Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
voda
0
Verschillende bestuursleden Fed tegen extra verruimingsmaatregelen


AMSTERDAM (Dow Jones)--Verschillende bestuursleden van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve hebben zich uitgesproken tegen extra monetaire verruimingsmaatregelen, ook wel bekend als quantitative easing 3 (QE3), ter stimulering van de economie.

In het verleden heeft de Fed echter toch dergelijke stappen ondernomen, ondanks de weerstand van deze leden.

Hoewel de opmerkingen niet betekenen dat de Fed het signaal afgeeft afstand te doen van de uitlatingen eerder deze maand, waarin de centrale bank aangaf mogelijk actie te ondernemen, geven de uitlatingen wel aan hoe gecompliceerd een beslissing over een nieuwe obligatie-inkoopprogramma tijdens de voor volgende maand geplande beleidsbijeenkomst is.

Charles Plosser, president van de Fed van Philadelphia, gaf woensdag in een interview met The Wall Street Journal aan dat extra maatregelen op de lange termijn een minimale positieve invloed zouden hebben op de economie. Bovendien zou de Fed in zijn eentje weinig klaar kunnen spelen om problemen aan te pakken die de groei belemmeren, waaronder publieke onzekerheid over begrotingen in Europa en de VS.

"Ik twijfel zeer. Er zijn afnemende resultaten van deze maatregelen", zegt Plosser. "Het bewijs dat meer [obligatie-inkopen] helpen het werkloosheidspercentage sneller op het gewenste niveau te krijgen is niet sterk. Ik zie niet veel voordelen." Plosser verwijst daarbij naar onderzoek van econoom Jonathan Wright van Johns Hopkins University, waaruit blijkt dat de effecten van obligatie-inkopen door de Fed in eerste instantie stimuleren, maar na slechts enkele maanden afnemen.

Richard Fischer, president van de Fed van Dallas, uitte donderdag in een interview eveneens scepsis over de effectiviteit van maatregelen vanuit de Fed. Volgens hem hebben bedrijven al ruime toegang tot goedkoop krediet, en zijn ze om andere redenen terughoudend in het afsluiten van leningen, inhuren van personeel en investeren, onder andere vanwege zorgen over regelgeving en belastingen. Terwijl deze onzekerheden zorgen voor terughoudendheid onder ondernemingen stelt hij "geen toegevoegde waarde te zien in verdere monetaire verruiming."

Tegenover beide beleidsbepalers staan andere bestuursleden die stellen dat de economie te traag groeit om de werkloosheid terug te dringen en zou extra monetaire verruiming kunnen helpen. Tot nu toe heeft de Fed de korte termijn rente al verlaagd tot bijna 0% en heeft de centrale bank in de afgelopen jaren al andere maatregelen gebruikt, zoals obligatie-inkopen, om andere rentetarieven te drukken. Volgens Fed-voorzitter Ben Bernanke hebben dergelijke maatregelen de economische activiteit gestimuleerd door een vermindering van de financieringskosten voor leners en door de waarde van aandelen en andere activa te stimuleren. President Eric Rosengren van de Fed van Boston riep vorige week in een interview met The Wall Street Journal op tot een agressief obligatie-inkoopprogramma van de Fed om het rentetarief op de lange termijn zelfs nog verder omlaag te krijgen en de aandelenmarkten een impuls te geven.

President Esther George van de Fed van Kansas City sprak eerder in de week haar twijfels uit over obligatie-inkopen bij een lokale industriele vereniging, blijkt uit berichten in dagblad Kansas City Star. Volgens het artikel leek George te suggereren dat het verder verlagen van de toch al lage rentetarieven weinig goeds zou doen. "Is er iemand die vandaag de dag niet leent of een huis koopt omdat de rente niet laag genoeg is?", citeert de krant haar.

Het volgende belangrijke signaal van de Fed kan komen vanuit voorzitter Bernanke, die op 31 augustus zijn jaarlijkse toespraak houdt in Jackson Hole en daarbij aan kan geven naar welke kant hij leunt.


