Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Umicore

147 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
ffff
0
De groepswinst klom van 21,3 miljoen euro of 0,19 euro per aandeel over de zwakke eerste helft van 2009 naar 126,9 miljoen euro of 1,13 euro per aandeel.

Wie had dat kunnen denken?

Fantastische cijfers dus! Ik zit al ... een kleine 20 jaar in Umicore, dus begonnen met Union Minière. In al die 20 jaren maar uitgebreid en dat ging vooral vlot na de splitsing 1 aandeel worden er tien, pakweg zo'n 12 jaar geleden.

Waarom ik hier even reageer?

Omdat , potverdomme, de familie die er ook al tientallen jaren in zit en een zware participatie n het bedrijf heeft, een half jaartje geleden flink verkocht heeft.

Die transactie heeft mij hoofdbrekens bezorgd en als belegger twijfel je dan toch, want ze pakken niet hun miljoenen als ze verwachten dat het zo goed vooruit gaat.

Maar iedere strategie heeft zijn voor- en nadelen.
Toch maar besloten niet met de familie mee te doen en gewoon te blijven zitten, temeer daar ik wat mensen ken die bij Umicore werken en mij vertellen dat ze fantastisch zaken doen en barsten van het werk. Je hoort in deze tijd toch vaak andere verhalen in Antwerpen e.o. ( Opel, Wienerberger, etc)

En nu dit soort cijfers. De familie had..... miljoenen meer kunnen vangen. Maar ja, dat zeg ik honderden keren...dat is nu echt achteraf gelul.

Peter
[verwijderd]
0
Juist en wie heeft die aandelen gekocht?

Goldman Sachs Group Inc heeft Umicore SA laten weten dat zijn belang in de Belgische metaal- en materialengroep tot boven de 3% is gestegen. Goldman Sachs houdt volgens de kennisgeving via diverse entiteiten per 13 mei 2010 3,08% van Umicore's aandelen en stemrechten.
ffff
0
Goldman Sachs......,

Dat wist ik niet, Simi. Goed dat nu te weten, want die mannen hebben een enorm slechte naam op ethisch gebied, maar ze kunnen wel geld verdienen.....

Peter
[verwijderd]
0
BASF heeft Engelhard over genomen enkele jaren geleden.
Ook Umicore zal door een grote chemiespeler over genomen worden.

Daarom zie je het plaatje van Goldman Sachs al verschijnen.
[verwijderd]
0
En er is nog een ander plaatje.

Fidelity Management & Research LLC (FMR) heeft Umicore laten weten dat zijn belang in de Belgische metaal- en materialengroep tot boven de 3% is gestegen.

FMR houdt volgens de kennisgeving van 19 mei via diverse entiteiten 3,13% van Umicore's aandelen en stemrechten aan.
ffff
0
Het is je te pletter zoeken...

Het is jarenlang iedere dag de markten en bedrijven volgen.....

Het is hard werken....

Maar vooral Het is genieten als je zo nu en dan echt succes hebt en je geen flikker aantrekt van al die neurotische crash-verhalen waar de KK nu al maanden bol van staat.

Maandag noemde ik de utilities.

Dindsdag was Volkswagen weer van de partij en gaf ik een up-date.

Woensdag gaf ik een up-dat over de TUI-convertibles die nu zo'n 60 procent boven de uigifte van vorig jaar noteren

Gisteren konden we genieten van de heropstanding van Solvay.

En vandaag haal ik het Umicore-draadje maar weer eens boven: Met een koers van 30,79 staat het vandaag weer op zijn hoogste peil sinds tweeëneenhalf jaar en bij ING zien ze het helemaal zitten bij Umicore:

Het noteert volgens ING met nog veel te grote korting tegenover Johson Matthey. Koersdoel 31 Euro maar daar zitten we al bijna aan.

ING noemt dan nog een aantal factoren die duidelijk in het voordeel van Umicore spelen, maar dat moet je maar eens lezen op de websites van De Tijd.

In ieder geval: Niet teveel in de war laten brengen door al die crash-verhalen...Maar een beetje moed houden en goed rondkijken waar bedrijven er nog keihard tegenaan gaan. D'r valt echt nog wel iets te verdienen...

Succes!

Peter
guyvg1
0
graag nog even BEKAERT aan toevoegen, loopt dit jaar als een trein met ondergetekende als eerste klas passagier.

mvg
guy
[verwijderd]
0
Bekaert en Umicore de twee eersteklas industriele aandelen op de Beurs van Brussel.
Laat maar lopen zou ik zeggen.
En eens benieuwd of Solvay overnameinteresse heeft voor Umicore?
Zou perfect in het plaatje passen van Solvay.
voda
0
quote:

guyvg1 schreef:

graag nog even BEKAERT aan toevoegen, loopt dit jaar als een trein met ondergetekende als eerste klas passagier.

mvg
guy
Bekaert maakt parelvissen op beurs wel heel gemakkelijk
10 september 2010, 7:20 uur | FD.nl
Door: Carel Grol
Wellicht wordt het door sommige mensen ontkend, maar iedereen met een bovengemiddelde interesse in de beurs doet er aan: parelvissen. Het kijken naar beursfondsen met spectaculaire rendementen.

etc.

www.fd.nl/artikel/20224038/bekaert-ma...

