Crucell « Terug naar discussie overzicht

Crucell gaat onderuit,maar niet op fundament!

106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
1
Biocon, ik erken dat jij en anderen op dit forum vaak uitstekende wetenschappelijke toelichting geven op wat Crucell allemaal doet en welke potentie dat heeft. Maar potentie alleen is helaas niet genoeg. Ik beleg al heel wat jaren en ben al een paar keer flink de mist ingegaan bij bedrijven met een geweldige potentie, maar je moet je produkt ook kunnen en weten te verkopen. Crucell schuift snel op naar een fabrikant van medicijnen en dat is een eindprodukt met heel wat kapers op de kust. Ook oneerlijke kapers, namakers enz. Vaak op maffia-praktijken aan toe. In dat wereldje komt Crucell terecht en moet uiteindelijk daar haar geld weten te verdienen. Ben benieuwd.
Graag je commentaar als wetenschapper. Ik richt me bij gebrek aan die kennis meer op de financien.
[verwijderd]
0
quote:

josti5 schreef:

"Crucell had wat meer naar de markt moeten luisteren. Wat wil de aandeelhouder en wat wil de markt horen? De analisten gaven aan dat ze synergieen willen zien. Nou die had crucell moeten geven. Weet je hoe? Gewoon door een 2-tal powerpoint sheets te maken met als header "synergies". Zo simpel is het.
Zeker qua biotech moet je het gewoon in hapklare brokken voorkauwen aan de markt, dan speel je in op je doelgroep waarvoor je het presenteert."

Uit het hart gegrepen, beste japies.
Zoals elders al betoogd: te veel CSO, te weinig CEO en veel te weinig CFO, op KT/MT wel te verstaan.

Bijstuurklus voor de aandeelhouders.

Das lekker josti, jij gaat er met mijn tekst vandoor. Liever een quote ipv copy paste :)

Het doet me wel goed dat er meer aandeelhouders er zo over denken als ik.

japie
[verwijderd]
3
Over STAR is gedoe blijkt uit de CC. Volgens mij wil CRXL STAR niet licenceren aan de grote spelers (zie sheet 13 hoe CRXL de markt heeft ingedeeld). De tijd van koopjes is voorbij. Genetech mag STAR voor 1 product inzetten als ik de CC op dat onderdeel goed heb beluisterd. Volgens mij heeft CRXL gaande weg de spelregels verscherpt. Genetech dacht dat ze een slimme deal hadden door STAR voor 1 productje te testen en als dat goed uitpakt de zaak zouden kunnen opschalen. Daar heeft CRXL nu een spaak in het wiel gestoken. De relatie met Genetech naar de knollen, maar dat is in de toekomst toch een platte concurrent. So what the hack.

STAR is nog effectiever dan verwacht (uit de CC), maar het wordt nu een Core Competence van het bedrijf CRXL_Berna (en soms mogen andere kleine spelers er ook mee aan de gang).

Dus ik snap best dat Brus met die vraag in zijn maag zat. Maar hij kan dit nu niet even uit de doeken doen. Je ziet de titel al voor je: "STAR deal ketst af". Dat kost nog eens 10% koers, terwijl het onderliggend voor de aandeelhouders juist beter is. STAR gaat niet in de aanbieding.

miekemuis
3
quote:

Biocon schreef:

[quote=Baar]
Wij zijn geen wetenschappers.
[/quote]

Jij niet.

BioStefan wel, Frenky Tornado wel, Cowvet wel, Babs deels ook. Ik wel. Misschien nog een paar.
Dit zijn dan de wetenschappers die in de biomedische wereld rondlopen.
Ik zie soms ook wetenschappers uit andere velden, oa. economen.

Als jullie geen wetenschappers zijn, prima. Oordeel dan niet zo luid over de inhoud. Niet ten nadele (alweer uitstel trials), niet ten voordele (Bloedproducten geweldig !).
Wie erin zit voor de SNELLE winst, kan beter ergens anders gaan. Ook die Rabo analist. Onverstelbaar dat mensen met zo weinig kennis van zaken, zo'n grote mond opzetten.
Iemand (Groucho?) stelde dat de bottemline het financiele gewin is. Accoord, maar dan niet de winst op 1 dag, maar op de LT.

