Imtech « Terug naar discussie overzicht

IMTECH FAILLIET

114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Guus_Geluk
0
do 13 aug 2015, 16:59
Imtech failliet, 7300 banen gered
door onze DFT-redactie
Ingenieursbedrijf Imtech is failliet. Er zijn voorlopig 7300 banen veiliggesteld, enkele gezonde onderdelen worden overgenomen.

Dat meldde het concern donderdagmiddag nadat de rechtbank Rotterdam het faillissement had uitgesproken.
Investeringsmaatschappij Pon Holdings en Parcom Capital hebben een akkoord bereikt over het in zijn geheel overnemen van Imtech Marine. Op dit moment worden de details rondom de overname verder uitgewerkt.
Janus Smalbraak, topman van Pon Holdings: ''We zijn verheugd dat de overname tot stand is gekomen en dat een onzekere periode voor Imtech Marine is afgesloten. Pon committeert zich voor de lange termijn aan Imtech Marine zodat het bedrijf zijn groeiambities kan verwezenlijken.''
Imtech Nordic in kijker
Het concern is daarnaast in een vergevorderd stadium in de onderhandelingen over de verkoop van Imtech Nordic. Dat onderdeel beslaat 20% van de omzet, na Duitsland het grootste onderdeel van het concern.
Naar kopers van andere gezonde onderdelen wordt nog uitgekeken, aldus Imtech. Paul Peters en Jeroen Princen, de huidige bewindvoerders, zijn aangesteld als curatoren.
De markt keek uit naar een nieuw persbericht van het Goudse ingenieursbedrijf. De handel in het aandeel was donderdag stilgelegd. Imtech zocht naar oplossingen voor het voortbestaan van het bedrijf, nadat het dinsdag uitstel van betaling had aangevraagd.
Imtech werd afgelopen week veel door speculanten verhandeld, die rekenden op een koersval. Het aandeel is nog 39 eurocent waard.
Weinig kansen
Volgens de curator eerder was het vanwege de financiële problemen bij het moederbedrijf niet waarschijnlijk dat de Imtech-schuld spoedig afgelost zal worden. De bewindvoerder meldde onlangs dat de onderhandelingen met banken over een krediet voor Imtech Duitsland lopen en dat de banken bevroren tegoeden hebben vrijgegeven, zodat Imtech Duitsland verder kan gaan met de lopende projecten.
De curator gaf ook aan dat circa 960 projecten worden getroffen door de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland. De werknemers bij die projecten blijven doorgaan, aldus de bewindvoerder.

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/imtech...
Guus_Geluk
0
GOUDA (AFN) - De geplaagde technisch dienstverlener Imtech is failliet verklaard door de rechtbank in Rotterdam. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.
Volgens Imtech zijn de onderdelen Marine en Nordic buiten de groep geplaatst met het oog op een gehele of gedeeltelijke verkoop van die divisies. Daardoor moeten 7300 van de ruim 22.000 banen behouden blijven. Marine zal worden verkocht aan Pon Holdings en Parcom Capital, terwijl voor de divisie Nordic het verkoopproces nog loopt en naar verwachting op korte termijn zal worden afgerond.
Het is het doel om zo veel mogelijk van de onderneming te behouden, aldus een verklaring. Verder werd gemeld dat de financiers van Imtech het recht zullen hebben op alle opbrengsten van de verkoop van Marine en Nordic en eventuele andere onderdelen. De aandeelhouders en Imtech zelf zullen dus geen baat hebben bij de verkopen.
Duitsland
Imtech vroeg dinsdag uitstel van betaling aan. De stap volgde op de faillissementsaanvraag van Imtech Duitsland, vorige week donderdag. Imtech wist daarna definitief geen overeenkomst te sluiten over extra financiering, waardoor de aanvraag tot surseance noodzakelijk was geworden.
Imtech had maandag al aangegeven dat de gesprekken over een nieuwe lening van 75 miljoen euro definitief op niks waren uitgedraaid. Het installatiebedrijf liet toen weten de situatie en consequenties te evalueren en de opties te bekijken om zo veel mogelijk van de groep te behouden.