[Modbreak IEX]: Aangepast.]
ffff
0
Umicore: 'We zullen met dubbele cijfers groeien'


Na bijna twee jaar aan het hoofd van Umicore en met de crisis achter de rug blikt CEO Marc Grynberg in een interview met De Tijd optimistisch vooruit. 'We gaan met dubbele cijfers groeien de komende vijf à tien jaar.'

Marc Grynberg, CEO van Umicore - Foto Sofie Van Hoof

Marc Grynberg nam bijna twee jaar geleden het roer over van Thomas Leysen aan het hoofd van de materiaaltechnologiegroep Umicore. Net op tijd voor de start van de zware financieel-economische crisis in de nasleep van de Lehman-ondergang.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers bleek het bedrijf echter sneller dan verwacht te zijn teruggekeerd naar het niveau van voor de crisis. Grynberg heeft ook vertrouwen voor de toekomst, gezien het groeipotentieel voor de belangrijkste activiteiten van het bedrijf: recyclage, autokatalysatoren en materialen voor batterijen.

'Ik denk dat we gemiddeld per jaar met dubbele cijfers gaan groeien de komende vijf à tien jaar. Maar dat gebeurt nooit lineair natuurlijk, wel in verschillende stappen. De groei hangt onder andere af van technologische doorbraak (zoals nu bij de recyclage van batterijen), de wetgeving en andere factoren', zegt Grynberg.

De Umicore-topman heeft het ook over de aanhoudende overnamegeruchten omtrent zijn bedrijf. 'Men heeft ons de voorbije jaren aan vier overnemers gekoppeld. Dat is flatterend. We zijn kwetsbaar omdat we 100 procent op de beurs staan, dat is de realiteit. Maar het maakt geen verschil uit dat we gaan referentie-aandeelhouder hebben. We zijn niet kwetsbaarder dan vijf of tien jaar geleden.'

Lees het volledige interview met Marc Grynberg zaterdag in De Tijd......................

Nou, hij ziet het hééélemaal zitten!

Ik trouwens ook. Koers 31,90.....

Peter
[verwijderd]
0
En ze blijven gaan.Nu bijna koersen van voor de crisis.
Laat maar lopen.
En Bekaert blijft natuurlijk ook niet achter.
[verwijderd]
0
Umicore: Fidelity Management heeft belang van 2,98 procent
13/10/2010 8:36:06

Ik wacht gewoon zoals anderen tot Umicore overgenomen wordt.En ondertussen blijf ik ook accumuleren.





Brussel (tijd) - Fidelity Management, zusterbedrijf van de Amerikaanse vermogensbeheerder Fidelity International, heeft een belang van 2,98 procent opgebouwd in de materiaaltechnologiegroep Umicore. Dat meldt het bedrijf zelf in een persbericht.

Fidelity Management heeft nu 3.575.684 aandelen in handen.

[verwijderd]
0
Macquarie heeft 3,45% in Umicore
22-10-2010 08:57:56
Brussel (tijd) - De Australische groep Macquarie heeft een belang van meer dan 3 procent opgebouwd in de materiaaltechnologiegroep Umicore. Dat blijkt uit een transparantieverklaring.

Macquarie overschreed op 13 oktober de statutaire drempel van 3 procent. De groep bezat toen meer dan 4,1 miljoen aandelen, goed voor 3,45 procent van de stemrechten.

Koen Lambrecht
koen.lambrecht@tijd.be

ffff
0
Simi,

Zet d'r de koers ook even bij! Nu 34,50 E en nog maar drie weken geleden ( zie posting van 2 oktober ) 31,90 E
Soms is de beurs geen jungle maar het hof van Eden....

De familie had ze beter vast kunnen houden. Maar ja....
ffff
0
Omzet Umicore fors gestegenVRIJDAG 22 OKTOBER 2010, 10:39 uur | 312 keer gelezen |

Het materialenbedrijf Umicore heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzetgroei met 20 procent gerealiseerd, waarbij de meeste marktsegmenten een aanhoudende verbetering laten zien. Dat heeft het bedrijf in een trading update bekend gemaakt. In de recycling-divisie werd een omzetgroei met 22 procent opgetekend, terwijl bij de katalysatoren-afdeling een stijging met 20 procent werd genoteerd. In de divisies energie-materialen en performance-materialen werd een toename met 18 procent gemeld. Op basis van de resultaten tijdens de eerste negen maanden van het jaar en de verwachte vraag tijdens het laatste kwartaal, mag volgens Umicore worden verwacht dat het bedrijfsresultaat over het hele jaar zal uitkomen aan de bovenkant van de eerder gecommuniceerde vork van 315 miljoen euro tot 335 miljoen euro. (MH)

(Gebaseerd op: Express.be)

--------------------------------------------------------------------------------
Gerelateerde artikelen
15-10-2010 Umicore best communicerende bedrijf van België ..