Aanbevolen Biocon,

Als de daling al 1 goed gevolg heeft dan is het dat de rust op dit forum weerkeert. Zijn we direkt verlost van al die schreeuwers gisteren. Heeft me als trouwe dagelijkse lezer van dit forum gisteren een paar uur gekost om alles bij te lezen. Als eindconclusie, het zijn toch steeds die enkele berichten van de "vaste forumleden" die je werkelijk wat bijbrengen als leek. We kennen de namen allemaal als trouwe LT-beleggers, ik ga daarom geen namen noemen om geen mensen te vergeten maar bij deze doe gerust verder zoals jullie gewoon waren te posten en met Crucell komt alles meer dan goed.

Wij "leken" maken dankbaar gebruik van jullie kennis, bedankt daarvoor! Een dag als gisteren geeft je enkel nog meer inzicht dat "beleggen" méér is dan wat aandelen kopen en veronderstellen dat ze in 1 recht lijn zomaar zullen stijgen. Conclusie "never a dull day with Crucell", alleen al daarvoor blijft het mijn favoriete aandeel en ok het feit te kunnen deel uitmaken van dit fantastische forum, toch ?
bilbo3
6
Ik heb het een en ander een dag laten bezinken en geef vandaag een korte reactie:
Ik ben (helaas) geen wetenschapper, waardoor ik moet vertrouwen op mededelingen Crucell en enkele echte deskundigen op dit forum, in elk geval niet op analisten, met uitzondering van Marcel Wijma. Tot op heden hebben zowel Crucell als ook onze forumspecialisten mij niet teleurgesteld.
Ik ben wel financieel onderlegd en bezie het bedrijf dan ook vanuit die hoek, gebaseerd op dor anderen aangedragen inhoudelijke kennis. Op basis daarvan heb ik enkele weken geleden wat calculaties gemaakt en die staan ook na de analistenmeeting nog steeds overeind:
www.iex.nl/forum/topic.asp?forum=228&...

IK BEN DAN OOK NIET TELEURGESTELD IN DE ANALISTENMEETING, MAAR IN DE REACTIE VAN EEN AANTAL ANALISTEN EN BELEGGERS.

Crucell heeft een update gegeven van hun ontwikkelingen. En ik heb geen negatief nieuws gehoord, sterker nog een aantal ontwikkelingen vielen mij mee. Uiteraard was er geen breaking news, maar dat is ook niet te verwachten in een analistenmeeting die lang van tevoren wordt aangekondigd, breaking news is er zomaar in een keer!

Verder heb ik drie inhoudelijke opmerkingen:
Star, nog geen overeenkomst met Genentech, maar je hoort vooruitgang tav Star en dat kan alleen als er met man en macht aan wordt gewerkt. Dus het heeft potentie/bestaansrecht en dus commerciele mogelijkheden, dus die deal komt er, alleen op het moment dat niemand het verwacht.
Break even op cashbasis in 2007, fantastisch toch en dat betekent dat er in principe winst wordt gemaakt indien de afschrijvingen op goodwill niet worden meegenomen.
Van der Geest zeurt over het feit dat hij synergievoordelen mist. Vanaf moment 1 is door Crucell aangegeven dat er geen kostensynergie is, het is een offensieve overname die voor produktie- en markmogelijkheden zorgt, de winst komt hier niet uit kostenbesparingen, maar uit commeriele synergie. en als we die gaan benutten (vanaf 2007) dan kan het hard gaan.

Jan

Sir Piet
1
Net nogmaals naar de presentatie geluisterd. Wat een wereld bedrijf. Dit is een bedrijf waar wij als nederlanders heel trots op moeten zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Sir Piet schreef:

Net nogmaals naar de presentatie geluisterd. Wat een wereld bedrijf. Dit is een bedrijf waar wij als nederlanders heel trots op moeten zijn.
Yes Sir, you're absolutely positively
right Sir!
gr.
aossa
0
quote:

Sir Piet schreef:

Net nogmaals naar de presentatie geluisterd. Wat een wereld bedrijf. Dit is een bedrijf waar wij als nederlanders heel trots op moeten zijn.
Probeer dat eens aan van der Geest en Co wijs te maken!
Ik ben niet-ontevreden ooit Crucell 'ontdekt' te hebben.
Sir Piet
0
Er is eens een tijd geweest dat ik naar analisten luisterde.Dat heeft niet veel zoden aan de dijk gezet. De eerste keer dat ik crucell kocht ( +/- 2 euro)had de bank gezegt, "die rotzooi kopen wij niet".Blij dat ik het wel gedaan heb.
[verwijderd]
0
quote:

