Nedfield « Terug naar discussie overzicht

kritiek, koersmanipulatie, leugens....

29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
14
...kritiek niet kunnen verdragen? Girlnod1, dat is denk ik niet van toepassing hier.

Waar ik wel moe van wordt, is dat iemand zeurt over een bepaald koersverloop. Is dit de eerste keer dat je in pennystocks handelt. Probeer op het internet te zoeken naar boeken over pennystocks, dan zul je waarschijnlijk minder dramatisch doen over de koers fluctuaties bij Tulip.
Kijk eens naar Antonov, Sopheon, Pharming en Getronics(tot voor kort), Newconomy, Rood Testhouse. Ja inderdaad, Tulip hoort ook bij dit rijtje thuis. Het is een aandeel dat opwaarts potentieel heeft maar wel degelijk hoge risico's met zich meebrengt.

Kan wel tegen kritiek, kan niet tegen leugens. Ik probeer de koers niet omhoog te lullen, noch iemand over te halen om te kopen. Ik geef mijn mening over wat ik denk dat er gaat gebeuren.

Als jij wilt verkopen omdat je er geen vertrouwen meer in heb, prima, ik zal er niet wakker van liggen. Jij misschien wel, als een gedachte door je hoofd spookt, of je er wel verstandig aan hebt gedaan zo net voor de rechtszaak te verkopen.

Toch vraag ik me af, waarom kopen als je er toch al geen vertrouwen in hebt, niet in het bedrijf Tulip, niet in de rechtszaak, niet in de koers. Waarom dan toch kopen???

Het verleden biedt zeker geen garantie voor de toekomst, maar er is wel degelijk een grote kans dat het aandeel in de aanloop van de rechtszaak stijgt ( met of zonder GEM). Ik heb niet gezegd dat het gaat gebeuren, ik heb gezegd dat de kans dat het gebeurt reëel aanwezig is.
Wat betreft het verleden heb je het denk ik verkeerd begrepen met jouw voorbeeld van Ahold. Ik zie totaal geen samenhang tussen Ahold en Tulip. Jij haalt 2 zaken door elkaar.

We hebben het hier over een mogelijke koersstijging veroorzaakt door koersgevoelige toekomstige gebeurtenissen. In het geval van Tulip, de rechtszaak die hoogstwaarschijnlijk in het voordeel van Tulip beslecht wordt. In het geval van Antonov, een contract met een van de grote autofabrikanten. In het geval van Pharming, een medicijn dat in fase 2 belandt. Vandaar dat jouw voorbeeld van Ahold ik totaal niet begrijp.

Als ik jouw verhaal zo lees, dan heb je het allemaal op een rijtje gezet voor jezelf. Indien je wist dat het aandeel 1 dag voor de rechtszaak waarschijnlijk nog steeds trade op 0,35-0,36, waarom dan nog kopen?

Ik ben niet van mening dat GEM haar aandeeltjes dumpt, dit zijn speculaties en reacties op het koersverloop, helaas niet gebaseerd op feiten. Het is nog te vroeg om te juichen, maar ik denk dat het wel goed komt.

Ik ben ervan overtuigd dat Tulip de rechtszaak tegen Dell gaat winnen. Je kunt hierover zoveel vinden op het internet en de delaware website dat je niet tot een andere conclusie kunt komen. De vraag is in hoeverre Tulip haar gelijk haalt, en in hoeverre de rechtbank bepaalt vanaf welk moment Dell op de hoogte was van het patent van Tulip en toch doorging met het schenden van deze patentrechten. Dit zal van cruciaal belang zijn bij het bepalen van de vergoedingen aan Tulip.

Een hoger beroep is altijd mogelijk in rechtszaken, alleen in patentgeschillen gebeurt dat niet zo vaak (lees de rechtszaken maar eens na!!). Doorzoek even het internet, en dan zul je zien dat veel grote bedrijven (als Intel, IBM, Canon, etc) de beslissing van de rechtbank hebben geaccepteerd. Natuurlijk biedt het verleden geen garantie voor de toekomst, maar waardevolle informatie haal je uit het verleden, soms heb je het mis en soms ook niet. Tevens is het vaak gebeurd, dat er voor de aanvang van de rechtszaak een schikking werd getroffen, dus het kan nog alle kanten op. En nogmaals, het gaat hier niet meer om OF Dell patentrechten heeft geschonden, MAAR sinds wanneer Dell de patentrechten schendt. Daar is natuurlijk van belang wanneer Tulip Dell op de hoogte heeft gesteld van de schending van patentrechten door Dell. Daarbij zal het artikel "35 USC 287, Limitation on damages and other remedies; marking and notice" uit het US Patent Act van groot belang zijn.

