Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Middelkoops Gold&Discovery Fund vaart wel....

20 Posts
[verwijderd]
0
Oud RTL-Z beurscommentator Willem Middelkoop startte in de zomer van 2008 het Gold&Discovery Fund met 20 participanten en 3 miljoen euro. Het fonds, het enige ter wereld dat volledig is gericht op nieuwe grondstofontdekkingen, is inmiddels gegroeid naar bijna 20

beursblik.nl/investeringen/artikel/mi...
[verwijderd]
0
Ik was op een haar na participant nummer 21 geweest.
Ze deden het lange tijd goed, en ik geloof ook in de markt waarin ze zitten.

Echter sinds dit jaar toont het maar weereens aan dat je beter je geld zelf kan beheren.
Een fonds is log en niet wendbaar.

Ondanks de enorme explosie van de goud en zilverprijs staat het fonds dit jaar op -18%.
Ook in de eerste maanden van oprichting stond het fonds 40% onder water en had het geluk dat het in de eerste maanden nog niet volledig operationeel was, zodat er nog een flinke cashpositie was om tijdens de crisis op bodemprijzen in te stappen.

Middelkoop heeft het enorm goed gezien in het verleden met zijn visie op goud en zilver, maar op dit moment zou ik niet meer in zijn fund investeren.

gdfund.nl/rendement/
hjm
0
Ik geloof er nog wel in. Het fonds belegd mn in mijnaandelen van niet alleen goud maar ook grondstoffen (het blijft twijfelachtig om goud een grondstof te noemen). Nu zijn de mijnbouwaandelen achter gebleven bij de ontwikkeling van goud en zilver, maar ja de meeste aandelen hebben het dit jaar niet geweldig gedaan. Dat het GDfund het ook tegen die mijnbouwindex niet geweldig heeft gedaan is ook duidelijk. En toch zou ik willen dat ik het rendement van de laatste drie jaar op mijn aandlen had gehad. En omdat de vraag naar grondstoffen voor de toekomst alleen maar zal toenemen en ik niet in staat ben zelf op zoek te gaan naar individuele aandelen denk ik dat het een juiste investering zal blijven. Misschien dat je het zelf beter kan. Ik in elk geval niet.
haas
0
Wat voor elk belegfonds geldt,geldt ook voor GDfund.......

1. GD fonds is voor investeerders,die niet zelf(standig) kunnen/willen beleggen in deze sektor.?
2. investeerders die dagelijks bezig zijn in deze sektor zullen kiezen voor ZELFdoen ? Ingeval van zeer groot kapitaal kan indivudueel besluiten om 'n deel vast te zetten in GD fund.als hij dat passen vindt binnen zijn totale assets ?
Diede schreef het al: makkelijker in/uitstappen op individuele aandelen ?

Én verder voor GD fund:
3. Met startkapitaal van 3 miljoen,zal in den beginne 'n fonds steviger reageren.Afhankelijk van de keuzes kan dat zowel down als up zijn.?
4. Als fonds groeit zal de rendements-ontwikkeling kunnen "afvlakken ",resp gelijkenis gaan vertonen met trends uit de sektor ?
5.De inleg kan ,soms, plotseling "sterk "toenemen als er 'n institutionele belegger(s) geinteresseerd raken(al zal het maar met 1 miljoen zijn:)tis wel 20 x 50.000.?
6.Lang niet alle inleg zal in 100 % puur,zeer speculatieve, discovery fondsen geinvesteerd kunnen worden.Zo zal er dan ook geinvesteerd worden in minder speculatieve,maar wel meer waarde vasthoudende aandelen in dezelfde sektor gaan ?
Dat legt mogelijk wel 'n zekere bodem in de rendements-ontewikkeling,maar lijdt niet tot explosieve stijgingen/dalingen.?
7.Daardoor is er "minder fondsgeld voor de Discoverys wss ?
8.Soms hebben ook discoverys wat langer de tijd nodig: vandaag doet Cameco bod op Hathor (uranium). Als GD fund daarin zit kan het zeer mooi rendement vangen. Maar doordat het totale fondskapitaal ,sterk,groeit zal de totale impact op het fondsrendement "minder" zijn ?

en zo kan ik nog wel even doorgaan:)
Bulletje80
0
Volgens mij is Willem er uit. Value8 heeft nu een belang van 51% en The Silver Mountain Holding B.V. 49%

Value8 neemt belang in Amsterdamgold.com
Value8 N.V. heeft overeenstemming bereikt over de verkrijging van een meerderheidsbelang (51%) in Amsterdamgold.com B.V. (www.amsterdamgold.com); marktleider in de online verkoop van de hoogste kwaliteit edelmetaal. Value8 neemt hiermee het belang over van de vennootschap van Willem Middelkoop, MOMI B.V. Het resterende belang wordt gehouden door The Silver Mountain Holding B.V. die haar belang verkreeg na de fusie van The Silver Mountain met Amsterdamgold.com BV.