- Door Jon Hilsenrath, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@dowjones.com


voda
0
ECB toezichthouder voor alle eurozonebanken, ondanks kritiek Duitsland - media


FRANKFURT (AFP) --De Europese Commissie wil dat de Europese Centrale Bank (ECB) toezicht gaat houden op alle eurozonebanken, meldt de Duitse krant Handelsblatt vrijdag op basis van bronnen binnen de Commissie.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verklaarde eind juni dat een nieuwe bankentoezichthouder alleen supervisie zou moeten krijgen over de 25 grootste banken binnen de muntunie maar bronnen binnen de Commissie vinden dat alle eurozonebanken onder het toezicht van de nieuwe supervisor, naar verwachting de ECB, moeten gaan vallen.

Dit geldt ook voor kleinere Duitse spaarbanken, stellen de bronnen, maar Berlijn ziet hier geen reden toe.

Handelsblatt citeert de Duitse minister van justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger in het artikel als zeggende dat "spaarbanken die een groot vertrouwen genieten en goed door de crisis komen, geen aanvullende controles nodig hebben [van een toezichthouder]."

Duitse politici gaven eerder deze week al aan geen voorstander te zijn van het voorstel dat de ECB gaat fungeren als banktoezichthouder voor de regio, omdat de ECB geen onafhankelijkheid zou kunnen betrachten.

Daarnaast werd ook kritiek geuit op de rol van de ECB en vinden de politici dat Duitsland meer inspraak moet krijgen bij beleidsbeslissingen van de centrale bank.

"Als grootste kredietverstrekker moet Duitsland vetorecht krijgen over alle beslissingen", stelde parlementslid Klaus-Peter Willsch van het CDU, de partij van bondskanselier Angela Merkel, donderdag in Handelsblatt. Daarbij merkte hij op dat de ECB "onder leiding van [president] Mario Draghi verwordt tot een geldschieter voor staatsschuld en een bad bank."


(Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het Engels door Agence France Presse en is vertaald en bewerkt in het Nederlands door Dow Jones Nieuwsdienst)


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; marleen.groen@dowjones.com
voda
0
Ja, ja...

De Jager: eurozone komt langzaam uit crisis
Gepubliceerd op 17 aug 2012 om 14:24 | Views: 518

DEN HAAG (AFN) - De eurozone lijkt zich langzaam te herstellen van de schuldencrisis van de afgelopen jaren. Dat zei minister Jan Kees de Jager van Financiën vrijdag na de eerste ministerraad na de zomervakantie.

,,Er is een langzame progressie naar voren. Langzaam lijken we uit de crisis te komen. Je ziet dat het exportoverschot in de eurozone flink is toegenomen, dat economieën zich herstellen en ook de overheidstekorten nemen af'', zei De Jager.

Hij schetste dat de situatie in het begin van de zomer verslechterde, maar daarna weer wat verbeterde. ,,Het is een beetje met kleine stapjes vooruit, stapje terug, weer twee vooruit.''

Probleemkind

De Jager ziet dat Griekenland nog altijd het probleemkind is in de eurozone. Italië en Spanje zijn volgens de CDA-minister bezig orde op zaken te stellen en Ierland en Portugal, die miljardenleningen kregen, doen het ,,best wel goed eigenlijk''.

,,Al sinds het begin van deze schuldencrisis maak ik me grote zorgen, maar die zijn de afgelopen maanden niet erger geworden. Griekenland is zeker een risico, maar we hebben in het afgelopen jaar veel gedaan om het risico te isoleren. Daardoor is het risico op besmetting afgenomen.''
voda
0
Weinig lichtpuntjes in de detailhandel
Gepubliceerd op 17 aug 2012 om 13:14 | Views: 339

AMSTELVEEN (AFN) - De detailhandel zit in zwaar weer. Winkels en verkoopsites hebben te maken met zuinige en veeleisende consumenten. Alleen aan nieuwe dingen in de markt, zoals web- en e-books, kleine huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging zijn mensen wel bereid geld uit te geven.

Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde tweedekwartaalrapport van de non-food detailhandel door marktonderzoeker GfK. ,,De consument haalt dus de buikriem aan. In een dergelijke situatie is het (economisch) gedrag van de mens redelijk voorspelbaar. Hij investeert in zijn gezondheid, hij gaat op zoek naar - en eist - 'value for money' en spaart elke cent die hij kan missen'', stelt GfK.

