Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

IEX : KBC - KBC ANCORA Bank met potentie

788 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Kaiser
0
IEX : KBC - KBC ANCORA Bank met potentie

Fred Huibers - 2 april 2010, 13:45

Banken zijn niet geliefd bij beleggers. Veel koersverlies is de afgelopen tijd maar gedeeltelijk goedgemaakt. Een bank met potentie is de Belgische KBC Groep.

In de aanloop naar de start van de kredietcrisis liep het aandeel KBC gestaag op om in de zomer van 2007 een top te breiken van iets boven de 100 euro per aandeel. Op het dieptepunt was de koers ruim 90% gezakt.

De Belgische staat moest tot drie keer toe bijspringen om de bank te redden. Wat dat betreft lijkt de bank op onze eigen ABN Amro.

De meest problemen bij KBC waren algemeen, zoals de beleggingen in exotische vastrentende instrumenten (bijvoorbeeld CDO's) en verwachte voorzieningen op de kredietportefeuille.

Groot in Oost-Europa
Specifieker waren de zorgen dat de bank veel geld zou verliezen met de activiteiten in Oost-Europa. KBC heeft, net zoals veel Oostenrijkse en Zweedse banken, een aanzienlijk deel van de activiteiten in de landen achter het voormalige ijzeren gordijn.

KBC is, met twaalf miljoen klanten en vijftigduizend werknemers, geen kleine bank. De Oost-Europese activiteiten zijn verreweg het grootst: acht miljoen klanten worden daar door KBC bediend in 1381 kantoren. Ter vergelijking: in België heeft KBC slechts een kleine 861 kantoren staan.

Vooral in Tsjechië, waar in 1999 de oostwaartse expansie begon met de overname van CSOB, is KBC dominant met een marktaandeel van ongeveer 25% in bankproducten en 35% in beleggingsfondsen. KBC heeft besloten zich te richten op vijf landen:

* Polen
* Tsjechië
* Slowakije
* Hongarije
* Bulgarije

Bankverzekeren
Anders dan de pogingen van bijvoorbeeld ING en Fortis in Nederland, is Kredietbank wél succesvol met de implementatie van de zogeheten bancassurance-strategie. Dankzij de verkoopinspanningen van personeel in bankkantoren is het marktaandeel voor levensverzekeringen in België toegenomen van 7,5% in 1998 tot 10% nu.

Voor schadeverzekeringen is het marktaandeel gegroeid van 10% naar 14%. De kruisverkoop, zoals het in België genoemd wordt, heeft ervoor gezorgd dat in 2009 meer dan 80% van alle levensverzekeringen die KBC verkocht, via de eigen bankkantoren is gedaan.

KBC blijft in de thuismarkt België en in de Oost-Europese landen vasthouden aan bancassurance. De bank doet, mede onder druk van de Europese Commissie, een aanzienlijk deel van de activiteiten in de verkoop. Onder andere de bank Centea en verzekeringspoten Fidea en Vitis worden verkocht.

Groeipotentie
Maar ook merchant banking en de private equity-activiteiten worden van de hand gedaan. Voor de laatste zijn de exclusieve onderhandelingen met de Franse verzekeringsreus AXA vrijwel rond. Mede dankzij de verkoop van activiteiten zal KBC voor 2012 een groot deel van de staatssteun terugbetaald hebben.

De bank zal geen verwaterende aandelenemissie hoeven doen. Daarmee is de weg omhoog voor de aandeelhouder open als het herstel van de kredietbehoefte in de belangrijkste Oost-Europese landen doorzet.

De waardering van KBC reflecteert onvoldoende de groeipotentie en legt teveel nadruk op de problemen van de afgelopen jaren en is daarmee koopwaardig.

Dr Fred Huibers is directielid van Het Haags Effektenkantoor en Safe Harbour Fund Management, alsmede fondsmanager van onder meer het Haven European Value Fund. Hij houdt privé geen posities aan in individuele aandelen die in deze column genoemd worden. Er is een grote kans dat dit wel het geval is bij beleggingsfondsen die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier om een bericht te sturen aan de auteur.

