Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad Q1 2011, verwachtingen en cijfers

20 Posts
Max1982
0
AMSTERDAM (AFN) - De aandacht bij de kwartaalcijfers van Randstad gaat donderdag vooral uit naar de ontwikkeling van de Nederlandse markt. De totale omzet laat opnieuw een forse groei zien ten opzichte van vorig jaar, zo voorspellen analisten. De vraag is of de Nederlandse dienstensector inmiddels ook een bijdrage levert aan die groei.

Randstad klom vorig jaar uit het diepe dal van de recessie. Onder aanvoering van landen waar de industriële productie een grote rol speelt, zoals de Verenigde Staten en Duitsland, nam de omzet van het concern sinds maart vorig jaar weer sterk toe. In Nederland keerde de groei in het laatste kwartaal van 2010 weer voorzichtig terug. De opleving was ook in Nederland te danken aan de vraag uit de industrie. De markt voor hoogopgeleide professionals nam nog altijd af.

Concurrent USG People meldde vorige week al dat de opleving van de vraag naar uitzendkrachten in de administratieve sectoren ook in het eerste kwartaal van 2011 op zich liet wachten. Dit is een probleem voor de grote uitzenders. Zij verdienen aanzienlijk meer aan het leveren van hooggeschoold personeel aan deze branches dan aan uitzendkrachten voor de industrie.

Randstad publiceert de resultaten van het eerste kwartaal donderdag om 7.30 uur.
[verwijderd]
0
PREVIEW: Randstad onderliggende EBITA KW1 2011 EUR106,2 mln


AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad (RAND.AE) maakt donderdag 28 april om 7.30 uur over het eerste kwartaal van 2011 in de verwachting van 6 analisten een onderliggende winst voor aftrek van rente, belasting en amortisatie (underlying EBITA) bekend van EUR106,2 miljoen tegen EUR75,4 miljoen een jaar eerder. De ramingen lopen uiteen van EUR94,4 miljoen tot EUR118,6 miljoen. Het is deze post waar analisten primair naar kijken. De omzet komt naar verwachting uit op EUR3,62 miljard tegen EUR3,04 miljard een jaar eerder. Deze resultaten vertonen een stijging vanwege de aangetrokken markt op jaarbasis in Duitsland, Frankrijk en de VS. De aandacht gaat uit naar Nederland, de brutomarge, de onderliggende prijs, de outlook en de kostenbasis in het eerste kwartaal, welke volgens Randstad bij de jaarcijfers, in het eerste kwartaal op kwartaalbasis gelijk zou blijven. Dit cijfer zegt veel over het hefboomeffect. Verder kijken analisten naar het effect van het wegvallen van Franse subsidies op de resultaten.
Max1982
0
Strong start of the year; revenue up 22% and net income up 82%

Key points Q1 2011

Revenue up 22% to € 3,700.0 million; organic growth1 per working day 15%
Operating expenses sequentially down 2% to € 562 million
EBITA2 reached € 108.7 million (+44%), with the EBITA margin at 2.9% (vs. 2.5% in Q1 2010)
Adjusted net income3 attributable to holders of ordinary shares € 65.8 million, up 38%
Diluted EPS4 € 0.38, up 36%
Free cash flow increased to € 130 million, up 234%
Launch of (organic) growth accelerator for professionals
viermeiden
1
L.s.,

www.ir.randstad.com/releasedetail.cfm...

We saw continued strong growth in many markets like Germany, France and North America during the quarter", says Ben Noteboom, CEO of Randstad. "Efficiency and market shares increased further in many countries. All segments showed good growth. To benefit from the improving market conditions, we will increase our investment in the professionals segment, where we have started a growth accelerator plan. With continuing economic improvement, we look to the coming quarters with confidence. The most notable aspect for this quarter, however, is how our people in New Zealand and then in Japan dealt with the consequences of the earthquakes. Their resilience in the face of such major adversity has been exemplary."

viermeiden

s.lin
0
Randstad ziet trend KW1 2011 doorzetten in april
Gepubliceerd: 08:06
Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Randstad Holding nv (RAND.AE) heeft over het eerste kwartaal van 2011 de omzet in de belangrijke Nederlandse regio autonoom met 7% zien groeien en maakt over de verslagperiode een iets beter dan verwacht cijfer bekend, terwijl de gesignaleerde trend in april volgens de onderneming doorzet, maakt de uitzender donderdag bekend in een persbericht.

