Crucell « Terug naar discussie overzicht

Crucell in de uitverkoop.

184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
voda
0
UPDATE: Van Herk vergroot belang in Crucell


(Update van eerder gepubliceerd bericht 'A. van Herk vergroot belang in Crucell tot 10,02% - Wft' om meer informatie toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv's (CRXL.AE) aandeelhouder Van Herk Groep heeft het belang in de Nederlandse vaccinmaker vergroot, een week nadat bekend werd dat Crucell en Johnson & Johnson (JNJ) in gevorderde gesprekken zijn over een overname.

Uit een melding bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM) blijkt dat de investeerder het belang in Crucell heeft uitgebreid tot 10,02% van 9,6% eerder. Van Herk is daarmee de op een na grootste aandeelhouder in het Leidse bedrijf.

Analisten noemen de stap van Van Herk een signaal dat de belegger niet makkelijk akkoord zal gaan met het voorgenomen bod van EUR24,75 per aandeel door farmaceut Johnson & Johnson, de grootste aandeelhouder van Crucell.

Vorige week noemde Van Herk het bod van J&J nog 'mager en te vroeg'. Of Van Herk zijn aandelen zal aanbieden kon de investeerder destijds nog niet zeggen. Pas als er een officieel bod ligt, wordt een reactie gegeven.

"Crucell bevindt zich in een transitiefase. Het bedrijf heeft een kaspositie en omzet die neigen naar een farmabedrijf, en dus een laag risico. Terwijl Crucell de kansen heeft van een biotech", zei directeur Gert Jan van der Baan van Van Herk vorige week.

Analisten vinden dat het bod van J&J een goede premie biedt en noemen de kans op een biedingsoorlog beperkt. Ook beleggers lijken niet te speculeren op een hoger bod, aangezien het aandeel Crucell sinds vorige week licht onder de voorgenomen biedingsprijs koerst.

Het feit dat Van Herk het belang in Crucell heeft vergroot is volgens ABN Amro-analist Rene Verhoef echter een duidelijk signaal dat het bod van J&J niet makkelijk zal worden geaccepteerd. "Door het belang naar meer dan 10% uit te breiden, versterkt Van Herk zijn onderhandelingspositie. Het heeft een duidelijk statement gemaakt", aldus Verhoef.

Volgens Verhoef is het onduidelijk of J&J genoegen zal nemen met een belang van circa 90% of dat het bedrijf bereid is meer te betalen. "Die vragen kunnen alleen door J&J worden beantwoord", zegt Verhoef, die een sell-advies hanteert bij een koersdoel van EUR24,75.

Hoewel J&J een belang van bijna 18% houdt in Crucell, is het niet per se in staat een overname door een andere partij te blokkeren, zo blijkt uit de prospectus van de overeenkomst van vorig jaar, toen J&J een belang nam in de Nederlandse vaccinmaker.

De clausule schrijft voor dat wanneer een derde partij een bod uitbrengt op Crucell en minimaal 70% van de stukken wordt aangeboden, J&J verplicht is de aandelen aan te bieden of een tegenbod te doen. J&J was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Crucell noteert vrijdag rond 12.15 uur 0,3% op EUR24,54.


Door Maarten van Tartwijk en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, ben.zwirs@dowjones.com


voda
0
Delta Lloyd: nog geen contact met Crucell
24 september 2010, 15:35 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Delta Lloyd Asset Management heeft nog niet gespoken met het bestuur van biotechbedrijf Crucell en ook niet met de Amerikaanse farmaciereus Johnson & Johnson (J&J). Dat zei Jack Jonk van aandeelhouder vrijdag in een vraaggesprek met persbureau Reuters.

J&J, dat 17,9 procent van de aandelen Crucell in bezit heeft, is in vergevorderde onderhandelingen met Crucell over een bod van 24,75 euro per aandeel op de rest van de stukken. Delta Lloyd Asset Management is met een belang van zo'n 4 procent de op twee na grootste aandeelhouder van het Leidse biotechnologiebedrijf.