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

eindelijk één analist die wakker is geworden....

denk eraan : KBC ANCORA ‘Wij hebben een koersdoel van 42 euro voor KBC’, schrijven de analisten. ‘Als we dat koersdoel toepassen op KBC Ancora dan komen we aan een nettoactiefwaarde van 36,40 euro per aandeel. Als je 0,8 keer de nettoactiefwaarde betaalt, wat normaal is om de holdingkorting in te calculeren, dan kom je aan een faire waarde van 29,10 euro. Dat betekent dat het aandeel in onze ogen een opwaarts potentieel heeft van 62 procent.’

www.belegger.nl/koersen.php?page=bgra...
Kaiser
0
'VS rijp voor duurzaam herstel'

De Amerikaanse economie zit in een zelfvoedende groeicyclus en zal ook de komende maanden flink wat banen scheppen. Dat zegt Larry Summers, economisch hoofdadviseur van de Amerikaanse president Obama.
.../...
'Wat zeker is dat we weg zijn van de rand van de afgrond en dat er veel op gang is gezet om een toegenomen jobcreatie in gang te zetten', besluit Summers.

De Tijd - 09:53 - 03/04/2010
www.tijd.be/nieuws/economie-financien...
Kaiser
0
Werkloosheid VS: Obama ziet licht aan het einde van de tunnel

Amerikaans president Barack Obama heeft vandaag uitgepakt met een sterke toename van het aantal jobs op maandbasis als een teken dat de arbeidsmarkt terug op de rails begint te komen. Concreet kwamen er in maart 162.000 jobs bij.
"We beginnen een bocht te nemen", stelde Obama tijdens een speech in Charlotte in North Carolina. Eerder had het ministerie van Werk bekendgemaakt dat de grootste economie ter wereld in maart 162.000 jobs erbij geteld heeft.

Groei nog stimuleren
Daardoor is maart de beste maand op vlak van jobs in drie jaar tijd. Toch bleef de werkloosheidsgraad steken op 9,7 procent. Obama verklaarde dat er hoe dan ook nog veel werk aan de winkel is. De voorbije twee jaar verloren zo'n acht miljoen Amerikanen hun job. Het Congress moet volgens Obama meer wetgeving aannemen om de groei van jobs te stimuleren.

"Dit is een schrijnende tijd in ons land", zei de Amerikaanse president. "Het ergste van de storm hebben we gehad. De betere dagen liggen voor ons." (dpa/ypu)
02/04/10 18u59

www.youtube.com/watch?v=dIj-6fr2SlI
Kaiser
0
Geithner Says Economy Entering Sustainable Growth Period April 2 (Bloomberg) -- Treasury Secretary Timothy Geithner speaks with Bloomberg's Peter Cook about the outlook for the U.S. economy.

www.bloomberg.com/avp/avp.htm?N=av&T=...
Kaiser
0
De Alcoa rally komt eraan ;)

Alcoa (VS): eerstekwartaalcijfers
Datum maandag, 12 april 2010
Tijd 22:00
Instelling Alcoa
Fonds 0
Soort nieuws Bedrijven
Land Verenigde Staten

koop tijdig !!!
Kaiser
0
Alan Greenspan: “Economisch plaatje VS is aanmerkelijk verbeterd”

Alan Greenspan, de vroegere topman van de Amerikaanse centrale bank FED, was tot voor kort niet bijster optimistisch over de economie in de Verenigde Staten. Gisteren deed Greenspan echter een paar opmerkelijke uitspraken.
In een interview met de televisiezender ABC was de ex-FED topman opvallend positief voor de economische situatie: “De laatste weken is het plaatje opvallend verbeterd, met als climax natuurlijk de meevallende werkloosheidscijfers van afgelopen vrijdag. Daardoor is de kans kleiner geworden dat de VS-economie opnieuw gaat wegzinken. Ik acht het scenario van een nieuwe recessie dan ook onwaarschijnlijk.”

In het programma This Week kwam Greenspan uitgebreid aan bod en zijn verklaring kan Wall Street straks een hart onder de riem steken. Maar ook de analisten realiseren positief over de situatie op de arbeidsmarkt. Roger Gröbli van LG Capital Management is positief voor de Amerikaanse arbeidsmarkt, hij verwacht een verdere groei van het aantal jobs. Daar gaan bijvoorbeeld ook de bedrijven die zich richten op export naar de Verenigde Staten van profiteren.”
Kaiser
0
groot nieuws kan ieder moment uitbreken... 32000 KBC ANCORA aan 19 euro worden weggevreten ;) houden die handel
Kaiser
0
Kaiser
0
Euronext Brussel aan kop in Europa


(tijd) - Euronext Brussel neemt op de middag de leiding van de Europese beurzen. De Bel20 stijgt zowat een halve procent tot boven 2.700 punten.