Value8 N.V., waarvan Peter Paul de Vries oprichter en grootaandeelhouder is, richt zich op succesvolle ondernemingen in lange termijn groeisectoren. De verwerving van het belang in Amsterdamgold.com B.V. is een uitbreiding van activiteiten in het segment leisure & luxury.

Amsterdamgold.com B.V.
Amsterdamgold.com is dé toonaangevende onderneming in Nederland voor het aankopen van de hoogste kwaliteit goud en zilver tegen de meest actuele koers. Het bedrijf werd eind 2008 opgericht door Willem Middelkoop, om het aankopen van edelmetaal voor beleggers en spaarders eenvoudig te maken. Hij opende hiermee het goudloket dat door banken de afgelopen jaren gesloten werd. Mede door het aanstellen van CEO Joris Hoogenbosch werd amsterdamgold.com binnen een jaar marktleider in de verkoop van goud- en zilverbaren in Nederland.

Trendmatig kan worden geconstateerd dat de voortdurende schuldencrisis impliciet zorgt voor inflatie en het vertrouwen in belangrijke valuta en obligaties luidend in die valuta ondermijnt. Belangrijke factoren zijn daarbij: een lange periode van monetair ruim beleid, een kunstmatig lage rente en de omstandigheid dat bijna alle eurolanden niet voldoen aan de EMU-criteria. Hierdoor kiezen steeds meer burgers er voor edelmetaal te kopen om zich tegen koopkrachtverlies te wapenen.

De omzet van amsterdamgold.com (inclusief The Silver Mountain) bedroeg in 2010 63 miljoen euro. Voor 2011 wordt een omzet verwacht van 70 miljoen euro.

Toekomst
Willem Middelkoop heeft besloten zijn belang te verkopen om zich helemaal te kunnen richten op het uitbouwen van het Gold&Discovery Fund, Dit beleggingsfonds, gespecialiseerd in het investeren in grondstofontdekkingen, werd ook in 2008 door Middelkoop opgericht.

Hoewel Willem Middelkoop zijn aandelenbelang verkoopt, houdt hij onverminderd vertrouwen in 'zijn geesteskind' amsterdamgold.com en blijft hij mensen adviseren om een deel van hun vermogen in edelmetaal (en dan met name fysiek edelmetaal) te investeren.

Het managementteam bestaande uit Joris Hoogenbosch en Rolf van Zanten (oprichter van The Silver Mountain) spreekt de wens en ambitie uit om deze succesformule in samenwerking met Value8 verder uit te bouwen. Amsterdamgold.com beschikt over een uitstekende marktpositie, een groot klantenbestand en betrouwbare leveranciers
haas
0
quote:

jj77 schreef op 30 augustus 2011 12:46:

Een alternatief met wat meer spreiding;
www.glencore.com/secure/shareholder-i...

www.glencore.com/
is geen alternatief ,imo,
voor kleine(re) beleggers,

grote moloch,
sinds de IPO krs gedaald met 30% in 3 mnd.

www.iex.nl/Forum/Topic/1265938/1/Glen...
[verwijderd]
0
quote:

Bart29 schreef op 30 augustus 2011 12:52:

Volgens mij is Willem er uit. Value8 heeft nu een belang van 51% en The Silver Mountain Holding B.V. 49%

AmsterdamGold is heel iets anders.
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 30 augustus 2011 13:14:

[...]
is geen alternatief ,imo,
voor kleine(re) beleggers,

grote moloch,
sinds de IPO krs gedaald met 30% in 3 mnd.

www.iex.nl/Forum/Topic/1265938/1/Glen...
thx Haas,heb Glencore toch ff meegepikt.heb niet zoveel vertrouwen in die Middelkoop,hij schreeuwt mij net iets te hard zeg maar.

Gr en blijf schrijv€n,
JJ
haas
0
ja,dat geld had u beter in NKL gestopt,ja?
zal nu geen aanbevelingen doen/of waarschuwingen,want anders wordt ik ook nog geblokkeerd:)

kzal nu hier stoppen,want het ging over GDfund

[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 30 augustus 2011 16:37:

ja,dat geld had u beter in NKL gestopt,ja?
zal nu geen aanbevelingen doen/of waarschuwingen,want anders wordt ik ook nog geblokkeerd:)

kzal nu hier stoppen,want het ging over GDfund

vandaag nog in NKL?was eigenlijk voornemens om ergens deze week de boel eruit te smijten.neen Glencore vandaag opgepikt,bij -10% is het sowieso gelijkeruit no excuses.Dat het niet over GD ging is niet zo erg,je mag toch tegenvoorstellen doen?