Delta Lloyd heeft wel gesproken met andere aandeelhouders, waaronder Van Herk Holdings maar heeft nog geen beslissing genomen om zijn stukken aan te bieden tegen de voorgestelde prijs. Volgens de aandeelhouder was Crucell wel ondergewaardeerd voordat J&J met een bieding naar buiten kwam.
[verwijderd]
0
24,63, slechts een 0,5% onder het (vermeende)bod.

Voor GENZ ligt een bod van $78,-, terwijl de koers zo'n 10% lager ligt.

Dirk
voda
0
Crucell aandeelhouder Robeco: interessant openingsbod J&J


AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv's (CRXL.AE) aandeelhouder Robeco noemt het voorgestelde overnamebod van EUR24,75 per aandeel door het Amerikaanse Jonhson & Johnson (JNJ) 'een interessant openingsbod'.

"Maar een mens hoopt altijd op meer", aldus Henk Grootveld, fondsmanager Hollands Bezit van Robeco. Robeco bezit via verschillende fondsen 1,1 miljoen aandelen Crucell, of circa 1,4%.

Hij wijst op de transactie van Johnson & Johnson vorig jaar. Eind september 2009 betaalde J&J ruim EUR300 miljoen voor 14,6 miljoen aandelen, wat neerkomt op circa EUR20,67 per aandeel.

"Sindsdien is er veel veranderd", aldus de fondsmanager. "Crucell heeft veel groeipotentieel laten zien. Dan vind ik het nieuwe bod niet veel hoger."

Grootveld geeft aan nog geen contact te hebben gehad met Crucell en J&J of met andere aandeelhouders. Dat is pas aan de orde wanneer er een officieel bod ligt, stelt de fondsmanager.

Vorige week maakten Crucell en Johnson & Johnson bekend in gevorderde gesprekken te zijn over een overnamebod van het Amerikaanse concern op Crucell van EUR24,75 per aandeel in contanten.

Van Herk, met een belang in Crucell van ruim 10%, meldde eerder het voorgenomen bod 'mager' te vinden. Delta Lloyd Asset Management, dat tussen de 4% en 5% in de vaccinmaker houdt, zei vrijdag dat de overname "nog geen gelopen race is".


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715 201, ben.zwirs@dowjones.com
maxen
0
quote:

Dirk R. Wijnen schreef:

24,63, slechts een 0,5% onder het (vermeende)bod.

Voor GENZ ligt een bod van $78,-, terwijl de koers zo'n 10% lager ligt.
Dirk

24,70 nu.
EDIT hoogste koers 24,73

Toch nog steeds ONDER het bod.
Ik denk: men schraapt nog meer aandelen bij elkaar, in het kader van 'baat het niet dan schaadt het niet', want men kan ze altijd weer kwijt voor 24,75.
'Men' zijn particuliere hoger-bod-gokkers en kunnen ook vanHerken of JnJ-trawanten zijn.

Strijd lijkt nog niet gestreden. Maar pas bij 'n koers van 24,755 is m.i. de speculatie over 'n hoger bod officieel.
voda
0
Van Herk Groep vergroot belang in Crucell
24 september 2010, 14:36 uur | FD.nl
De aandeelhouders van Crucell roeren zich. Investeringsmaatschappij Van Herk Groep heeft zijn belang in Crucell opgetrokken van 9,6 tot 10,02%. Dat blijkt vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Crucell heeft zich in tien jaar tijd ontpopt tot vaandeldrager van de Nederlandse biotechnologie. In een grote reactor op het science park lukte het het bedrijf om een oneindige rij menselijke cellen te klonen, PER.C6 geheten. Met die cellen kan weer worden geëxperimenteerd, bijvoorbeeld door er virussen of bacteriën in los te laten. Crucell leverde cellen daarvoor aan de grote spelers in de farmawereld, zoals Merck, GlaxoSmithKline en Johnson & Johnson..

etc.

www.fd.nl/artikel/20340161/herk-groep...
maxen
0
quote:

maxen schreef:

Strijd lijkt nog niet gestreden. Maar pas bij 'n koers van 24,755 is m.i. de speculatie over 'n hoger bod officieel.
Bij deze dus. 24,82 en counting
josti5
0
Brus' 24.75-verraad van de Crucell aandeelhouder zou hem wel eens de J & J-kop kunnen gaan kosten, zo te zien en te lezen op de beursvloer. Ik gun het hem van harte...

