Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0
2m geleden15.43 BST

Het valt nog te bezien hoe problematisch een getuige Michael Cohen zal zijn, gezien zijn federale veroordelingen, maar tot nu toe blijkt uit zijn antwoorden tijdens de directe getuigenis dat hij zijn uiterste best zou doen om Donald Trump juridische documenten te laten zien, waaronder documenten die problemen voor hem oplosten.

Cohen deed het om te laten zien dat David Pecker, CEO van American Media Inc, zich aan zijn deel van de afspraak hield.

En er was een persoonlijke reden voor hem om dit te doen. “Ook voor krediet.” Wat bedoelde Cohen met krediet?

Om krediet te krijgen voor het volbrengen van de taak.

Wat was de reactie van Mr Trump toen u hem dat vertelde?

Dat is geweldig, dat is geweldig.
gnocchi.
0
1m geleden10.46 EDT
Cohen zegt dat Trump hem vertelde ervoor te zorgen dat Karen McDougal verhaal niet openbaar zou worden gemaakt

Nu zijn we bij Karen McDougal, de Playboy bunny die beweerde een affaire te hebben gehad met Donald Trump.

Toen Michael Cohen van zijn vrienden van American Media Inc hoorde dat ze haar verhaal wilde vertellen, ging hij meteen naar Trump.

“Ik vroeg hem of hij wist wie Karen McDougal was,” herinnerde Cohen zich.

Zijn antwoord aan mij was: Ze is echt mooi. Ik zei: “Oké, maar er is een verhaal dat nu wordt verkocht.

Wat heeft Trump hem gezegd te doen?

Ervoor zorgen dat het niet wordt vrijgegeven.

Wat verstond je daaronder?

We moeten het verhaal verwerven. Ik ging verder en nam contact op met zowel Dylan Howard als David Pecker.
=1m geleden15.48 BST

Aanklager Susan Hoffinger brengt nu sms-berichten naar voren tussen voormalig National Enquirer redacteur Dylan Howard en Michael Cohen.

Hoffinger vraagt Cohen om teksten van 16 juni 2016 voor te lezen. Er staat in:

Ontmoeting is maandag, volgens hun voorwaarden, Dylan.

En wat is jouw reactie, vraagt Hoffinger.

Mijn reactie terug was: begrepen. Bedankt voor alles.

Cohen zei dat dit ging over een ontmoeting met Karen McDougal en haar mensen.
gnocchi.
0
1m geleden10.51 EDT

Herkent u deze teksten met Keith Schiller, vraagt aanklager Susan Hoffinger over de uitwisselingen van Michael Cohen met de oude lijfwacht van Trump. Cohen zegt: “Dat doe ik.”

Ze vraagt Cohen om teksten van 16 juni 2016 voor te lezen:

Dit is van mij aan Keith Schiller met de vraag: 'Kunnen we spreken? Ik heb je nodig.' Ik kreeg geen antwoord terug en dus volgde ik het op met een andere waarin staat: 'ben je daar?' Hij antwoordt me dan: 'op Dallas,' [hij] bedoelde in Dallas.

Cohen zegt dat hij vervolgens reageerde op Schiller met de vraag “Waar is de baas?”, verwijzend naar Donald Trump.

Hij antwoordt dan naar mij, 'naast mij,' en dan vraag ik, 'is hij vrij om te spreken?'

De aanklager vraagt: “Waarom probeerde u meneer Trump te bereiken?” Cohen antwoordt:

Met betrekking tot de zaak Karen McDougal.
gnocchi.
0

Aanklager Susan Hoffinger laat nu een logboek zien van gesprekken tussen Michael Cohen en Donald Trump. Er was er een op 16 juni 2016.

Hoffinger vraagt: “Had je dat gesprek vlak nadat je contact had opgenomen met '[Trump's oude lijfwacht Keith] Schiller? Cohen zegt: “Ja.”

Hoffinger vraagt nu naar teksten op 20 juni 2016. Hij kreeg er een van National Enquirer redacteur Dylan Howard.

Ik sta op het punt haar te ontmoeten...naam is Karen McDougal, voormalig Playboy playmate.

zegt Cohen:

Ik antwoord dan aan Mr Howard: 'OK, we moeten spreken.' Hij antwoordt mij dan: “Ja.

