake godsdienst en geloof. Daar zijn zelfs heden ten dage veel 'gelovigen' nog steeds niet toe in staat.
marique
1
quote:

izdp schreef op 19 oktober 2023 00:08:

(...)
Ik schreef even eerder over het niet (kunnen) inspelen met waterhoogtes zoals vroeger op de komende waterverwachting.
De boezemwateren - laat staan de enorme hoeveelheid sloten- zijn een gigantische opslagcapaciteit kwijtgeraakt.
Dit door dichtslibben, dempen van sloten, 1-peilbeleid waardoor veel lokaal waterbeheer naar de gallemiezen is geholpen en door vele waterpeilverlagingen ten faveure van de waanzin van de melkveehouderij in de lage delen van NL.
Nu zitten we met de gebakken peren en komt langzaamaan het besef dat dijkverhogingen niet de heilige graal is.
Omdat we gewoon dreigen te verzuipen in de gemaakte steeds diepere badkuip nl met zijn hoge dijken.
Dank je wel boeren en hun waterschappen en domme dijkenbouwers en niet luisterende bdb's..
De kennis was er zeker, maar die kennis verloor het van de boeren om hun machtige belang.
Goedkoop blijkt in deze kwestie een gigantische duurkoop te zijn.
Boeren en natuurbeheer? Een gotspe en ja er zijn uitzonderingen die de regel bevestigen.
... 1-peilbeleid waardoor veel lokaal waterbeheer naar de gallemiezen is geholpen ...

Woorden naar mijn hart.
Mijn vader was ooit secretaris-penningmeester van een zestal polders (waterschappen). Al die relatief kleine zelfstandige polders zijn nu samengevoegd onder hoogheemraadschap Delfland. Destijds werd het waterpeil van elke polder afzonderlijk nauwkeurig op gewenst peil gehouden. De lokale molenaar (beheerder van het poldergemaal) ging er desnoods 's nachts zijn bed voor uit als de weersomstandigheden, zoals zware regen, dat noodzakelijk of wenselijk maakte. Eventuele kleine verschillen in waterpeil tussen landerijen losten de boeren zelf op met molentjes en waterkeringen in de sloten.

Ik heb geen idee hoe de zaken er nu voor staan. Heb me enkele decennia geleden ontworsteld aan het boerenmilieu. Niet uit afkeer, integendeel, maar omdat je in het leven weleens een afslag kiest in plaats van op dezelfde gebaande weg door te gaan.
hirshi
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 18 oktober 2023 18:02:

[...]

Ik heb het zelf in 1996 ofzo meegemaakt. Ik kon verdorie niet uit mijn werk naar huis, omdat de A13 was afgesloten. En waarom? Omdat Clinton, na ontvangen te zijn door een hem totaal onbekende Neelie en Bram in Rotterdam, op de Grote Markt in Delft poffertjes wilde eten.
Al begreep ik dat weer wel. Gewoon poffertjes eten in een oude stad in Holland. Iets rustgevenders is er niet.
Eind mei 2011 bezocht Bill Clinton het bruine café 't Papeneiland in Amsterdam. Hoek Prinsengracht-Brouwersgracht.
Hij vond de appeltaart zo lekker dat hij een taart meenam voor thuis en een bedankbrief schreef aan de eigenaar.

Wij hebben dat café naderhand bezocht en de appeltaart is er inderdaad heerlijk.
In Rotterdam maakt patissier Dudok ook appeltaarten van dat niveau.

Helaas heb ik Clinton nooit ontmoet. Wel zijn kantoor in Harlem gezien.
Op een steenworp afstand ooit wel Putin in Amsterdam gespot , toen hij op juwelenjacht was.
6.681 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 331 332 333 334 335 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
899,60  -0,46  -0,05%  08 mei
 Germany40^ 18.507,80 +0,05%
 BEL 20 4.015,67 +0,48%
 Europe50^ 5.042,04 +0,08%
 US30^ 39.051,00 0,00%
 Nasd100^ 18.074,00 0,00%
 US500^ 5.186,74 0,00%
 Japan225^ 38.429,60 0,00%
 Gold spot 2.309,45 +0,02%
 EUR/USD 1,0744 -0,11%
 WTI 79,17 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,72%
INPOST +3,07%
EBUSCO HOLDING +3,01%
Van Lanschot ... +2,61%
Vopak +2,32%

Dalers

OCI -3,49%
Accsys -2,94%
Avantium -2,21%
ForFarmers -2,07%
NX FILTRATION -2,01%