En euhh: wie zijn de 24.75+ verkopers?
Toch niet van Herk, Robeco, Delta Lloyd...???
aossa
0
quote:

josti5 schreef:

Brus' 24.75-verraad van de Crucell aandeelhouder zou hem wel eens de J & J-kop kunnen gaan kosten, zo te zien en te lezen op de beursvloer. Ik gun het hem van harte...

En euhh: wie zijn de 24.75+ verkopers?
Toch niet van Herk, Robeco, Delta Lloyd...???
ABN-Amro !!!
voda
0
Aandeel Crucell noteert boven bod J&J
24 september 2010, 16:51 | ANP
AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van biotechnologiebedrijf Crucell noteerde vrijdagmiddag een uur voor het slot van de handelsdag hoger dan het bod van het Amerikaanse Johnson & Johnson (J&J). Het aandeel tikte 24,87 euro aan, terwijl J&J bereid is 24,75 euro per aandeel te betalen.

Eerder op de middag gaven aandeelhouders van Crucell aan dat het aandeel Crucell voor het overnamebod van J&J ondergewaardeerd waren.

J&J wilde desgevraagd geen commentaar leveren op de verschillende uitspraken van de aandeelhouders, noch op de melding dat aandeelhouder Van Herk zijn belang in Crucell heeft verhoogd. Van Herk bestempelde het bod als ,,mager en te vroeg''.

Om 16.46 uur noteerde het aandeel 1,3 procent hoger op 24,77 euro.
[verwijderd]
0
www.fd.nl/artikel/20352098/beleggers-...

Ook VEB is kritisch zie vooral laatste zin.

Beleggers kritisch over overnamebod op Crucell
26 september 2010, 17:31 uur | FD.nl
Door: Johan Leupen en Ria Roerink

De VEB vraagt zich af of de Raad van Bestuur en de Commissarissen wel voldoende onafhankelijk tegenover het overnamebod staan, omdat zij via hun aandelen- en optiepakketten een flinke persoonlijke winst maken dankzij de overname.

De Vereniging van Effectenbezitters heeft het bedrijf zondag een vragenbrief gestuurd. De VEB heeft uitgerekend dat de topman via zijn optiepakket 11,9 mln euro verdient aan deze transactie met J&J. Daar komt zijn aandelenpakket van 239.200 stuks nog bij.



Volgens de VEB heeft het management van Crucell telkens zeer positieve verwachtingen over de groeipotente van de vaccinmaker gecommuniceerd. Het bod ligt op 24,75 euro per aandeel ‘Hoewel het indicatieve overnamebod een aanzienlijke premie op de beurskoers vertegenwoordigt, is zij niet in overeenstemming met de eerdere toekomstprojecties van het management.’
[verwijderd]
0
Ik verwacht dat dit bericht van de VEB op zich al voldoende zijn om, gecombineerd met de eerdere berichten van wenkbrauwen-fronsende grootaandeelhouders, de koers morgen definitief door de 25 te duwen. En dan kan de speculatie op het hogere bod echt gaan starten. J&J zal er niet echt verbaasd over zijn.

Ik verwacht een schouderophalen in de J&J-boardroom en een flauw "och, we konden toch proberen?!"
flosz
0
Dr. acula
4
quote:

josti5 schreef:

Brus' 24.75-verraad van de Crucell aandeelhouder zou hem wel eens de J & J-kop kunnen gaan kosten, zo te zien en te lezen op de beursvloer. Ik gun het hem van harte...

