Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad: kopen, het mooiste komt er aan!!

311 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
viermeiden
0
L.s,

na een periode van zwartgalligheid door recessie is het misschien tijd enig voor optimisme:

AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities heeft het beleggingsadvies voor uitzender Randstad verhoog naar 'buy' van 'accumulate'. Dat maakte SNS Securities woensdag bekend.

Door de koersval van het aandeel is het nu volgens analisten van SNS het juiste moment om in te stappen. De marktvorsers verwachten dat de resultaten van Randstad volgend jaar herstellen.

Het prijsdoel voor het aandeel van Randstand staat bij SNS op 34 euro. Dinsdag sloot het aandeel op 26,07 euro.

viermeiden
Max1982
0
Vandaag vooralsnog in ieder geval alvast weer een goeie euro dichter bij het koersdoel, + 4,2%. Ik verwacht ook eigenlijk wel dat we snel de top van 17 september weer op gaan zoeken.
[verwijderd]
0
Bij SNS op 34 euro. wo 04 nov 2009, 08:54 SNS verhoogt advies Randstad AMSTERDAM (AFN) - SNS Securities heeft het beleggingsadvies voor uitzender Randstad verhoog naar 'buy' van 'accumulate'. Dat maakte SNS Securities woensdag bekend.

Door de koersval van het aandeel is het nu volgens analisten van SNS het juiste moment om in te stappen. De marktvorsers verwachten dat de resultaten van Randstad volgend jaar herstellen.

Het prijsdoel voor het aandeel van Randstand staat bij SNS op 34 euro. Dinsdag sloot het aandeel op 26,07 euro.
voda
0
Randstad: brutomarge kan oplopen bij aantrekkende vraag


Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv zal bij een herstel in de vraag naar tijdelijk personeel en schaarste daaraan in staat blijken de brutomarge te laten oplopen.

"Dat is het normale patroon. In het verleden bleek dat als de vraag opliep en de schaarste aan personeel toenam, je als uitzendbedrijf wel een argument in handen hebt om op de bodem van de markt afgesproken tarieven in een nieuw perspectief te plaatsen", aldus Bart Gianotten van investor relations bij Randstad vrijdag tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

Randstad maakte bij de cijfers over het derde kwartaal bekend een aantal volumecontracten wereldwijd te hebben vernieuwd, waardoor prijzen gemiddeld op een lager niveau uitkwamen. Dit impliceert dat de brutomarge van het bedrijf nog onder druk kan blijven staan, een vooruitzicht waarover tijdens en na de presentatie van de cijfers door analisten zorg werd uitgesproken, met name met betrekking tot het vermoeden dat die druk nog wel even kan aanhouden door het prijseffect.

De verwachting van Randstad is dat ook in het lopende vierde kwartaal de brutomarge nog onder druk zal blijven staan. Die kwam over het derde kwartaal uit op 18,8% tegen 20,6% vorig jaar en 20,0% in het tweede kwartaal van dit jaar. De druk wordt veroorzaakt door twee zaken: druk op de omzet uit permanent placement, hetgeen 0,9 procentpunt op jaarbasis in de brutomarge scheelde, en de genoemde prijsdruk.

De komende tijd zal de brutomarge ook verder onder druk blijven, omdat in het industriele segment de volumes in de verwachting van Randstad verder zullen aantrekken, terwijl de administratieve sector later herstelt. In de industriele sector liggen de marges lager, waardoor in de mix margedruk optreedt.

Een aantal contracten is door opdrachtgevers tussentijds opengebroken en heronderhandeld. De gemiddelde lengte van een contract is een jaar, maar het aantal dat een lengte van 2 of zelfs 3 jaar heeft gekregen, is opgelopen, aldus Gianotten, die eraan toevoegt dat Randstad de voorkeur geeft aan eenjarige contracten.

Gianotten merkt in verband met heronderhandelingen op dat deze niet ongebruikelijk zijn. "Je ziet opdrachtgevers op het momenten dat het in de economie minder goed gaat, niet aarzelen te trachten een lagere prijsstelling te bedingen", aldus Gianotten. "De aanpassing omlaag gaat overigens doorgaans in een hoger tempo dan omhoog."

Randstad is al enige tijd in de weer meer flexibiliteit voor opdrachtgevers te genereren. "De recessie heeft veel bedrijven weer de ervaring bezorgd dat gebrek aan flexibiliteit erg lastig is in het geval van een reorganisatie. We merken dat, nu het grootste deel van de ellende achter de rug lijkt, bedrijven met het oog op een volgende downturn, nadenken over een grotere flexibele schil", aldus Gianotten.

Hij wijst er op dat de invulling van een nieuw profiel nog niet heeft geleid tot een concretisering. "Dat heeft tijd nodig en we praten daar over met bedrijven. Zelf hebben we onder normale omstandigheden circa 10% aan flexibel indirect personeel in dienst. ook wij denken na over een verruiming daarvan, maar ook wij weten nog niet waar we wat dat betreft op uitkomen."



Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com



voda
0
FONDSEN UITGELICHT: Randstad en Unilever


Door Andre Sterk en Maaike Noordhuis

Van DOW JONES NIEUWSDIENST



AMSTERDAM (Dow Jones)--In een week die beheerst werd door een reeks rentebesluiten en een belangrijk banencijfer uit de VS, kende het aandeel Randstad een uitstekende week vanwege verwacht marktherstel. Unilever was juist een sterke daler, na negatief ontvangen kwartaalresultaten.



AANDEEL RANDSTAD PROFITEERT VAN MARKTHERSTEL



Randstad Holding was deze week met zijn aandelenkoers een positieve blikvanger op het Damrak.

Vorige week publiceerde het bedrijf cijfers, waarbij zich vooral de druk op de brutomarge als thema op de voorgrond drong, niet bepaald een cijferaspect waar beleggers per definitie heel erg content mee zijn.

Niettemin was het algemene verhaal en commentaar van Randstad niet deprimerend. Er lijkt zich wat herstel en aantrekkende vraag in de industriele sector af te tekenen en daarmee zou een dieptepunt in de markt zo maar achter ons kunnen liggen.

Het nieuws rondom de onderneming uit Diemen was schaars deze week. SNS Securities verhoogde het advies van het aandeel dinsdag naar buy van accumulate en handhaafde het koersdoel op EUR34,00. SNS zag als reden een uitstekende aanschafkans nu de markt herstellende is. De koers dikte die dag prompt EUR1 aan en sloot op EUR27,07.

In de rest van de week zag het aandeel zelfs kans boven de EUR28 uit te komen.

De macrodata uit de verschillende windstreken waren niet slecht. Vooral de VS liet zich, met uitzondering van het tegenvallende banenrapport over oktober dat vrijdag naar buiten kwam, niet onbetuigd en dat kan beleggers gevoed hebben in het idee dat de economische ontwikkelingen de goede kant uit gaan.

Als dat gematerialiseerd wordt is een relatief vroegcyclisch bedrijf als Randstad een van de eerste ondernemingen die een herstel kunnen gaan merken.

Het aandeel Randstad sloot vrijdag op EUR28,04, hetgeen een winst van 8,3% op weekbasis betekent.



uitzender
0
heb ook een positie in RSD maar heb toch et meest ingezet op USG hier zit denk ik toch echt meer potentieel om substantieel te stijgen.

beduidend meer marge per 100 euro omzet dus meer profijt van aantrekkende markt op ebitda niveau
voda
0
HSBC start volgen Randstad met underweight


AMSTERDAM (Dow Jones)--HSBC gaat de aandelen van uitzenders Randstad en Adecco volgen met een underweight-advies. Verwacht wordt dat na een dieptepunt in het aantal tijdelijke uitzendkrachten de brutowinst stijgt, stelt de bank. In de koersen zijn aanzienlijke risico's voor de winst echter niet verdisconteerd. Seizoenseffecten, dalende lonen en afnemende uren hebben al eerder voor teleurstelling gezorgd in de uitzendsector, aldus HSBC, dat daarop zijn advies baseert. Het aandeel Randstad sloot vrijdag op EUR28,48. (AVR)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Randstad advies verhoogd naar buy van add - Petercam


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

voda
0
Randstad advies verhoogd naar buy - Petercam


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies voor Randstad is verhoogd naar buy van add door Petercam en het koersdoel gaat naar EUR36 van EUR33. Analist Thijs Berkelder verhoogt zijn verwachtingen voor de EBITA-marge (winst voor rente, belasting en amortisatie) voor 2010 naar 3,1% van 2,9% en voor 2011 naar 3,9% van 3,7%, omdat hij denkt dat Randstad gaat profiteren van de synergievoordelen door de fusie met Vedior. Daardoor hoeft het concern volgens de analist op dit moment ook niet zo nodig op zoek naar nieuwe grote overnames. Op de lange termijn heeft Randstad volgens Berkelder een enorm potentieel om te herstellen. Het aandeel is woensdag 0,4% lager gesloten op EUR28,47, terwijl de AEX met 0,75% lager is gesloten. (LDF)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

Max1982
0
MARKET TALK: Randstad verhoogd naar buy van hold door ING
Maandag 30 november 2009 07:41
AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Wholesale Banking verhoogt het advies voor Randstad naar buy van hold. Analist Marc Zwartsenburg ziet de omzet aantrekken, terwijl cijfers over de economie en uitzendsector aangeven dat herstel aanstaande is. De aandacht moet volgens hem weer komen te liggen op de groei. Hij ziet dit als een goed instapmoment, mede omdat analyse aantoont dat dit de tijd is om in te zetten op vroeg-cyclische uitzenders. Hij trekt het koersdoel voor Randstad op naar EUR36 van EUR25. Vrijdag sloot het aandeel op EUR28,57. (AGR)
[verwijderd]
0
Kijkt ING de marktmanipulatiekunstjes af van GS of zo? Bij Randstad kan ik geen onderliggende reden bedenken waarom ze nog verder omhoog kunnen, immers:
- Omzet is circa 20% gedaald
- Tijdens de laatste kwartaalbericht gaf men zelf aan nog weinig tekenen van herstel te bespeuren.
- Vorig jaar geen dividend; en gezien de resultaten t/m 3e kwartaal dikke kans op herhaling daarvan ..

