Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - ING, red Fortis!

88 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
BimBam
0
Jacques, het is de ned bnk wel degelijk aan te rekenen, zij zijn de vakmensen of horen dat te zijn. Hij kan domweg geen toezichtuitoefenen als 3 verschillende partijen 1 bank overnemen en da was het eige at hij had durven moeten zeggen. Zijlstra had indertijd wel de visie en de moed om het kabinet den uyl tegen te spreken en daar pluken wij nog steeds de vruchten van.
[verwijderd]
0
Interessant ontwikkellingen op de financiele puinhopen van polder holland en bergjes belgië.

Het einde van twee zelfstandige banken binnen een jaar. Wat een afgang voor de lage landen.

Wellink,
Nelie,
Balkie,
Bossie,

Was dat nu echt de bedoeling van de deregulering??
[verwijderd]
0
Zelfs als de mededingingsautoriteit een dergelijke dominantie positie van ING zouden toestaan - waarom zou ING dat moeten willen? De delen van ABN die voor ING interessant waren, zijn naar Schotland en Spanje gegaan. Kan ING zijn geld niet beter steken in echte groeimarkten? ING heeft al een mooi marktaandeel in de Benelux.

Overigens is het achteraf gezien maar goed dat ING zich heeft teruggetrokken bij de overname van ABN - wegens te duur. Als de politiek een nationale kampioen had willen forceren, dan had men de rekenaars bij ING moeten overrulen. Dan hadden ze nu net zo in de shit gezeten als Fortis.
ziggy@stardust
0
Beste mineset,ik wil zeker geen stuk MKB richting riool.
Maar er moet nu wel iets geloofwaardigs gebeuren.
Bos zegt in een interview met RTLZ dat hij het jammer vindt voor de aandeelhouders van Fortis en verder......bla.bla.Bos zal aarzelen om een staatsgarantie af te geven omdat hij niet wil worden vergeleken met de sinterklaas van de jaren'70 Den Uyl.
Fortis is een Belgisch -Nederlandse bank, de Belgen hebben op dit moment helemaal geen leiders meer.Ze maken zich alleen nog druk of ik u met u of vous of fou moet aanspreken.Klinkt niet erg vertrouwenwekkend.
Alexander_Jansen
0
Wat een onzinnig verhaal. Als Fortis uberhaupt te koop is, dan zijn er vast wel meer potentiele gegadigden dan alleen de ING. Maar waarom zou de politiek zich ermee moeten bemoeien? Laat de markt dat zelf reguleren. En zelfs als de politiek zich ermee bemoeit, wat kunnen ze dan doen? Aandeelhouders van Fortis en ING aansporen tot fusie? Het wordt natuurlijk anders als Fortis failliet gaat. Maar daar lijkt het voorlopig niet op, met vers kapitaal staat Fortis overeind. Alleen de aandeelhouders zijn veel geld kwijt. Eigen schuld, dikke bult!
johjoh
0
Misschien wil Barclays wel en bod op Fortis doen ??
Of zouden ze tekort aan kapitaal hebben ?
[verwijderd]
0
ABn Amro is overgenomen door een Belg die de Nederlanders wel even een lesje wilde leren .
Zou nu ING bank nu fortis mogen inlijven?
Dat het goed zou zijn voor de rust in financieel Nederland is duidelijk ook de klanten van Fortis en ABN AMRO zouden weer rustig kunne slapen, maar de kans dat het zo gaat lopen acht ik klein .
Maar ik hoop dat het er van komt.
Alexander_Jansen
0
Waarom? Wat kan jou het nou schelen, of de klanten van Fortis rustig slapen? Laat hun zelf uitmaken, wat het beste voor ze is.
[verwijderd]
0
juist, politiek kan proberen te bemiddelen niet te forceren, zij stellen zich prima op.
De banken zouden openheid kunnen geven over de stand hypo-crisis tav hun belangen eens/mmnd, doen ze niet omdat niemand het doet en niet hoeft.Dan is het je eigen adh-risico.
De VEB probeert voor elke adh op te komen en dat is goed, zij hebben nooit gezegd dat fortis abn-amro moet overnemen tegen de hoogste prijs , dat was de keuze van fortis-adh zelf, ingestemd en de tik gekregen, eigen schuld. meneer votron gaf alleen foute inzichten van geld genoeg en te behappen prooi.
[verwijderd]
0
Goed stuk, Jacques, maar wat moet ING met een noodlijdend Fortis dat zelf nog bezig is ABN Amro te integreren?
ING houdt zich inderdaad goed onder de kredietcrisis, maar is desondanks bijna in koers gehalveerd ten opzichte van vorig jaar. Zou het echt goed zijn voor de aandeelhouders om nu een overname te doen?
wiegveld
0
Ik vind de mening op zijn zachtst gezegd wat vreemd.
Waarom zou ING Fortis moeten redden. Voor het Fortisdebacle zijn op dit moment alleen maar open eindjes.
DUS: Fortis moet COMMUNICEREN wat er gebeurd is de laatste weken en niet alleen Votron ontslaan.
DUS: Alle slimme spaarders moeten z.s.m. hun deposito's en spaargelden weghalen bij Fortis nu het nog kan.(zie INDYMAC en gevolgen als je de laatste bent)
DUS: DNB moet openheid geven over de situatie vanaf de ABN overname en haar beslissingen terzake Fortis.

MAAR: Laat ING in godsnaam zichzelf redden.