Nieuwe nog niet verzadigde markten maken in tegenstelling tot de rest volgens GfK nog een behoorlijke groei door. Zo bedroeg de 'e-boekenomzet' in het eerste halfjaar van 2012 ruim 5 miljoen euro, ongeveer 60 procent meer dan vorig jaar. De verwachting is dat het ,,digitale leesvoer'' steeds populairder wordt.

EK Voetbal en Olymische Spelen

Door het EK voetbal en de Olympische Spelen zijn ook meer geluidsapparatuur en televisies verkocht, maar dat was tijdelijk. Bij de andere consumentenelektronica waren vooral omzetdalingen te zien. De tweede helft van dit jaar wordt in dit segment volgens GfK ook ,,een uitdaging'', omdat verdere omzetdalingen worden verwacht.

Het segment van klein huishoudelijk apparatuur boekte als een van de weinige markten wel positieve resultaten. Hier zorgden de verkopen in het tweede kwartaal voor een stijging in de omzet van 5,2 procent naar 175 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar.

Met de economisch onzekere tijden steken mensen nog wel wat geld in het vervangen van apparatuur voor dagelijks gebruik en om voor zichzelf te zorgen. De meeste populaire producten waren: friteuses, keukenmachines, espresso- en koffiemachines, juicers of citruspersen, tandverzorgingsproducten, haardrogers, hairstylers en personenweegschalen.
[verwijderd]
0
Ook ban mijn kant een AB, leuke reacties trouwens onder het artikel.
Ik ga dat Zerohedge meer volgen, ga nu ook reageren op die website...nummeriek wint altijd in de toekomst!
[verwijderd]
0
De VS gaan dit jaar $1000 miljard meer uitgeven dan dat er binnenkwam, een ongekende prestatie, de lijn in de grafiek die de schuldgroei aangeeft staat nu zo goed als verticaal omhoog(let wel! het is geen spike of "weerhaakje", de lijn stijgt gewoon verder omhoog)
De Markt heeft er vertrouwen in, de rentes blijven ongekend laag in de VS, wat doet Europa, met relatief een lagere schuldenlast, fout?
[verwijderd]
0
"tik tak"
>€100 miljoen per dag aandikking, een schandelijke vertoning.
Laten we proberen tot een tientje per seconde te komen(>90% verlaging dus)...laat Rutte het afroepen "om het te proberen"

Heeft natuurlijk geen enkele zin, NL zit in de EU met andere brekebenen die het nog gekker maken....met dezelfde munt
[verwijderd]
0
Ach Paulta,
China, Japan, US en Europa en waarschijnlijk de rest ook, geven veel meer uit dan dat er verdiend wordt.
Niemand wil en kan dus de ander officieel wantrouwen. Het grote publiek slikt het en met bijna 0% rente voor het nieuwe geld kan het spelletje nog lang voortduren.
Ook kunnen de CB's het nieuwe en verse geld in de toekomst afschrijven zonder noemenswaardige schade. Schulden die uit het niets (CB's) komen, kunnen weer zonder problemen worden afgeschreven.
Zolang het vertrouwen blijft bezit de politiek en de CB's nog veel krediet.
mvliex 1
0
paulta schreef op 11 jul 2011 om 16:12:

1% over €1880 miljard is veel geld.
De markten gaan de komende weken proberen de Italiaanse rente met 2% te verhogen...dat kunnen ze dus nooit opbrengen.
"shut down Greece"...en de rentes zullen significant dalen en de indices zullen stijgen...het is allemaal al ingeprijsd.
Gaat dit niet gebeuren!....over 2 maanden einde euro.
De politiek is verkeerd bezig.

Einddatum = 11/09/2011

mvliex 1
0
fes schreef op 8 apr 2011 om 19:13:

Ik ben benieuwd hoelang ze het vol blijven houden.
Langer dan een jaar geef ik ze niet en dan is het gebeurd met de euro.