Als ik lees dat ING zich heeft volgeladen met 10% Randstad, dan voel ik de golf van de naderende, door ING opgewekte keldering al aankomen.
Max1982
0
quote:

Basta schreef:

Randstad is totaal overgewaardeerd. Wegwezen is mijn devies!
Bedankt voor je advies. Met name door je sterke onderbouwing begin ik toch wel wat te twijfelen. Maar nee, ik blijf toch maar zitten. Als de economie echt aantrekt wordt het pas echt leuk. :D
voda
0
Randstad advies naar buy van hold - BofA


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het advies voor Randstad is verhoogd naar buy van hold door Bank of America Merrill Lynch. De analisten zien dat de jaarlijkse afnames in de personeelsmarkten wereldwijd zijn gestabiliseerd en denken dat Randstad een van de eerste in de sector zou moeten zijn die profiteert van de cyclische opleving. Op basis van een hogere omzetverwachting en lagere kostenbasis hebben de analisten hun verwachtingen voor 2010 en 2011 naar boven bijgesteld. Het koersdoel is verhoogd naar EUR36,50 van EUR22,00. Omstreeks 12.10 uur noteert het aandeel 2,5% hoger op EUR29.78, terwijl de AEX met 2,0% stijgt. (LDF)



Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
quote:

Max1982 schreef:

[quote=Basta]
Randstad is totaal overgewaardeerd. Wegwezen is mijn devies!
[/quote]
Bedankt voor je advies. Met name door je sterke onderbouwing begin ik toch wel wat te twijfelen. Maar nee, ik blijf toch maar zitten. Als de economie echt aantrekt wordt het pas echt leuk. :D
Alleen 1-celligen blijven nu zitten. Lees de krant zou ik zeggen. Daar staat je onderbouwing.
Max1982
0
AMSTERDAM (Dow Jones)-- Royal Bank of Scotland (RBS) verhoogt het koersdoel voor Randstad naar EUR37 van EUR32 vanwege de verwachting dat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2010 in vijf van de negen regio's waar het actief is een positieve groei op jaarbasis zal realiseren. RBS heeft een buy-advies. Het aandeel sloot dinsdag op EUR30,45. (PBU)
Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
(END) Dow Jones Newswires
December 02, 2009 02:40 ET (07:40 GMT)
© 2009 Dow Jones & Company, Inc.
[verwijderd]
0
Max1982
0
quote:

Basta schreef:

[quote=Max1982]
[quote=Basta]
Randstad is totaal overgewaardeerd. Wegwezen is mijn devies!
[/quote]
Bedankt voor je advies. Met name door je sterke onderbouwing begin ik toch wel wat te twijfelen. Maar nee, ik blijf toch maar zitten. Als de economie echt aantrekt wordt het pas echt leuk. :D
[/quote]

Alleen 1-celligen blijven nu zitten. Lees de krant zou ik zeggen. Daar staat je onderbouwing.
Nog bedankt voor de tip Basta!!

Stijgers
Randstad +6,81%
Macintosh Retail G... +4,66%
TNT +4,25%
USG People +3,44%
Philips, Kon. +2,77%

Groeten een ééncellige....
voda
0
Update: Randstad trends KW3 zetten door
4 december 2009, 11:36 uur | FD.nl/DJ
(Update van bericht '=Randstad trends KW3 zetten door, volume VS groeit weer' om meer informatie en de actuele koers toe te voegen.)

Door Andre Sterk

Van FD.nl/DJ

AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Uitzendonderneming Randstad Holding nv zegt vrijdag dat de trends, zoals deze zich in het derde kwartaal aftekenden, ook in het vierde kwartaal van dit jaar doorzetten waarbij de omzettrend in november verder verbetert, aldus het bedrijf in een persbericht in aanloop naar zijn analisten- en beleggersdag in Parijs.........

etc.

De link voor het volledige artikel is:
www.fd.nl/artikel/13741267/update-ran...
voda
0
De sterkste stijgers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

Randstad +16,58%
Heineken +9,23%
Aaleberts +9,11%
Philips +7,71%
AF-KLM +7,63%

De sterkste dalers in de AEX en de Midkap van de afgelopen week (slotstand vandaag vergeleken met vrijdag een week geleden):

TomTom -3,97%
ING -3,18%
Wavin -2,42%
PEPR -0,58%
AM( -0,22%

Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; andre.sterk@dowjones.com
311 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2024 16:09
Koers 49,580
Verschil -0,740 (-1,47%)
Hoog 50,500
Laag 49,580
Volume 70.456
Volume gemiddeld 441.796
Volume gisteren 150.239