Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Peter van Kleef - Byebye Dubai

15 Posts
[verwijderd]
0
Peter van Kleef - Byebye Dubai

"Het groeiwonder Dubai komt met gierende banden tot stilstand. S&P komt met downgrade..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
boerenbeleg
0
Nou, dat Dubai hebben we dus ook weer gehad, op naar de volgende hype (bubbel).

Beleggende boer.
[verwijderd]
0
De Russen liggen ook al volledig op hun gat.
Zakendoen wordt daar met de dag moeilijker en de bevolking begint steeds luider te morren.
[verwijderd]
1
Ben even naar Dubai geweest. Wil je in een stad wonen waar baby’s T-shirtjes dragen met de tekst “I´m training for shop-o-holic”? Waar elke dag 1500 mensen het land mòeten verlaten omdat ze geen baan meer hebben. En de grootste stroom moet nog komen, als straks het schooljaar eindigt. Waar bouwputten weer worden volgegooid en op de plaats van net afgebroken romantische met bougainville overdekte bungalows voorlopig geen nieuwe bebouwing is gepland. Waar in aanbouw zijnde gebouwen nog zullen worden afgebouwd, maar waar nu al 30, 40, 50% minder voor wordt gevraagd. Waar torenhoge flats leeg staan. Waar je vroeger een uur in de rij bij de douane stond en nu zo maar eenzaam kan doorlopen. Waar je niet meer een tafel hoeft te reserveren, maar de prijzen nog peperduur zijn. Waar het uitgedunde verkeer en de vaak prachtige wegen je toch niet uitnodigen er ´s avonds op uit te trekken. Waar de, vaak gigantische, billboards zijn verdwenen en de elektronica-, auto- en onroerend goed advertenties hebben plaats gemaakt voor aankondigingen van Literatuur Festivals (nog geen 15% van de bevolking leest regelmatig), de Week van de Poëzie (inderdaad Sjeik Mohammed was altijd al in voor vrouwen, paarden en de dichtkunst), Film Festivals, Kunst Conferenties in voorbereiding op de bouw van het Louvre en het Guggenheim Museum in Abu Dhabi, een tentoonstelling van Bekroonde Foto´s en natuurlijk de Tennis en Golf tournaments met minder grote namen dan voorheen, het rugby festijn en de paardenraces. Je kunt er zelfs naar Shakespeare´s toneelstuk Richard III, bewerkt weliswaar tot een “Arabic Tragedy”. Zouden sport en cultuur het gaan overnemen van geld en materie? Geloof het maar niet. De defensie expositie Idex resulteerde in $5 miljard aankopen voor gevechtsvliegtuigen en marine vaartuigen door de U.A.E. De kranten geven veel informatie over de economische ontwikkeling. Maar of de cijfers juist zijn…. Want doem schrijven is verboden. En dus nemen geruchten toe. Een Arabic Tragedy.

Het vrije woord
Heeft het vrije woord nog weinig kans in de Emiraten, bij ons lijkt het heilig. En dus kreeg ik me toch de wind van voren. We hadden het eerst gehad over de funeste rol van de media, als onheil aanjagers van de financiële crisis. Ze zouden eens wat terughoudender moeten zijn. Daar was iedereen het wel over eens. Het woord censuur viel niet, maar lag voor in de mond. Maar toen sprongen we over op Wilders. Meer nog, op de weigering van Engeland hem toe te laten. Onze grondwettelijk bevochte vrijheid van meningsuiting. Die Engelsen toch. Nou vind ik Wilders verschrikkelijk, maar moest toegeven dat hij wel de, vaak ongenuanceerde, wensen van vele Nederlanders had verwoord. En ik ben de eerste die voor een vrije meningsuiting is, maar stelde ik, je moet wel je verantwoordelijkheid kennen en in acht nemen. En dat doet Wilders niet. Zo is het in Frankrijk en Duitsland verboden de Holocaust te ontkennen, duidelijk een verfijning van ons recht op vrije meningsuiting. Maar ook: Engeland heeft geen behoefte aan betogers, oproerkraaiers en Gordon Brown, als een echte Flash Gordon weert die. Ik weet zeker dat Wilders was toegelaten en zijn presentatie van Fitna in het Engelse parlement had mogen houden, als hij, publiciteitsgeil als hij is, niet gezorgd had dat een stoet van 60 journalisten hem had gevolgd. Voor demonstraties heb je een vergunning nodig en die had hij niet. En omdat je onder vrienden bent ga je daarna door met het dessert. Ja, zij dronken een glas, deden een plas en lieten de zaak zoals hij was…

Ooggetuigeverslag van tinyurl.com/dubaiverslag
[verwijderd]
1
Zo makkelijk om dit te schrijven, volstrekt zonder onderbouwing. Ik heb jaren in Dubai gewoond en me verbaasd over de positieve 'can do ' houding. De transformatie van Dubai van Olie naar een andere economie, was op tijd gezien en ingezet.
Net als andere landen, heeft Dubai nu de wind tegen, juist vanwege die transformatie...