Ik vind het jammer dat je Tulip zo zwart afschildert. Bekijk eens het bedrijfsprofiel.

Tulip heeft sinds vorig jaar een complete reorganisatie achter de rug. Tevens is er een samenwerkingsverband gesloten met Duitse computerfabrikant Wortmann. Investeringsmaatschappij GEM is ook aangetrokken om zo geld te creëren voor belangrijke zaken. Dit alles zal moeten leiden tot kostenbesparing, en met een juiste marketingstrategie kan het heel interessant worden met Tulip.
Tulip verkoopt behoorlijk wat producten (laptops, dekstops, servers, computeronderdelen etc) onder de namen Topline, Dynalink en Conceptronic. Daarnaast doet Tulip heel veel met projecten (scholen en overheden) in verschillende landen in Europa en buiten Europa. Met een aantal goede orders voor dit jaar komt het zeker wel goed met Tulip.

Ik probeer de koers niet omhoog te lullen en ik verkondig ook geen superhoge stijgingen. Ik denk dat een stijging richting de 0,55 - 0,6 mogelijk moet zijn. Ik denk dat van alle pennystocks forums, het Tulip forum nog het minst overdreven is. Natuurlijk hoor je hier en daar koersen boven de 1 euro ( dat zou ik ook wel willen) maar ik ben tevreden als de koers boven de 0,55 staat over een aantal weken. Kijk eens naar het Pharming forum of een paar maanden terug naar het Antonov forum, dan zijn pas overdrijvingen. Het spijt me als jij het aandeel hebt gekocht en je droom niet is uitgekomen, maar dan heb je je toch verkeerd laten informeren of je hebt gewoonweg je huiswerk niet goed gedaan.

Iedereen moet voor zichzelf een beslissing nemen. Ik zeg altijd dat het verstandig is om zelf op onderzoek te gaan, dan blindelings de berichten te volgen op een of ander forum. En dat heb ik dan ook gedaan. Tulip is geen geweldig bedrijf en er zijn zat risico's aan verbonden, maar ik vind wel dat Tulip sinds vorig jaar er alles aan doet, om het beste ervan te maken (MET of zonde rechtszaak). De economie ziet er verre van rooskleurig uit en Tulip voelt ook absoluut de tegenwind. Maar ik denk dat met wat leuke overheidsorders het best goed gaat komen met Tulip.

Nogmaals, voordat iemand mijn berichten verkeerd opvat: Dit is geen advies, alleen mijn eigen mening over Tulip Computers.

Gr,
Dalma
[verwijderd]
0
inderdaad goed stuk, ben het volledig met je eens, ik volg Tulip al enkele jaren en heb steeds meer vertrouwen in een goede voortzetting van dit bedrijf. Heb vandaag nog maar eens 5K bijgekocht voor "slechts" 0,37.
Groeten, pothuau.
[verwijderd]
0
bedankt beide!!

van dit bericht zijn jullie waarschijnlijk wel van op de hoogte, maar toch interessant om te zien dat Tulip werkt, en niet stilstaat.

17.02.2003 TULIP BENELUX B.V. EN VIORO NETSERVICES KONDIGEN SAMENWERKING AAN
Scholen kunnen zich richten op primaire taak; onderwijs.

Tulip Benelux B.V., de onlangs verzelfstandigde verkooporganisatie voor Tulip-labelled producten, gaat actief samenwerken met Vioro Netservices te Waddinxveen. Vioro biedt met “VOS” (Virtueel Onderwijs Systeem) een standaard dienst voor een gemakkelijk, stabiel en beheerloos informatiesysteem voor scholen. VOS is een totaaloplossing die voorziet in hardware, software en beheer tegen een vaste betaalbare prijs per maand. Hierdoor heeft een school vooraf inzicht in de jaarlijkse kosten en kunnen zij zich richten op hun primaire taak; onderwijs.

