Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad instapmoment? of toch USG people kopen?

20 Posts
[verwijderd]
0
Ik ben aan het twijfelen tussen deze twee fondsen. USG people gaat duidelijk minder goed maar staat daarbij ook veel lager qua koers.

Iemand een tip of hint welke het beste is met een looptijd van 1 jaar?

gr
erwin
Max1982
0
quote:

alles kan - edwin schreef op 1 december 2011 19:33:

Iemand een tip of hint welke het beste is met een looptijd van 1 jaar?
Hoeveel risico wil je nemen? Bij Randstad heb je iets meer zekerheid en een vrij behoorlijk dividend. Maar bij USG inderdaad een (in mijn ogen zeer kleine) kans op een overname. USG staat er echter wel een stuk minder sterk voor.
Porscheknakker
0
Rabobank zegt: Randstad reduce. Daarnaast zou mogelijk aan het dividend gerommeld worden. Dus adviesverlaging en hierdoor geen moment om in te stappen.
Ik zou beide uitzenders niet pakken. Als USG niet overgenomen wordt, dan blijft er niets meer van over.
Er zijn tal van andere aandelen, die momenteel wel interessant zijn.

Groet
[verwijderd]
0
quote:

bloemanjer schreef op 2 december 2011 07:45:

Usg ivm grote kans op overname
maar wanneer? nog dit jaar?
[verwijderd]
0
rnd doet het tov de aex wel erg slecht de laatste maanden
het kon wel eens een inhaalslagje gaan maken
tmaster
0
Tja dat wordt duidelijk een leuk kerstkadootje voor zijn vrouw! Een Porsche Cayenne 4.8 V8 Turbo Tiptronic S full options..

Verder niets om je druk te maken. In zijn kerstpakket cq beloningspakket zullen ongetwijfeld weer de nodige opties en aandelen zitten twv een paar ton.
[verwijderd]
0
Analist Nico Bakker (RBS Markets) op Twitter: Ik zie mooie kansen in Randstad. Een opleving richting 27,50 is gestart. bit.ly/rdDvwo
[verwijderd]
0
ING ziet 10 uitblinkers in volatiele markt


AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Commercial Banking voorziet voor aandelen in de Benelux een volatiele start van 2012, met neerwaartse bijstellingen van de winstverwachtingen voor bedrijven, maar over hun tien favorieten voor de eerste helft van het jaar zijn de analisten positiever dan de markt.

De tien favoriete aandelen van de analisten van de banktak van ING Groep nv (INGA.AE) voor de eerste helft zijn: Akzo Nobel nv (AKZA.AE), ASM International nv (ASM.AE), Barco nv (BAR.BT), BinckBank nv (BINCK.AE), Brunel International nv (BRNL.AE), Fugro nv (FUR.AE), Heineken nv (HEIA.AE), Imtech nv (IM.AE), Randstad nv (RAND.AE) en Tessenderlo nv (TESB.BT).

"De eurozone is in een recessie geduwd door de schuldencrisis en de politieke besluiteloosheid die de economie op macroniveau heeft gegijzeld", stelt Marc Zwartsenburg, hoofd aandelenresearch Nederland, in een toelichting op de halfjaarlijkse vooruitblik.

Zwartsenburg wijst op de effecten van bezuinigingen, structurele hervormingen en het terugbrengen van schulden in de particuliere sector als factoren die de groei in de eurozone tot onder 0% zullen drukken.

Het bruto binnenlands product in de zone zal naar verwachting van de bank dalen met 0,4%. Belgie en Nederland steken relatief gunstig af met respectievelijk een nulgroei en een krimp van 0,2%. Duitsland steekt gunstig af met een groei van 0,8%.

Als positieve punten ziet Zwartsenburg dat "eerste stappen" gezet worden om de crisis in Europa op te lossen, al blijft het voortbestaan van de eurozone volgens hem onzeker. Ook doen de VS en China het beter dan eerder verwacht. Voor deze landen verwacht de bank een groei van 1,8% en 8,7%.

Voor de favorietenlijst zochten de ING-analisten naar vier bedrijfskenmerken. Kandidaten moeten leidend zijn in hun sector, actief zijn in regio's met economische groei en juist minder blootgesteld aan Zuid-Europa. Ook moeten ze een relatief grotere blootstelling aan de dollar hebben en in staat zijn aandeelhoudervriendelijke maatregelen te nemen zoals verhogen van dividend of terugkopen van aandelen.

