Spyker N.V. « Terug naar discussie overzicht

Alleen aandeelhouders welkom bij Spyker

11 Posts
Gerrit J. de Pater
0
do 11 feb 2010, 08:13

Alleen aandeelhouders welkom bij Spyker

door Edwin van der AA en Bart Mos

AMSTERDAM -  Spyker Cars weigert, ondanks eerdere toezeggingen, toch om de internationale media toe te laten op een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) over de geplande overname van Saab, die morgen op het kantoor in Zeewolde plaatsvindt.

Op de agenda staat een stemming over de acquisitie van het verlieslatende Zweedse automerk en een wijziging van de statuten. Aandeelhouders, waaronder de Vereniging van Effectenbezitters, hebben nogal wat vragen over die deal met het Amerikaanse General Motors. Zo is onder meer onduidelijk wie de geldschieters zijn van Tenaci, een investeringsvehikel van Spyker-topman Victor Muller en vrezen investeerders voor een enorme potentiële verwatering van het aandelenkapitaal. Bij de internationale pers bestond de afgelopen maanden al zeer veel belangstelling voor de motieven van het kleine Spyker om bleeder Saab binnen te slepen.

Een bezoek aan de buitengewone aandeelhoudersvergadering moest antwoorden opleveren en daarom meldde de pers zich massaal aan voor dit evenement. Spyker liet echter gisteren weten dat verslaggevers bij nader inzien niet meer welkom zijn. Volgens Muller heeft de raad van commissarissen dit besluit uiteindelijk genomen, "omdat ze het niet zien zitten om er een soort van persconferentie van te maken". Spyker houdt nu ná de vergadering een persconferentie, onder meer via internet. Daar zal Muller zijn versie geven van de gebeurtenissen tijdens de bijeenkomst.
_______________________________________________________________________

Ik snap wel waarom alleen aandeelhouders welkom zijn. Je laat toch geen azijn zeikers op je party komen, dat zou de boel alleen maar verzieken.
Zeker nu er nieuws over Saab is m.b.t. het 4e kwartaal 2009. Het schijnt dat er winst is gemaakt. Als dat zo is dan kan dat wel eens voor een omslag gaan zorgen in de 'blik op Spyker'. Velen hebben Saab al af geschreven en gezegd dat de Spyker deal gedoemd is om te mislukken.
Ik ga het er toch op wagen en ik heb in elk geval een aantal stuks gekocht in de verwachting dat het positieve segment zich gaat versterken rondom Spyker.
AX lover
0
quote:

Gerrit J. de Pater schreef:

Zeker nu er nieuws over Saab is m.b.t. het 4e kwartaal 2009. Het schijnt dat er winst is gemaakt. Als dat zo is dan kan dat wel eens voor een omslag gaan zorgen in de 'blik op Spyker'.
Ik moet je helaas teleurstellen dat gaat niet over Saab Automobile AB (het bedrij dat Spyker wil kopen), maar over een compleet ander bedrijf. Namelijk: Saab AB, oftewel een vliegtuigbouwer die niks te maken heeft met auto's, GM of Spyker.

Zo blijkt maar weer hoe argeloze beleggers blij kunnen zijn met non-nieuws!

Meer informatie over Saab AB:
en.wikipedia.org/wiki/Saab
www.saabgroup.com/en/index.htm
AX lover
0
Saab – one name, two companies
A great deal is being written about the Saab brand these days. In conjunction with this, we want to clarify certain facts.
The brand Saab is used by two parties – Saab AB and Saab Automobile AB.