Einddatum = 08/04/2012
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX]: Gelieve niet over elkaar te discussiëren, bericht is bij dezen verwijderd.]
Willempie3
0
quote:

fes schreef op 19 augustus 2012 16:22:

Ach Paulta,
China, Japan, US en Europa en waarschijnlijk de rest ook, geven veel meer uit dan dat er verdiend wordt.
Niemand wil en kan dus de ander officieel wantrouwen. Het grote publiek slikt het en met bijna 0% rente voor het nieuwe geld kan het spelletje nog lang voortduren.
Ook kunnen de CB's het nieuwe en verse geld in de toekomst afschrijven zonder noemenswaardige schade. Schulden die uit het niets (CB's) komen, kunnen weer zonder problemen worden afgeschreven.
Zolang het vertrouwen blijft bezit de politiek en de CB's nog veel krediet.
De schulden aan de centrale bankiers kunnen inderdaad zonder problemen worden afgeschreven. Het toneelstukje dat wordt opgevoerd dat het zo slecht is als de ECB verlies zou lijden op de aangekochte Zuid-Europese staatsobligaties en dat de lidstaten dat verlies dan moeten betalen aan de ECB, dat toneelstukje dient alleen om het ECB-beleid en al die bijgedrukte Euro's vooral serieus te blijven nemen.
De schulden aan de ECB kun je met een muisklik laten verdwijnen, maar al het bijverzonnen geld dat bij die schulden hoort niet. Dat zal moeten blijven bestaan om de verliezen op allerlei schuldpapier op de bankbalansen goed te maken. Als de economie ooit weer beter gaat draaien, gaat dat extra geld zeer hoge inflatie opleveren.

W3.
mvliex 1
0
quote:

fes schreef op 19 augustus 2012 18:01:

[...]

Wat het geloof daarmee te maken heeft mag Joost weten.....

Had wel een slimmer antwoord verwacht om je hieruit te praten, niet eentje waaruit dus blijkt dat je geen flauw idee hebt/had hoe het werkt en je dus blijkbaar toen echt dacht dat er een normale vrije economie was, hahahaha.
[verwijderd]
0
quote:

Willempie3 schreef op 19 augustus 2012 18:04:

De schulden aan de ECB kun je met een muisklik laten verdwijnen, maar al het bijverzonnen geld dat bij die schulden hoort niet. Dat zal moeten blijven bestaan om de verliezen op allerlei schuldpapier op de bankbalansen goed te maken. Als de economie ooit weer beter gaat draaien, gaat dat extra geld zeer hoge inflatie opleveren.

W3.
Hoi W3,
Inflatie krijg je als meer geld jacht maakt op schaarse goederen. Daar is voorlopig nog geen sprake van.
Het blijft wel spannend hoe dit financiële avontuur gaat aflopen.
Denk zelf dat vertrouwen het huidige financiële systeem de das zal omdoen.
En hoe dit zal gaan.....tsja?
[verwijderd]
0
quote:

mvliex 1 schreef op 19 augustus 2012 18:36:

[...]

Wat het geloof daarmee te maken heeft mag Joost weten.....

Had wel een slimmer antwoord verwacht om je hieruit te praten, niet eentje waaruit dus blijkt dat je geen flauw idee hebt/had hoe het werkt en je dus blijkbaar toen echt dacht dat er een normale vrije economie was, hahahaha.

Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
20.965 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 ... 1045 1046 1047 1048 1049 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
910,59  +6,38  +0,71%  18:05
 Germany40^ 18.773,50 +0,47%
 BEL 20 4.013,33 +0,70%
 Europe50^ 5.084,27 +0,59%
 US30^ 39.507,00 +0,25%
 Nasd100^ 18.156,80 +0,21%
 US500^ 5.221,51 +0,11%
 Japan225^ 38.190,30 -0,64%
 Gold spot 2.364,28 +0,77%
 EUR/USD 1,0772 -0,09%
 WTI 78,28 -1,67%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Accsys +5,43%
CM.COM +2,92%
NX FILTRATION +2,63%
RANDSTAD NV +2,61%
ForFarmers +2,43%

Dalers

Kendrion -2,99%
UMG -2,95%
Alfen N.V. -2,63%
EBUSCO HOLDING -2,29%
VIVORYON THER... -1,85%