En euhh: wie zijn de 24.75+ verkopers?
Toch niet van Herk, Robeco, Delta Lloyd...???
Ik hoop ook dat Brus gezien wordt als een verrader van Crucell. Belachelijk dat dit bedrijf met zoveel vooruitzichten nu verkocht gaat worden.
Het MT heeft de laatste 2 jaar gewoon lak aan de
aandeelhouders. De communicatie is slecht en achterbaks. Het MT moet gewoon vervangen worden en Crucell moet zich tot een mooi vooraanstaand Nederlands bedrijf met internationale bekendheid ontwikkelen waar we nog tot in lengte der dagen van kunnen genieten. Alle mooie verhalen van J&J
ten spijt, straks staan er weer zoveel onderzoekers
op straat. Dat kan een paar jaar duren, maar het gaat weer gebeuren. Brus bedankt.

Het feit dat er nu weer minimaal wordt gecommuniceerd met de aandeelhouders
getuigt weer van een mateloze arrogantie van het MT. Brus moet weg,weg en nog eens weg. (Een rat in een pakje.)

Grootoorvleermuis.


(Zeer pissig)

[verwijderd]
0
Gezien de koersreactie vanmorgen, na de bekend geworden VEB brief, lijkt de VEB haast een contra indicator? Vreemd. Hoe dan ook, het lijkt erop dat het nog een warme herfst gaat worden, waarbij J&J sterk staat wbt haar stake in Crucell, en de duidelijk strategische meerwaarde (tov vele concurrenten). Daartegen pleit, dat juist door die specifiek voor J&J strategische meerwaarde, en het besef daarvan bij de bestaande (groot) aandeelhouders, zij wellicht toch bereid zal zijn wat dieper in de buidel te tasten. Maar Amerikanen kennen dit spelletje, en de Hollanders moeten daar vastberadenheid tegenover zetten. En zich niet tegen elkaar laten uitspelen. Paar EURO erbij is peanuts voor J&J, en te weinig, gezien pracht potentieel van Crucell. En ook VEB geeft duidelijk aan wat velen van ons al wisten: er zit heel veel -toekomstige- waarde in Crucell. Medeaandeelhouders, don't give up too soon!
Sentiment
0
Maar J&J moet toch ook weten dat er ALTIJD meer geboden moet worden dan het eerste bod ( is er al een bod eigenlijk?)

Ze ging het bij Hagemeijer, Corus en noem maar op

Kom maar op met die 30 euro, daar kan je ze voor krijgen, maar dan moet je wel snel zijn!
Alpen
0
quote:

Dr. acula schreef:

...
Belachelijk dat dit bedrijf met zoveel vooruitzichten nu verkocht gaat worden.
...
"Denk GROOT denk GROTER u denkt te klein!", aldus het MT.
[verwijderd]
1
quote:

Dr. acula schreef:

Ik hoop ook dat Brus gezien wordt als een verrader van Crucell. Belachelijk dat dit bedrijf met zoveel vooruitzichten nu verkocht gaat worden.
Het MT heeft de laatste 2 jaar gewoon lak aan de
aandeelhouders. De communicatie is slecht en achterbaks. Het MT moet gewoon vervangen worden en Crucell moet zich tot een mooi vooraanstaand Nederlands bedrijf met internationale bekendheid ontwikkelen waar we nog tot in lengte der dagen van kunnen genieten. Alle mooie verhalen van J&J
ten spijt, straks staan er weer zoveel onderzoekers
op straat. Dat kan een paar jaar duren, maar het gaat weer gebeuren. Brus bedankt.

Het feit dat er nu weer minimaal wordt gecommuniceerd met de aandeelhouders
getuigt weer van een mateloze arrogantie van het MT. Brus moet weg,weg en nog eens weg. (Een rat in een pakje.)

Grootoorvleermuis.


(Zeer pissig)

We zullen het zien ... in 2010 ... ;-)
yinx
5
CRXL: JNJ Bid Welcome, But Only ~4%

Premium over Last Year's Equity Investment? Negotiations Continue; Raising PT to $35 from $25

Crucell announced on Friday, as required by Dutch law, that it is in “advanced negotiations” to sell the company to Johnson & Johnson (JNJ, Not Rated) for €24.75 a share (or $2.3 billion in total value), a 56% premium to Thursday night’s closing price. With little spread after the shares reacted to the news, the market appears to be pricing CRXL as if this were a done deal. Given that the term “negotiations” was used in the company’s press release, we believe the deal price could be a base offer and that terms from JNJ may get a bit sweeter for CRXL shareholders, notwithstanding the possibility of another suitor stepping up with a better offer. As a result, we are maintaining our Buy rating on CRXL and raising our price target to $35 from $25 a share, suggesting 8%-10% upside from the current bid.