In een sms zegt Howard: “sprak met DP (American Media Inc CEO David Pecker), ik ben aan het afronden met hen, en dan zullen we een driegesprek tussen ons organiseren ...begrijp dat ik dit voor je vast heb, ik zal het niet uit mijn greep laten.

Tijdens het driegesprek zeiden Howard en Pecker “dat ze geloofden dat ze dit onder controle hadden”, aldus Cohen.
=========================================================
39s geleden10.58 EDT

In juni 2016 zei Michael Cohen dat hij aanwezig was toen Donald Trump een gesprek had met de voormalige voorzitter van American Media Inc, David Pecker.

Trump “liet het gesprek doorschakelen en hij had een speakerbox op zijn bureau en in plaats van de telefoon op te nemen, gebruikte hij de speakerbox zodat ik het kon horen,” getuigt Cohen.

Wat herinnerde hij zich van dat gesprek? Zegt Cohen:

Hij vroeg hem hoe het met de zaak ging en David zei: 'we hebben dit onder controle en we zullen dit afhandelen.'

Cohen vervolgt:

David had verklaard dat het hem 150.000 dollar gaat kosten om het verhaal onder controle te krijgen waarop de heer Trump antwoordde: 'geen probleem, ik zorg ervoor.'

Cohen zei dat AMI het geld zou vrijmaken en zoals de heer Trump tegen David had gezegd, zei hij 'ik regel het wel'. Het was nog niet precies geregeld hoe Trump Pecker zou terugbetalen, zei hij.
gnocchi.
0
Michael Cohen zegt dat hij herhaaldelijk vragen heeft gesteld aan voormalig National Enquirer redacteur Dylan Howard over de ontwikkelingen rond het plan om het Karen McDougal verhaal te begraven.

Cohen zegt dat hij wilde weten wat het getal was, omdat hij dat aan Trump zou moeten rapporteren. Hij zei ook dat hij de dag van een geplande ontmoeting met McDougal wilde weten.

Was er een bepaalde reden waarom hij hier zo bezorgd over was? Cohen zegt:

Er was de campagne en we waren bezorgd dat dit verhaal zijn weg naar ABC zou vinden.

Cohen zei dat hij in 2016 van Howard en David Pecker had gehoord dat er een overeenkomst was bereikt met McDougal voor 150.000 dollar en dat ze haar 24 artikelen zouden geven die haar naam zouden dragen, evenals het feit dat ze op twee covers zou komen van de verschillende tijdschriften die zij bezaten.

=====================================================
De aanklager vraagt Michael Cohen of David Pecker hem heeft verteld dat hij dacht dat de overeenkomst met Karen McDougal kogelvrij was? Cohen zegt ja en voegt eraan toe:

We voorkomen dat dit verhaal uitlekt op ABC news en effectief is het verhaal nu [gesneuveld].

Wat was de reactie van Trump toen hij hoorde dat er een overeenkomst was gesloten?

Fantastisch! Goed gedaan!

Opnieuw Keith Davidson, de advocaat die onderhandelde over de betaling voor McDougal. Hij reikte uit, deze keer als advocaat van Stormy Daniels.

Ze hadden al eerder gecorrespondeerd over een verhaal uit 2011 over Daniels en Trump dat ze verwijderd wilde hebben. Cohen zei dat hij en Davidson samenwerkten om dat verhaal verwijderd te krijgen.
gnocchi.
0


Keith Davidson, een advocaat die zowel Karen McDougal als Stormy Daniels vertegenwoordigde, stuurde Michael Cohen begin augustus 2016 een e-mail waarin hij Cohen vroeg hem te bellen.

“Geweldig gedaan, [the] Boss is er duidelijk erg blij mee. De zaak is nu opgelost", herinnert Cohen zich tegen Davidson te hebben gezegd.

Cohen heeft het nu over de terugbetaling aan American Media Inc. “David had me gevraagd wanneer hij de $150.000 zou verwachten terugbetaald te krijgen,” zei Cohen. Pecker had het geld nodig, zei Cohen:

Het was te veel geld van hem om te verbergen voor de CEO van het moederbedrijf en hij had er ook net 30.000 voor neergelegd, dus hij zette me onder druk om met Mr Trump te praten en het geld terug te krijgen.