Tulip Benelux B.V. zal Vioro ondersteunen door middel van de levering van onder andere Tulip Thin Cliënt modellen, (TFT) monitoren en Tulip Servers, die naadloos aansluiten bij de specifieke dienstverlening van Vioro en door haar ruime ervaring binnen de onderwijsmarkt.

[verwijderd]
0
Ik heb hier al lang niet meer gepost,maar reageer toch niet op dat soort berichten/gasten het zijn kinderen die met een paar € beleggen en wijs willen doen.Wel een aanbeveling Dalma.

maz.zack©
[verwijderd]
0
Ik ben het er ook mee eens,je weet waar je aan begint met Tullip,dus je weet dat men de koers op en neer stuurt.Ik zit er nu ook al een paar jaar in ,en ik heb steeds bijgekocht.Ik weet dat iedereen zich dood staard op de cleam,maar buiten de cleam is er ook nog een Tullip.Daarom ben ik er vol ingestapt.Men beweerde dat ook UPC dood geld was,Nu ik zou willen dat ik altijd zo veel geld kon verdienen met dood geld.Als je een paar jaar een aandeel bezit en het stijgt na die tijd 800% dan heb je toch een leuk rendement.Zo zal het ook wel met Tullip gaan .De mensen met geduld worden beloond,let maar op.
[verwijderd]
0
Re: kritiek, koersmanipulatie, leugens...., toch alweer blijkbaar gelijk, tsja het is maar wat je wil zien........ realtiteit is hard maar waar, lang leve GEM, die slijten mooi hun aandelen, maar ondanks de mooie tegen berichten die dit weer zal teweegbrengen zeg ik het toch.

7.000.000 - 300.000 is nog 6.700.000 aandelen te gaan.
[verwijderd]
0
helaas Benkleinepiktus, geen tijd, aangezien die niet van belang zijn. Pas als de rechtzaak is gewonnen en ik de mega klapper heb gemaakt met de tulpen ga ik ze lezen. ( ook ik droom soms mooie dingen, maar ja, dromen zijn bedrog , bron Marco Borsato, die er trouwens wel zwaar aan verdiend heeft, het plaatje dan wel he )
[verwijderd]
0
Was ik het toch haast vergeten te vermelden hoe ik aan die 7.000.000 aandelen kom.

16 mei 2003 18:53 uur

AMERSFOORT (Dow Jones)--Tulip Computers heeft de tweede tranche van de zogeheten 'equity credit line' van 30 miljoen van investeerder GEM opgenomen, aldus Tulip dinsdag. Tulip geeft 2 miljoen aandelen uit tegen een prijs van 0,35 euro per aandeel, waarmee de totale opbrengst voor Tulip op 633.600 euro uitkomt. Eerder gaf Tulip bij de eerste tranche reeds 1 miljoen aandelen uit. In totaal kan Tulip volgens de afspraken met GEM 10 miljoen aandelen uitgeven. Tulip heeft nu 130.249.432 mln aandelen uitstaan. De opbrengst zal worden aangewend voor de aflossing van de door GEM beschikbaar gestelde lening van 1 miljoen euro, een voorschot op het krediet van 30 miljoen euro. GEM is een particuliere participatiemaatschappij met kantoren in New York, Parijs en Beijing. Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270 [BRON]

En aangezien 10.000.000 - 3.000.000 nog altijd 7.000.000 is is het wel duidelijk he.

En hoe kom ik er bij dat ze daar nog steeds mee bezig zijn? Tsja als Dalma die cijfers nu gaat bijhouden ( wat ik trouwens al trouw 14 weken doe met koersverloop, volumes, sluitkoersen en vraag/bied volumes bij sluiting, alles mooi verwerkt in een Excel bestand met grafieken en de hele santakraam ) dan zal hij/zij zelf ook ontdekken dat het wel erg toevallig is dat op elke dag het laatste uur tot half uur de vraag blokken tot op het aandeel nauwkeurig weggemept worden tot de koers van 0,35.

