Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

AEX DD 26/5

180 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
voda
1
AMSTERDAM VANDAAG: AEX slot -0,1%, TNT Express +6,2% en PostNL -3,9%


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Amsterdamse beurs is donderdag na een rustige handelsdag licht lager gesloten, na tegenvallende macrocijfers uit de VS.

De AEX-index sloot donderdag met een verlies van 0,1% op 344,47 punten. De Midkap daalde 0,1% tot 625,65 punten. De Smallcap eindigde 0,3% hoger op 534,18 punten.

Wall Street noteerde rond het slot van de handel in Amsterdam overwegend lager, waarbij de Dow Jones Industrial Average 0,3% in de min stond.

"Het was een saaie dag", aldus vermogensbeheerder Maurice Mureau van Keijser Capital. "Om half drie was er wat beweging in reactie op Amerikaanse macrocijfers en om vier uur gingen we in lijn met Wall Street opnieuw wat naar beneden waardoor we onder het slot van gisteren zijn blijven hangen."

Ook de volumes waren dun. De schuldenproblematiek in met name Griekenland houdt de markten in een verlammende greep, waardoor beleggers een afwachtende houding aannemen.

In de VS steeg het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week onverwacht, terwijl de economie in het eerste kwartaal minder hard dan verwacht groeide, bleek uit een tweede raming.

Op het Damrak stonden PostNL en TNT Express in de spotlights, nadat de splitsing van het voormalige TNT woensdag werd goedgekeurd door aandeelhouders. PostNL was de grootste daler, terwijl TNT Express de grootste stijger was.

De inschatting van Mureau is dat een deel van de aandeelhouders zijn stukken PostNL verruild heeft voor Express. "PostNL is toch een aandeel met weinig fantasie, in tegenstelling tot Express, hoewel daar een aantrekkelijk dividend tegenover staat. Als PostNL verder wegzakt biedt dat op een gegeven moment instapkansen."

De macro-economische agenda voor vrijdag bevat voor de VS drie items: het persoonlijk inkomen over april om 14.30 uur, het consumentenvertrouwen gemeten door de universiteit van Michigan over mei, om 15.55 uur, en om 16.00 uur een cijfer over de aanstaande huizenverkopen in april.

De verwachting voor het persoonlijk inkomen is een stijging van 0,4% en die voor het consumentenvertrouwen 72,4.

's Ochtends valt nog eerst de beurt aan enkele Europese cijfers. Zo staat voor 10.00 uur de M3 geldgroei in april gepland, die naar verwachting met 2,4% is gestegen, gevolgd door het consumentenvertrouwen over mei om 11.00 uur met als verwachting -12.

Ook de eerste raming voor de inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, komt vrijdag op een niet nader bekendgemaakt tijdstip naar buiten. Daarbij luidt de verwachting een stijging van 0,1% op kwartaalbasis, en 2,3% op jaarbasis.

Staatsobligaties sloten donderdag hoger.

De euro noteerde donderdag rond 18.00 uur $1,4088, tegenover $1,4154 om circa 8.25 uur.


Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715201; harm.luttikhedde@dowjones.com


Stokertje
0
quote:

Max1982 schreef op 26 mei 2011 13:23:

[...]
Haha ik wilde hem ook al bijna posten. Erg leuk, eindelijk weer eens een nederlands suc6je bij de dames!
Ik boek regelmatig een succesje bij de nederlandse dames.
Kopie
0
quote:

Stokertje schreef op 26 mei 2011 18:08:

[...]
Ik boek regelmatig een succesje bij de nederlandse dames.
LOL ;-)) Maakt het nog uit wat voor soort dames het zijn?
Stokertje
0
quote:

Kopie schreef op 26 mei 2011 19:29:

[...]
LOL ;-)) Maakt het nog uit wat voor soort dames het zijn?
Als ze er maar appetijtelijk uitzien.
relic
0
IMF: Volgende tranche Griekenland wordt mogelijk niet uitbetaald

