Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Wat zijn we blij...

18 Posts
[verwijderd]
2
Wat zijn we blij...

Frank van Dongen - 8 jun, 08:45

"... met ontslagen, dure hulpacties en alle faillissementen en het daarbij verloren beleggersgeld..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
TraderRon
0
Chrysler heeft eerder toch al chapter 11 aangevraagd. Met andere woorden was al voor GM omgevallen. Dus hoeft er niet meer bij.
[verwijderd]
0
Owww,wat zijn we blij dat bijna alle onderdelen gewoon weer doorstaten. Het oude stof is opgeruimd en het koper glimt weer.
Owww, wat zijn we blij dat concurrenten hierdoor minder pijn krijgen,klanten springen als vlooien over,dus daar minder ontslagen.
Owww,wat zijn we blij dat de bedrijven weer efficienten kunnen werken waardoor de concurrentie beter bespeeld kan worden,door lagere prijzen ,wat weer koopkracht aantrekt.
Owww,wat zijn we blij dat er weer vernieuwing ontstaat in de producten en bedrijven zich weer afvragen wat de lant echt wil. Dit trekt kopers aan.
TG01
0
quote:

schreef:

Als we echt blij worden van de faillissementen, omdat deze alle onzekerheden wegnemen, moeten we ook maar hopen dat Chrysler, AIG en GE snel omvallen. Dan hebben we pas echt feest in de Dow Jones en staan we gewoon weer op een all time high.
Van deze fondsen staat alleen GE genoteerd in de Dow.

beetje genant dit..
tmaster
0
Wat blij zullen de andere autofrabriekanten zijn dat er weer een concurrent minder is..
Le roi est mort, vive le roy
HJM2
0
Dozen schuiven is een toepasselijke benaming ook in toenemende mate voor Europa. Echte waarde vermeerdering door basis produktie wordt hoe langer hoe minder. Leve de dienstverlening, want dan worden je handen niet vies.
[verwijderd]
0
Nou niet alleen Frank moet "pijn leiden" sommige worden er blijkbaar "synisch" van!

[verwijderd]
0
Beste Frank,

Je legt de zere vinger op de juiste plekken. Kennelijk heb je je klanten geadviseerd om hun posities te verkopen.

Daar heb ik toch mijn twijfels over.

Volgens mij is de bearmarket veranderd in een bullmarket. En dat kan ik redelijk onderbouwen, maar dat levert een boekwerk op. Daarom enkele opmerkingen.

In de eerste plaats lijken de macro's steeds beter te worden. Over 6 maanden of zo kan het zo zijn dat de gdp's op kwartaalbasis positief worden.

De VS is nog steeds veruit de grootste economie in de wereld. Ze hebben fouten gemaakt, maar dat weten ze. En die fouten zullen ze niet meer zo gauw maken. De consumers zijn hun schuld aan het afbouwen door bv te letten op de uitgaven en te sparen. Maar Binnenkort gaan ze natuurlijk weer kopen.

De huizenmarkt lost zich wel op. Prijzen zijn soms erg laag. Dus die huizen zullen wel weer verkocht worden door bv de nieuwe jongere generatie.

De financials zullen weer sterk uit de malaise komen door oa consolidatie. De zwakkeren leggen het loodje, maar de meeste financials zullen opbloeien de komende jaren en weer flinke winsten gaan maken.

Kortom: ik blijf positief voor de langere termijn!!

Maar ... ik kan fout zitten.

Dus ... een beetje voorzichtig zijn kan geen kwaad.

PS: Ik handel natuurlijk ook dagelijks, en ook op de zeer korte termijn, maar dat is heel wat anders. Sommige aandelen moet je nu niet verkopen.

PS: Als ik zie bv dat sommige fondsen van zeg 60 naar 5 euro zijn gekukeld, dan vraag ik mij inderdaad af waarom die koersen zo laag zijn. Veel van die fondsen zijn mooie koopmomenten: Financials, amg, vdM, logica, kardan, wavin, enz. enz. enz.
[verwijderd]
0
Fijn stuk. Je lijkt soms wel op Mish ;-)

globaleconomicanalysis.blogspot.com/

17 maanden oplopende werkloosheid, 6000 faillisements-aanvragen per dag.... de slechtnieuwskrant blijft nog even doorwerken tot ergens in 2011-2014.
[verwijderd]
0
Beste Frank,
Je hebt een bewezen marktgevoel. Voor sommige beleggers is het niet leuk om te horen dat de beurzen zullen dalen.

Niets van hun wraak persoonlijk opvatten.

Ga door.

Hans

[verwijderd]
1
Beleggers zijn kort van memorie en leren niet uit de geschiedenis. De kans dat we nog een keer fors omlaag gaan, - ook gezien wat er nog allemaal op tafel moet komen-, is beduidend groter dan dat we gewoon door gaan stijgen.
TraderRon
1
Volgens mij is een van de belangrijkste regel voor beleggers : "Resulaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst"
[verwijderd]
0
Nee klopt, maar kijk daarbij ook vooral naar het meest recente verleden. Want daarop geven nu de banken al weer hun koopadviezen voor grote groepen beleggers. is onverstandig, niemand kan voorspellen wat er nog op tafel komt en wat onder de tafel blijft. Hoe zal het verder gaan met de op een aparte balans gezette leningen, met de gevolgen van de massa-ontslagen, met de dalende huizenprijzen, met de enorme overheidsschuld, met de dollar, met de strategie van China...etcet. Weten de zogenaamde experts van de banken ook niet. De rally is voor een groot deel gebaseerd op hoop dat het goed zal aflopen maar niemand weet dat, daarom is een forse daling op korte termijn niet onwaarschijnlijk.
mercurius-adept
0
quote:

Stugdoorzetten schreef:

Beleggers zijn kort van memorie en leren niet uit de geschiedenis. De kans dat we nog een keer fors omlaag gaan, - ook gezien wat er nog allemaal op tafel moet komen-, is beduidend groter dan dat we gewoon door gaan stijgen.
incorrect: de kans dat we over een jaar fors hoger staan dan 260 is vele malen groter dan dat we fors lager staan; het opwaarts potentieel in nu immers 3x zo groot als het neerwaarts potentieel
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
904,21  +4,61  +0,51%  09 mei
 Germany40^ 18.721,40 +0,19%
 BEL 20 3.985,40 -0,75%
 Europe50^ 5.062,43 +0,16%
 US30^ 39.408,60 0,00%
 Nasd100^ 18.118,60 0,00%
 US500^ 5.215,72 0,00%
 Japan225^ 38.437,90 0,00%
 Gold spot 2.347,41 +0,05%
 EUR/USD 1,0780 +0,29%
 WTI 79,61 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +3,60%
ForFarmers +3,08%
PROSUS +2,49%
NSI +2,07%
Ahold Delhaize +1,97%

Dalers

TKH -3,54%
CTP -3,07%
VIVORYON THER... -2,41%
AMG Critical ... -2,40%
DSM FIRMENICH AG -2,24%