Dat zijn geen gewone beleggers meer maar emissies. Maar goed, ik heb er duidelijk geen verstand van, want ik weet er niks van...........

Dat jullie op je achterbenen staan als je gegronde negatieve feiten voor je op de tafel geworpen krijgt toont alleen maar de onzekerheid aan die je hebt. Anders reageerde je wel anders op tegengas wat gefundamenteerd is. Dat je weigerd er zelf voordeel uit te behalen tsja daar neem je je uiteindelijk zelf maar mee en niet mij.
Als je graag wil bijkopen of instappen moet je dit absoluut niet doen boven de 0,35 aangezien je ze op de eind van de dag toch voor 0,35 krijgt.
Maar ja, dat blijkt hier helaas niemand te snappen. ben ik blij dat ik het wel snap en toch al sinds de 2de dag van de emissies die een kleine 2 weken is begonnen inkoop op 0,35 en de dag erna verkoop op 0,38 of hoger. En ja, voor ik verkoop koop ik op 0,35 weer in diezelfde dag, aangezien ik dus wel kijk naar dagvolumes, handelstijden, sluitings koersen, laats en bieds.

De feiten liggen op tafel, of je het accepteerd of weer begind de huilen als een klein kind is jullie zaak, doe ermee wat je wil.
[verwijderd]
0
Ow nog een klein item. Per "abuis" een mega fout gemaakt in de spelling/woord vorming. Mooi uitlaatklep voor diegene die de stress kwijt willen en zich daar op willen uitlaten hehe.
kaaskoppie
3
Beste Girlnod1,
Leuk stukje, ik volg diverse forums al jaren ( VDM en Tulip )en heb altijd mateloos respect voor mensen die tegendraads reageren.
Ik ben het niet altijd eens , maar het houdt je scherp, en je moet weer nadenken waarom je e.e.a. gekocht hebt.

Ik ben bang dat je best veel gelijk hebt, maar hoop toch dat e.e.a. positief uit valt, ik ben nu eenmaal een optimist die best wat tijd heeft om te wachten.

Jou manier van geld verdienen vind ik prachtig, ik wou dat ik ook zo veel tijd / kennis had om dat spelletje mee te spelen.

Blijf kritiek spuien, .... maar misschien iets minder op de man, wat overigens voor meerdere personen geldt.

Gr Jan.
[verwijderd]
0
jan, ben ik met je eens dat het minder op de man moet maar als ik persoonlijk aangevallen word op een draadje ( in dit geval negatief, want ja waarom zou iemand een positief draadje aanvallen ) dan antwoord ik op de man terug.

Ik beweer trouwens niet dat het slecht zal gaan met Tulip, maar iemand die de ogen sluit voor de werkelijkheid is of zichzelf voor de gek aan het houden of bewust anderen voor de gek aan het houden om er zelf rijker van te worden.
Die dingen die ik beweer zijn overal te vinden als je maar naar info wil zoeken. Dat het goed of slecht gaat met tulip maakt in deze niks uit, aangezien het feit er is dat de koers laag gehouden word middels emissies.
En welk bedrijf trouwens ook, zijn ze een penny stock gaat het er slecht mee, anders waren ze geen pennystock.
Het voordeel ( tevens nadeel ) van pennystocks is echter dat je er enorm veel rendement kunt behalen, maar ja de andere zeide is natuurlijk dat het je ook klauwen vol geld kan kosten.

Tot op heden mag ik me gelukkig prijzen dat ik de goede keuzes heb weten te maken. Maar voor ik in een fond beleg open ik een excel bestand waarin ik alle gerelateerde info in opsla t/m de koersfluctuaties per dag toe. na een weekje of 4 krijg je een leuk beeld waar je een strategie op kunt baseren en dit gegeven heeft tot op heden telkens goed voor me uitgepakt.
Het slechtste wat je kunt doen is impulsief instappen, je weet nooit wat je dan boven het hoofd hangt, zowel positief als negatief.

