Spyker N.V. « Terug naar discussie overzicht

Spyker: handel in aandeel Spyker beeindigd per 13 september 2013

7.376 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 365 366 367 368 369 » | Laatste
[verwijderd]
0
Of hebben jullie [ax,green ]er nu zo de pest in, door,weet ik wat ,dat jullie nergens meer op reageren?
aandeeltje!
0
Er gaat hier helemaal niets jojo-en. De koers gaat in een streep omlaag tot 1 cent.
Maar goed ook dat dit fonds verdwijnt!
AX lover
0
Ik heb nergens de pest over in hoor.
Ik zie dat al mijn waarschuwingen voor Muller/Spyker volledig terecht waren.

Hoe je op het strafbankje komt? Dat kan je zelf toch ook opzoeken?
Of moet je werkelijk altijd alles aan andere mensen vragen?

Misschien zou je zelf eens zaken moet uitzoeken zodat je niet telkens keihard op je bek gaat.

Eén tip: probeer Google eens en typ in: AFM + strafbankje + voorwaarden

En mocht je het nog steeds niet doorhebben:
Spyker NV is door de toezichthouder (AFM) van de beurs afgegooid omdat ze niet aan de voorwaarden voldoen. Dit is géén beslissing van Victor Muller geweest.

Despite the restructuring measures taken Spyker has not recovered to the extent that it can return to the Official Market. Consequently, Spyker will not apply for a return to the Official Market. As a result Spyker will delist, effective per 16 September 2013.

De VEB legt het strafbankje als volgt uit:

Beursgenoteerde ondernemingen worden naar het strafbankje verwezen als zij een negatief eigen vermogen hebben, in surseance verkeren of failliet zijn verklaard.

Euronext kondigt dan een noteringsmaatregel af. Handel blijft dan mogelijk maar beleggers zijn gewaarschuwd. Een fonds op het strafbankje heeft twaalf maanden de tijd de zaken weer op orde te krijgen (of moet hebben voldaan aan de aanvullende publicatieverplichting die in het geval van negatief eigen vermogen gesteld wordt), anders wordt de notering geschrapt en blijven aandeelhouders zitten met nietverhandelbare aandelen.
Chiddix
0
Beleggers in Spyker moeten ervan uit gaan , dat op 13 September hun laatste restje hoop in rook is opgegaan.
Dus ook niet meer delen in toekomstige winsten bij Spyker. Ze zijn aandeelhouder af(liquidatie).
Als het anders was, had je het wel gehoord.
AX lover
0
quote:

henk spijker schreef op 26 augustus 2013 18:55:

Wat had de beursgang van Spyker nog kunnen reden,denk je AX?
Niks.
arreno
0
quote:

Chiddix schreef op 26 augustus 2013 18:24:

[...]

Zelfde als bij Antonov? Aandelen zijn waardeloos geworden. Nu hoor je wel eens van een doorstart dus er wordt weer een notering aangevraagd later.
Zoals ik het bekijk zijn de aandelen 0,0 euro meer waard in September?
In September zie je in je portefeuille 0 aandelen Spyker staan? of...
Nu is het wel zo dat je aandelen in een bedrijf(belang) kunt hebben zonder beursnotering.

Aandelen blijven bestaan, het handelen erin zal heel wat moeilijker worden.
Misschien is via marktplaats nog de beste optie.
:)
[verwijderd]
0
Ach, zolang je nog steeds in een ontkenningsfase zit is het natuurlijk altijd de schuld van de ander en in dit specifieke geval de schuld van SAAB/GM dat VM op het strafbankje belandde. De werkelijkheid ligt een stuk simpeler: Spyker lag al op apegapen voordat hij onvermoed en onbedoeld de SAAB affaire aanging. Dat heeft dit gevolg alleen maar wat in de tijd gerekt.
Chiddix
0
quote:

arreno schreef op 26 augustus 2013 19:03:

[...]
Aandelen blijven bestaan, het handelen erin zal heel wat moeilijker worden.
Misschien is via marktplaats nog de beste optie.
:)
De hamvraag is, deel je dan nog in toekomstige winsten van het bedrijf?
Ben je nog aandeelhouder van Spyker na 13 September?
Dus niet voor de vorm maar blijf je een belang houden in het bedrijf?
Zo ja, dan ontvang je dividend(winstuitkering) indien er winst gemaakt wordt.
Indien niet, weet je hoe de vlag erbij hangt op 13 September.
[verwijderd]
0
Dus de aandelen van Victor ,Pang,Heerema?Die hebben heus met Victor gesproken,oke, of zijn ze er weer ingestonken?Nee dat geloof ik niet.
Afgelost.
0
quote:

Jeroen Wt schreef op 24 augustus 2013 22:43:

Ow dat wil ik je best uitleggen. Die ben je dan kwijt. Nee geintje.