JNJ Entering the High-Value Vaccine Segment. Vaccines are known to be among the fastest growing segments in the drug industry, with global sales up 16% in 2009, to $22.1 billion, and projections for $35 billion in sales by 2015. As a result, we believe acquiring CRXL (currently the largest independent vaccine manufacturer) is a logical move, particularly by JNJ, which is just entering the segment. JNJ’s initiative to focus on preventative healthcare is highly consistent with this bid―hence our prior thesis that a deal between these two companies was possible. JNJ’s current partnership with CRXL (universal flu antibody) was valued at more than $1 billion with potential milestones, and licensing the FluCell candidate (cell-based flu vaccine in Phase II) would have likely cost JNJ or another licensee several hundred million dollars. As a result, purchasing CRXL made the most sense. In our view, these two programs plus CRXL’s many other assets are behind the “advanced negotiation” discussions.

JNJ Getting a Good Deal at This Price.
Last year, JNJ acquired an 18% equity stake in CRXL for an estimated $31 a share. We believe CRXL is in a substantially better position today than it was at the time of the JNJ transaction. For example, CRXL’s pipeline and technology partnerships have advanced, its Korean manufacturing facility to expand production capacity for Quinvaxem (the company’s largest product) is almost complete, and Quinvaxem’s competition is having issues with supply, creating a windfall for Crucell. The take-out bid for the entire company, at an estimated $32.40 per share, is only around 4% higher than the price JNJ paid last year. As a result, we believe JNJ is getting a very good deal at this valuation―and the bid may go higher.

Where’s Pfizer and the Others?
Given that Wyeth was previously looking to acquire CRXL in early 2009 prior to getting bought out itself by Pfizer, and that Crucell has current product and product development relationships with Pfizer, one might expect that another bid could be coming―unless these two pharma giants don’t mind becoming partners. In fact, Sanofi, Glaxo, and Novartis also have important relationships with CRXL, suggesting to us that these major vaccine players are paying attention to this deal. As JNJ and its large balance sheet move to enter the vaccine segment with CRXL’s proprietary technologies, the industry may have gotten a wake-up call, and it wouldn’t surprise us if some competitors take action.

Take-Out Bid Amounts to Roughly 4x Revenues; Much More Behind the Scenes.
With $455 million in net cash and many assets that, in our view, are not being recognized by the market, such as the drug pipeline, platform technologies, vaccine manufacturing plants, and NOLs, we believe CRXL is a highly attractive asset.

Madison Williams 20-9-2010
[verwijderd]
0
Zo kan het ook, bod van VeriFone op Hypercom ad USD 5.25 per share. Voorbeurs nu al omhoog naar over USD 6, omdat management niet akkoord is. Die vechten voor hun aandeelhouders (en natuurlijk voor zichzelf). Mooie parallel voor Crucell?

www.marketwatch.com/investing/stock/HYC
184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,39  +2,76  +0,30%  15 mei
 Germany40^ 18.875,90 +0,03%
 BEL 20 4.029,25 +1,52%
 Europe50^ 5.105,38 +0,09%
 US30^ 39.913,30 0,00%
 Nasd100^ 18.593,20 0,00%
 US500^ 5.307,40 0,00%
 Japan225^ 38.699,80 0,00%
 Gold spot 2.395,53 +0,38%
 EUR/USD 1,0894 +0,70%
 WTI 78,39 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

INPOST +6,22%
NX FILTRATION +6,15%
JDE PEET'S +4,86%
WDP +4,26%
ASMI +2,87%

Dalers

ABN AMRO BANK... -6,11%
AMG Critical ... -3,25%
Air France-KLM -3,06%
Fugro -2,30%
Pharming -2,07%