Ze lunchten in september 2017, waar Pecker Cohen nog meer onder druk zette.

Hij vroeg me of ik hem wilde ontmoeten in zijn favoriete Italiaanse restaurant en ik ging naar hem toe en opnieuw uitte hij zijn woede dat ik dit geld terug moest krijgen. En ik zei, kijk, Mr Trump heeft je verteld dat hij het terug zou betalen.'

===============================================================
We spoelen door naar 6 september 2016. Michael Cohen zei dat hij een gesprek had opgenomen met Donald Trump over American Media Inc.

Cohen zei dat hij dit gesprek had opgenomen zodat hij het aan David Pecker kon laten zien om hem te laten zien dat hij zijn geld terug zou krijgen en dat “ik ook wilde dat hij loyaal zou blijven aan Mr Trump”.

Ik had mijn mobiele telefoon in mijn hand, ik had [op] opgenomen op voice memo, en ik liep naar binnen.
gnocchi.
0
Jury hoort audio van Trump-Cohen gesprek
Ze spelen de tape van september 2016 af waarin Michael Cohen en Donald Trump te horen zijn terwijl ze bespreken hoe ze de rechten op het verhaal van Karen McDougal zouden kopen:

Trump is te horen zeggen:

Laat me weten wat er gebeurt, oké? ... Voor die ene, weet je, ik denk dat wat je moet doen is je hiervan ontdoen. Want het is zo vals wat ze zeggen, het is zo'n onzin.
gnocchi.
0
De rechtbank neemt een korte pauze.

Volgens poolrapporten beantwoordde Donald Trump geen vragen toen hij de rechtszaal verliet voor de ochtendpauze. De voormalige president “balde zijn vuist drie keer” terwijl hij liep.
gnocchi.
0
Donald Trump loopt weer met enigszins samengetrokken lippen de rechtszaal in. Geen papieren in zijn handen deze keer.

Michael Cohen loopt terug de rechtszaal in. Hij keek niet in de richting van Trump toen hij zijn weg terug naar de getuigenbank maakte.
============================
Donald Trump, die de media toesprak voor de rechtszaak vanochtend, noemde de zaak een “politieke heksenjacht” en richtte zich opnieuw op rechter Juan Merchan en beschuldigde hem ervan “corrupt” te zijn.

Trump sprak over zijn opiniepeilingen en zijn rally in New Jersey op zaterdag, en klaagde ook over de hoge beveiliging rond de rechtbank en hoe “erg koud” het gerechtsgebouw was.
====================================
Aanklager Susan Hoffinger hervat haar verhoor. Hoffinger vraagt Michael Cohen waarom hij dacht dat het een slecht idee was om Karen McDougal contant te betalen.

Waarom vond u het een slecht idee, de suggesties van Mr. Trump, om dit contant te betalen?

Cohen zei “Ik geloofde dat de juiste manier om het te doen een cheque zou zijn” om het op een nette transactie te laten lijken.

De opname werd afgebroken, zei Cohen, omdat hij een ander telefoontje kreeg.

Waarom niet opnemen na het gesprek? antwoordt Cohen:

Ik wilde niet meer opnemen. Ik had al genoeg dat ik David Pecker had kunnen laten zien om hem ervan te overtuigen dat hij de $150.000 terug zou krijgen.
gnocchi.
0
Aanklager Susan Hoffinger presenteert hard bewijs dat Michael Cohen's verhaal over de opname tussen hem en Donald Trump lijkt te ondersteunen, namelijk telefoongegevens die verklaren waarom de geluidsopname zomaar stopt.

Hoffinger vraagt Cohen om de AT&T opname met zijn belgeschiedenis te bekijken. “Lijkt het erop dat er een inkomend gesprek is rond de tijd van uw opname?” Ja.

“Herinnert u zich toen u dat gesprek probeerde op te nemen of het doorverbonden werd of naar de voicemail ging?” “Dat weet ik niet meer.”