De onderliggende winst voor aftrek van rente, belastingen en amortisatie (underlying ebita) kwam over de eerste drie maanden van 2011 uit op euro108,7 mln tegen euro euro75,4 mln een jaar eerder. De omzet beliep over de periode euro3,7 mrd.

Analisten gingen uit van een onderliggende ebita van euro106,2 mln en een omzet van euro3,62 mrd.

De operationele kosten stegen naar euro561,9 mln van euro499,6 mln een jaar eerder.

Het bedrijf ziet de trend in het eerste kwartaal van dit jaar in april doorzetten. Het bedrijf verwacht op ebita-niveau een impact van euro5 mln in het tweede kwartaal naar aanleiding van de rampen in Japan. De autonome groei van de omzet per werkdag in maart lag op 15%.

Het aandeel Randstad sloot woensdag op euro38,40.

[verwijderd]
0
do 28 apr 2011, 09:44 'Opluchting over Nederlandse groei Randstad' AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad heeft in het eerste kwartaal een indrukwekkende groei laten zien. Dat ook de Nederlandse markt groei liet zien, was een opluchting, stelde analist Gert Steens van SNS Securities donderdag naar aanleiding van de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Randstad 28-04-2011 (09:44)
38,855 EUR +1,18% +0,455

Naar Randstad detailpagina ,,We zijn opgelucht over de prestatie in Nederland'', aldus Steens. ,,En we zijn onder de indruk van de organische groei op andere plaatsen.''

Randstad zag de totale omzet vorig kwartaal met 22 procent groeien, vooral onder aanvoering van Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. In Nederland nam de omzet met 7 procent toe. De groei werd op de thuismarkt wel enigszins gedrukt door de bezuinigingen van de overheid.

De cijfers werden op de beurs ook goed ontvangen. Donderdag om 9.33 uur noteerde het aandeel Randstad 1,5 procent hoger op 38,98 euro.

[verwijderd]
0
Tostrams over Randstad

Randstad vormt een potentiële hogere koersbodem.
Randstad laat tussen steun 36,03 (bodem van 15 december 2010) en weerstand 40,65 (top van 7 maart) een neutraal koersverloop zien. Randstad oogt technisch wat sterker, nu er mogelijk binnen de zijwaartse trend een hogere bodem wordt gevormd. Beleggers durven bij de laatste correctie op een hoger niveau in te stappen. Een doorbraak en slotstand boven de weerstand is noodzakelijk om de neutrale trend opwaarts te verlaten. In dat geval mogen hogere koersen verwacht worden.
Eerder ingenomen posities mag men aanhouden, zolang de steun op basis van de slotkoers intact blijft.

Analist Wouter Slot heeft geen posities in Randstad

Wouter Slot heeft de analyse van Randstad voor het laatst beoordeeld op donderdag (ochtend) 28-4-2011

[verwijderd]
0
do 28 apr 2011, 10:24 Duitse werkloosheid daalt licht NEURENBERG (AFN) - De werkloosheid in Duitsland is in april licht gedaald. Dat maakte het Duitse federale arbeidsbureau donderdag bekend op basis van een eerste schatting.

Aangepast voor seizoensinvloeden daalde het aantal werklozen met 37.000 tot 2,97 miljoen. Dat betekent dat net als in maart 7,1 procent van de Duitse beroepsbevolking werkloos was. In april 2010 lag de werkloosheid in Duitsland nog op 7,8 procent.