[verwijderd]
0
De materiaaltechnologiegroep Umicore verhoogt de jaarverwachtingen licht na een sterk derde kwartaal. De inkomsten stegen in de periode van juli tot september met 20 procent, verspreid over alle activiteiten, laat het bedrijf weten in een trading update over het derde kwartaal.

Umicore trok naar aanleiding van de halfjaarcijfers in augustus de jaarprognose voor de recurrente bedrijfswinst (rebit) op naar 315 tot 335 miljoen euro. Na het derde kwartaal meldt het bedrijf dat een cijfer aan de bovenkant van die vork wordt verwacht.

Analisten hielden rekening met een optimistische update van Umicore en sloten een verhoging van de guidance niet uit omdat de geldende prognose volgens hun berekeningen te conservatief was.

De omzet van Umicore steeg in het derde kwartaal met 20 procent, met gelijkaardige prestaties van alle activiteiten, die voor het eerst in een nieuwe segmentering zijn ondergebracht.

'Behoorlijk indrukwekkend', luidt de eerste reactie bij Rabo Securities. 'Wij rekenden op 10 procent groei en hadden een beperkte stijging van de omzet uit autokatalysatoren verwacht.' Volgens Rabo, dat rekent op 344 miljoen euro rebit voor 2010, blijft het management van Umicore voorzichtig met de lichte verhoging van de guidance.

Ook bij KBC Securities wordt enthousiast gereageerd. De analisten van KBC hadden op 7,5 procent groei gerekend. 'Alle afdelingen presteerden beter dan wij hadden ingecalculeerd. De licht hogere guidance is te conservatief, wij rekenen op 346,4 miljoen euro.' KBC verhoogt het koersdoel voor het aandeel van 35 naar 39 euro.

Catalysis (autokatalysatoren) groeide met 20 procent. Umicore is een van de drie wereldmarktleiders voor katalysatoren met een aandeel van zo'n 30 procent. De automarkt herstelde sterk in 2010 dankzij schrootpremies en andere stimuli, maar normaliseert nu, zegt Umicore. De groei van 20 procent is beter dan de automarkt, wat volgens Umicore te danken is aan de geografische spreiding.

Energy Materials, de afdeling die onder meer materialen voor herlaadbare batterijen produceert, zag de inkomsten met 18 procent stijgen. Umicore verkocht meer kobaltpoeders en dunnefilmproducten, die worden gebruikt in elektronica.

Ook Performance Materials (onder meer zinkproducten voor de bouwsector) groeide met 18 procent. De hogere omzet komt vooral van materialen op basis van platina en zink. De producten voor de bouwsector bleven evenwel achter.

Recycling (recyclage van edelmetalen) tekende een groei op van 22 procent. Dat komt dankzij een goede bevoorrading van elektronisch schroot en gebruikte autokatalysatoren, waaruit Umicore edelmetalen recycleert. Bovendien bleven de prijzen voor edelmetalen in stijgende lijn. Het bedrijf laat ook weten dat het nieuwe contracten tekende om de hoge prijzen vast te leggen
ffff
0
Simi,

Ik weet dat jij , net als ik, ook geen bewonderaar van Goldman Sachs bent.

Maar voor één keer, moeten we onze mening bijstellen. Laten ze nu een omvangrijk en diepgravend rapport over Umicore gepubliceerd hebben met.... de mooiste...de meest fantastische vooruitzichten voor Umicore. Ze gaan op de diverse onderdelen van Umicore in en op de verwachte prijsontwikkeligen. Dus geen Janlulpraat, maar weten waarover je het hebt.

En laat Umicore vandaag door de 40 Euro gestormd zijn, maar volgens Goldman Sachs is 53 heel redelijk.

Je moet De Tijd van vandaag maar eens lezen. Uitvoerig verslag van het verslag van Goldman Sachs.

Wat een performance van dat aandeel dit jaar!

Peter
[verwijderd]
0
Prima laat maar komen die 53€.Heb er onlangs nog wat langlopende call opties op gekocht buiten de aandelen Umicore die ik reeds in bezit had.

Mooi van de bandieten van G.S.
147 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
913,25  -0,31  -0,03%  17 mei
 Germany40^ 18.716,50 -0,12%
 BEL 20 4.004,80 +0,24%
 Europe50^ 5.069,27 +0,10%
 US30^ 39.995,10 0,00%
 Nasd100^ 18.540,20 0,00%
 US500^ 5.302,48 0,00%
 Japan225^ 38.732,00 0,00%
 Gold spot 2.415,21 0,00%
 EUR/USD 1,0874 +0,07%
 WTI 79,51 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

NX FILTRATION +8,76%
VIVORYON THER... +6,12%
Sif Holding +4,09%
RENEWI +3,21%
HEIJMANS KON +3,08%

Dalers

Corbion -3,97%
ADYEN NV -3,20%
EBUSCO HOLDING -3,00%
SIGNIFY NV -2,50%
PROSUS -2,29%