De analisten gaan ervan uit dat de marktverwachtingen over de winstgroei van in de Benelux genoteerde aandelen dit jaar naar beneden zullen worden bijgesteld. Voor de tien geselecteerde fondsen schat ING de winstgroei echter in op 10%, hoger dan de marktconsensus van 7%.


Door Anton Reijinga; Dow Jones Nieuwsdienst; anton.reijinga@dowjones.com; +31-20-571 5213


(END) Dow Jones Newswires

January 09, 2012 09:19 ET (14:19 GMT)

Copyright (c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.

*Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
s.lin
0
Yacht: kenniscrisis is nijpend, technici nauwelijks te vinden
Gepubliceerd: 10:28
AMSTERDAM (Dow Jones)--In het laatste kwartaal van 2011 is de vraag naar technisch specialisten opnieuw gegroeid, blijkt woensdag uit de analyse "Trends en Ontwikkelingen op de Technische Arbeidsmarkt 2011" van Yacht, de detacheringstak van Randstad Holding nv (RAND.AE).

De vraag ligt 19% hoger dan in dezelfde periode in 2010. In het derde kwartaal van 2011 was er zelfs sprake van een plotselinge toename van 49% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De toegenomen vraag betreft vooral 'engineers', waarbij met name de energiemarkt een grote stijging laat zien van maar liefst 68% ten opzichte van 2010. Ook de industrie laat een toename zien van 39% ten opzichte van dezelfde periode in 2010. Binnen de industrie is de vraag naar technici het hoogst in de food-, transport-, metaal-, en chemische industrie.

Het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS) rapporteerde onlangs al dat de industrie positiever gestemd is. Food en metaal zien een hogere omzet door hogere afzetprijzen, een hogere productie en orderontvangst en de automotive laat het hele jaar een flinke groei zien, die de laatste maanden iets stabiliseert.

Algemeen is er een blijvende groei te zien in de vraag naar werktuigbouwkundigen. De vraag naar elektrotechnici is onverminderd hoog maar stabiel.

Yacht signaleert een kenniscrisis in Nederland. Het tekort aan hoogopgeleide technici wordt steeds nijpender. De vraag vanuit de industrie en de energiemarkt is nog altijd hoog en de verwachting is dat dit zo blijft. Het tekort aan hoogopgeleide technici wordt deels veroorzaakt door de vergrijzing.

Maar het is vooral de afnemende interesse in beta-opleidingen onder jongeren die aan de wortel staat van deze kenniscrisis, omdat de verse instroom van technici stokt.

Werkgevers vissen ondertussen allemaal in dezelfde technische vijver, investeren steeds meer in de zoektocht naar 'die ene schaarse technicus', hetgeen leidt tot improductiviteit.

Het tekort aan kennis tast direct de concurrentiepositie van Nederland aan. Yacht ziet oplossingen in onder andere stimulering van leerlingen om te kiezen voor beta-opleidingen. Op dit moment kiezen 2 van de 10 leerlingen in Nederland voor een technische opleiding, dit moeten er minstens 4 op 10 zijn wil Nederland op lange termijn haar kennispositie handhaven.

Yacht geeft aan dat werkgevers die technici willen aantrekken en vervolgens behouden, "hun aanpak grondig tegen het licht zullen moeten houden." De zogeheten X- en Y-generatie heeft heel andere eisen gekregen, zo stelt Yacht. Die generaties willen werken aan toonaangevende technische projecten en bepalen zelf wel wat goed voor hen is.

Yacht experimenteert steeds meer met nieuwe contractvormen en met 'kennis pools', waarin technici van bepaalde disciplines zich bij verschillende bedrijven en op verschillende projecten kunnen ontwikkelen. Dit vraagt om meer samenwerking tussen bedrijven en ook om regionale clustering van kennis.

De angst voor het uitlekken van bedrijfsgeheimen is een veelgehoorde belemmering. Een model waar dit gebeurt, is open innovatie. Het potentieel van 'tacit knowledge', dat wil zeggen kennis in hoofden van mensen, wordt benut ten gunste van een cluster van bedrijven. Het is een nieuwe manier van werken waar werkgevers volgens Yacht aan zullen moeten wennen.

Uit onderzoek van Yacht blijkt dat technici open staan voor een dergelijke manier van werken. Zo wil 49% van de ondervraagde hoger opgeleide technici wel in een pool werken. 29% Wil dat niet en de rest geeft aan het nog niet te weten.