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-130815-220/...
Guus_Geluk
0
Helaas, de aandeelhouders zijn de klos en zijn hun centen kwijt. Imtech R.I.P.
Hopelijk wordt het oude management achter de tralies gezet, ze horen niet thuis op de Bahama's met een grote bonus.
[verwijderd]
0
Het was wel te verwachten. Dat dat persbericht nog zo lang heeft moeten duren..
Zijn de aandeelhouders hun centen nu zeker kwijt of kan er nog gehandeld gaan worden?
Guus_Geluk
0
quote:

zjeeraar schreef op 13 augustus 2015 17:39:

Er zijn ook veel handelaren naar de kloten gegaan. Mooi werk
En toeleveranciers..
Guus_Geluk
0
Imtech: Nordic overgeheveld naar nieuw opgerichte entiteit, werkkapitaal van banken
Curator Imtech: werk gaat door, geen van werkmaatschappijen failliet of in surseance
Curator Imtech: ontzettend veel belangstelling voor dochters Imtech
Curator Imtech: gesprekken over divisies, niet over aparte projecten
Curator Imtech: praten eerst met kopers van grootste delen Imtech
Curator Imtech: brede interesse, maar geen garantie dat alle onderdelen nieuw onderdak vinden
Curator Imtech: breed scala aan geinteresseerde partijen

(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
[verwijderd]
0
En je weet ergens lopen er een deel der elite zich rot te lachen, al dat geld is niet verdwenen maar verplaatst.
Guus_Geluk
0
quote:

voda schreef op 13 augustus 2015 18:16:

Schuldeiser van Imtech? Dit kun je doen bij faillissement

www.z24.nl/ondernemen/schuldeiser-van...
Geldt dit ook voor aandeelhouders?
Guus_Geluk
0
Imtech ,,zeer spoedig'' uit MidKap

Gepubliceerd op 13 aug 2015 om 18:37

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Imtech zal zijn plek in de MidKap-index op Beursplein 5 ,,zeer spoedig'' kwijtraken, nu het bedrijf failliet is verklaard. Dat liet een woordvoerster van beursbedrijf Euronext donderdag weten. De plek van Imtech op het strafbankje blijft bestaan, zodat er gewoon in kan worden gehandeld.

,,Nadere mededelingen over wanneer dat zal zijn volgen binnenkort', aldus de woordvoerster.

Imtech zat al op het strafbankje vanwege de recente aanvraag voor uitstel van betaling. Bij zo'n uitstel blijft een aandeel dan ook nog maximaal drie maanden in de index, in dit geval dus de MidKap voor middelgrote bedrijven, genoteerd. Bij een faillissement is dat niet het geval.

Recovery box

De noteringsmaatregel betekent dat Imtech is toegewezen aan de zogenoemde 'recovery box'. Die maatregel vindt plaats als op een fonds een insolventieprocedure (zoals een faillissement, surseance van betaling of soortgelijke procedure) van toepassing is verklaard. Het is bedoeld om beleggers te waarschuwen.

De reden dat ondernemingen in faillissement vaak nog een tijd noteren is dat er in theorie nog een uitkering kan komen uit de boedel voor de aandeelhouders. De aandeelhouders wordt in zo’n geval daarmee nog de gelegenheid geboden om te kunnen handelen in afwachting van duidelijkheid daarover.

AFM

De handel in het aandeel Imtech ligt sinds donderdagochtend stil op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), onduidelijk is wanneer dat wordt opgeheven.

Door de onzekerheid en financiële problemen bij Imtech is de beurswaarde van het bedrijf de laatste tijd voor een zeer groot deel verdampt.

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-130815-235/...
voda
0
Imtech is failliet - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Imtech is failliet' om commentaar curators toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Imtech nv (IM.AE) is donderdag door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Dit heeft de technisch dienstverlener aan het eind van de middag bekendgemaakt.

De divisies Imtech Marine en Imtech Nordic zijn onmiddellijk na het faillissement ondergebracht in een nieuwe vennootschap. Imtech Nordic zal voor nu onderdeel blijven van die nieuwe entiteit en Imtech Marine zal worden overgedragen aan de nieuwe eigenaren PON Holdings en Parcom Capital.

Aanvullend op het faillissement van de vennootschap zijn ook de onderdelen Imtech Capital bv, Imtech bv en Imtech Group bv failliet verklaard.

De werkmaatschappijen van Imtech zijn echter niet failliet en verkeren ook niet in surseance van betaling, benadrukten curators Paul Peters en Jeroen Princen tijdens een telefonische toelichting aan de pers. Het personeel van de bedrijven blijft dan ook gewoon aan het werk en de projecten worden gewoon uitgevoerd.

Het onderdeel Imtech Marine wordt zoals gezegd verkocht aan Pon Holdings en Parcom Capital, bevestigen die twee partijen donderdag. De details rond de verkoop worden nog verder uitgewerkt.

Onderdeel Nordic is overgeheveld naar een nieuw opgerichte entiteit en wordt gefinancierd door de banken. Het verkoopproces van die divisie is momenteel nog bezig, maar de verwachting is dat deze op de korte termijn wordt afgerond.