De Bel20 wint om twaalf uur 0,5 procent tot 2.709,10 punten. 15 aandelen stijgen, vijf aandelen zakken. Vooral de Belgische retailers springen eruit. Colruyt wint 0,6 procent tot 184,60 euro, terwijl Delhaize 1,5 procent aantrekt tot 62,10 euro.


Kaiser
0
Gentse haven verwerkt meer goederen tijdens eerste kwartaal 2010

De Gentse haven heeft tijdens het eerste kwartaal van 2010 27,5 procent meer goederen verwerkt dan in dezelfde periode vorig jaar. De positieve evolutie van eind 2009 zette zich de voorbije maanden door. Opmerkelijk is de stijging van de export van goederen.
Alles samen bedroeg de goederenoverslag via de zee- en binnenvaart in de Gentse haven 11,1 miljoen ton. Dat is een toename van 2,4 miljoen ton ten opzichte van de 8,7 miljoen ton tijdens het eerste kwartaal van 2009 of een stijging van 27,5 procent. "We hadden gehoopt een deel van de crisis in te halen, maar dit valt buiten onze verwachtingen", reageert havendirecteur Daan Schalck. De goede cijfers van het eerste kwartaal zijn vergelijkbaar met normale jaren, zoals 2007.

Mogelijk nog een dipje
Toch waarschuwt Schalck voor overdreven optimisme. "We gaan onze objectieven nog niet bijstellen. Het is afwachten hoe de economie verder ontwikkelt. Veel bedrijven legden de voorbije maanden stocks aan, zeker wat grondstoffen betreft, en het is afwachten of hun productie ook verder blijft aantrekken. "

Industrie herpakt zich
Dat de export sneller stijgt dan de import kan dan wel weer structureel positief zijn. "Het wil vooral zeggen dat we naar een betere mix gaan. Want lege vertrekkende of aankomende schepen zitten niet goed in de kostenstructuur. De stijging van een aantal goederenstromen, zoals metaal, kolen of schroot, toont dat de industrie zich herpakt." (belga/ddh)
07/04/10 14u49
Kaiser
0
Californisch fonds heeft 3 procent in Belgacom

Brussel (tijd) - Capital Research and Management Company, een Californisch investeringsfonds, heeft 3,27 procent van de aandelen van Belgacom in handen. Dat blijkt uit een kennisgeving van de telecomgroep.

Het Amerikaanse fonds maakt deel uit van de Capital Group, dat voor derden investeert, bijvoorbeeld voor pensioenfondsen.

(c) De Tijd (tel: +32 2 4231757; fax: 32 2 4231815)

15:15 - 06/04/2010 De Tijd

De groten beginnen in te kopen, dat is duidelijk....
Kaiser
0
KBC voor het eerst in tien jaar populairder dan Fortis

Fortis is voor het eerst in tien jaar niet langer de populairste bank van de Belgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse merkenonderzoek van Readers Digest. Fortis moet zijn koppositie afstaan aan KBC, in 2008 en 2009 nog telkens derde achter Fortis en Dexia.

Vooral de aandeelhouderssaga rond de overname van Fortis door het Franse BNP Paribas vorig jaar heeft de bank duidelijk geen goed gedaan. Terwijl 30,7 procent van de Belgen Fortis in 2009 nog aangaf als zijn favoriete bank, is dat dit jaar dramatisch gezakt tot 14,1 procent.

Zowel KBC als Dexia, de nieuwe nummers een en twee, doet het niet noodzakelijk beter dan Fortis, maar slaagde er wel beter in de schade te beperken. KBC klimt zelfs naar de eerste plaats met een slechter resultaat dan in 2009, van 17,2 naar 17 procent.

Ook Dexia doet het minder goed, met een daling van de populariteit van 17,8 naar 15,8 procent. Beide banken moesten tijdens de kredietcrisis een beroep doen op steun van de overheid.