Overigens zijn technici doorgaans erg honkvast: slechts 4% geeft aan dat ze actief op zoek zijn naar een andere baan, 30% is niet actief op zoek en de rest zoekt latent.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc
s.lin
0
Online vacatureaanbod stijgt licht
8 mei 2012 11:38
AMSTERDAM - Het online vacatureaanbod is vorige maand voor het eerst in een halfjaar gestegen. Dat blijkt uit de Monster Eployment Index.

Vorige maand nam het aanbod met twee punten toe na een daling van vijf punten in maart. Toen tikte de index een historisch dieptepunt aan. Eind vorige maand stond hij weer op 78 punten.

In het onderwijs steeg het aanbod met elf punten het sterkst. In de transport en logistiek en in de productiesector nam het aanbod met negen punten toe. In de administratieve sector en marketing en pr was de daling drie punten.

In Europa steeg het vacatureaanbod met twee punten. In Frankrijk, Duitsland en Italië gingen aan kop met vijf punten toename. Alleen in Groot Brittannië daalde het vacatureaanbod. Daar ging de index acht punten omlaag.

© Novum
[verwijderd]
0
quote:

aandeeltje! schreef op 16 mei 2012 18:06:

Wordt weer een leuke instapkoers.....
inderdaad! zou de koers nog op de 20 euro komen?
viermeiden
0
L.s.,

Amsterdam - Op 22-05-2012 herhalen de analisten van SNS Securities hun koopadvies voor het Nederlandse uitzendconcern Randstad (ISIN: NL0000379121 / Mnemo: RAND). Het 12-maands koersdoel blijft gehandhaafd op € 50,00.

In 2011 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2011) 23,74.
De forward PE (de slotkoers van 21-05-2012 gedeeld door de winst per aandeel over 2011) bedraagt 22,31.
Over 2011 rapporteerde het bedrijf een omzet van € 16.22 miljard

Bron: www.analist.nl

viermeiden
[verwijderd]
0
quote:

hendrik1985 schreef op 17 mei 2012 21:25:

[...]inderdaad! zou de koers nog op de 20 euro komen?
Tot minimaal de 17-06-2012 a.s geduld hebben hoop dat de koers dan op 20 staat zou mooi zijn.
[verwijderd]
0
quote:

VOORTS schreef op 25 mei 2012 13:28:

[...]

Tot minimaal de 17-06-2012 a.s geduld hebben hoop dat de koers dan op 20 staat zou mooi zijn.
20,525 al gezien.
viermeiden
0
L.s.,

AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad gaat een nog onbekend aantal banen schrappen in Nederland en Duitsland. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend, zonder te vermelden hoeveel kosten het daarmee wil besparen.

De ingreep hangt volgens een woordvoerster samen met de slechte marktomstandigheden in Nederland en Duitsland. Randstad verwacht dat de reorganisatie de komende maanden tot 20 miljoen euro kost, en binnen een jaar tot kostenbesparingen leidt.

viermeiden
Stijn7
0
Ik zou op korte termijn niet kiezen voor randstad.

1. er komen grote wijzigingen op de arbeidsmarkt en flexibilisering van de arbeidsmarkt groeit, maar hiermee wordt de markt voor uitzendorganisaties zeker niet per definitie groter, sterker nog, het kan zelfs in zekere zin onder druk komen te staan

2. Randstad is minder afhankelijk van de nederlandse markt dan voorheen, maar het blijft wel een thuis markt

3. Randstad heeft de afgelopen weken grote europese aanbestedingen verloren. Denk hierbij o.a. aan de aanbesteding ministerie van EL&I (start gewonnen,behouden), ministerie van IND (Start gewonnen, Randstad verliest hier miljoenen), de belastingdienst (Manpower de grote winnaar). Randstad en Tempo-Team verliezen hier 55 tot 60 miljoen euro op de nedelandse markt (dergelijke bedragen gaat ervoor zorgen dat de marktaandeel van Randstad toch onder druk komt te staan komend jaar!)

gezien de onzekere tijden op de beurs en ing die spreekt over triple dip, zou ik voorzichtig zijn en gewoon wachten op de volgende dip die eraan zit te komen en dan pas in die volgende dip weer instappen (instap moment tussen de 15 en 20 euro).

20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 mei 2024 17:35
Koers 46,520
Verschil -0,680 (-1,44%)
Hoog 47,330
Laag 46,480
Volume 339.729
Volume gemiddeld 441.036
Volume gisteren 356.698