WASHINGTON (Dow Jones)--Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil financieringsgaranties van de partners die Griekenland financiele steun hebben geboden alvorens te besluiten of het de volgende tranche van de steun wel of niet zal uitbetalen, stelt de organisatie donderdag.
Jean-Claude Juncker, president van de Eurogroep van Europese ministers van Financien, zei eerder op de dag al dat de volgende tranche Griekenland ontzegt zou kunnen worden als het land geen financiering kan garanderen voor de komende 12 maanden.
"Ik ben niet de woordvoerder van het Internationaal Monetaire Fonds, maar de regels zeggen dat ze alleen kunnen uitbetalen als er een financieringsgarantie is voor een periode van 12 maanden", zei Juncker tegen verslaggevers tijdens een conferentie in Luxemburg.
Gevraagd of het IMF al haar middelen zou aanwenden voor de volgende tranche in het geval de EU mocht besluiten geen financiele steun meer te geven aan Griekenland, stelt woordvoerster Caroline Atkinson dat het fonds over het algemeen niet uitleent als er een gat zit in de financiering.
De opmerkingen van beide functionarissen van het IMF en de Europese Unie (EU) komen naar buiten terwijl de organisaties onderzoeken hoe ze de geplaagde Griekse economie weer op de rails kunnen krijgen en verspreiding van de schuldencrisis naar de rest van de eurozone kunnen voorkomen.
Juncker's opmerking dat uitbetaling van de volgende tranche onzeker is zette de euro laat op donderdag onder druk, omdat handelaren vrezen voor weer een escalatie in de Europese schuldencrisis.
Kopie
0
quote:

Stokertje schreef op 26 mei 2011 19:42:

[...]
Als ze er maar appetijtelijk uitzien.
En zelfs dan succes? Wow! Player!
[verwijderd]
0
quote:

Stokertje schreef op 26 mei 2011 18:08:

[...]

Ik boek regelmatig een succesje bij de nederlandse dames.
op de walletjes zeker

groetjes
Kopie
0
quote:

wors schreef op 26 mei 2011 21:08:

[...]
op de walletjes zeker

groetjes
Zitten daar ook NL dames?
[verwijderd]
0
Griekenland krijgt gewoon de nodige steun. Iedereen blij en de aex weer richting 360
[verwijderd]
0
quote:

Kopie schreef op 26 mei 2011 21:11:

[...]
Zitten daar ook NL dames?
ik kan er nederlandse toeristen mee bedoelen, of niet
Brievenbus
1
Telkens weer dat negatieve offensiefje in de laatste minuten....

Maar, grosso modo gaan de Yanks up en neer, en zetten telkens heel acceptable grafiekjes neer, en gebeurt er daar weinig, terwijl wij gestadig neer gaan, en, dat doen "we" voornamelijk zelf.
Zie ook de verliezen in de AMX, ik geloof niet dat we dat aan gemene shortende Yanks kunnen toeschrijven....
voda
1
VS VANDAAG: Wall Street sluit licht hoger


AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street is donderdag hoger gesloten, met name vanwege stijgingen van de consumenten- en technologiesector die de markten hielpen herstellen van tegenvallende macro-economische data eerder op de dag.

De toonaangevende Dow Jones-index eindigde 0,07% hoger op 12.402,76 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,40% tot 1.325,69 punten, terwijl de technologiezware Nasdaq 0,78% won tot 2.782,92 punten.

"Er zit geen overtuiging in de markten op dit moment", zegt Don Wordell, portefeuille manager van het RidgeWorth Mid-Cap Value Equity Fund. De volumes waren donderdag laag en Wordell verwacht dat dit vrijdag ook het geval zal zijn vanwege het naderende lange weekend, maandag zijn de beurzen in de VS gesloten vanwege Memorial Day.

Uit data van Credit Suisse blijkt dat de volumes op de vrijdag voorafgaand aan het Memorial Day-weekend traditioneel 25% lager zijn dan de twee vrijdagen daarvoor.