Cohen zei dat het gesprek belangrijk voor hem moet zijn geweest om op te nemen tijdens het gesprek met Trump. Door haar ondervraging van Cohen liet Hoffinger een telefoonrecord zien waaruit bleek dat het iemand van een bank was die Cohen belde.
================================

Cohen zegt dat hij Trump-gesprek opnam om Pecker te sussen over vergoeding

Michael Cohen, die opnieuw verduidelijkte waarom hij deze opname uit 2016 maakte van een gesprek tussen hem en Donald Trump, zei dat het was om American Media Inc voorzitter David Pecker gunstig te stemmen over zijn betaling aan Karen McDougal - die nog steeds niet was terugbetaald.

De opname, zei Cohen, was bedoeld als bewijs dat Trump Pecker zou dekken, “om hem te sussen dat hij het geld terug zou krijgen”.

Hoffinger vroeg kort daarna: “heb je die opname ooit veranderd?” Cohen zegt van niet.
gnocchi.
0
“Was het typisch voor u om financiële zaken te bespreken met [voormalig Trump Organization CFO] Allen Weisselberg?” Vroeg aanklager Susan Hoffinger.

Michael Cohen zei:

Het was typisch voor iedereen om financiële zaken te bespreken met Allen Weisselberg.

Hij zei dat dit kwam omdat Weisselberg al heel lang voor de Trump Organisatie werkte en loyaal was aan Trump.

Het was ook omdat meneer Trump mij had opgedragen om met meneer Weisselberg te spreken.
============================
“Het was erg goed”, zei Michael Cohen destijds over zijn relatie met de voormalige CFO van de Trump Organization, Allen Weisselberg.

Cohen zei dat Weisselberg regelmatig contact had met Donald Trump.

Het hele punt van deze ondervraging is om vast te stellen dat Cohen's probleemoplossend vermogen duidelijk bekend was bij de leiding van Trump en bij Trump zelf.

Aanklager Susan Hoffinger vroeg of Weisselberg erbij betrokken was omdat het om veel geld ging. Cohen zei:

Het was niet eens een deal van deze omvang - het was elke deal. Allen behandelde alle financiën die in en uit gingen.

Cohen zei dat hij en Weisselberg spraken over manieren om David Pecker terug te betalen zonder vingerafdrukken achter te laten.

Allen zei: “Als we het doen vanuit een Trump-entiteit, doet dat het doel teniet, want het hele punt is dat dit niet verbonden is... helemaal niet.

Weisselberg zei dat ze manieren moesten bedenken om barrières op te werpen, zei Cohen.
gnocchi.
0
Op 7 september 2016 wisselt Michael Cohen teksten uit over het oprichten van een LLC om de betaling uit te voeren om David Pecker, het hoofd van American Media Inc (AMI), terug te betalen.

Op 23 september ontvangt Cohen een kopie van een onvoltooide licentieovereenkomst voor levensrechten met betrekking tot voormalig Playboy-model Karen McDougal.

Wat was de naam van het bedrijf dat u had opgericht om de betaling af te handelen? Cohen antwoordt: “Resolution Consultants LLC.”

De oprichtingsdatum van de LLC was 30 september 2016. Waarom?

Om deze entiteit te gebruiken voor de toewijzing van de McDougal-zaak, evenals de andere informatie.

======================================
Michael Cohen wordt gevraagd: “Wie begreep u dat uiteindelijk zou gaan betalen voor de levensrechten van dat materiaal?” “Mr. Trump.”

Zou u de levenslange rechten bezitten?

Nee mevrouw, wat ik deed was ten gunste van meneer Trump.

Aanklager Susan Hoffinger laat een telefoongesprek zien tussen Donald Trump en Cohen op 29 september 2016. Wat bespraken jullie tijdens dat gesprek?

De zaak Karen McDougal ... Ik gaf hem een complete en totale update.

“Waarom sprak u met hem de dag voordat u het ondertekende?” vroeg Hoffinger.

“Om hem te laten weten dat het geregeld zou worden,” herinnerde Cohen zich.