Als Fortis blijft zwijgen is het volgende week voorbij en liggen en Belgie en Fortis KO in de hoek!!
Brievenbus
0
quote:

wiegveld schreef:

DUS: Fortis moet COMMUNICEREN wat er gebeurd is de laatste weken en niet alleen Votron ontslaan.

[/quote]
Ze hebben vanmiddag gecommuniceerd.

[quote=wiegveld]
DUS: Alle slimme spaarders moeten z.s.m. hun deposito's en spaargelden weghalen bij Fortis nu het nog kan.(zie INDYMAC en gevolgen als je de laatste bent)

Wat een onzin!
[verwijderd]
0
Kees

Fortis kan beter overgenomen worden door de Royal Bank of Scotland: twee aangeschoten banken bij elkaar, want RBS is toch al een opgeblazen kat in een doedelzak.
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef:

[quote=wiegveld]
DUS: Fortis moet COMMUNICEREN wat er gebeurd is de laatste weken en niet alleen Votron ontslaan.
[/quote]
Ze hebben vanmiddag gecommuniceerd.
[quote=wiegveld]
DUS: Alle slimme spaarders moeten z.s.m. hun deposito's en spaargelden weghalen bij Fortis nu het nog kan.(zie INDYMAC en gevolgen als je de laatste bent)
[/quote]
Wat een onzin!
Het hele grote probleem van Fortis is dat ze niet normaal kan communiceren. Crunch gecorrigeerd had het aandeel zomaar op 18-19 euro kunnen staan.
Die 8 euro hebben de aandeelhouders aan de zeer gesloten en non-communicatieve houding van de Fortis directie c.q. RvB te danken.
Het laatste persbericht laat al weer ruimte voor discussie en dan kunnen rekeninghouders zich onveilig gaan voelen, wat overigens helemaal nergens voor nodig is en dan ben ik nog wel iemand die over het algemeen heel kritisch kan zijn tav banken.

gr.mineset
[verwijderd]
0
wiegveld
0
Beste brievenbus,

Je kunt het onzin vinden, maar ik noem dat persbericht GEEN communicatie, omdat het het vertrouwen niet herstelt.
en tav het weghalen van gelden op Fortisrekeningen geldt dat zolang Fortis geen duidelijkheid geeft, ik niet zeker weet waarom hier geen Amerikaanse toestanden gaan ontstaan. Er was ook ineens 8 miljard euri nodig EN niet voor niets biedt Fortis 5,6% rentevergoeding aan.
Het vertrouwen in F is weg en dat leidt tot vreemde zaken. Tot die tijd zet ik mijn geld liever bij een andere bank.
[verwijderd]
0
quote:

wiegveld schreef:

waarom hier geen Amerikaanse toestanden gaan ontstaan
omdat driekwart van NL op vakantie is? :-)

Maar Fortis communiceert niet zo briljant. Wellicht, om met oud-cfo ING, Maas, te spreken: "we weten het zelf ook niet".
JP Monay
1
Niets doen is ook een daad. Een korte blik op de vorige eeuw is voldoende om de immense economische en menselijke ellende van deze vorm van potentiële wandaad gedemonstreerd te zien.

De Nederlanse politieke passiviteit aangaande het over de grens kieperen van het beheer van honderden miljarden, zoniet, inclusief uitstralingseffecten, biljoenen Euro is zonder precedent. Geen enkel ander land zou politici tolereren die een dergelijke economische strategische aderlating, en niet te overtreffen signaal van uitverkooppermissie, laten plaatsvinden. Geen van de politici in welk ander land dan ook zouden een dergelijk gebrek aan besef dat zij zijn gekozen door een door landsgrenzen bepaalde groep kiezers aan de dag durven leggen.

De beslissingen rond de voormalige ABN-AMRO zijn van historische betekenis. Een onstuitbare reeks gebeurtenissen [b]lijkt in gang gezet waarbij het in het geheel niet is uitgesloten dat deze de gedaanteverwisseling betekenen van een 400 jaar oud economisch imperium -het gemiddeld over deze periode rijkste land ter wereld- naar een filiaal van verschillende andere staten. Vrijwel alle significante recente nationale economische ontwikkelingen wijzen in die richting. Of deze Bosbrand te blussen valt met een ondertussen welhaast triviale actie als de overname van Fortis door ING is voor mij zeer de vraag.
[verwijderd]
0
ycdtosay
0
Ik denk dat ING liever kansen pakt in Azië en andere emerging markets, dan dat ze in de Benelux, met nul komma nul groei, gaan uitbreiden.

Bos en Balkenende hebben enorm geblunderd, maar daar is niets meer aan te doen, AAB is niet meer. Toen Société Générale in de problemen kwam werd door de fransen direct gezegd dat overname door een buitenlandse partij niet aan de orde was. En dat was dat.

Grt, Willem
88 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
911,91  +1,32  +0,14%  18:05
 Germany40^ 18.720,40 -0,28%
 BEL 20 3.980,58 -0,82%
 Europe50^ 5.072,97 -0,24%
 US30^ 39.445,10 -0,16%
 Nasd100^ 18.196,20 +0,22%
 US500^ 5.220,66 -0,02%
 Japan225^ 38.165,70 -0,06%
 Gold spot 2.335,90 -1,05%
 EUR/USD 1,0792 +0,19%
 WTI 79,01 +0,93%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +3,99%
Alfen N.V. +3,08%
NX FILTRATION +2,85%
JUST EAT TAKE... +2,08%
PROSUS +2,03%

Dalers

VIVORYON THER... -3,14%
FASTNED -1,71%
BESI -1,39%
SBM Offshore -1,36%
ASML -1,33%