Stork « Terug naar discussie overzicht

FNV Bondgenoten dreigt met acties tegen opspl

4 Posts
[verwijderd]
0
FNV Bondgenoten dreigt met acties tegen opsplitsing Stork
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - FNV Bondgenoten heeft Stork een ultimatum gesteld waarin wordt geeist dat het bedrijf zijn standpunt over de opsplitsing terugdraait. Dat heeft de vakbond woensdag bekendgemaakt.

Als Stork voor vrijdag 21 september 06.00 uur s ochtends niet ingaat op de eisen van de bond volgen er acties. In vijf vestigingen van Stork wordt dan diezelfde dag voor 24 uur het werk neergelegd. De eventuele acties vinden plaats in de vestigingen van Stork in Boxmeer, Oss, Dongen, Papendrecht en Hoogeveen.

Daarnaast nodigt de bond de Nederlandse banken ABN AMRO, ING, Rabobank en NPM Capital in een open brief uit om vrijdag te komen praten over wat zij kunnen doen om Stork te behouden.

Tot voor kort wilde Stork niet worden opgesplitst en verzette het concern zich ook actief tegen de aandeelhouders die dat nastreefden. Sinds vorige week heeft het concern echter dat standpunt bijgesteld. Deze bijstelling komt naar de mening van FNV Bondgenoten door de opstelling van de drie grootaandeelhouders van Stork. Deze drie werden tijdens de laatste bijzondere aandeelhoudersvergadering al door FNV Bondgenoten gewaarschuwd dat ze de vakbond op hun pad zouden tegenkomen.

Martijn Mom
martijn@bfn.com

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

[verwijderd]
0
Vakbonden eisen dat Stork zich niet opsplitst


AMSTERDAM (Dow Jones)--De vakbonden CNV Metaal en elektro en FNV Bondgenoten willen voorkomen dat industrieel conglomeraat Stork nv wordt opgesplitst, stellen de bonden woensdag.

Zij hebben het bedrijf het ultimatum gesteld dat Stork voor vrijdag 21 september om 6.00 uur 's ochtends aangeeft dat het niet zal opsplitsen. Als het bedrijf dat niet doet, zal aanstaande vrijdag bij vijf Nederlandse vestigingen van Stork actie worden gevoerd.

De eventuele acties vinden plaats in de vestigingen van Stork in Boxmeer, Oss, Dongen, Papendrecht en Hoogeveen

De bonden reageren hiermee op de mislukte overname van private-equityfonds Candover. Het fonds trok zijn bod van EUR47 per aandeel in omdat het IJslandse LME, dat zo'n 43,3% van de aandelen houdt, tegen de verkoop was. LME wil namelijk zelf Stork-onderdeel Food Systems overnemen.

Stork, Candover en LME overleggen de komende weken over een mogelijke oplossing voor de impasse. Door veel volgers wordt aangenomen dat LME Food Systems zal kopen, waarna Candover een bod zal doen op de twee resterende onderdelen Aerospace en Technical Services.



- Door Arien Stuyt; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; arien.stuyt@dowjones.com

ffff
0
Als de echtgenoot van mijn poetsvrouw zegt wat ik met mijn huis moet doen als ik dat wil verkopen ....... dan staat iedereen perplex en vraagt zich af: Waar bemoeit zo'n vent zich mee?

Als de aandeelhouders van een bedrijf besluiten.....

En waar bemoeit zo'n vakbond zich toch iedere keer mee...?

Dat men dat sowieso accepteert/tolereert/ mee in gesprek gaat....

Peter
[verwijderd]
0
FNV verwacht oplossing impasse Stork over 3 tot 4 weken
AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - FNV Bondgenoten verwacht dat het nog zo'n drie tot vier weken duurt voordat alle bij de impasse rond Stork betrokken partijen tot een mogelijke oplossing komen. Dat meldt FNV Bondgenoten donderdag in een persbericht.

De vakbonden hebben de afgelopen dagen 'constructieve gesprekken' gevoerd met de verschillende grootaandeelhouders van Stork. Afgelopen vrijdag hebben de vakbonden al een gesprek gevoerd met LME, het investeringsvehikel van het IJslandse bedrijf Marel Food Systems, dat al enige tijd aast op de Stork-divisie Food Systems. Deze week gingen de bonden om tafel met de hedgefondsen Centaurus en Paulson.

Aanleiding voor de gesprekken was de 24-uursstaking die afgelopen vrijdag werd gehouden door werknemers van twee Aerospace-vestigingen van het industrieel concern, die een eventuele opsplitsing van het bedrijf willen voorkomen.

Over de inhoud van de gevoerde gesprekken doen de vakbonden geen mededelingen. 'We willen de belangen van de werknemers niet schaden', aldus Henk Wijninga, bestuurder van FNV Bondgenoten.

De vakbonden hebben de partijen verzocht van tevoren te worden geinformeerd over een eventuele oplossing. De aandeelhouders hebben toegezegd dat zij de bonden raadplegen voordat zij 'definitieve wegen inslaan'.

De patstelling ontstond toen de Britse investeerder Candover, die Stork wilde inlijven, bekendmaakte zijn overnamebod op Stork te hebben ingetrokken. Candover nam die beslissing omdat LME, dat een belang van 43,3% in het Naardense conglomeraat heeft, zijn aandelen niet wilde aanmelden onder het bod dat de Britse partij had gedaan. Stork zag zich hierop gedwongen een eventuele verkoop van Food Systems te heroverwegen.

(c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 -0,12%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0870 +0,03%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%