Sir Piet schreef:

Er is eens een tijd geweest dat ik naar analisten luisterde.Dat heeft niet veel zoden aan de dijk gezet. De eerste keer dat ik crucell kocht ( +/- 2 euro)had de bank gezegt, "die rotzooi kopen wij niet".Blij dat ik het wel gedaan heb.
Zeker de RABO-bank?

redpoint ;-D
Sir Piet
0
Noem geen namen. Die mensen moeten ook door met hun leven, en ik maak ook wel eens fouten.
[verwijderd]
0
quote:

redpoint schreef:

[quote=Sir Piet]
Er is eens een tijd geweest dat ik naar analisten luisterde.Dat heeft niet veel zoden aan de dijk gezet. De eerste keer dat ik crucell kocht ( +/- 2 euro)had de bank gezegt, "die rotzooi kopen wij niet".Blij dat ik het wel gedaan heb.
[/quote]

Zeker de RABO-bank?

redpoint
Ik heb iets dergelijks in elk geval wel meegemaakt bij de rabobank. Ik wilde toen een pennystock kopen waarvan bekend was dat er een bestuurswisseling kwam. Rabo meneer ontraadde me in alle toonaarden dit te kopen, 'meneer, u gooit uw geld weg!'...overnacht verdubbeld. Les die ik heb geleerd: ik vaar mijn eigen koers en maak mijn eigen fouten en behaal mijn eigen successen. Voorlopig voel ik me daar lekker bij, zelfs na een relatief grote daling zoals gisteren.

pim f
0
ik heb ook wel een leuke RABO-story

ik won een rabo-beleggingsprijs (jaja) en praatte met de directeur die me de 500 euro aandelen bij hen te beleggen cado deed. En of ik, a propos, de portefeuille status wilde veranderen want het was offensief met al dat crucell. Aangezien ik al jaren bezig ben met crucell (zelfs ttv de IPO heb gekocht) meende ik te mogen zeggen dat Crucell een defensieve belegging was. Enfin, weggehoond en om van het gel*l af te zijn de portefeuille maar offensief genoemd. Weet zo'n RABO locale directeur veel? Die moet boerderijen verkopen ofzo of de prijs van varkensbuiken in de gaten houden. Nee, van de RABO moet je het in het echte leven niet hebben>
[verwijderd]
1
Welnu, iedereen op dit forum, Kempen, van Lanschot en IRIS zijn uitermate positief over de webcast maar we staan daarna wel 8% lager.

Welk biotech bedrijf is na 7 jaar Break even / winstgevend? Crucell.
Welk bedrijf geeft al een jaar van te voren aan dat ze break-even zullen zijn? Crucell.
Hoezo geen openheid geven? Mr. Rabo ghost (geest, of "geestig"?)?

Cash burn van 33mio? als je ruim 200mio hebt op de bank en vlg jaar break even bent? So what?
Wat dan? 20mio investeren in de integratie en dan half werk doen???? Wat wil men nu?
Ik als aandeelhouder zeg, zo snel mogelijk investeren in integratie van crucell met berna om snel mogelijk de nieuwe organisatie in shape te hebben voor de toekomst.

En de koers?
Die boerenbank met een klaagzang voordat de webcast begon heeft schijnbaar meer impact op de koers dan de onderbouwde mening van Kempen, lanschot en iris (rabo koppeling?) na de webcast.
O-N-V-O-O-R-S-T-E-L-B-A-A-R

Zo en vanavond gaan we wat biertjes wegwerken :)

japie
voda
0
Doe ik nu al, als je het niet erg vind. LOL

Moet kunnen na zo'n week, even lekker ontspannen!

Voda
[verwijderd]
0
[verwijderd]
4
quote:

GROUCHO MARX schreef:

Biocon, ik erken dat jij en anderen op dit forum vaak uitstekende wetenschappelijke toelichting geven op wat Crucell allemaal doet en welke potentie dat heeft. Maar potentie alleen is helaas niet genoeg. Ik beleg al heel wat jaren en ben al een paar keer flink de mist ingegaan bij bedrijven met een geweldige potentie, maar je moet je produkt ook kunnen en weten te verkopen. Crucell schuift snel op naar een fabrikant van medicijnen en dat is een eindprodukt met heel wat kapers op de kust. Ook oneerlijke kapers, namakers enz. Vaak op maffia-praktijken aan toe. In dat wereldje komt Crucell terecht en moet uiteindelijk daar haar geld weten te verdienen. Ben benieuwd.
Graag je commentaar als wetenschapper. Ik richt me bij gebrek aan die kennis meer op de financien.
Hallo GM,
Er moest ook nog gewerkt worden vandaag, dus nu lees ik je antwoord pas.
Het lijkt mij absoluut niet onredelijk wat je schrijft. Met potentie alleen kom je er niet, ook marketing en sales zijn enorm belangrijk. Ik kan me het oude Philips videosysteem nog wel herinneren en dat we jaren met VHS hebben opgezadeld gezeten.
Bij Crucell ziet het er nu nog uit als potentie. Ik schrijf hier ook al heel lang dat alle klinische trials nog gedaan moeten worden en dat dan pas van wetenschappelijk succes kan worden gesproken in de zin vandat het ook in de mens werkt. Dit soort trials duren lang en hebben heel veel voeten in aarde. Nu zijn veel mensen die in paniek raken nu er een half jaar uitstel is van het begin van een trial. Daar reageerde ik op. Dat is niet meer dan normaal in deze (medische) wereld. Ook in de onderzoekswereld is niet alles op de dag te plannen. Er wordt met levend materiaal gewerkt: cellen, muizen, apen en mensen. Daar kan besmetting optreden, dieren gaan dood, dieren hebben ook een voortplantingstijd dus om op tijd voldoende dieren voor een proef te hebben is niet altijd haalbaar (kleinere nestjes dan gedacht bv), etc etc. De logistiek rond het organiseren van een trial is enorm. De kwaliteitscontrole van de producten die de patient in gaan is enorm. Ook dat is niet allemaal te plannen. Als een iemand zijn handtekening niet zet zijn er weer 2 weken voorbij (maak het zelf mee).

De snelheid in de financiele wereld ligt veel hoger. Om allerlei redenen. Ik kan me heel goed voorstellen dat velen zo snel mogelijk en zoveel mogelijk geld wil verdienen. Daarom ga je beleggen want dat zou meer op kunnen leveren. Op de langere termijn zeker. Helaas heeft niemand 100 jaar om daar op te wachten dus moet het sneller. Ja dan ga je natuurlijk daghandelen en hoop je dubbeltjes of kwartjes winst te halen. Met 100k aandelen gaat het dan wel snel. Het probleem bij Crucell is echter dat de techniek veel moeilijker is dan het in elkaar zetten van wasmachines, verkopen van auto's etc. Daarom duurt het allemaal langer dan vele mensen die voor het snelle geld gaan willen. Ik denk dat het DDS van Louis wat reeler is, dan even de getallen in het midden laten. Het idee is dat het lange termijn denken moet zijn. Voor iemand als Voda die instapt op het hoogte punt is het niet leuk om vitueel op verlies te staan. Er zijn er ook die vanaf de beursintroductie aandelen hebben, die staan 5.1/2 jaar later pas op een paar euro in de plus, maar zijn er wel ingebleven.

Concurrentie is moordend en de financiele verkoop wereld is spijkerhard. Dat geloof ik graag en ik hoop dat Crucell daar zijn plaats in kan vinden en instaat zal zijn integer te blijven.
[verwijderd]
0
Een dikke aanbeveling Biocon.... uit het hart gegrepen.

Babs

(Zucht... die alles weet van nestjes muizen die niet of onvoldoende uitkomen.... het lijkt zo simpel, maar verre van dat... Elk antwoord roept een nieuwe vraag op... en zo zijn we weer maanden verder).
106 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
909,79  +5,58  +0,62%  12:58
 Germany40^ 18.786,60 +0,54%
 BEL 20 4.012,96 +0,69%
 Europe50^ 5.090,79 +0,72%
 US30^ 39.519,40 +0,28%
 Nasd100^ 18.193,80 +0,42%
 US500^ 5.232,87 +0,33%
 Japan225^ 38.384,30 -0,14%
 Gold spot 2.374,37 +1,20%
 EUR/USD 1,0778 -0,04%
 WTI 79,87 +0,33%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,28%
AMG Critical ... +3,52%
PostNL +3,22%
Eurocommercia... +2,76%
Air France-KLM +2,66%

Dalers

UMG -2,32%
INPOST -1,47%
VIVORYON THER... -1,23%
Wolters Kluwer -0,91%
DSM FIRMENICH AG -0,86%