Max1982
0
MARKET TALK: Randstad beter dan verwachte autonome groei - KBC
Donderdag 28 april 2011 11:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Volgens KBC-analist Margo Joris heeft Randstad (RAND.AE) een beter dan verwachtte autonome groei geboekt in het eerste kwartaal. Daarbij was de omzetontwikkeling verrassend positief. De lager dan verwachtte brutomarge werd aangevoerd door gemixte effecten, waarbij er een sterke groei plaatsvond in de landen met een laag aantal uitzendkrachten en een lage groei in landen met een hoog aantal uitzendkrachten, waaronder Nederland. Daardoor is de 2,9% REBITA-marge een goede prestatie. Joris handhaaft een buy-advies en houdt ook het koersdoel ongewijzigd op EUR48,00. Omstreeks 10.40 uur noteert het aandeel 0,6% hoger op EUR38,63, terwijl de AEX met 0,2% stijgt. (EVG)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
[verwijderd]
0
onderzoeksbureau EIM:

Gepubliceerd: vandaag 11:24

ZOETERMEER (AFN) - Het herstel in het midden- en kleinbedrijf (mkb) zet door en daardoor kan het aantal banen dit jaar met bijna 35.000 toenemen, verwacht onderzoeksbureau EIM. De groei bestaat uit achtduizend zelfstandigen en 27.000 werknemers.

De afzet van het mkb groeit dit jaar naar verwachting met 1,75 procent, stelt EIM in het rapport 'Kleinschalig Ondernemen 2011'. Dat is te danken aan de groei van de internationale handel, maar ook aan het aantrekken van de binnenlandse vraag. Ook voor volgend jaar voorziet EIM een groei van 1,75 procent.

De groothandel, de industrie en de zakelijke dienstverlening zullen dit jaar het sterkst groeien, aldus EIM. Maar ook de detailhandel en de horeca zullen na enkele jaren van krimp weer groei vertonen. Alleen in de bouw is nog geen sprake van herstel.

Flexibele arbeidsrelaties

Het herstel vertaalt zich ook naar banengroei. De toename van het aantal zelfstandigen past volgens EIM in de trend naar meer flexibele arbeidsrelaties. Ook de vraag naar uitzendkrachten neemt sterk toe.

De groei in het mkb blijft nog wel achter bij die in het grootbedrijf. Daar komt de groei dit jaar naar verwachting uit op 2,25 procent. In 2010 was het verschil nog groter. Toen bedroeg de groei in het mkb een bescheiden 0,25 procent , terwijl de afzet van het grootbedrijf met 3,0 procent toenam.

Grote bedrijven zijn sterk gericht op buitenlandse afzet en kunnen daardoor sterker profiteren van de groei van de internationale handel. Nu de binnenlandse vraag ook aantrekt, wordt het verschil in groei tussen mkb en grootbedrijf kleiner.
[verwijderd]
0
van +2% naar -1% en nog wat, 't is toch tegek voor woorden, net zo gek als dat de aex al tijden niets meer doet, dow en dax stijgen toren hoog! Laten we het over de koers dat abn heeft afgegeven maar niet eens hebben! 70 euro!
Porscheknakker
0
Vandaag heb ik maar eens een klein aantal Randstadters gekocht. 1 euro erbij en ik heb 1000 euro winst. Moet toch lukken m.i.

Groet
[verwijderd]
0
KET TALK: Randstad-koersdoel licht verlaagd - ING
Vrijdag 29 april 2011 09:07
AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Research verlaagt het koersdoel naar EUR43,00 van EUR44,00 voor het aandeel Randstad (RAND.AE) om uiting te geven aan de licht verlaagde ramingen. Analist Marc Zwartsenburg wijst op de trage Nederlandse uitzendmarkt. De resultaten, die donderdag ter tafel verschenen, waren in grote lijnen conform verwachting en wezen op een sterk omzet en goede kostenbeheersing van het bedrijf. De outlook die Randstad bij de cijfers over het eerste kwartaal gaf waren in de visie van de analist bemoedigend, ofschoon het bedrijf wel terughoudend blijft. Het advies blijft hold. Het aandeel Randstad sloot donderdag op EUR38,04. (ANS)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