Maar het is veel te makkelijk om te zeggen dat het over is.

1. UAE, bestaat uit meer dan Dubai en zullen zeker Dubai gaan ondersteunen
2. Indien wereldwijd de economie aantrekt blijft Dubai met bijna geen belastingen een interessante vestigingsplaats voor veel bedrijven en personen.
3. Dubai blijft een Hub tussen Oosten en Westen
4. Belangen van Dubai zijn niet alleen in Dubai opgebouwd, maar ook in vele westerse bedrijven

Dus ja projecten worden stil gelegd, maar niet anders dan in Nederland, ja expats verliezen hun baan, maar niet anders dan in de rest van de wereld en ja banken zullen issues krijgen maar niet anders dan in... precies..

Mijn inziens is het juist de can do attitude die hier vaak ontbreekt die er voor zal zorgen dat Dubai sneller dan wij opstaan en verder gaan waar ze mee bezig waren...
[verwijderd]
0
Denk dat Sjeik Mo in die materialistische zandbak beter over kan stappen op de "cannot do" mentaliteit.
Beetje meer diepgang kan geen kwaad daar, lopen lichtjaren achter.
[verwijderd]
0
Wat bekrompen zeg, misschien ga je de volgende keer eerst even kijken, voor je zulke ongefundeerde en eenzijdige uitlatingen doet.
Wat een slecht stuk journalistiek.
Wij wonen in Dubai, overal om ons heen wordt gebouwd, gaat het gewoon door.
We staan nog steeds dagelijks in de file.
We moeten nog steeds reserveren in restaurants, we krijgen gelukkig wel iets minder vaak nee te horen.
De creditcrunch is voor Dubai eerder een zegen.
Het grote voordeel is dat het staatje nu met volle kracht kan werken aan de infrastructuur, die de afgelopen jaren de onvoorstelbare groei niet kon bijbenen.
Hierdoor zal Dubai veel beter voorbereid zijn op de volgende groeiexplosie die er binnenkort zeker weer komt.
Begrijp niet waarom het grootste deel van de nederlandse pers er zoveel genoegen in schept dit Dubai telkens weer in een kwaad daglicht te stellen.
Dubai zou o.a. onbetaalbaar zijn.!!!
Hoe vaak wij uit eten gaan en telkens weer verbaasd zijn over de uitstekende prijs-prestatie verhouding.
Bijv. een 5 slaapkamer villa (450m2 woonoppervlak), prachtig afgewerkt, op 1250 m2, prachtige groene wijk, gemeenschappelijk zwembad (30m), gemeenschappelijke tennisbanen, security gate, voor 650.000,- euro. Duur??
In een belastingparadijs, waar ook nog eens 360 dagen per jaar de zon schijnt.
bergd
0
Peter, wat een zielig verhaaltje - lekker je grote broers van Newsweek na(g)apen. Kom toch vooral eerst eens langs in Dubai - marhaba! Maar je bent misschien teveel vastgekleefd in het veilige NL waar alles nog op rolletjes loopt (toch?). Natuurlijk gaat het minder in Dubai, en is het een schande dat de grote masterdevelopers niet of nauwelijks betalen, maar het geld zit hier en de betalingen zullen worden gemaakt. En ik kan je verzekeren dat er nog genoeg expats zijn die de restaurants vol houden.
TIP: Misschien volgende keer eerst het stuk van S&P lezen (zo lang is het niet). De afwaardering houdt verband met de effecten van de wereldwijde recessie, en niet direct met de kredietwaardigheid van de gerate "Dubai Inc.'s". Is het vreemd voor een open economie dat deze effecten worden gevoeld? Neen, vraag maar aan Wouter Bos.
Aad de Vries
0
Mosaic zondag 1 maart 2009 11:49 Reageer | Aanbevolen: 1