Automerken

Bij de automerken herovert Volkswagen zijn koppositie op Toyota. De Japanse autobouwer slaagde er vorig jaar in VW na drie jaar van de troon te stoten als populairste merk. VW moest toen niet alleen Toyota, maar ook Peugeot en zelfs Mercedes laten voorgaan. Na amper een jaar zakt Toyota alweer weg naar de derde plek, achter VW en Opel. Toyota liep onlangs grote imagoschade op door een massale terugroepactie van zijn auto’s, ingegeven door technische mankementen.

In volle iPad-gekte valt ook de matige score van Apple op. In de lijst van meest populaire computerbedrijven moet de Californische softwarereus onderdoen voor concurrenten HP, Acer, Dell, Packard Bell en zelfs Medion, het huismerk van Aldi. DBe

06:00 - 08/04/2010 De Tijd
Kaiser
0
Kaiser
0
ECB en BoE laten rente onveranderd

De Europese centrale bank (ECB) heeft de rente zoals verwacht ongewijzigd gelaten op 1 procent. Eerder deed de Bank of England (BoE) hetzelfde met haar tarief van 0,5 procent. Vanaf 14.30 uur zal ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet het rentebesluit toelichten.

(tijd/dow jones) - Beleggers zullen de woorden van de ECB-voorzitter onder de loep leggen om zicht te krijgen op een eventuele toonverandering rond het Europese rentebeleid.

Daarnaast wordt uitgekeken naar mogelijke uitspraken van Trichet over de laatste ontwikkelingen van de schuldencrisis in Griekenland.

Bank of England

De Bank of England handhaafde zijn rentetarief op 0,5 procent. 'We blijven geloven dat dit, ondanks de recente betere economische cijfers, het hele jaar zo blijft', zegt James Knightley van ING. 'Zowel de huishoudens als de overheidsdiensten zullen dit jaar wellicht weinig tot de groei bijdragen.'

Volgens de ING-econoom kunnen de inkomens van huishoudens zakken door de beperkte loongroei, de vlakke werkloosheidcijfers en de hogere belastingen. 'Dat betekent dat de spaarquote aanzienlijk moet zakken vooraleer geld naar groei kan gaan'.

Het belangrijkste rentetarief staat nu al maanden op het laagste niveau sinds de oprichting van de instelling in 1694. Tussen september 2008 en maart 2009 verlaagde de Bank of England het belangrijkste rentetarief van 5 procent naar 0,5 procent, het huidige tarief.

Volgens Knightley loopt het Verenigd Koninkrijk het meeste risico van de G7-landen op een 'double dip'. 'De kans op verdere overheidsstimuli bestaat vooraleer een hoger rentetarief vanaf volgend jaar ernstig overwogen wordt'.

KD

14:04 - 08/04/2010 De Tijd
[verwijderd]
0
Fondsmanagers stappen uit aandelen

Donderdag 8 april 2010
Uit een poll van Reuters blijkt dat institutionele beleggers de afgelopen maand hun aandelenportefeuille hebben verkleind en zich meer hebben toegelegd op obligaties. Dit geeft aan dat er enige voorzichtigheid is voor de komende maanden aangezien wereldwijd aandelen op weg zijn naar een stijging voor het vierde kwartaal op rij.

www.analist.be/hottopics/2010/04/08/1...
Kaiser
0
oelalalala , het één en ander begint al uit te lekken

( om te bekijken Foxit-reader of Acrobat vereist ! )

multimediafiles.kbcgroup.eu/ng/publis...

KIJK OOK EENS WAAR DE CIRKEL RONDSTAAT....

waar risico-leningen aan het afbouwen zijn...
788 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 36 37 38 39 40 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
914,95  +1,70  +0,19%  18:05
 Germany40^ 18.733,10 +0,15%
 BEL 20 4.006,94 +0,05%
 Europe50^ 5.063,88 -0,01%
 US30^ 39.823,30 -0,43%
 Nasd100^ 18.649,50 +0,59%
 US500^ 5.307,16 +0,09%
 Japan225^ 39.222,30 +1,27%
 Gold spot 2.436,08 +0,86%
 EUR/USD 1,0863 -0,07%
 WTI 79,08 -0,54%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,96%
VIVORYON THER... +2,76%
Alfen N.V. +2,73%
ALLFUNDS GROUP +2,55%
Sif Holding +1,69%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,76%
Brunel -3,15%
Galapagos -1,89%
Philips Konin... -1,82%
PROSUS -1,36%