(END) Dow Jones Newswires
April 29, 2011 03:07 ET (07:07 GMT)
[verwijderd]
0
ADECCO Q1

De Zwitsers maakten dinsdag over het eerste kwartaal een nettowinst bekend van EUR100 miljoen tegen een nettowinst van EUR57 miljoen over dezelfde periode van 2010. De verwachting lag hier gemiddeld op EUR91 miljoen.

viermeiden
0
quote:

gideon1404 schreef:

ADECCO Q1

De Zwitsers maakten dinsdag over het eerste kwartaal een nettowinst bekend van EUR100 miljoen tegen een nettowinst van EUR57 miljoen over dezelfde periode van 2010. De verwachting lag hier gemiddeld op EUR91 miljoen.

ZURICH (AFN) - De Zwitserse uitzendonderneming Adecco heeft de omzet in het eerste kwartaal van dit jaar met bijna een kwart zien groeien tot 4,9 miljard euro. Dat maakte het grootste uitzendconcern ter wereld dinsdag bekend.

Adecco profiteert net als andere grote spelers zoals Randstad en Manpower van het voorzichtige herstel van de internationale economie. Bedrijven nemen wel nieuwe mensen aan, maar hebben daarbij vaak een voorkeur voor flexibel personeel in plaats van vaste krachten. Adecco verwacht ook in de komende kwartalen van die trend te kunnen profiteren.

Adecco hield vorig kwartaal een nettowinst van 100 miljoen euro over, tegen 57 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2010. Het concern zag de opbrengsten in nagenoeg alle divisies en regio's stijgen. In de Benelux groeide de omzet met 18 procent tot 230 miljoen euro.

viermeiden
[verwijderd]
0
do 12 mei 2011, 14:00 Brunel wordt optimistischer AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft in het eerste kwartaal geprofiteerd van grote opdrachten in de energiesector en van sterke groei van de activiteiten in Duitsland. Voor heel 2011 wordt nu een omzetgroei van minstens 20 procent verwacht, zo liet het bedrijf donderdag weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

Brunel zag de omzet afgelopen kwartaal met 36 procent groeien ten opzichte van een jaar eerder, tot 227,4 miljoen euro. De brutowinst groeide met bijna een derde tot 46,4 miljoen euro.

Het sterke begin van het jaar maakte Brunel nog optimistischer dan het bedrijf in maart al was. Toen werd een omzetgroei van minstens 15 procent voorspeld.

Australië

Brunel haalt een groot deel van zijn omzet uit de levering van gespecialiseerd personeel aan de internationale olie- en gasindustrie. Dankzij grote projecten in Australië steeg de omzet van deze divisie in het eerste kwartaal met 41 procent tot 147 miljoen euro.

In Duitsland stegen de opbrengsten ook met ruim 40 procent, tot 35 miljoen euro. Op de Nederlandse markt waren de opbrengsten van Brunel met 38 miljoen euro 18 procent hoger dan een jaar eerder.

Slag om de arm

Ondanks de hogere groeiverwachting hield topman Jan Arie van Barneveld enige slagen om de arm. Zo neemt de groei van de divisie Energie in het tweede kwartaal waarschijnlijk af, door de beëindiging van projecten. In de tweede helft van het jaar beginnen er nieuwe projecten, maar de ervaring leert dat daarbij enige vertraging kan ontstaan, waarschuwde hij.

Van Barneveld liet verder weten voorzichtig te zijn over de ontwikkelingen op de Nederlandse markt. Daarnaast voelt Brunel de komende kwartalen de gevolgen van de moeilijke marktomstandigheden in Kazachstan en van het stilvallen van de activiteiten in Libië, stelde hij.