De curatoren van Imtech proberen ondertussen zoveel mogelijk onderdelen van het bedrijf te behouden, waarbij er meerdere partijen zijn die interesse hebben getoond om rendabele onderdelen over te nemen.

Volgens Princen is er 'ontzettend veel belangstelling' voor de verschillende onderdelen van de technisch installateur en komt die uit alle hoeken: zowel uit binnen- als buitenland, en zowel van strategische kopers als financiele partijen.

Eerst wordt gesproken met kopers die interesse hebben in grote delen of divisies. Later zal eventueel worden gepraat over verkopen van aparte bedrijven of projecten, maar dat is vooralsnog niet aan de orde. Ondanks de brede interesse kunnen er geen garanties worden gegeven dat alle dochters een nieuwe moeder vinden, zegt de curator.

De opbrengst van eventuele transacties gaat naar Imtechs financiers. Volgens Imtech hoeven het bedrijf en zijn aandeelhouders niet te rekenen op een financieel voordeel uit eventuele transacties.

Om de belangen van de geldschieters, maar ook zoveel als mogelijk banenbehoud te waarborgen, is het mogelijk dat aan dochterondernemingen van Imtech ook surseance van betaling wordt toegezegd of dat er dochtermaatschappijen failliet worden verklaard. Het is aan de curators om te beslissen of en wanneer zulke stappen worden gezet.


Door Marleen Groen en Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

IMILLIONAIR
0

Mooie deal ING

Parcom, opgericht in 1982 en sedert 1994 geheel in handen van de ING Groep, heeft zich ontwikkeld tot een Europese private equity speler.
Guus_Geluk
0
quote:

IMILLIONAIR schreef op 13 augustus 2015 19:47:

Mooie deal ING

Parcom, opgericht in 1982 en sedert 1994 geheel in handen van de ING Groep, heeft zich ontwikkeld tot een Europese private equity speler.
Tja, ING was natuurlijk helemaal onafhankelijk..
gerrit 69
0
hvasd2
0
quote:

gerrit 69 schreef op 13 augustus 2015 20:53:

Ik ben niet bijgelovig maar 13 augustus blijkt voor Imtech een ongeluks datum.
Vrijdag heeft er niks mee te maken ( al scheelde het weinig).
Guus_Geluk
0
Faillissement Imtech kost 80 banen
Gepubliceerd op 13 aug 2015 om 21:12

AMSTERDAM (AFN) - Het faillissement van de Imtech-holding op donderdag heeft geleid tot het verlies van tachtig arbeidsplaatsen bij het installatiebedrijf. Dat lieten de curatoren van Imtech weten.
Het faillissement betreft de moedermaatschappij en drie dochtermaatschappijen van Imtech die vooral financieel-administratieve functies hebben. De werkmaatschappijen zijn niet failliet. Volgens de curatoren hebben buiten die tachtig mensen niemand van Imtech in Nederland en in het buitenland op donderdag hun baan verloren.
Imtech verkoopt zijn divisies Marine en Nordic. Daardoor blijven er van de ruim 22.000 banen vooralsnog 7300 behouden, waarvan 1300 in Nederland. Voor circa 3000 resterende werknemers van Imtech in Nederland is de toekomst echter onzeker.
De curator van Imtech Duitsland lieten weten dat het faillissement van het Nederlandse moederconcern geen noemenswaardige invloed heeft op het Duitse onderdeel. Imtech Duitsland vroeg vorige week donderdag faillissement aan. De curator van het Duitse onderdeel heeft aangegeven door te willen gaan met het bedrijf.

www.iex.nl/Nieuws/ANP_ANP-130815-268/...
114 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
902,15  +2,55  +0,28%  11:39
 Germany40^ 18.557,10 +0,32%
 BEL 20 3.961,49 -1,35%
 Europe50^ 5.017,00 -0,42%
 US30^ 38.978,30 -0,19%
 Nasd100^ 18.034,00 -0,22%
 US500^ 5.173,83 -0,25%
 Japan225^ 38.020,80 -1,06%
 Gold spot 2.308,76 -0,01%
 EUR/USD 1,0729 -0,19%
 WTI 79,43 +0,33%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

BESI +4,79%
ForFarmers +3,27%
INPOST +2,20%
Sif Holding +1,81%
Accsys +1,36%

Dalers

TKH -3,68%
VIVORYON THER... -2,89%
AMG Critical ... -2,40%
DSM FIRMENICH AG -1,91%
Air France-KLM -1,82%