Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het financiële systeem (staat op instorten)

642 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
[verwijderd]
2
‘ONS BANKENSYSTEEM STAMT NOG UIT DE TIJD VAN DE SLAVERNIJ’
www.ftm.nl/exclusive/george-van-houts...

‘Dit keer zijn we niet genuanceerd, zoals we bij de voorstelling De Vastgoedfraude wel waren,’ zei Van Houts twee maanden geleden al tegen Follow the Money. ‘Het bankensysteem is door en door rot. We hebben een monster geschapen dat zowel de bankiers als de klanten ziek maakt, en daar moeten we vanaf.’ Volgens hem moet het monopolie op het scheppen van geld terug naar de publieke sector.

Als de acteurs veertigduizend handtekeningen verzamelen voor hun burgerinitiatief, wordt het in principe besproken in de Tweede Kamer. Van Houts denkt dat makkelijk te halen: hij schat dat dit theaterseizoen in totaal zo’n honderdduizend mensen de voorstelling Door De Bank Genomen gaan bezoeken. Als de helft daarvan zijn handtekening zet, zijn ze er al, rekent hij voor.

Over het succes van zijn actie is Van Houts echter minder optimistisch. ‘Wij gaan de strijd aan tegen de machtige bankenwereld. Dat gaat van zijn langzalzeleven niet lukken. Maar we gaan het eerst netjes proberen, met dit burgerinitiatief. Als dat niet lukt, dan maar een revolutie. De klinkers uit de straten en op naar de Zuidas!’
[verwijderd]
0
Geldschepping door banken is geen goede manier om geld te creëren en te alloceren. Deze methode leidt niet alleen tot telkens terugkerende crises, maar ook tot werkloosheid, onnodige soevereiniteitsoverdracht, milieuproblemen en inkomensverschillen. Op de website OnsGeld.nu is meer te lezen over de destructieve gevolgen van private geldschepping.

langleveeuropa.nl/2015/01/kunnen-indi...
handyman6
1
Binnenkort ga ik mijn eigen geld uitbrengen:de H$=de Handyman dollar.
Wees er snel bij ,want volgens de geruchten is de vraag enorm en op voorhand 9x overtekend!
:-))H6
[verwijderd]
1
Nederlanders staan bekend als een zuinig volk. Iedereen kent de reclame uit de vorige eeuw van het Zeeuws meisje, geen cent teveel.
Maar zo zuinig zijn we niet. Onze totale schuldenlast bedraagt 327% van het BBP. Was in 1980 nog 205%.
[verwijderd]
0
quote:

Dream*On schreef op 14 januari 2015 12:20:

En Rutte maar doen als of alles vanzelf weer goed komt.
Volgens experts moet de inflatie omhoog, om de grote schuldenberg een halt toe te roepen. Gaat om een paar procent. Is te overzien. Het EU bestuur richt zich op 2% inflatie(streven). Hyperinflatie moeten we natuurlijk niet hebben. In de Weimarrepubliek kostte een kilo brood 4 Mark in 1921 en in 1923 z on 200 miljoen Mark door hyperinflatie.
[verwijderd]
0
En wat gaat er gebeuren bij deflatie...
Dit kaarten huis blijft alleen overeind met kunstgrepen.
De basis van het systeem is rot, het systeem kan niet zonder exponentiële geldgroei.
[verwijderd]
0
ontzettende misleiding:

Wat gaat u ervan merken nadat de verandering een feit is:

Belastingverlaging en/of burgerdividend
Stabiele prijzen (geen verhogingen meer)
100% Gegarandeerd en waardevast spaargeld en pensioen
Eerlijker verdeling van de welvaart
Een milieu aanpak waar onze kleinkinderen ons heel dankbaar voor zullen zijn
[verwijderd]
0
Geld bijdrukken kan ook. Schulden worden dan minder, geld wordt minder waard en inflatie stijgt , wat weer leidt tot koopkrachtverlies.
In Rusland is de inflatie geexplodeerd naar boven de 10% door de zwakke roebel(-60%). De munt speelt een belangrijke rol.
Voor de Russen wordt het importeren van goederen knap duur.
[verwijderd]
0
Nog 50 stemmen en we zijn er al. 40.000 stemmen in 2 dagen tijd.
Als dat geen sterk signaal is richting Den Haag.....
www.burgerinitiatiefonsgeld.nu/

Ik geef toe dat het wel wat naïef is om te denken dat we hier in Nederland het hele systeem t.o.v. de rest van de wereld zo maar even kunnen veranderen.
Dat zal nooit toegestaan worden. Maar het zijn toch interessant ontwikkelingen en het is al heel wat dat er over gepraat word.
Ben benieuwd hoe Den Haag hier mee om zal gaan...