[verwijderd]
0
13 mei 2011, 09:37
Nederlandse economie groeit 3,2 procent – hoogste kwartaalgroei in anderhalf jaar
door Bart Hinke
Economie De Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2011 met 3,2 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit is de hoogste groei in drie jaar.
Dat blijkt uit de eerste voorlopige raming van het Centraal Bureau voor Statistiek. In vergelijking met het vierde kwartaal van 2010 groeide de economie met 0,9 procent. Dit is hoger dan het gemiddelde van de zes voorgaande kwartalen. Het aantal banen van werknemers was 41.000 hoger dan een jaar eerder, maar iets lager dan in het voorgaande kwartaal. Het eerste kwartaal telde dit jaar een werkdag meer dan vorig jaar.

Frankrijk en Duitsland presenteerden eerder vandaag ook al goede groeicijfers. Vooral Duitsland doet het “opnieuw verrassend goed”, zegt NRC-redacteur Maarten Schinkel.

“Wat je ziet is dat in de huidige schuldencrisis het ‘noorden’ van Europa zich buitengewoon goed manifesteert. Daarmee wordt nog eens extra duidelijk dat de maatregelen die getroffen zijn in de nasleep van de kredietcrisis – maatregelen die zuidelijke lidstaten veelal niet namen – zijn vruchten afwerpen. Hoewel Duitsland en Nederland profiteren van de kredietwaardige status, kan je niet zeggen dat wij ‘dankzij’ de schuldencrisis goed presteren. Eerder ‘ondanks’.”

“Duitsland verbaast opnieuw met een enorme groei. Daar profiteren wij natuurlijk volop van. Je zult zien dat onze handel harder groeit dan de wereldhandel, dat heeft te maken met de ontwikkeling van onze belangrijkste handelspartner. Onze groeispurt is ook voor een aan de aantrekkende productie in de bouwsector. Hoewel het niet te kwantificeren is, heeft dit wel degelijk te maken met het zachte weer in het eerste kwartaal van dit jaar. Het is zowel ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar als ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar minder koud.”
[verwijderd]
0
vr 13 mei 2011, 10:03 | 56 reacties Aantal vacatures blijft toenemen DEN HAAG - Het aantal vacatures blijft toenemen. Eind maart stonden er, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden, 135.000 vacatures open, zevenduizend meer dan een kwartaal eerder.

Het aantal vacatures blijft gestaag toenemen. Foto: Koen Suyk Vrijwel alle sectoren droegen aan deze toename bij, blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag publiceerde.

Aantal

Het aantal vacatures neemt sinds het eerste kwartaal van 2010 gestaag toe. Aan het eind van het eerste kwartaal van dit jaar telde de commerciële dienstverlening 79.000 vacatures, vierduizend meer dan een kwartaal eerder. Deze stijging is vooral toe te schrijven aan de ICT-sector en de zakelijke dienstverlening. Ook in de industrie hield de groei aan, het aantal vacatures steeg naar veertienduizend.

viermeiden
0
L.s.,

werk aan de winkel!

BERLIJN (AFN) - Duitsland moet de komende jaren mogelijk twee miljoen mensen uit het buitenland halen om het te verwachten tekort aan vakkrachten te bestrijden. Dat zegt directeur Frank-Jürgen Weise van het federaal arbeidsbureau zaterdag in een interview met de krant Die Welt.

Weise wijst erop dat tot 2025 een tekort aan zes tot zeven miljoen vaklieden zal ontstaan. De helft van die arbeidsplaatsen zullen Duitsers kunnen bezetten. Bovendien kunnen werkgevers ,,in het slechtste geval'' de productie naar een land verplaatsen waar nog wel vakkrachten te vinden zijn en de productie zo automatiseren dat ze minder op vaklieden zijn aangewezen. Toch zullen er ook dan nog meer dan twee miljoen vaklieden nodig zijn.

De Duitse regering overlegt op 22 juni met de organisaties van werkgevers en werknemers over het probleem van het tekort aan arbeidskrachten.

viermeiden
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 mei 2024 17:35
Koers 50,740
Verschil +0,220 (+0,44%)
Hoog 50,840
Laag 50,300
Volume 401.438
Volume gemiddeld 442.810
Volume gisteren 359.167