Dat het wordt opgelost.
gnocchi.
0

Michael Cohen wordt gevraagd hoeveel gesprekken hij had met Donald Trump over het kopen van het verhaal van Karen McDougal. “Nogal wat,” getuigt Cohen.

Hoeveel met American Media Inc, David Pecker en Dylan Howard? Zegt Cohen:

Ook een substantieel bedrag.

Heeft hij ooit het opgenomen gesprek [tussen Cohen en Trump] met Pecker afgespeeld? Nee. “Hij heeft me er niet om gevraagd. “.
================================
Fast forward naar 7 oktober 2016 toen de “Access Hollywood” tape uitkwam.

Michael Cohen zei dat hij in Londen was voor de 21e verjaardag van zijn dochter en zijn huwelijksverjaardag.

Aanklager Susan Hoffinger vroeg hoe hij achter het bestaan van de tape kwam en hoe het een nieuwsverhaal zou kunnen worden. “Ik kreeg een telefoontje.”

Wie belde? “Hope Hicks.”
gnocchi.
0

Steve Bannon heeft Michael Cohen een kopie gestuurd van een e-mail over de “Access Hollywood”-tape. De e-mail was van David Fahrenthold van de Washington Post, aan Hope Hicks, met als onderwerp “Urgent Washington Post Query”.

Cohen zei “hij vraagt om commentaar over het uitlekken van de tape van Access Hollywood”. Bij deze doorgestuurde e-mail was een transcript gevoegd. Cohen antwoordde en zei: “Bel me alsjeblieft.”

Waarom schreef hij die e-mail? vroeg de aanklager. Cohen antwoordde:

Ik wilde er zeker van zijn dat de zaken goed geregeld werden om de heer Trump te beschermen.

Hij stuurde Bannon nog een e-mail. “Het gaat alle kanten op, wie doet hier aan schadebeperking?” Waarom vroeg hij dit aan Bannon?

Om Mr Trump te beschermen.

Was u bezorgd over de impact die deze tape zou kunnen hebben op de campagne van Trump? “Ja.”
gnocchi.
0
Cohen zegt dat Trump hem opdroeg 'een draai te geven' aan het uitbrengen van de Access Hollywood-tape

De aanklager vraagt Michael Cohen of hij een gesprek heeft gehad met Donald Trump en Hope Hicks na de e-mail van de Washington Post waarin om commentaar werd gevraagd op de “Access Hollywood”-tape. Cohen antwoordt bevestigend.

Opnieuw laat aanklager Susan Hoffinger telefoongegevens zien die Cohen's verhaal ondersteunen dat hij verschillende telefoongesprekken met Trump had.

“Wat, als u zich al een discussie herinnert met de heer Trump over de Access Hollywood-tape?” antwoordde Cohen:

Hij wilde dat ik al mijn contacten in de media zou bereiken. We moesten hier een draai aan geven. De draai die hij eraan wilde geven was dat dit 'kleedkamerpraat' was, iets dat Melania had aanbevolen of tenminste hij vertelde me dat Melania dat had gedacht, en dat te gebruiken om controle over het verhaal te krijgen en de impact op hem en zijn campagne te minimaliseren.
gnocchi.
0
Aanklager Susan Hoffinger laat nu teksten zien van 8 oktober 2016 tussen Michael Cohen en Chris Cuomo, voorheen van CNN, een dag nadat de “Access Hollywood” tape werd vrijgegeven.

Cuomo sms'te Cohen: “Ga je hem verdedigen?” waarop Cohen terug antwoordde: “Ik ben in Londen” en ook: “Ik ben door iedereen gevraagd om vanaf dinsdag shows te doen.”

Op een gegeven moment antwoordde Cuomo dat het “te laat is, hij is nu stervende.”

Wat begreep Cohen wat dit betekende? Cohen antwoordt dat hij begreep dat dit een zeer negatief verhaal was voor de Trump-campagne.
gnocchi.
0
Cohen zegt dat hij Trump vertelde dat hij 'voor' Stormy Daniels zou zorgen

In 2011, toen het Stormy Daniels-verhaal op The Dirty verscheen, kwam Michael Cohen in actie. Cohen getuigde:

Nadat ik de informatie van Dylan Howard had ontvangen, ging ik onmiddellijk naar het kantoor van meneer Trump, klopte op de deur [en zei] 'Boss I need to speak to you.'