Als je je aandelen houd, blijven ze op je beleggersrekening staan. Daar betaal je dan bij de meeste banken kosten voor. Die bedragen overigens bijna niets op jaarbasis, 1,5 ofzo. Sommige rekenen zelfs niets.

Je bezit dan aandelen van een NV die niet beursgenoteerd is. Waardoor ze moeilijk verhandelbaar zijn. Dat verklaard de koersval. Spyker heeft gezegd voorlopig de boel met euroclear te ondersteunen maar dat dit wel gevolligen heeft voor de verhandelbaarheid. Daarom zakt de prijs ook weer.

Spyker kan op termijn zeggen tegen de bank, gooi dat aandeel ook maar van de beleggersrekening. Dan krijg je een brief van de bank en daar staat iets in in deze strekking: De aandelen verdwijnen van u beleggersrekening. Keert Spyker in de komende 10 jaar nog iets uit, dan maken wij dat aan u over. Theoretisch kan dat zelfs bij een faissement dan is het de curator die dat doet. Niet erg waarschijnlijk.

Zoals ik vertelde zijn er verschillende senarios. 1, NV houd op termijn op te bestaan, faissement. Geld kwijt dus. 2, NV houd niet op te bestaan, komen aandelen bij. Diegene die er geld instopt zal een gigantisch aandelenpakket vermoed ik eisen, dan ben je dus ook weg als aandeelhouder die er nu zit. Tenzij de verwatering wel meevalt, dan heb je ook nog geluk.

Optie 3 is dat hij Spyker levendig houd met leningen die hij krijgt, acht ik niet waarschijnlijk.

Kortom, waarschijnlijk ben je dan je geld kwijt, maar wat ze ook zeggen hier dat dit 100% zeker is, dan weten ze ook dat ze liegen want 100% zeker is het niet. Zeer aanemelijk wel.

Mocht er overigens een deel van de claim toegekend worden en het houdige Spyker leeft nog, dan heb je wel geluk. Maar ja zeg nu zelf, hoe groot is die kan praktisch 0 toch?
dank je wel voor de uitleg.. gr.
[verwijderd]
1
Victor is vooral met zichzelf in gesprek, dat is onderdeel van het ziektebeeld. ;-)
Chiddix
0
Wanneer beleggers niet meer delen in toekomstige winsten, dan delen de investeerders in Spyker(grote) in toekomstige winsten.
Investeerders voelen er 100% niets voor, om de winst ook nog te delen met aandeelhouders.
Gewone beleggers zijn dan buitenspel gezet. Voor Youngman maakt het 0,0 uit of de koers op 0 staat.
lodewijk70
0
De kans op enig dividend van spyker is altijd al zo goed als nul geweest. Beleggers hoopten misschien wat winst te maken op de volatiliteit van het aandeel. Dat zal er na 13-9 niet meer zijn, dus beter verkoop je voor die tijd.
Wat ik niet begrijp is dat er nog een bied is voor dit aandeel, wat 'iedereen' toch binnen 15 handelsdagen uit zijn porto wil. De kans dat je daar goed uitspringt is toch wel zó klein!
[verwijderd]
0
Oke,inversteerders en groot aandeelhouders zit verschil in.Hoe denken grootaandeelhouders erover, en wat doet,kan Victor met zijn aandelen[geen emissies o.i.d kan nooit meer?
egeltjemetstekel
0
nou als ik t goed begrijp heeft youngman nog n zooi van die aandelen toch?
maar wat zouden hun plannen ermee zijn?
waarschijnlijk als t mis gaat alles van waarde uit spijker op claimen ofzo.
in ieder geval niet een bod doen op heel spyker. maar wat zit er nog voor waardevols in spyker voor hun?
[verwijderd]
0
Ja wat weten wij b.v. de betaling aan SAAB ENGELAND [voor de r.s.]gedeeltelijke betaling in aandelen 50 eurocent].kon nooit gebeuren,dus denk ik is ook nooit gebeurd.,en dan?
[verwijderd]
0
Pfff, geloof me nu maar, als je de aandelen houd, als je zo slim bent geweest om ze niet allang de deur uit te lozen, dan blijven ze van jou.
Een aandeel is jou bezit. Stel dat de bank failliet gaat en je hebt voor 3 ton aan aandelen, en de staat zegt we dekken maar voor 1 ton, dan nog vallen aandelen daarbuiten want die zijn van jou.