Teleurstellende macro-economische data leidde de markten in de vroege uren omlaag. Daarbij werd bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering vorige week onverwacht gestegen is, naar 424.000 van 414.000 in de week ervoor, waar 405.000 nieuwe aanvragen verwacht werden.

Tevens bleek uit een tweede raming dat de economie in het eerste kwartaal minder hard groeide dan verwacht. De economie in de VS groeide 1,8%, waar analisten geraadpleegd door Dow Jones Newswires een groei met 2,2% hadden voorzien.

Stijgingen in de consumenten- en technologiesector brachten de markten later op de dag weer in de plus.

Binnen de consumentensector maakten voorbeurs Tiffany, retailer van luxe juwelen, en kledingmerk Guess beter dan verwachte eerstekwartaalresultaten bekend en eindigden de handelsdag respectievelijk 8,6% en 11,2% hoger.

Op technologiegebied won Microsoft door opmerkingen van hedge-fund manager David Einhorn laat op woensdag dat hij een sterke stijging verwacht van het aandeel en dat de aanwezigheid van chief executive Steve Ballmer daar een belangrijke rol in speelt. Microsoft sloot de handelsdag 2% hoger.

Aandelen van technologiegigant Hewlett-Packard eindigden ook in de plus waarbij een aantal belangrijke executives het veld moeten ruimen door de hervormingen van de nieuwe chief executive Leo Apotheker. H-P eindigde 1,5% in de plus.

De macro-economische agenda voor vrijdag bevat voor de VS drie items: het persoonlijk inkomen over april om 14.30 uur, het consumentenvertrouwen gemeten door de universiteit van Michigan over mei, om 15.55 uur, en om 16.00 uur een cijfer over de aanstaande huizenverkopen in april.

De verwachting voor het persoonlijk inkomen is een stijging van 0,4%. De verwachting voor het consumentenvertrouwen is een stijging naar 72,4, van 69,8 een maand eerder.

Amerikaanse staatsobligaties sloten donderdag hoger na een succesvol verlopen veiling van 7-jarige staatsleningen voor een totaalbedrag van $29 miljard.

De dollar noteert hoger ten opzichte van de euro, omstreeks 10.25 uur krijgen beleggers voor elke euro $1,4128 terug, tegenover $1,4172 om circa 7.50 uur.


Door Elco van Groningen Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@dowjones.com


izdp
0
De humor ligt op straat :-)

Deodorant schreef op 26 mei 2011 om 14:37:

Downtrend blijft dus voorlopig in takt.
ramptoerist
1
quote:

izdp schreef:

De humor ligt op straat :-)

Deodorant schreef op 26 mei 2011 om 14:37:

Downtrend blijft dus voorlopig in takt.
heee, ik schrik zowaar dipzert, je gaat het toch niet plots & hier over de beurs hebben ?
Snijboon
2
quote:

Deodorant schreef op 26 mei 2011 23:34:

[...]

heee, ik schrik zowaar dipzert, je gaat het toch niet plots & hier over de beurs hebben ?

nee dat zou gek zijn op dit forum
180 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
907,52  +3,31  +0,37%  10:07
 Germany40^ 18.799,80 +0,61%
 BEL 20 3.998,78 +0,34%
 Europe50^ 5.080,11 +0,51%
 US30^ 39.472,40 +0,16%
 Nasd100^ 18.139,80 +0,12%
 US500^ 5.223,70 +0,15%
 Japan225^ 38.289,00 -0,39%
 Gold spot 2.366,91 +0,88%
 EUR/USD 1,0779 -0,02%
 WTI 79,78 +0,21%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,58%
AMG Critical ... +3,61%
Air France-KLM +2,22%
Eurocommercia... +2,07%
NSI +1,82%

Dalers

VIVORYON THER... -1,23%
Arcadis -1,07%
INPOST -1,02%
Wolters Kluwer -1,01%
TKH -0,90%