Zolang GEM die aandelen blijft dumpen kan er niks met de koers gebeuren, zodra die emissies gestopt zijn is de weg naar boven vrij, maar wat ik dus alleen maar wil aangeven met al die draadjes hier is dat dat nog ver in de toekomst kan liggen, aangezien er nog steeds een optie van 6,7m aandelen ligt die nog niet uitgegeven zijn. En t/m gisteren werd er dus ook weer gedumpt. Of het vandaag gebeurd zal tussen 17.00 uur en 17.30 uur weer blijken. Tot op heden nog elke dag gebeurd, dus geen aanleiding gegeven dat het vandaag niet weer gebeurd.

Lisette
[verwijderd]
0
Jullie geloven toch echt niet dat GEM aan het dumpen is. Het einige wat wel kan is dat ze de koers niet willen laten stijgen omdat de emissie van 10 miljoen aandelen (zoals aangekondigd) nog niet is afgerond en dat de de stukken voor zo,n 35 ct willen hebben. Tulip heeft er nu 3 milj uitgeven, dus volgen er nog 7 milj. Ik verwacht nabeurs weer een persbericht dat Tulip aankondigd dat er weer een miljoen of wat zijn toegekend aan GEM. GEM zal zeker niet voor de rechtzaak dumpen ze zijn echt niet gek, ze houden alleen de koers stabiel om goedkoop in te kunnen slaan. Men kan ervan uitgaan dat dit ook met Tulip afgesproken is want Tulip manipuleerd zo al een jaar of 2 de koers. Ik kan het weten aangezien ik de koers van Tulip al 2 jaar zeer nauwlettend volg. En iedereen die denkt dat er wat anders achter zit nauw succes. Pas als Tulip met de jaarcijfers is gekomen (als ze weer een positief eigenvermogen hebben) kan de koers omhoog. EERDER NIET.
[verwijderd]
0
Ik begrijp echt nix van die redenatie van jou over die 7 mio aandelen.
kijk, tulip geeft die 7 mio aandelen uit direct aan GEM, maar Tulip heeft ze nog niet uitgegeven dus kan GEM ze ook niet verkopen.
GEM heeft inmiddels 3 mio aandelen, deze aandelen worden nu echt niet gedumpd door GEM omdat dat part of the deal is met Tulip.
Dus GEM verkoopt GEEN aandelen Tulip.
Ik hoop dat je het nu begrijpt en anders zou ik met de woorden van Pim Fortuin willen spreken : " mens ga koken " (geintje niet boos worden)
[verwijderd]
1
Ik begrijp echt nix van die redenatie van jou over die 7 mio aandelen.
kijk, tulip geeft die 7 mio aandelen uit direct aan GEM, maar Tulip heeft ze nog niet uitgegeven dus kan GEM ze ook niet verkopen.
GEM heeft inmiddels 3 mio aandelen, deze aandelen worden nu echt niet gedumpd door GEM omdat dat part of the deal is met Tulip.
Dus GEM verkoopt GEEN aandelen Tulip.
Ik hoop dat je het nu begrijpt en anders zou ik met de woorden van Pim Fortuin willen spreken : " mens ga koken " (geintje niet boos worden)
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
als GEM de 3 mil die ze hebben gebruiken om de koers te drukken,besparen ze op iedere eurocent die ze minder moeten betalen ongeveer 70000 euro
wat zou jij doen als je hun was ik weet het wel. ;)
(ik zit zelf ook in tulip dus is niet negatief bedoeld alleen realistisch)

mvg mario
29 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,63  -1,28  -0,14%  14 mei
 Germany40^ 18.767,50 +0,27%
 BEL 20 3.968,81 -0,30%
 Europe50^ 5.091,42 +0,22%
 US30^ 39.551,50 0,00%
 Nasd100^ 18.317,50 0,00%
 US500^ 5.244,95 0,00%
 Japan225^ 38.583,00 0,00%
 Gold spot 2.355,68 -0,10%
 EUR/USD 1,0816 +0,24%
 WTI 77,71 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

JUST EAT TAKE... +6,80%
Alfen N.V. +5,46%
OCI +4,10%
BAM +3,56%
PROSUS +3,49%

Dalers

VIVORYON THER... -2,60%
IMCD -2,33%
ASR Nederland -2,22%
JDE PEET'S -1,81%
ASML -1,44%