Nu Spyker van de beurs gaat, behoud je wel de aandelen. Tot zolang dat het duurt he, failliet dan kun je in theorie nog iets krijgen van de curator, maar dan is echt iedereen al voor gegaan. Meestal is er dan 0.0 over.

Dus als de hoofdvesteging van Spyker niet failliet gaat en geen doorstart vervolgens maakt (in dat geval zitten de aandelen in de oude nv, dus ben je ook de sjaak) en als er niet al te veel spyker aandelen bijkomen dan zou je er gezien de huidige koers aan kunnen verdienen. Immers kun je ze later nog verkopen met Euroclear.

Maar dat zal vermoed ik, vermoed ik zeer meer theorie worden dan praktijk. Het verleden laat namelijk zien dat bedrijven die om zo,n reden van de beurs gaan (kijk naar Antonov) de aandeelhouders met zak en as achterlaten...

Stel en dat is echt zo, deze NV bestaat over 10 jaar nog (zonder doorstart naar failliet te zijn gegaan, dan heb je nog steeds daar de aandelen van. Dat ze niet beursgenoteerd zijn doet daar niets aan af. Maar ja verkopen is dan heel veel moeilijker. De vraag is echter wel of Spyker op termijn überhaupt nog bestaat, zo ja of deze Spyker NV dan nog bestaat, en dan zo ja of deze Spyker NV geen berg aandelen bij heeft gedrukt....
Chiddix
0
quote:

lodewijk70 schreef op 26 augustus 2013 19:56:

De kans op enig dividend van spyker is altijd al zo goed als nul geweest. Beleggers hoopten misschien wat winst te maken op de volatiliteit van het aandeel. Dat zal er na 13-9 niet meer zijn, dus beter verkoop je voor die tijd.
Wat ik niet begrijp is dat er nog een bied is voor dit aandeel, wat 'iedereen' toch binnen 15 handelsdagen uit zijn porto wil. De kans dat je daar goed uitspringt is toch wel zó klein!
Om die sportwagens in productie te brengen, moeten er nieuwe investeerders komen. Wordt er winst gemaakt, dan delen zij in een winstuitkering.
Ook Youngman.
Die heeft pas verlies als Spyker op houd te bestaan. De kleine aandeelhouders worden op 13 September bedankt voor het vertrouwen, dat zij in de onderneming hebben gesteld en wordt hen veel succes toegewenst in de toekomst en bij andere beleggingen. Het ga u goed, zal Muller zeggen.
Nogmaals allen dank voor het getoonde vertrouwen.
greenspanalan
0
quote:

BlueWonder schreef op 26 augustus 2013 19:33:

Victor is vooral met zichzelf in gesprek, dat is onderdeel van het ziektebeeld. ;-)
Hij is goed! :-)
7.376 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 365 366 367 368 369 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
912,32  +1,73  +0,19%  10:24
 Germany40^ 18.742,60 -0,16%
 BEL 20 3.988,02 -0,63%
 Europe50^ 5.077,57 -0,15%
 US30^ 39.529,70 +0,06%
 Nasd100^ 18.191,70 +0,19%
 US500^ 5.228,66 +0,14%
 Japan225^ 38.110,90 -0,21%
 Gold spot 2.347,77 -0,55%
 EUR/USD 1,0777 +0,05%
 WTI 78,56 +0,36%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,01%
Akzo Nobel +2,79%
ABN AMRO BANK... +1,39%
Basic-Fit +1,28%
DSM FIRMENICH AG +1,26%

Dalers

NSI -1,09%
FASTNED -1,07%
AZERION -1,03%
Nedap N.V. -0,93%
Fugro -0,85%