Cohen vervolgde:

Ik vroeg of hij wist wie ze was. Hij vertelde me dat hij dat wist. Ik verklaarde het verhaal dat op TheDirty.com stond, dat ze een relatie hadden die zich voordeed tijdens een golfuitstapje dat terugging tot 2006 en ik vertelde hem dat een van de dingen die we moeten doen duidelijk is om het af te handelen.

Aanklager Susan Hoffinger vraagt Cohen om zich te herinneren wat Trump zei over zijn vermeende ontmoeting met Daniels tijdens het golftoernooi in Lake Tahoe.

Cohen zei dat Trump Daniels “en anderen daar had ontmoet, maar dat ze meneer Trump leuk vond en dat vrouwen Trump verkiezen”, zelfs boven beroemde atleten.

De aanklager vroeg: “Heb je hem gevraagd of hij een ontmoeting had met Daniels?” Cohen zei ja.

Gaf hij direct antwoord? “Nee mevrouw.” “Wat zei hij, zei hij iets als reactie daarop?” “Nee mevrouw.”

Wat zei hij over Daniels? Zegt Cohen:

Hij zei dat ze een mooie vrouw was.
gnocchi.
0

'Vrouwen zullen me haten': Cohen zegt dat Trump 'echt boos' was over Stormy Daniels verhaal

Aanklager Susan Hoffinger laat nu teksten zien tussen Michael Cohen en voormalig National Enqurier redacteur Dylan Howard en vraagt of hij uitgebreid heeft gesproken met Stormy Daniels' advocaat Keith Davidson over het kopen van de levensrechten van Stormy Daniels.

Na deze gesprekken, zei Cohen, sprak hij met Donald Trump “omdat het een zaak was die hem aanging en dat was wat ik altijd deed, namelijk hem van alles op de hoogte houden.”

Was dit op dat moment ook een serieuze zaak? “Een zeer serieuze zaak,” zei Cohen.

Wat was zijn reactie? Cohen zei:

Hij was echt boos op me. [Hij zei] Ik dacht dat je dit onder controle had. Ik dacht dat jullie dit geregeld hadden.

Cohen zei dat hij tegen hem zei: “Dat hebben we gedaan, in 2011, ik heb geen controle over wat [Daniels] doet.”

“Regel het gewoon, er is veel aan de hand,” zei Cohen dat Trump reageerde. Wat zei hij inhoudelijk? Cohen zei:

Dit was een ramp, een fucking ramp .... vrouwen zullen me haten.

“Hij zei dat ik met David moest samenwerken,” zei Cohen.

We moesten voorkomen dat dit naar buiten kwam.
gnocchi.
0
Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen getuigt dat hij Donald Trump onmiddellijk op de hoogte bracht van de zwijggeldaffaires om “krediet te krijgen”.

Op deze manier proberen aanklagers vast te stellen dat Cohen een track record had van het informeren van Trump over elke kleine ontwikkeling - om twijfel te zaaien over de theorie van de verdediging dat Trump niet op de hoogte was van het zwijggeld en het illegale terugbetalingsplan.
71.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3561 3562 3563 3564 3565 3566 3567 3568 3569 3570 3571 ... 3585 3586 3587 3588 3589 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
914,27  +3,75  +0,41%  18:05
 Germany40^ 18.587,70 -0,50%
 BEL 20 3.975,74 -0,52%
 Europe50^ 5.005,71 -0,39%
 US30^ 39.065,10 -1,54%
 Nasd100^ 18.626,50 -0,51%
 US500^ 5.269,34 -0,79%
 Japan225^ 38.555,30 -0,22%
 Gold spot 2.328,58 -2,10%
 EUR/USD 1,0813 -0,10%
 WTI 76,85 -0,58%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +57,13%
HEIJMANS KON +5,42%
BAM +3,81%
ASML +2,61%
ASMI +2,37%

Dalers

Alfen N.V. -4,93%
EBUSCO HOLDING -3,10%
FASTNED -2,88%
JDE PEET'S -2,49%
Philips Konin... -2,29%