Saab AB and Saab Automobile AB share a history within "Svenska Aeroplan Aktiebolaget" (Swedish Aeroplane Aktiebolaget) which was founded in 1937.
In 1990 the passenger car division within former Saab-Scania became a separate company, Saab Automobile AB, owned by Saab-Scania and General Motors, 50 percent each.
In 1995 the Saab-Scania Group was divided into two companies, Saab AB and Scania AB. The car manufacturer Saab Automobile AB is still a company within Saab AB, 50 percent owned by Saab AB and 50 percent owned by General Motors.
Since 2000 the car manufacturer Saab Automobile AB is 100 percent owned by General Motors, whiles Saab AB, the defence and security company, is listed on the Stockholm Stock Exchange, OMX Nordic Exchange.
Saab AB and the car manufacturer Saab Automobile AB are two different companies with unrelated ownership structures. The name and brand Saab is used by both Saab AB and Saab Automobile AB.
Saab is not affected by the reconstructing of Saab Automobile AB and will continue to develop and deliver effective systems, solutions and products within defence, aviation and civil security which are at the leading edge of technology. Learn more about Saab’s offering by following the links to the right.
www.saabgroup.com/en/AboutSaab/one_na...
Gerrit J. de Pater
0
Bedankt voor de verduidelijking AX!
Ik heb er toch geen spijt van om op € 3,21 een plukje te kopen en het geheel te blijven volgen. De ontwikkelingen blijven spannend en het kan nog steeds 2 kanten op.
Wat ik graag zou willen zien is dat de informatie verstrekking naar buiten toe vanuit Spyker eens geoptimaliseerd gaat worden. Tot voor kort was het zou dat er sporadisch nieuws naar buiten kwam m.b.t. de financiële situatie of het aantal gemaakte en verkochte auto's.

Overigens voel ik me geen argeloze belegger hoor... maar dat terzijde.
AX lover
0
Volg de aandeelhoudersvergadering van Spyker live!

De pers is vandaag niet welkom op de aandeelhoudersvergadering van Spyker, maar via ons is het verloop tóch te volgen. Interessant, want de aankoop van Saab staat op de agenda.

De VEB houdt voor ons een liveblog van de bava bij:
www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/...
superb04
0
Staan leuke uitspraken. Spyker zou op 15 euro moeten staan. Waar kan ik tekenen?

Hopelijk haal ik vandaag mijn verlies eruit???

Even een goed pb's
[verwijderd]
0
Even nog terug naar Muller en zijn financiële plaatje. Spyker krijgt door deze deal voor 60 euro per aandeel aan assets en 16 euro aan eigen vermogen. Aldus Muller. Hij heeft het niet over de verplichtingen (ook 60 euro per aandeel)

weet niet echt wat ik hiervan moet vinden,maar heb geen spijt een grote pluk gekocht te hebben tegen de eur 3.35.
[verwijderd]
0
Hij ziet wel iets in een dubbele notering. Maar dan in Stockholm en London. In dat scenario gaat Spyker dus weg van de Amsterdamse beurs!
rlx
0
Hij moet zich bezig gaan houden met auto's verkopen.
En niet met vage constructies.
[verwijderd]
0
quote:

Parisara schreef:

Even nog terug naar Muller en zijn financiële plaatje. Spyker krijgt door deze deal voor 60 euro per aandeel aan assets en 16 euro aan eigen vermogen. Aldus Muller. Hij heeft het niet over de verplichtingen (ook 60 euro per aandeel)

weet niet echt wat ik hiervan moet vinden,maar heb geen spijt een grote pluk gekocht te hebben tegen de eur 3.35.
Er zit in jouw beredenering een kronkel. Je kan niet 60 euro assets en 60 euro verplichtingen dan zou je niet16 euro EV krijgen.De verplichtingen bedragen dan 44 naar mijn mening

Het probleem bij Spyker is niet zo of de deal goed is. De deal is super goed, als je hem kan betalen heb je erg veel verdiend in korte tijd.
Daarvoor bravo voor VM.

Het probleem van Spyker is VM en zien vriendjes met betrekking tot duistere constructie waar zijn eigen aandeelhouders amper beter van worden of juist slechter. Dat is de VM die ik ken. Vandaar dat het kan zijn dat Spyker 10 euro zou moeten noteren, maar dat doet het niet zolang de heren dat niet willen.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 -0,12%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0874 +0,04%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%