Bye Bye Dubai , Total collapse !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

www.youtube.com/watch?v=LG747yb5CFY&f...

p.s. lekker hoor tegenwoordig - posts/titels worden willigkeurig verwijderd en vervolgens wordt hetzelfde (qua inhoud) weer herplaatst door IEX-redactie - erg sportief trouwens -:)
Bijlage:
Boemba ~ de stem van de rede
0
niks ten nadele van al die pioniers die hun ziel en zaligheid in dubai hebben gestopt...

maar wat een merkwaardige plek zal het worden wanneer daadwerkelijk iedereen zich terugtrekt uit dat hypermoderne metropolenutopia

het schijnt een gouden regel te zijn trouwens dat wanneer een land het hoogste gebouw van de wereld bouwt direct daarna in een diepe depressie belandt...

Aad de Vries
0
quote:

Paulus29 schreef:

De Russen liggen ook al volledig op hun gat.
Zakendoen wordt daar met de dag moeilijker en de bevolking begint steeds luider te morren.
Preparing for Civil Unrest in America !

Talk of martial law and civil unrest seems out of place. Really? Is it so inconceivable? I do not think so. Rising unemployment, banksters ripping off the sheeple, rising tent cities, rising poverty, rising income inequality.. things are getting from bad to worst.

If civil unrest and martial law is so improbable, why is the US military preparing for it? Professor Michel Chossudovsky writes in Legislation to Establish Internment Camps on US Military Bases :

The Protest Movement
When people across America, whose lives have been shattered and destroyed, come to realize the true face of the global “free market” system, the legitimacy of the Wall Street, the Federal Reserve and the US administration will be challenged.

A latent protest movement directed against the seat of economic and political power is unfolding. How this process will occur is hard to predict. All sectors of American society are potentially affected: wage earners, small, medium and even large businesses, farmers, professionals, federal, State and municipal employees, students, teachers, health workers, and unemployed. Protests will initially emerge from these various sectors. There is, however, at this stage, no organized national resistance movement directed against the administration’s economic and financial agenda.

Obama’s populist rhetoric conceals the true nature of macro-economic policy. Acting on behalf of Wall Street, the administration’s economic package, which includes close to a trillion dollar “aid” package for the financial services industry, coupled with massive austerity measures, contributes to precipitating America into a bottomless crisis.
Aad de Vries
0
quote:

Boemba schreef:

niks ten nadele van al die pioniers die hun ziel en zaligheid in dubai hebben gestopt...

maar wat een merkwaardige plek zal het worden wanneer daadwerkelijk iedereen zich terugtrekt uit dat hypermoderne metropolenutopia

het schijnt een gouden regel te zijn trouwens dat wanneer een land het hoogste gebouw van de wereld bouwt direct daarna in een diepe depressie belandt...

Gelukkig hebben we geen ultra hoge gebouwen in NL -:)
smith&jones
0
Alweer een jaar of 4 geleden een rondgangetje gemaakt in Dubai, en kreeg daarbij steeds meer het unheimische gevoel dat men veel te ver voor de muziek uitliep. Uitzinnige luxe. De suite in de Burgh Al Qasr ( nee, niet de Arab) was $ 750 per nacht, je werd per bootje over kunstmatig aangelegde kanalen gevuld met rondgepompt zeewater er naartoe gevaren etc etc. That said, was het algemene serviceniveau bovenaards.

Het was echter zonneklaar dat de hype zich op een hoogtepunt bevond.
Maar dit blijkt een wereldwijd om zich heen grijpend virus te zijn geweest dat nu zelfs tot in het 'veilige en rustige' Nederland slachtoffers maakt.

De correctie die nu plaats vindt is ongetwijfeld heilzaam, en zoals terecht wordt opgemerkt hier: de Emiraten hebben de afgelopen jaren geld gemaakt ipv geleend. Dat zal uiteindelijk het verschil moeten maken, ondanks pogingen van de USA om zich uit de schulden te devalueren. Hopelijk hebben de VAE cq Dubai op tijd hun $$ in assets omgezet, wat helemaal geen slechte tactiek kan blijken.

S&J.

15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  10 mei
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 -0,02%
 US30^ 39.507,00 0,00%
 Nasd100^ 18.156,80 0,00%
 US500^ 5.221,51 0,00%
 Japan225^ 38.190,30 0,00%
 Gold spot 2.360,72 0,00%
 EUR/USD 1,0771 0,00%
 WTI 78,28 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%