Gr,
JJ
hjm
0
Graag alternatieven! Mochten de doom en gloom scenarios uitkomen dan zouden dit wel eesn goede investeringen blijken te zijn. Volgens mij zit glencore meer in grondstoffen en het GDfund in mijnbouwbedrijven.
[verwijderd]
0
CEF 50/50 goud/zilver

laag premium, betrouwbaar voor zover papier betrouwbaar kan zijn, docs.google.com/spreadsheet/ccc?authk...

je kan kiezen voor usd of cad notatie
[verwijderd]
0
Oeps: -31% dit jaar.

gdfund.nl/rendement/

Ze doen het veel slechter dan de HUI, goud- en zilverprijs.
Zou Middelkoop iets te veel verliefd zijn geworden op edelmetaal en complottheorien?
Fred 62
0
Je zal maar in jan ingestapt zijn met 50,.000 euro , heb je er nu nog 34,500 over.
En mocht het helemaal naar de klote gaan , je hebt geen poot om op te staan.
Met een inleg van 50,000 euro word je geacht om te weten wat de risico's zijn.
en dus geen controle van de AFM.

Als de goudprijs niet snel stijgt , zal het een moeilijk verhaal worden.
[verwijderd]
0
GoldDiscFund Terence van der Hout
@
@diedemink Wij zitten voornamelijk in juniors, niet mijnbouwers. Verder zitten we relatief diep in REE aandelen; doen het nu relatief slecht
[verwijderd]
1
quote:

fred 49 schreef op 30 september 2011 16:25:

Je zal maar in jan ingestapt zijn met 50,.000 euro , heb je er nu nog 34,500 over.
En mocht het helemaal naar de klote gaan , je hebt geen poot om op te staan.
Met een inleg van 50,000 euro word je geacht om te weten wat de risico's zijn.
en dus geen controle van de AFM.

Als de goudprijs niet snel stijgt , zal het een moeilijk verhaal worden.
afgelopen jaren deden ze het natuurlijk erg goed, dus je moet ze ook niet gelijk helemaal afschrijven.

Maar feit is wel dat hoe groter een fonds wordt, hoe kwetsbaarder het wordt.
En met de hoge rendementen in de 1e 2 jaar en de toestroom van vers geld is het fonds steeds groter geworden.

(en nu maar wachten op de column van corne van Zeijl :) )
Fred 62
1
Of het een goed fonds is , dat zal de tijd leren.

Maar er zijn natuurlijk wel wat valkuilen in zo'n fonds.

Eerst even een regel uit de voorwaarden.
De kosten, risico's en opbrengsten van de handelingen van de beheerder komen voor
rekening en risico van alle deelnemers van het fonds.

Dan de kosten, het instappen kost 0,5% van de inleg en uitstappen 1% en per kw 0,5%
op 50,000 is dat minimaal 1250 eerste jaar en dan moet je niet uitstappen. [500] extra.

dat valt wel mee toch.

Maar de gevaarlijkste is deze , performance fee van 20% over het deel boven de 6% van
het belegd vermogen.
De beheerder word dus extra beloond als er meer dan 6% rendement gehaald word.

De beheerder is vrij om te handelen met uw geld en haalt de beheerder een mooi rendement
dan verdient de beheerder dus wat extra's.

De vraag is dan, kan de beheerder zich beheersen om niet alle risico's met uw geld te nemen
om zo zelf meer geld te verdienen.

Behaalt de beheerder het rendement niet , is er voor hem niets aan de hand , u betaald toch
die 2% beheerskosten.

Er hoeft niets te gebeuren , maar bij een wat lagere koers van de edelmetalen en de mindere
koersen van de mijnbouwers zou er meer risico genomen kunnen worden door de druk
van de participanten en of beheerders.

gevaarlijk hoor!

mvg

fred


haas
0
quote:

ik ben Diede. schreef op 30 september 2011 16:38:

GoldDiscFund Terence van der Hout
@
@diedemink Wij zitten voornamelijk in juniors, niet mijnbouwers. Verder zitten we relatief diep in REE aandelen; doen het nu relatief slecht

ik weet niet of het de bedoeling was van dit GD fund om in REE 's als grondstof te zitten? maar dan zitten ze in de valkuil,:):)

hoe meer vermogen in fonds hoe minder rendement??!!
en als ze in politiek instabiele regios/valuta gebieden zitten kan het rendement verslechteren.................

maar "alle" grondstoffen zitten op lager peil.
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  18:05
 Germany40^ 18.764,90 +0,42%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.079,04 +0,49%
 US30^ 39.475,50 +0,17%
 Nasd100^ 18.133,50 +0,08%
 US500^ 5.215,61 0,00%
 Japan225^ 38.140,80 -0,77%
 Gold spot 2.367,90 +0,92%
 EUR/USD 1,0776 -0,05%
 WTI 78,31 -1,63%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%