Randstad « Terug naar discussie overzicht

Positieve cijfers van Manpower

4 Posts
[verwijderd]
0
Dit moeten de cijfers van Randstad toch ook positief beïnvloeden?!

Manpower ziet winst toenemen

Gepubliceerd: 21 juli 2010

Het Amerikaanse uitzendconcern Manpower heeft in het tweede kwartaal zijn winst duidelijk zien toenemen vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden. Dat maakte de onderneming woensdag bekend.

Het resultaat kwam uit op 32,7 miljoen dollar (circa 25,5 miljoen euro), tegen 16,3 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 2009. Per aandeel is dat een winst van 0,40 dollar, waar Wall Street-analisten vooraf rekenden op 0,22 dollar per aandeel.

Als oorzaak van de winststijging wijst bestuursvoorzitter Jeff Joerres op de wereldwijd toenemende vraag naar tijdelijk personeel. ,,We houden de economische trends voortdurend in de gaten en hebben sinds het begin van het derde kwartaal geen vertragingen waargenomen'', aldus de topman.

Manpower realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 4,6 miljard dollar, een toename van 21 procent ten opzichte van een jaar terug. Het bedrijf haalt het grootste deel daarvan buiten de Verenigde Staten.
viermeiden
0
L.s.,

idem USG

AMERSFOORT (AFN) - Uitzendorganisatie USG People heeft in het tweede kwartaal voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd de omzet zien groeien. De opbrengsten stegen in alle landen waar het bedrijf actief is, met uitzondering van thuisland Nederland.

USG People presenteerde vrijdag een omzet van 747 miljoen euro over het tweede kwartaal. Dat was 3 procent meer dan in de zelfde periode van het voorgaande jaar en 15 miljoen euro hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten. USG hield hier een nettowinst van 4 miljoen euro aan over, waar een positief resultaat van 1,2 miljoen euro was voorspeld.

In Nederland nam de omzet van het moederbedrijf van uitzendbedrijven Start en Unique nog met 10 procent af ten opzichte van het tweede kwartaal van 2009. Op basis van de huidige trends verwacht het bedrijf echter dat er in het derde kwartaal van dit jaar ook op de thuismarkt sprake zal zijn van groei. Door de onzekerheid over de duurzaamheid van het economisch herstel geeft USG geen concrete verwachtingen voor de rest van het jaar.

Het op drie na grootste uitzendconcern van Europa zag de opbrengsten vooral in Frankrijk, Duitsland en Italië zeer sterk groeien. De omzet lag in deze landen 20 tot 30 procent hoger dan een jaar eerder. In Nederland neemt de vraag naar uitzendkrachten de laatste maanden ook weer toe, vooral in de industrie en het transport. In de voor USG belangrijke dienstensector laat het herstel echter langer op zich wachten.

viermeiden
[verwijderd]
0
Het zou mij niet verbazen als Randstad volgende week goede cijfers en een mooi vooruitzicht zou presenteren.

Wie niet in Randstad zit, zou ik aanbevelen te kopen als ze interesse hebben want de boot vertrekt zo :)
[verwijderd]
0
Het zou me niet verbazen als de cijfers tegenvallen.

En in tegenstelling tot USG is Randstad veel harder gestegen sinds het dieptepunt in maart 2009. Dus veel winstnemers als het iets tegenvalt.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 28 mei 2024 12:55
Koers 50,040
Verschil -0,280 (-0,56%)
Hoog 50,500
Laag 50,000
Volume 34.707
Volume gemiddeld 441.796
Volume gisteren 150.239