Mijn verwachting, men gaat hier ergens rond middernacht, of vlak voor een vakantie een debat over voeren als niemand aanwezig is.
[verwijderd]
0
willem middelkoop
Grappig, acteurs van de Verleiders snappen essentie geldsysteem beter dan veel roze-brillen-economen in mijn tijdlijn

George van Houts
"Ik zit al jaren bij D66, maar dat is de verkeerde partij
die zitten er tot hun ellebogen in bij de banken"

Misconceptions around Banking Banking 101 Part 1 of 6
youtu.be/pFMJDCePzTE

Ons Geld.nu
onsgeld.nu/gevolgen/

onsgeld.nu/uncategorized/wie-is-nu-ec...

www.vvponline.nl/nieuws/58408

onsgeld.nu/actie/aankondiging-burgeri...
[verwijderd]
0
George van Houts? Peer van Eersel zal je bedoelen!
#Radio Bergeijk: ook voor uw beursnieuws. Lachen, gieren, brullen!
[verwijderd]
1
Het zijn heren met kennis en invloed....en volle zalen!
Ze kunnen geschiedenis schrijven als er veranderingen worden doorgedrukt.

Het normaliseren van het banksysteem als hoogst haalbare....
voda
0
15 januari: waarom Zwitsers de frank loskoppelen en 8 andere dingen die je moet weten

De Zwitserse centrale bank heeft besloten om de frank los te koppelen van de euro, en dat zorgde voor de nodige onrust op de financiële markten. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. De Zwitserse centrale bank (SNB) heeft vanochtend de handdoek in de ring gegooid, en dat heeft voor heel wat reuring in de markt gezorgd. Vanochtend kondigde de SNB aan dat het niet langer met interventies in de valutamarkt appreciatie van de Zwitserse frank wil tegenhouden.

Om uw geheugen even op te frissen: de Zwitserse centrale bank printte net zoveel franken bij als nodig was om te voorkomen dat één euro niet minder waard wordt dan 1,20 frank. Deze zogenoemde ‘cap’ was bedoeld om te voorkomen dat de frank harder zou worden door de kolossale instroom van (vlucht)kapitaal waar Zwitserland nog steeds door wordt geteisterd.

Die ‘cap’ van 1,20 is vanochtend dus onverwacht geschrapt. En daarop schoot de frank omhoog, en kocht u op een gegeven moment nog maar 0,85 frank voor één euro, om vervolgens terug te zakken rond pariteit. Om toch buitenlands kapitaal buiten de deur proberen te houden verlaagde de SNB de rente verder van 0,25 tot min 0,75 procent naar min 0,25 tot min 1,25 procent – juist: negatieve rente.

2. De verklaring die de SNB gaf voor het schrappen van de cap was niet overtuigend. De centrale bank zei dat de overwaardering van de frank de afgelopen tijd is afgenomen. Daarnaast wees de SNB er op dat de frank wel erg verzwakt is ten opzichte van de dollar vanwege de koppeling van de frank aan de euro.

Maar wat is nou de daadwerkelijke aanleiding dat de SNB de cap schrapt? De ECB die klaarstaat om de geldpers even goed aan te zetten, wat naar alle waarschijnlijkheid volgende week gaat gebeuren. De ECB kan weleens een biljoen euro gaan bijdrukken, en een aanzienlijk deel daarvan zal op Zwitserland afstuiven.

De SNB heeft al honderden miljarden franks bijgedrukt om in te grijpen in de valutamarkt. Door al die interventies zit de SNB op een berg valutareserves (grotendeels in euro’s) van zo’n 450 miljard frank. Als de ECB in hoog tempo begint bij te drukken, zou de SNB de geldpers nog vele malen harder moeten laten draaien. Dat is zeer risicovol, want als die obligaties en aandelen die de SNB heeft gekocht in prijs dalen.… De centrale bank heeft een eigen vermogen van maar 50 miljard frank. En dan hebben we het nog niet eens over de valutarisico’s gehad. De SNB zag de bui in Frankfurt al hangen en heeft daarom de cap geschrapt.

www.z24.nl/columnisten/waarom-zwitser...
[verwijderd]
0
Over geldcreatie en de 1%
biflatie.nl/artikelen/economisch/over...

Wie zijn nu echt de 1%?
Uit het onderzoek kwam naar voren dat 1.318 bedrijven ongeveer 60% van het totale wereldinkomen vertegenwoordigen. Deze bedrijven zijn zodanig verweven dat ze via dezelfde aandeelhouders en belangen in elkaar feitelijk de markt kunnen controleren. Omgerekend vertegenwoordigen deze 1.318 bedrijven slechts 3% van de totale groep van 43.000 bedrijven. En nog verder geanalyseerd kwam er uiteindelijk een lijst naar boven met slechts 147 superbedrijven (=0,03% van 43.000!) die de 43.000 multinationals controleren en daardoor 40% van het wereldinkomen. Het zal geen verbazing wekken dat het merendeel van deze super-entiteiten financiële instellingen zijn:
642 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
923,71  +0,35  +0,04%  07 jun
 Germany40^ 18.547,30 -0,56%
 BEL 20 3.900,39 -0,42%
 EURO50 5.042,41 0,00%
 US30^ 38.783,90 0,00%
 Nasd100^ 18.997,40 0,00%
 US500^ 5.344,04 0,00%
 Japan225^ 38.664,30 0,00%
 Gold spot 2.293,78 0,00%
 EUR/USD 1,0818 -0,67%
 WTI 75,26 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +2,85%
Nedap N.V. +2,60%
Alfen N.V. +2,55%
Sligro +2,36%
HEIJMANS KON +1,83%

Dalers

Arcadis -5,00%
CTP -2,50%
WDP -2,48%
SIGNIFY NV -2,07%
NX FILTRATION -2,05%